icon

Těhulky, budete jíst bramborový salát na Vánoce?

dita1979
22. pro 2015

Mám 2 týdny do porodu a dostala jsem chuť na ten bramborový salát na Vánoce. Doposud jsem se majonéze vyhýbala, ale myslím, když se to udělá z majonézy Hellmanns, kde jsou vejce údajně pasterizovaná, že to nemůže vadit. Budete si dávat salát na Vánoce?
,

Strana
z2
mpavlinka
22. pro 2015

Jedla jsem v obou těhu, ale salát máme asi o dost jiný, lehčí než většina. Bez cibule, salámu, okurky.

luckylee
22. pro 2015

Jasne a moc se tesim.Nejim akorat syrove maso a syrove vajca.

partyzanka91
22. pro 2015

Já určitě na salátu nevidím nic špatného, v tomhle případě se majonézy nebojím. Ta je podle mě nebezpečná jen v létě u pochybnejch stánků s rychlým občerstvením. Salát dělám sama (majonezu tedy kupujem Hellmans) a vím co do něj dávám a jak je to čerstvé

verusky
22. pro 2015

ano, budu jist a tesim se 🙂 🙂 🙂

magdalenax
22. pro 2015

Ryba - nemyslím Pangase, to ani není ryba, ale kapr, - to je to nejzdravější maso, které si v Čechách můžete dát. Mimochodem, nedávno jsem se dozvěděla, že dělali výzkum a kapří maso je dobré proti rakovině

finkoka
23. pro 2015

Nevidím důvod, proč si nedat. Pokud vám vadí majonéza, nahraďte ji pro sebe bílým jogurtem 🙂

atinkaa
23. pro 2015

Spomenula som si na prve tehulkovanie i druhe tehulkovanie,precitala som rady zde a tazko preglgla 😅 este ze tu nejde pridat fotky 😀 😀 😀
Za mna si urcite daj vsetko na co mas chut..(pokial to nie je z kategorie latky zakazane, navykove a ine) tak vzdy sa tehotnym zenam plnilo co jej muz a rodina na ociach videli. A asi to ma i svoj zmysel. Telo si vie povedat co potrebuje, teda to nezanedbaj a ked sa ti o salate zda uz teraz, tak smelo kostuj-ochutnavaj uz dnes 😉 🙂

zuzousturkova
23. pro 2015

dej si a nestresuj! 😀

anakolut
23. pro 2015

Já ho tedy jíst právě kvůli majonéze nebudu. Dám si variantu bez majonézy nebo brambory.

netanel
23. pro 2015

Ani by mě nenapadlo si nedat... Těším se na něj celý rok.🙂

eldrag
23. pro 2015

ano dam, u prvniho tehotenstvi jsem resila kazdou potravinu u druheho na to prdim...vseho s mirou ale nežynýruju se 🙂

naomi6
23. pro 2015

Nechápu, proč bych si jako těhotná nemohla dát salát. V obou těhotenstvích jsem si ho normálně dávala a s jakou chutí 🙂. Holky, krásné Vánoce a užijte si je v klidu a pohodě a dejte si, na co máte chuť 😉

anonym88
23. pro 2015

Dam si salát a už se na něj MOC tesim!! Normalne ho moc nemusím, ale ted na něj mám extra chuť a to bych asi neprezila si ho nedat ☺☺

ziia
23. pro 2015

Já si salát dám určo, bez něj si Vánoce nedokážu ani představit. 😅 Akorát jsem letos udělala majonézu z mléka, nikoliv vajec (dělám vždy domácí) a doplnila jsem jogurtem. 🙂 A musím říct, že je výborný, takže se ho přežeru jako každý rok. 😀 😀 😀

glock
23. pro 2015

A to já si dělám speciálně do bramborového salátu svoji majonézu - rodinný recept 🙂 a jinak....jím i vlašák z pultu, to se nedá odolat 😀

hudala
23. pro 2015

Anoooo a už se na něj moooc těším 😀

claire90
23. pro 2015

Byla jsem přes Vánoce 2x těhotná a ani jednou mě nenapadlo si salát s řízkem nedat 🙂 Nic se nemá přehánět a ta trocha majolky v tý porci salátu ničemu neublíží 🙂

markyska88
23. pro 2015

Ano, bez obav si salát dej 😉 hellmanns majonéza i tatarka jsou z pasterizovaných vajec a tedy bezpečné pro těhule. Já už se na něj moc těším 🙂

lemur
23. pro 2015

Byla jsem 2x těhotná a jedla jsem na co jsem měla chuť. Myslím si, že tělo si samo říká a rady na internetu bývají leckdy značně přehnané. Za mě - nečíst tolik internet 🙂 Jo a v obou těhu jsem si v závěru dala symbolicky občas víno (cca 1dl) a ani gynekolog nic nenamítal...holky jsou jako lusky obě a chytré k tomu. Hezké vánoce.

strawberr
23. pro 2015

Samozřejmě 🙂 . Pro mne se již od dětství dělával bez majonézy, nemám to ráda 🙂 . Ale jinak v tom malém množství, i kdyby tam byla... 🙂

sereza
23. pro 2015

Jiste. Ja jim vsechno, co se udajne nesmi. Akorat sushi si odpustim.

holubice.petra
23. pro 2015

Ano budu...vzdy jsem jedla v tehotenstvi vse..jen tatarak jsem si odpustila 😉

dohnaiv
25. pro 2015

Já jím úplně všechno, kromě teda tataráku, ale samozřejmě se snažím zařadit i ty zdravější potraviny 🙂

petrak15
16. lis 2018

Maso dobre propeceny, ovoce umyty. Zbytek jsem neresila.

ejmate
16. lis 2018

@dita1979 Já už jsem si ho dala asi 3x, sice je mi po něm vždycky těžko, ale měla jsem na něj šílenou chuť 😀 Takže si ho určitě dám 🙂

ito
16. lis 2018

Urcite si salat dam, ale pouze ten svuj, majonezu vezmu kvalitni kupovanou, zeleninu dobre omytou a pohlidam si spravne skladovani. Jist ho budu max druhy den od pripravy.

markves83
16. lis 2018

Já dělám dresink z pomazánkového másla, chutná mi tak mnohem víc musím říct. Třeba se některá z Vás inspiruje.

Strana
z2