icon

Srpnovky 2019

malinkaelinka
22. pro 2018

Ahoj holky, je tady některá z vás taky čerstvě těhotná a vychází jí termín na srpen 2019? Já jsem z těch dvou čárek pořád v šoku a ráda bych s někým sdílela tyhle pocity. Doufám, že se nás tu pár najde 🙂

Strana
z7
editao
4. led 2019

@lucinkamarecek jinak teda klasicka prohlidka v tehotenstvi - zkotroluje velikost delohy a jestli je uzavrena, pripadne udela i ultrazvuk, nebo jen poslechne srdicko prcka.

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao mockrát děkuji za informace 😊 jsem prvorodička tak moc informací nemám ikdyz čtu pořád něco , ale zkušené maminky mají informace k nezaplacení

editao
4. led 2019

@lucinkamarecek Rada poradim, kdyz muzu 🙂 Jinak ten screening neni placeny pojistovnou, stoji 1450, dela se velky ultrazvuk a odber krve, nicmene nevim snad o nikom kdo by na nej nesel, je to celkem spolehlive vysetreni na zjisteni vyvojovych vad, pry mnohem spolehlivejsi nez drivejsi triple test (ten se sice porad dela, ale jen v pripade, ze neprobehne tenhle screening, nebo pokud jsou vysledky screeningu spatne), navíc ten ultrazvuk je super, uvidis na nem uplne vsecko, u male nam spocitali i vsechny prstiky, proste vsecko 🙂

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao super tak se těším jsem zvědavá a výsledky odběrů jsou až na další kontrole jo? Po jaké době? Já budu zase nervní celou dobu než budou výsledky ze je vše v pořádku

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao screening určitě si zaplatím to je jasný a toho pana doktora si vyzadam děkuji moc za typ strašně s manželem jsme zvědavý co čekáme, protože pak do dvou let chceme druhé a budeme dělat rekonstrukci bytu tak ještě dvou místností tak rovnou by se vymaloval decak

editao
4. led 2019

@lucinkamarecek výsledky těch odběrů na které půjdeš teď sdělují až při další kontrole, záleží kdy tě objednají, já u prvního těhu už pak chodila cca po 4 týdnech na kontroly, ale myslím si, že kdyby bylo něco špatně, tak by ti sestřička rovnou zavolala... Jinak celkové výsledky toho screeningu byly myslím ješte ten den, nebo druhý den, teď si nejsem jistá, jestli mi jen volali, nebo snad i poslali zprávu na mail, to uz si uplne nepamatuju, ale vim, že to bylo rychle 🙂 Jinak pokud teda chceš k tomu Vlašínovi, tak jim to řekni hned, jak tam budeš volat, aby ti našli volný termín přímo u něj, jinak tě objednají na první vyhovujicí termín u kteréhokoliv jejich doktora, co jim tam zrovna vyskočí....

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao určitě děkuji chci o němu dám na tvé doporučení

lucinkamarecek
4. led 2019

@editao 10.jdu k pani doktorce ceresnakove ráno na osmou odběry a kontrolní ultrazvuk dostanu průkazku a jak mě dají ten papírek na Veveří hned volam

jannetta85
5. led 2019

@editao mě tento screening proplatila pojišťovna myslím 🤔 stačilo zajít na pojišťovnu s papírem o zaplacení a kopii výsledků a pojistovna mě to poslala na účet

hannnnnka
5. led 2019

mě screening který stál 1200 Kč, tak 1000 Kč z toho proplácela pojišťovna

editao
5. led 2019

@jannetta85 no co vim tak to bylo ze pojistovny prispivaji nejakou castkou na libovolne placene vysetreni v tehotenstvi - a je mozne si vybrat ktere, vetsinou je to bud tenhle screening, nebo 3D ultrazvuk, ale mozna je to ted uz jinak.... Kdyz jsem cekala malou, tak prispivali jen 500, ted uz je to pry kolem tisicovky, ale nevim jestli je to stejne jako pred tim, ze si muzes vybrat, na co to vyuzijes, nebo je to konkretne jen na toto vysetreni... Ja to ani tenkrat nevyuzila, jsem tak trochu lina chodit neco vyrizovat, takze jsem si to holt cele zaplatila sama a 3D ultrazvuk me nikdy nelakal....

lucinkamarecek
6. led 2019

@editao stejně je to jedno ať přispívají nebo nepřispívají stejně to vyšetření každá maminka udělá ikdyby měla být týden bez svačiny 😁😊 přece jsou to naše malé poklady a chceme mít jistotu, že budou v pořádku

hannnnnka
7. led 2019

Ahojky holky, máme tajnou skupinu na FB sprnovky 2019 tam se líp píše, diskutuje atd. skupinka je tajná, nikdo ji neuvidí ani naší diskuzi jen členové. Pokud by se někdo chtěl přidat, Napište email jak jste na FB, aby se dohledalo a já Vás PŘIDÁM. Petulina.D@seznam.cz

Hezký den WendyyyKiss

jannetta85
7. led 2019

@hannnnnka posláno 😉

lucinkamarecek
7. led 2019

tak maminky nakonec jsem šla na kontrolu o tři dny dříve, objevil se mi opět nějak gynekologický zánět, rovnou mě udělali odběry. Prcek se ma velice dobře je se vyvíjí, jen mám opět zánět , ale miminko to neohrožuje. Jinak jsme dostala ten balíček od prenatalu a konečně kartičku. Další ultrazvuk nás čeká 28.1. a dostala jsem se na ten screening k panu doktorů Vlašinovi na 7.2. jinak prcek pořád mlel nohama a mával rukama😀😊

Dnešní snímek 9+5

Velikostně jsme o den větší

editao
7. led 2019

@lucinkamarecek To je super! 🙂 Ja na zanety trpela cele prvni tehotenstvi, ted jsem taky na zacatku mela, ale nastesti to po atb masti rychle preslo a ted mam klid, tak snad to tentokrat bude lepsi.... Krasnej prcinek 🙂

lucinkamarecek
7. led 2019

@editao děkuji moc ten balíček jsem dostala jak si říkala je toho dost dobrý sleviky do lutzu, ještě jsem se dostala k tomu panu doktorovi tak snad toho 7.2.budeme vědět co čekáme za prcka

editao
7. led 2019

@lucinkamarecek jj, balicek je peknej 🙂 Taky doufam, ze uz se dozvime pohlavi, ja tam jdu 22.1. 🙂

lucinkamarecek
7. led 2019

@editao jeeeee tak pak dej vědět co čekáte za mazlíčka

editao
7. led 2019

@lucinkamarecek Určitě dám, nemůžu se dočkat, ten čas se hrozně vleče, jak nechodím do práce 😕

lucinkamarecek
8. led 2019

@editao mě to ,,nastesti'' oživuje škola . Zkoušek mraky málo termínů. Hrozný . Ale snad to nějak s prckem zmakneme. Protože jak mě bývá dopoledne zle nejde mi se učit.

lullu2011
8. led 2019

Ahojte holky, taky jdu 9.1.na kontrolu.Před vánoci jsrm byla v 5+4 a srdíčko už pěkně bílo.Termin mám 16.8.Taky je mi furt špatně. Dost jídel mi vadí.

lucinkamarecek
8. led 2019

@lullu2011 já to taky měla nedala jsem vůbec maso, teď asi druhý den konečně dám kousek masa do pusy zlepší se to stím jídlem 😉

Jinak držím palečky ať se miminek pěkně ukáže 😊

malinkaelinka
autor
9. led 2019

Jupí tak už i já mám svou první kontrolu za sebou. Miminko je tedy o týden menší, dle MS bych měla být 7+5, ale velikostně je 6+6. Ale já nevím jistě, kdy ovuluju a můj doktor z toho nic nedělal, říkal, že se to ještě může posouvat sem tam, hlavní je aby mimčo rostlo. Srdíčko krásně tluče. Dostala jsem fotku (sice vidím prd, ale mám ji 🙂 ) a za 14 dní další kontrola. Já měla takový strach, že tam nebude, že nebude srdíčko nebo já nevím co. A zatím vše OK. Bavili jsme se o nevolnostech, radil sice dobře, ale vše co radil, tak dělám a nepomáhá. Aspoň že nezvracím, ale i tak je mi ouvej. (Povídal že mezi gynekology se říká: Když se zvrací, tak se nepotrácí. Ale že by mě tím nějak potěšil, to ani ne 🙂 ) Hned po kontrole jsem to na férovku řekla šéfové v práci. Reagovala skvěle, přestože jí tím přidělávám práci. Zatím o tom jen obeznámí ředitele a zůstane to pod pokličkou, přeci jen je moc brzy. Hrozně mě ta kontrola uklidnila a tak nějak mi začíná docházet, že tam hluboko ve mně opravdu roste nový človíček... j

malinkaelinka
autor
9. led 2019

@lullu2011 Tak co kontrola dneska?

slunicko1551
10. led 2019

@malinkaelinka Tak to gratuluji 🙂 a že nezvracíš, buď ráda. Já taky nezvracím, ale dobře mi teda nebívá. Jinak třeba kamarádka zvracela tak, že musela být hospitalizována a stejně potratila ☹ takže tím se neřiď 😉
Včera jsem byla taky na kontrole, jsem 8+5 a už tam pěkně hýbalo nožičkama i ručkama. Nečekala jsem,že to uvidím tak brzo, tak mě to úplně dostalo 😍

lullu2011
10. led 2019

@malinkaelinka Ahojky jo super,podle PM,bych měla být 8+4,ale podle ultrazvuku jsem 9+0.Miminko je větší než má být, snad bude vše ok.Krasnĕ by bylo ručkami a noha Mi.Už mám i tĕhu kartičku.Na podrobnější vyšetření jdu 31.1.budou mi dělat odběry.Tak snad budu ve 12tydnu budu ok.

editao
22. led 2019

@lucinkamarecek Tak mame screening za sebou, podle uz je vse ok, celkove vysledky se dozvime odpoledne. Pan doktor je opravdu fajn, vse ukaze a strucne, ale jasne vysvetli 🙂 A je to kluk jak buk...

editao
22. led 2019
lucinkamarecek
22. led 2019

@editao to je ale brouček mě to čeká 7.2., teď jsme byla u paní doktorky a byl tam pan doktor Marek a taky má nějakou tuchu že něco zahlédl a myslí že to bude Kluk. Tak 4.2.kontrola klasik a pan doktor Vlašín 7.2. snad se vše potvrdí a bude vše v pořádku

Strana
z7