Těhotenský test. Je možné se splést o pár týdnů?

11. bře 2024

Zdravím, trošku se rozepíšu, tak se omlouvám a zárověň děkuji, kdo to dočte, až do konce. Plánovala jsem operaci na zmenšení žaludku. 20.9. 2023 ( středa ) - jsem měla vyšetření sono břicha, kde mi doktor řekl, že tam něco vidí.. že sice není gynekolog ale odhaduje těhotenství cca 3 týden. Ještě ten den jsem si dělala těhotenský test, fotku přikládám.. kde vyšla viditelná čárka. Hned další týden 25.9. 2023 ( pondělí ) - jsem byla na gynekologii, kde mi to doktorka potvrdila a řekla, že jsem cca v 5 týdnu.. opět fotku přikládám. Jde o to, že jsem 16.9 2023 ( sobota) měla nechráněný pohlavní styk. Na 1 trimestrálním screeningu ( 12. týden ), mi řekl pan doktor, že vidí chlapečka a termín porodu mi stanovili na 13.5. 2024. Je možné, že by se spletli o pár týdnů a těhotenství by bylo z toho 16.9.? Na té první návštěvě se mě ptala na poslední menstruaci, nahlásila jsem, že poslední byla 2.8 - 6.8 ale tím si vůbec nejsem jistá, vlastně ani nějakou ovulaci jsem tolik neřešila.. podle čeho oni se vlastně řídí?

ellyem
11. bře 2024

Ne, není to možné. Otěhotněla jsi v srpnu nebo na začátku září.

rosalindamelinda
11. bře 2024

Krásně pozitivní těhotenský test, o kterém tady každá snažilka sní a k tomu nádherný gestační váček! Takže už se ti za chvíli bude blížit porod v květnu...
Pro gynekology je nejpodstatnější termín začátku poslední MS, podle tohoto termínu se vypočítá termín porodu. Celé těhotenství se počítá vždycky od začátku MS, nikoliv od ovulace, žádná ovulace se neřeší, ptž její přesný termín nikdo nezná.
Není ale možné aby došlo k oplodnění toho 16.9. a hned za 4 dny 20.9. viděl lékař těhotenství. Jenom 7 dnů a více trvá než dojde k nidaci v děložní sliznici.
Ty si nevedeš MS kalendář a nevíš jak dlouhý máš cyklus nebo ms?

nikolite
11. bře 2024

Kdyby jste otěhotněla ze sexu 16.9. Tak v žadném případě nemůže být test 20.9. takhle pozitivní. K otěhotnění došlo dříve.

jaja01k
11. bře 2024

Kdybys otěhotněla ze styku 16.9., doktor by 20. těhotenství nepoznal a rozhodně bys neměla pozitivní test. Ani toho 25.9. by ti ještě s jistotou těhotenství nepotvrdili.

autor
11. bře 2024

Děkuji moc děvčata za rychlé reakce. S přítelem jsme spolu 6 let a asi jsem si celou dobu myslela, že to prostě nejde.. ale nijak jsme to neřešili, poslední roky, to nebylo nějak ideální.. a popravdě ne MS kalendář jsem si nevedla. Ale pravidelně jsem to měla, jenomže teď si fakt nevybavím, jestli jsem jim nahlásila to datum poslední MS správně. Je možné, že kdybych měla poslední MS třeba začátkem toho září, tak by to potom sedělo? Ale to by se mi posunul termín porodu, že? Celkem mě matou i ty první dva týdny těhotenství, kdy vlastně ještě ani o těhotenství nejde. A jestli to tak berou i doktoři, hned tak na začátku toho těhotenství. Každopádně ano, termín mám v květnu a moc se na malého prcka těšíme, je to životní změna, která nám už teď prospívá.

helen_h
11. bře 2024

Při ultrazvukových vyšetřeních počítač spočítá i odhadované stáří plodu. Pokud by to s menses nesouhlasilo, tak se termín porodu upraví podle těch zjištění na UZ, zvlášť v časných fázích těhotenství je stáří plodu dle vývoje docela zřejmé a spočítatelné. Rozhodně by ti nejdéle do doby 1. screeningu termín porodu upravili, pokud by se lišil v řádu týdnů.

nikolite
11. bře 2024

Termín porodu který stanoví při prvním screeningu je podle velikosti mimča a né podle ms.

helen_h
11. bře 2024

Ti první doktoři říkali každý jiné stáří: na sonu břicha, kde už něco viděl, zmínil odhadované stáří od ovulace, gynekoložka pak mluvila v těhotenských týdnech: což se počítá od poslední menses (je to tedy o 2 týdny jinak). Nakonec termín upřesnili na základě ultrazvuku, asi bylo zřejmé, že termínem poslední ms si nejste 100% jistá

rosalindamelinda
11. bře 2024

@nikolite Tak to určitě, vy jste snad lékařka z prenatální diagnostiky ne 😀 Termín porodu ženě vypočítává už obvodní gynekolog, když mu žena sdělí datum začátku posl.MS! Takže co tady řešíte, že jste chytřejší? Je to nesmysl, všude a při všech vyšetřeních se pracuje s datem poslední menstruace a ne že ne. I v internetových kalkulačkách je výpočet porodu postaven na termínu posl.ms, prostě tečka 😉

hezz17
11. bře 2024

@rosalindamelinda ….. a pripadne se termin porodu upravuje podle Uz. Tecka 🤪

ellyem
11. bře 2024

@rosalindamelinda U syna jsem měla podle MS termín 19., podle screeningu 14. Nikdo se datem podle MS po scr už neřídil. A kromě toho, skoro u všech kalkulaček na netu máš dvě možnosti - výpočet podle poslední MS a výpočet podle termínu porodu (což se uvádí ten ze screeningu).

nikolite
11. bře 2024

@rosalindamelinda ano termín porordu určí lékař podle MS a u prvního screeningu se upření podle velikosti plodu. Přeji pěkný den.

miryp
11. bře 2024

@rosalindamelinda na to žena nepotřebuje být odborník na prenatální diagnostiku, na to jí stačí projít jedním těhotenstvím, aby věděla tak základní informaci, jakou je určování stáří plodu. Než tu příště budeš z někoho dělat hlupáka, doporučuji se nejprve dovzdělat, když ti chybí osobní zkušenost.

rosalindamelinda
13. bře 2024

@miryp neotravuj mě ty jedna chytrolínko šťouravá, každá jste tady chytrá jako rádio, na rozdíl od vás já mám opravdu vzdělání, ale nebudu psát detaily a chlubit se jaké, aby se někdo neurážel... stáří plodu se určuje podle poslední menstruace a počítá se na týdny, bez termínu ms by to ti lékaři moc dohromady nedali, nezvládli by připočítávat dny třeba jak bývá 6+2 tt apod. UZ stáří je orientační, chronologické a kalendářní stáří dle ms je podstatné a směrodatné, je na 1.místě a už mi nepiš, když tomu nerozumíš, čus

ellyem
13. bře 2024

@rosalindamelinda 😂😂😂

miryp
13. bře 2024

@rosalindamelinda to musí být hodně dobrý matroš, když máš pocit, že by si z tvého vzdělání někdo káknul do kalhot a současně máš potřebu sama sobě laikovat komentáře 😉
Zkus si znovu několikrát přečíst, na co jsi Nikol reagovala, třeba ti to vedení naskočí 😉
Čus

rosalindamelinda
18. bře 2024

@miryp 😀 😀 😀 mě je úplně u pr...co si myslíš a co mi píšeš, musím se fakt smát, proč si myslíš, že by mi na tom záleželo, nebuď naivní a nechovej se jako nějaká důležitá komentátorka, co se zastává ostatních a dělá ze sebe vedoucí...je to trapné, čus

miryp
18. bře 2024

@rosalindamelinda tak trapností to tu zasypáváš ty, ty ve..no 😉

atomix
18. bře 2024

@rosalindamelinda Ty budeš jedna z těch, co jako jediná z rodiny dosáhla na tu maturýdu. Sice až na podruhé. Ale máš to!

atomix
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru