icon

Těhotná v 16

lolina16
3. led 2016

Ahoj, za dva dny je mi 16 let a jsem asi měsíc těhotná. Maminka to ví a zareagovala tak, že nechce abych šla na potrat, ale nechá to na mně. Jsem v 9. třídě a můj přítel je ještě k tomu o 3 měsíce mladší, nevyzrálý, ale taky nějak není pro potrat, spíše neví co má dělat, rozhodně si nemyslím, že spolu půjdeme bydlet a budeme spolu celý život. Nejsme spolu dlouho a už ted to skřípe. Vím, že mi moje rodina pomůže, ale je to težké, neumim si představit najednou mít miminko, ale ani to ho zabít, vyčítala bych si to celý život. Už mám k němu jakési pouto. Poradte nebo připište svůj názor..

lolina16
autor
Odpověď byla odstraněná
blecha94
24. bře 2016

Ano, velice vyspele chovani, myslim, ze novy zivot je v dobrych rukou. 😀

lolina16
autor
24. bře 2016

@blecha94 Bych byla sprostá už na tebe 😀 😀

blecha94
24. bře 2016

@lolina16 A? 🙂 To má mít nějakou výpovědní hodnotu? Nebo mám poděkovat? Nebo?

lolina16
autor
24. bře 2016

@blecha94 Drž pusinku?

hancazivocich
24. bře 2016

@lolina16 -blecha to myslí tak, že občas musí přijmout člověk názor toho druhého, i když s ním nesouhlasí.. Nemusí ho hned urážet a vyjíždět po něm.. I to je známka dospělosti.... A k tomu člověk od puberty...prostě tak nějak musí dospět...

lolina16
autor
24. bře 2016

@hancazivocich Tak mám Vendulce poděkovat, že jsem podle ní vypatlaná?

marcicek84
24. bře 2016

@akankeo - jak zostra, trochu reality do toho to chce... k čemu @lolina16 pomůže sedět na růžovém obláčku, jak vidím, tak se tady neřeší více podstatných věcí, takže ano mám z toho pocit, že její dítě budou řešit její rodiče, ne ona, oni ho budou finančně zajišťovat, no bude to sakra těžké, ale zvládnout se to dá, když už je dítě na cestě, vlastně nedá se to zvládnout, ale musí se to zvládnout...

@lolina16 a co chceš po 16 letém klukovi, on dítě nechtěl, nevím jak k tomu těhotenství došlo, jestli nehoda, nebo přes prášky, ale on si myslel, že tím potratem se to zpraví, tedy on by byl asi v pohodě, u těch chlapů to je složité, i dospělý člověk je někdy uražený, že to dítě nechtěl a stávkuje, že ženská nešla na potrat, to už je jejich mentalita, u puberťáka to je znásobeno tou nevyzrálostí a jak ti tady holky radí asi by bylo dobré se sejít ty a mamka s rodiči kluka i s ním a probrat jak si to kdo představuje, možnosti apod. a jako na konec těhotenství nebo po porodu bych to taky nenechávala, je to nepříjemná diskuze, ale budeš máma a budeš muset vůči svému dítěti časem taktéž dělat někdy i nepříjemná rozhodnutí, takže tohle je první z nich, je třeba si zvykat...

lekra
24. bře 2016

Jak tak koukam,ten,kdo nepoplacava tuto slecnu po ramenou za to,ze "dokaza" v sestnacti otehotnet,je automaticky vypatlany.Tim vic se utvrzuji ve sve teorii☹

hancazivocich
24. bře 2016

@lolina16 - přehnaly jste to obě.. Nevím, buď bych to nekomentovala, nebo napsala - ok, máš právo na svůj názor.... Ale..já Ti nemůžu radit, já jsem s žabou taky sama.... takže taky dělám evidentně někde chybu

barusak1
24. bře 2016

@vendy299 co tak trochu vychování. Sice tě neznám, ale urážet někoho je zbytečné. Tohle si může někdo myslet i o tobě

hancazivocich
24. bře 2016

@lekra - ale slovo vypatlaná zaznělo prvně tuším od tvé (vaší) dcery.... ale nechci se nikoho zastávat... přehnaly to obě, dle mého

lolina16
autor
24. bře 2016

@lekra prosím? 😀 přečtěte si to ještě jednou

lolina16
autor
24. bře 2016

@barusak1 však první to napsala ona, tim spíš si to myslím já o ní

barusak1
24. bře 2016

@lolina16 já vím čtu to 🙂 jsem se tě zastala

lolina16
autor
24. bře 2016

@barusak1 špatně jsem koukla 🙂 děkuju

lekra
24. bře 2016

@lolina16 je umim pochopit veci hned poprve.Jsi trosku pridrzla,tim,jak se vyjadrujes k me osobe.A to se netyka jen komentare ke zprave me dcery.Timto koncim tuto nekonecnou diskuzi.

luciebx
Odpověď byla odstraněná
marcicek84
24. bře 2016

@lolina16 - hele měla by sis uvědomit, že tady to není o tom, aby tě něco zpucoval, ale chceme ti nastínit, že jsi udělala nějaké rozhodnutí, ale plno věcí máš nedořešených a ty jsou podstatné - např. vztah dítě otec a jeho rodina, dále finance od rodičů otce, dále když mi tady někdo napíše, že dítě nestojí, tak to je pravda pouze o 100 % zdravém dítěti, třeba mám dceru s blbým atopickým exemem, kdy i kojení byl problém a musela mít speciální mléko a měsíční náklady na takové dítě jsou 5000 Kč (mléko 3000 Kč, krémy 1000 Kč, ten zbytek 1000 Kč - léky, plenky), takže na tvém místě se ještě jednou zamyslím nad svým rozhodnutím, asi trochu spolknu pubertální hrdost a hold jdu pro své dítě zajistit finance k rodičům partnera, ne sama, s mamkou, prostě je to jedna z těch dobře míněných rad...ono už nejde o tebe samotnou, ale o to malé...tak nám tady dokaž jak jsi "vyspělá" a snaž se ty veci vyřešit...no a až se dítě narodí, tak pak přijdeš na to o čem jsme se tady s tebou celou dobu bavily a pak se pozná, jak na tom jsi, co zvládneš a co už na tebe bude moc...
osobně bych byly moc ráda, abys nám tady tak po půl roce po porodu napsala jak se ti vede a jak jsi to krásně zvládla to dospění...

barusak1
24. bře 2016

@lekra urážet tě neměla to je pravda, ale tvoje dcera ( pokud je to vendy ) se taky mohla krotit. Myslím, že byla na tom podobně

vendy299
24. bře 2016

Já se určitě nepotřebuji krotit. A podobně možná, ale já se alespoň uměla a umím chovat 🙂 A rozhodně jsem neměla naivní představy, že nepotřebuji chlapa a peníze :D

barusak1
24. bře 2016

@luciebx teda ty děláš jak by za to mihla sama ... za druhé sex je povolený od 15 let a za třetí to, že se bude starat pouze její matka nic nepsala

barusak1
24. bře 2016

@vendy299 aha, no to jsi ukázala

lolina16
autor
24. bře 2016

@vendy299 chlapa nemáš, tak jako já. S penězmi jsme na tom podle mě dobře.

lolina16
autor
24. bře 2016

@vendy299 Umíš se chovat? Nejdřív začneš dělat machýrkaa pak děláš s tvojí maminkou, že ta špatná jsem já.

evaviki
24. bře 2016

@vendy299 napsat nekomu jen tak, ze je vypatlany - to neni slusne chovani.. Kdyz nechce penize, tak nechce, jeji vec, ne? Treba casem nazor zmeni, zatim casu dost.. a pak muze otce do RL i dopsat..

vendy299
24. bře 2016

Jak prosímtě ty můžes vědět, že já nemám chlapa? :D Nauč se srozumitelně psát a potom se můžeme bavit 🙂 Měj se

nonnni
24. bře 2016

Je opravdu nutne se takhle dohadovat, jak na trzisti?

Ta rekla tohle a tamhleta se na me predtim blbe podivala...mam doma sedmiletou s desetiletou a velmi mi to pripomina jejich reseni situaci.

Obe pred sebou mate jeste dlouhou cestu a muzete byt obe rady, ze na ni mate pomoc. Obe se jeste mate co ucit. Kazdy se ma jeste co ucit. Az do posledniho dechu, takze klidek a zkuste se na to obe divat s nadhledem.

lolina16
autor
24. bře 2016

@vendy299 psala to tvoje maminka🙂

ivankasedlackova
24. bře 2016

👐 @lolina16 krásný vyjadřování budoucí matky 😊 a jedna věc však ono se to nějak podda dítě není zadarmo tak nepocitejte ze si koupíte třeba něco na sebe vše půjde do dítěte 🙂 jak není chlap je to finančně těžký 😊

Strana