Těhulky, budete jíst bramborový salát na Vánoce?
Mám 2 týdny do porodu a dostala jsem chuť na ten bramborový salát na Vánoce. Doposud jsem se majonéze vyhýbala, ale myslím, když se to udělá z majonézy Hellmanns, kde jsou vejce údajně pasterizovaná, že to nemůže vadit. Budete si dávat salát na Vánoce?
,
Pokud bychom ho na Vánoce dělali, tak si ho bez problémů dám. Nevidím důvod, proč nejíst majonézu, stejně jako si dávám tatarák a další věci, které se údajně nesmějí. Myslím, že někteří lidé to zbytečně přehání s tím řízením se "dobře míněnými" radami.
Domácí majonéza by mohla byt problém,kupovana ne. Ale my salát nejime, tak to neresim.
Kdybych se měla vyhýbat všemu, o čem se na internetu píše, že bych se tomu měla vyhýbat, jsem dávno mrtvá já i dítě. Jo, salát si dám. A pěkně se ho přežeru.
Pasterizované vejce jsou ve všech kupovaných majonézách a tatarkách. Osobně doporučuju ty z Billy - se žlutým víčkem, Clever. Mají 8% žloutků a neuvěřitelnou chuť. Kam se hrabe Hellmann's!
to jem řešila u prvního... žádnou majonézu,tatarku ,plesnivý sýr :D u druhého už jsem toneřešila a ted? tsss :D vůbec,,,
Já teda jak tatarku nejedla před těhotenstvím, tak teď když na ni mám chuť, tak neodolám. Co se týče majonézy tu nemusím. U nás se do salátu ale naštěstí ani nedává. Děláme ho jen se zeleninou a je suprovej.
Já jím komplet všechno. Co se údajně ma a nemá mi je celkem jedno. A mám spokojený téhotenství.
Klidně můžeš, kupovanou ano, domácí mjonézu z domácích syrových vajec ne. Já to jíst budu, je to bezpečné.
To já spíš řeším celer, kam se podívám, tak v tom jídle je celer-polévka, bramborový salát a na Silvestra celerová pomazánka, ale asi to risknu.
tak si dej salat bez majonezy ne 🙂 staci salat polit trvanivou slehackou a chuta lepe nez s majonezou 😝
Nejsem sice už tehu, ale když jsem byla, tak jsem si ho dala na Vánoce normálně. Jediné na co jsem dávala pozor byly plisnove sýry a syrové maso. Kupovaný ne, ale domácího bych se nebala.
Určitě si dám a už se nemůžu dočkat 🙂 brambory a vejce už jsou vařené a zítra hurá na to, ať se na štědrý den rozleží 🙂
Do bramborového salátu jsme majonézu, ani tatarku nikdy nedávali. Pouze jogurt a zakysanku. A to určitě nevadí.
Já byla část těhotenství na kupovaných chlebíčcích se šunkou, vejci, majolkou atd, nikdy mi nic nebylo a syn je zdravý 😉
Salát ne - majonéza, rybu ne - olovo a vzduch raději taky nedýchat 😀 těch 9 měsíců se to vydržet dá, ne? Holky, trošku rozumu to chce.
Ahoj...už sice několik let nejsem těhotná. .
Ale jak jsem četla název tématu,tak jsem si vzpomněla na mého gynekologa,který mi před vánoci v těhotenství kladl na srdce salát odlehčit a rybu z omastku vysat...a to z důvodu toho,ze salát a smažena ryba je dost velka zátěž pro žlučník.V těhotenství vlivem hormonů se mohou tvorit kaminky a ty mohou po tucnem vanocnim jidle zazlobit...během svátků prý vzdy byva par těhotných na pohotovosti s zlucnikovou kolikou. .
Tak si salát s majonezou dejte,ale rozumne...
Krásné vánoce 🙂
Nechápu, co by v tom měl být za problém, pokud si majonézu neuhňácáš z domácích vajec...
Ahoj, ja jak se vyhybam majoneze a tatarce a vsude to nahrazuji jogustem,tak v tehotenstvi miluju majonezu, mohla bych ju mit vsude...a salat delame klasicky s majolkou, urcite si dam.. Krasne Vanoce holky..🙂

A proč ne???