icon

Svátek a narozeniny blízko u sebe. Je to problém?

veru181
21. říj 2022

Máte prosím někdo svátek blízko před narozeninami nebo po nich? Vadilo vám to někdy? Případně řešíte to u dětí? 🙂 Chtěla jsem mít mezi nimi tak alespoň dva měsíce, ale aktuálně se nám s manželem nejvíc líbí jméno, které má svátek 5 dnů po termínu porodu - takže to taky může vyjít na stejný den 🙈 Jmen máme sice ve výběru více, ale tohle je zrovna top, že se shodneme oba 😀

Strana
z3
veru181
autor
21. říj 2022

Děkuji všem za reakce 🙂. U nás se právě svátek bere jako takové menší narozeniny, ale u manžela se taky tolik neřeší. Mně se jako malé vždycky líbilo mít to dál od sebe (půl roku, ale asi je to náhoda 🙂), teď z opačného pohledu mám problém vymyslet něco pro švagrovou, která má od sebe 4 dny a nic nechce a nepotřebuje 😀. S Vánoci už by mi to přišlo líto kombinovat, pokud by to nebylo hodně top jméno (také jsem měla učitelku Evu, narozenou 23. 12.).

dura175
21. říj 2022

Mám svátek v první polovině prosince, vždycky jsem dostala čokoládu a vánoční hvězdu v květináči. Sestra je Eva, mamka jí nikdy nezapomene přát na Štědrý den dopoledne. Jako dítě jsem to řešila, ale v dospělosti mi to je úplně jedno, nepotřebuju už ani dárky k žádné příležitosti, jsem raději, když si věci můžu koupit sama. Manžel má Vánoce, svátek a narozeniny během měsíce a mně to vyhovuje, dárky nakoupím zároveň a pak mu to postupně dávám.

veru181
autor
21. říj 2022

@hawah Na Evy právě taky bohužel zapomínám 🙈

g_m
21. říj 2022

@ajja87 jojo Barbora 😀

vladienka
21. říj 2022

Ja mam meniny 8 dni po narodeninach, mladsia dcera 12 dni po narodeninach, ale my si max dame nejaku bonbonieru, takze neriesime 🙂

veruuu_kubesovic
21. říj 2022

Obě děti mají do 2 měsíců od narozen i svatek a tohle mě absolutně nenapadlo řešit, úplně stačilo se shodnout na jménu s manželem, než řešit svatek, ten my nijak neprozivame...

jako_mala_holka
21. říj 2022

Dcera má svátek dva měsíce od narozenin, syn bude mít nejspíš v jednom měsíci narozeniny, svátek i vánoce, ale když já to jméno nedokážu nedat asi 😄 svátky neresime, tak si myslím, že to bude v pohodě

cikitkapb
21. říj 2022

Mám 21. svátek a 27. stejný měsíc narozeniny. Dá se s tím žít… syn má začátkem listopadu svátek, za měsíc narozky, a koncem prosince Vánoce. A kámoška má 4.12. svátek, 21.12. narozeniny, a pak Vánoce… To taky nechceš. Ale my svátky nijak nehrotíme. 🤷🏻‍♀️

lenatko91
21. říj 2022

Mám svátek a narozeniny 4 dny od sebe. Vadí mi to celý život, všechny kytky dostanu během měsíce (Valentýn, svátek, narozky, MDŽ) a pak mám smůlu 😃 Takže dcera má rozptyl 4 měsíce a syn bude mít 2 nebo 4, podle toho, které jméno vybereme.

dianemash
21. říj 2022

Úplně jsem to v těhotenství neřešila,jméno jsme měli už dávno vybrané, ale vycházel mu svátek na duben a narozeniny na červenec, tak jsem si říkala aspoň tak... A nakonec se narodil 14 dní po svých jmeninách,takže tak 😁 Já mám narozky v létě a svátek v zimě, to mi přijde fajn,ale neřešila bych to záměrně

jancazao
21. říj 2022

Syn je Ondřej, svátek na konci listopadu. Vánoce a narozeniny na Štěpána. Přemlouvala jsem manžela na jiné jméno, ať má aspoň svátek v průběhu roku, ale neprošlo to.

sabatko
21. říj 2022

@antoinet Máme to stejně, syn v lednu a je moc rád, že má jmeniny v létě a můžeme si u bazénu udělat malou oslavu🙂. Je prostě ¨slavící¨typ a opravdu se vždycky těší

barmil
21. říj 2022

@veru181 mám narozeniny a za 14dni svátek a jako malé mi to vadilo. Dětem jsem to naschvál dávala tak, aby měli v jedno roční období narozky a zvlášť svátek. Takže dcera má svátek v srpnu a narozky v listopadu a syn narozky v červnu a svátek v listopadu.

sisa158
21. říj 2022

@veru181 Dcera má v prosinci svátek ,hned vánoce,a v lednu narozeniny Syn je lednový, svátek taky v lednu,a předtím vánoce.. Už jim bude 16 a nijak to neřeší 🙂

westie
21. říj 2022

Slvime svatky i narozeniny a syn ma svatek 30.11, narozeniny 5.12. a pak hned Vanoce. Je mu 6, zvladame to oddelovat - my poprejeme v dany den, pak ma syn oslavu a s pribuznymi se domlouvame, aby syn dostal jeden darek k narozeninam a jeden k svatku. Mezitim ma jeste dcera svatek, zatim s tim nema problem zadne z deti, ani nikdo z pribuznych.
A my vlastne slavime uz od zari porad nekoho, takze u nas je zari az prosinec jedna velka party🙂
Ale co u nas pomaha, aby to syn bral takhle v pohode, je to, ze dostava darky i mimo narozeniny a Vanoce, davame si tak darky i my s manzelem.

pampeliska1313
21. říj 2022

Syn má svátek a den potom narozeniny. Cvaklo mi to až v ten den svátku. Každopádně jsem si našla, že podle nějakýho kalendáře má svátek až 30.11 a narozeniny nechám v červenci. Sice to u nás v kalendáři psany není, ale okolí o tom ví. Samotnou mě štvalo, když mi dávali věci na svátek o měsíc později na narozeniny.)

veru181
autor
21. říj 2022

@pampeliska1313 To mě taky napadlo, podle slovenského kalendáře má až v říjnu 🙂

veru181
autor
21. říj 2022

@g_m To si taky říkám, od Vánoc to bude +- dva měsíce, ale taky je mi jasné, že budu muset smysluplně vymýšlet dárky pro celou rodinu 😀

veru181
autor
21. říj 2022

@ireniq Samozřejmě chci hlavně pěkné jméno 😀 Ale kdybych docílila obojího, bylo by to nejlepší 🙂 Hezkých jmen máme na seznamu více, jen manžel radši kratší jména a já delší a tohle je takové akorát pro oba, kromě jiných výhod 🙂

martiniquest
21. říj 2022

Ja chtela, aby dcera mela svatek dal od narozenin, protoze je narozena 27.12., a tak ma svatek v kvetnu. A resime to tak, ze na narozeniny dostane jen neco maleho a o to vic pak na svatek.

kafr
21. říj 2022

Ano vadí mi to! Mám svátek, narozeniny i Vánoce v rozptylu 1 měsíc a je to za trest🤦🏻‍♀️ U nás vše a rádi slavíme. Takže jednou za rok se na mě všichni sesypou: "co by sis přála? Dej nám tip 😍" no a pak 11 měsíců nic, přitom by se mi kolikrát něco hodilo, líbilo ... Naštěstí v době internetu jde ledacos, takže jsem si jednou na narozky v zimě přála samozavlažovací truhlíky 🤣 a letíš jsem si nakoupila letní šaty, mám je schovane a nechám si je dát k svátku 😅

zlobr
21. říj 2022

Ja mam treba svatek-narozeniny-Vanoce v rozmezi 8 dni. A vzdycky mi to prislo strasne super. 😎 proste prosinec byl "muj" mesic. Manzel teda moje nadseni nesdili,prej "blizi se prosinec,kde bych mohl prodat ledvinu"...ale jinak fajn.

Starsi syn ma svatek par dni po Vanocich ale zatim mu to nevadi. Ale vubec jsme na to nebrali ohled,to jmeno jsme proste chteli.

zmrzlinka
21. říj 2022

@veru181 dcera je koncem září narozená a svátek slaví začátkem října.Nevadi nám to ,ani jí.Ale my kupujeme drobné dárky i počas roku 😉

westie
21. říj 2022

@veru181 Ono asi hodne zalezi na pristupu vas jako rodicu, jak to tomu diteti nastavite. Jak tu nekdo pise, ze si musi nechat dat zavlazovaci truhliky v zime, protoze v lete nema narozeniny ani svatek, tak jasne, ze to by stvalo kazdeho a jestli takhle k tomu pristupovali jeji rodice v detstvi, tak si clovek holt nese ten vzorec i v dospelosti. My toto neresime a kdyz chceme truhliky, tak si po domluve koupime truhliky. A kdyby to melo byt o penezich, tak si je koupim stejne a na narozeniny dostanu nejakou drobnost.
Kdyz jsme uznali, ze by syn uz uzil kolo, tak jsme na jare proste koupili kolo, neresili jsme to v zime predtim jen kvuli narozeninam atd. A to asi bude i ten rozdil, ze z toho nedelame doma vedu my dospeli a deti to pak prevezmou.

maxulekapcule
21. říj 2022

Mladší syn má svátek 26 dní před narozenima. Nejdřív jsem mu dala jméno, a pak až se koukala, kdy má svátek 🤣

lenulacek
21. říj 2022

@veru181 moje prvorozena má narozeniny a svátek v prosinci. Do toho ještě Vánoce, Mikuláš. No, je ji 14 a je ji to buřt 🤣

zlataberta
21. říj 2022

Mám svátek 16tého a narozeniny 21prvního stejný měsíc....nikdy mi to nevadilo....oslaví se vše naráz😉

jiss
21. říj 2022

Jako děcku mi to bylo jedno, ale jako teenager a student jsem milovala svoje narozeniny v červnu a svátek v srpnu daleko od Vánoc, když už se mi pak podařilo přesvědčit rodinu, že mi mají dávat prachy, protože jsem pak nakupovala v zimních/letních slevách a mohla si koupit o to víc. Naše rodina neměla moc peněz, nosila jsem klidně jen jedny rifle celý rok a když jsem je musela koupit předem za plnou cenu, aby ležely pod stromem, tak už jsem třeba nedostala nic jiného. Teď, jak to po sobě čtu, to zní celkem smutně :D

veronicka89
21. říj 2022

Svatky netesim vubec ...! A nechapu kdo jo...jakl o co jde ? O cokoladu ? O potreseni ruky ? ... Jako gesto dejme tomu ale resit jine jmeno ?

Nedat krasne jmeno na cely zivot kvuli svatku ...ani by me nenapadlo kdyby to bylo ve stejny den...

izz76
22. říj 2022

Svátky se v naší rodině vůbec neřeší, já mám svátek blízko narozenin,jedna dcera taky,druhá nemá jméno v kalendáři.. Horší podle mě je když vyjdou narozeniny hodně blízko Vánoc,ale to už člověk neovlivní..

Strana
z3