Svátek a narozeniny blízko u sebe. Je to problém?
Máte prosím někdo svátek blízko před narozeninami nebo po nich? Vadilo vám to někdy? Případně řešíte to u dětí? 🙂 Chtěla jsem mít mezi nimi tak alespoň dva měsíce, ale aktuálně se nám s manželem nejvíc líbí jméno, které má svátek 5 dnů po termínu porodu - takže to taky může vyjít na stejný den 🙈 Jmen máme sice ve výběru více, ale tohle je zrovna top, že se shodneme oba 😀
@veru181 Také jsem si plánovala jak mezi svátkem a narozkama bude půl roku... Jenže jméno se nám žádné jiné nelíbilo. Tak to má syn měsíc po sobě.
@veru181 nečetla jsem všechny komentáře, ale za mě je tohle jeden z největších nesmyslů a vymyslu dnešní doby při vyberu jména. Prostě ať žije materialismus. Já měla na druhou holčičku dokonce jméno přesně na termín (nahoda) a nakonec se mi teda narodil chlapeček🙂 Dejte jméno co je Vašemu ❤ nejbližší.
První Syn se narodil 16. A svátek má tentýž měsíc 28., druhý syn je Štěpán a narodil se v lednu 😁 jestli budou po mě tak mi to jednou dají sežrat 🤣🤣🤣🤣🤣
Tak my se koukali, když jsme vybírali jména, to se musím přiznat🙂Ale nebyl to nejdůležitější argument..
Za mně je to jedno moje mamka má den po narozeninách a neřeší to ,a dcera má 5 dní po narozeninách,svátek moc neslavime dostane menší dárek a pak spolu zajdeme do cukrárny na něco dobrého nebo něco upeču,dali jsme jméno,jaké se nám líbilo a tohle jsme neřešili
Během necelých 2,5 měsíců mají obě děti narozky, svátek i Vánoce...holt to tak vyšlo, měnit kvůli tomu jméno se nám nechtělo - zvlášť když na tom klučičím jsme se nemohli dlouho shodnout. Navíc náhradní varianta pro holku byla "Eva" 🙂.
Ne, dítě má svátek 14 dní po narozeninách a nevadí to nikomu
Řešila jsem, řeším a vždy řešit budu.. Pokud je alternativa, která je pro oba snesitelna. Malý měl být na Štědrý den, naštěstí si počkal do 3.1.a od začátku jsme měli jméno, které má svátek v červnu. Já sama mám narozeniny 21.12.a svátek hned 7.2.a vzdycky mi vadilo, že celý rok nemám nic.. Žádnou příležitost si přát nějaký dárek, vždycky jsem musela čekat do Vánoc. Nejlepší to má dcera - svátek 1.2.a narozky 27.5... Teď čekáme v dubnu třetí a jelikož přítel chce Matěje (konec února) a já rozhodně ne, byla jsem ochotna slevit ze svých požadavků a dát Šimona (22.12.) - aspoň to sfouknem spolu kolem vánoc a nebude nám líto.. Pokud to bude holka, tak máme zase lednové jméno, ale bohužel jediné, na kterém se shodneme... Já jsem asi divná, ale prostě si přeju, aby neměli svátek a narozeniny blízko u sebe, když do toho ještě skočí i Vánoce.. 🙂
@veronikec Děkuji, po posledních komentářích jsem si přišla divná 😀 My právě máme dost problém se shodnout, takže možná slevím právě proto, že je to jediná nevýhoda toho jména 🙂 Šimona jsme taky měli jako možnost pro kluka, u těch Vánoc mi to vadí trochu méně, když jsou pak ještě narozeniny dál 🙂
@martinka0209 Taky uvažuju o variantě, že by se svátek stal spíš “zážitkovým” dnem 🙂
@veru181 já se ségrou máme narozeniny a svátek téměř půl roku od sebe. Vždy jsme byly rády, že to tak máme "rozprostřené" v roce. Ale je pravda, že máme zase jednu oslavu kousek o Vánoc 😁 vždycky jsem byla ráda, že se mám na co "těšit". Dceři jsme se snažili vybrat jméno také tak, ale nakonec se nám tam žádné jméno nelíbilo...takže to má od sebe čtyři měsíce a druhé bude mít asi tři 🙂
Znám několik lidí, kteří mají svátek u narozenin, vánoc, dne dětí atd. Ideální to není, ale problém taky ne. Syn má svátek u dne dětí. Dcera 9 dní po narozeninách.
Dcera má svátek 5 dní po narozeninách. Nevypadá, že by tím nějak moc trpěla.
Mám to blízko a vždycky mi to vadilo. U děti jsem řešila, aby to blízko neměli.
@veru181 já myslím, že pokud jeto dál od Vánoc, tak to nevadí, že jsou svátek a narozeniny u sebe 😉🎉
U nás doma (dcerka, manžel, já) máme všichni narozeniny v dubnu. Manžel 1. dcerka 9. a já 28. musím říct, že letos už mě docela štvalo, že ty moje už nikoho nebavili 😂 začala to velkou oslavou pro manžela, pak ještě větší pro dcerku a ta moje, no to už ani nikdo nechtěl přijít, natož něco přinést 😂🙈
Příští rok jsme s manželem řekli, že budeme mít jednu oslavu dohromady 😂🎉🥂(já a manžel) tak uvidíme.. holt to nebude jen můj den🤷😀😂
U prvního syna jsme to řešili (má svátek 5 měsíců před narozeninama) a rozhodně to budeme řešit i teď u druhého dítěte. Za nás je to fajn, svátek slavíme, sice trochu méně než narozeniny, ale slavíme. Vždycky přijedou i moji rodiče s bratrem a můj děda a rozhodně jsem ráda, že se aspoň kvůli narozeninám a svátku takto sejdeme třeba jednou za 2 měsíce. Navíc nejsem velký zastánce toho, aby se dávali dárky mimo narozeniny/svátek/Vánoce (jako dárek nepočítám omalovánky, pexeso, a podobné maličkosti) a ví to i syn, že na větší věc si prostě počká. Samozřejmě až bude něco v budoucnu potřebovat, třeba kvůli škole, bude to jiné.
Mimochodem má kamarádka je Eva a narozeniny má v 1.polovině ledna. Vždycky říkala, jak je blbé, že má vše během 14 dnů a potom už nic. A také, že si na ní nikdo jiný, kromě rodiny a mě toho 24.12. ani nevzpomene. Sama má malinká dvojčátka a tomuto se při výběru jména vyhnuli.
máme doma Šimona- nar. 6.12. na Mikuláše, 22. 12. má svátek a pak jsou Vánoce 😀
@veru181 mamka i ségra mají obě narozeniny i svátek v prosinci a asi větší trest než pro ně je to pro nás.. v jednom měsíci mít svátek, narozeniny, mikuláše a Vánoce,je děs..navíc pak už po zbytek roku není nic.. partner stejně, narozeniny a svátek 3 dny od sebe 🤷🏻♀️ Dcera má svátek skoro 3 měsíce od narozenin a záměrně jsme to tak vybírali 👍
@veru181 ahoj,máme Štěpána, a hned 10.1 má narozky. Má to i s Vánocemi u sebe. Zatím je malý,takže nevím jestli mu to vadí,ale jiné jméno jsme nechtěli i když jsme věděli ze to bude mít u sebe,či se mohl narodit na svatek(hrozilo drivejsi)
@kristyneckaa27 My nakonec jiné jméno taky nevybrali a rozdíl je 3 týdny 🙂. Uvidíme do budoucna, zatím jsme hezky využili, že má brzy svátek i starší brácha, dostali společný dárek a pak na den každý drobnost.
Ja mam narozeniny zacatkem kvetna a svatek v polovine srpna, manzel narozeniny zacatkem dubna a svatek v polovine listopadu. Deti maji dve jmena (pouzivaji obe, ne najednou, ale ruzne okoli je oslovuji bud prvnim ci druhym) a dcera ma narozeniny zacatkem zari, jeden svatek zacatkem cervna a druhy v polovine listopadu, syn ma narozeniny koncem listopadu, jeden svatek ma v pulce listopadu a druhy v druhe pulce ledna a za 9 a pul roku si nikdy nestezoval, ze by je mel blizko u sebe.

@veru181 Nevadi. U nas se stejne svatky neslavi. Dospely vubec a deti dostanou max nejakou dobrotu