Těhotná, může dítě "chytit" geny nového partnera?
Dobrý den. Zajímalo by mě,zda je možné aby dítě ""chytlo" geny nového partnera? Přesněji: otěhotněla jsem s bývalým přítelem,ten se na nás vykašlal a já v průběhu těhotenství našla nového partnera se kterým jsme měli normálně pohlavní styk a jelikož jsem již těhotná byla tak jsme si nedávali pozor a ejakuloval normálně do mě .Nevím jak jinak to napsat :D Je možné aby můj syn měl geny nového partnera???
@boruvkam23 Už dlouho jsem se tak nezasmála,jako po přečtení tvého dotazu. Dík za vylepšení nálady 😀
@boruvkam23 Borůvko a vy ostatní, i když to vypadá na první pohled absurdně, tak bych se nedivila, kdyby se někdy v budoucnosti přišlo na to, že to vliv mít může. Nedávno jsem četla zajímavý článek o náhradních matkách. Do ženy se vloží oplodněné vajíčko jiného páru, a ta ho donosí. Dřív se automaticky předpokládalo, že to dítě nemá se svou náhradní matkou geneticky nic společného (tedy s tou, v jejíž děloze vyrůstá), ale vědci přišli na to, že si tělo náhradní matky to embryo přece jen trochu přizpůsobuje - dovede vypnout nějaké geny dítěte, tak aby to dítě bylo genetiky co nejpodobnější!! To je celkem průlomová informace 🙂
@guinea Ahoj, tam se myslím jedná o již zapouzdřené, oplodněné vajíčko, které se ovšem spojí s tělem náhradní matky a čerpá sílu z ní - tedy i s tímto "tokem" může něco převzít, upravit... Spermie se ale nemá do již oplodněného vajíčka jak dostat, nedávno jsem četla nějaký článek o tom, co by to způsobilo za genetické vady a mutace...To by rozhodně nikdo nechtěl:/ Ale samozřejmě nejsem doktor, takže nevím🙂 třeba na to vědátoři ještě nějak přijdou🙂
@boruvkam23 z pohledu naší doby a momentálně nám dostupných informací druhý partner žádné geny nepředá.
Ale kdo ví, možná na nějaké jemnohmotné úrovni cosi předat může.
A nerozčiluj se, je to jen virtuální plkání.
@upuska
To bylo v těch zlatých časech bez internetu. Já zase znám pořekadlo na blbý dotaz blbá odpověď.
@boruvkam23 Doporučuji shlédnout dokument z cyklu "Byl jednou jeden život", konkrétně epizodu 2 "Zrození". 😀
Obávám se, že to, co popisujete, je zhola nemožné, u matky, která nosí dítě jako náhradní matka nebo je oplodněna darovanými vajíčky je to spojení užší - z hlediska krevního oběhu - určitě se ale nejedná o přenos konkrétních geů ani v tomto případě, spíše se plod "evolučně" přizpůsobuje "prostředí" a určité dispozice mohou pak být zvýrazněny nebo potlačeny, ale to bych spíš brala jako nějakou vývojovou tendenci, oplodněné vajíčko již žádné další genetické informace nenabírá, tam už je hotovo. 🙂 Nastolila bych spíš filozofickou otázku: "Je skutečně v rodičovství tak moc důležité, čí geny dítko nosí? Není podstatnější, kdo se o něj stará, kdo jej vychovává, kdo mu předává svoje zkušenosti a názory? Ano, svým způsobem geny hrají roli a v určitých aspektech geny nepřebijete, ale to nejcennější, co můžete dítěti předat, není genetická informace, ale čas, láska a dobré zázemí...Chlapská ješitnost může ovšem sehrát určitou roli, je pravděpodobné, že váš nový partner časem bude chtít ještě vlastní dítě. To víte, geny rozsévače nelze potlačovat. :D
@boruvkam23
Napsala jste to trochu nestastne..proto ta spousta ruznych komentaru. Videla jsem jednou dokument, kde bylo popisovano, jak v tele matky "zustavaji" geny jejiho ditete a taky otce toho ditete dlouha leta po porodu. Ja jsem vystudovala "jenom" potravinarstvi s chemii, ale ten dokument mne zaujal. Kdovi, co se dozvime v budoucnosti, treba to, ze geneticky se moc nelisime napr. od takove jesterky 😉
Holky, tazatelka se ptala kdyz ma dite s jednym a spi s druhym zda ten druhy muze se genove podilet na tom stejnem diteti. Nemuze. Takto urcite ne 🙂
Mozna si myslela ze kdyz bude spat vice s druhym tak vymlati z mimi geny prvniho kluka a pak rekne druhemu :"a ted uz je to tvoje" 🙂
Jedna se o souloz ne o geneticke manipulace 🙂

@hop_ita A to, že někoho opustil partner je snad důvodem, že někomu, kdo pokládá hloupý dotaz nemohu říct, že ten dotaz je hloupý?