Těhulky, budete jíst bramborový salát na Vánoce?
Mám 2 týdny do porodu a dostala jsem chuť na ten bramborový salát na Vánoce. Doposud jsem se majonéze vyhýbala, ale myslím, když se to udělá z majonézy Hellmanns, kde jsou vejce údajně pasterizovaná, že to nemůže vadit. Budete si dávat salát na Vánoce?
,
Jasne a moc se tesim.Nejim akorat syrove maso a syrove vajca.
Já určitě na salátu nevidím nic špatného, v tomhle případě se majonézy nebojím. Ta je podle mě nebezpečná jen v létě u pochybnejch stánků s rychlým občerstvením. Salát dělám sama (majonezu tedy kupujem Hellmans) a vím co do něj dávám a jak je to čerstvé
ano, budu jist a tesim se 🙂 🙂 🙂
Ryba - nemyslím Pangase, to ani není ryba, ale kapr, - to je to nejzdravější maso, které si v Čechách můžete dát. Mimochodem, nedávno jsem se dozvěděla, že dělali výzkum a kapří maso je dobré proti rakovině
Nevidím důvod, proč si nedat. Pokud vám vadí majonéza, nahraďte ji pro sebe bílým jogurtem 🙂
Spomenula som si na prve tehulkovanie i druhe tehulkovanie,precitala som rady zde a tazko preglgla 😅 este ze tu nejde pridat fotky 😀 😀 😀
Za mna si urcite daj vsetko na co mas chut..(pokial to nie je z kategorie latky zakazane, navykove a ine) tak vzdy sa tehotnym zenam plnilo co jej muz a rodina na ociach videli. A asi to ma i svoj zmysel. Telo si vie povedat co potrebuje, teda to nezanedbaj a ked sa ti o salate zda uz teraz, tak smelo kostuj-ochutnavaj uz dnes 😉 🙂
dej si a nestresuj! 😀
Já ho tedy jíst právě kvůli majonéze nebudu. Dám si variantu bez majonézy nebo brambory.
Ani by mě nenapadlo si nedat... Těším se na něj celý rok.🙂
ano dam, u prvniho tehotenstvi jsem resila kazdou potravinu u druheho na to prdim...vseho s mirou ale nežynýruju se 🙂
Nechápu, proč bych si jako těhotná nemohla dát salát. V obou těhotenstvích jsem si ho normálně dávala a s jakou chutí 🙂. Holky, krásné Vánoce a užijte si je v klidu a pohodě a dejte si, na co máte chuť 😉
Dam si salát a už se na něj MOC tesim!! Normalne ho moc nemusím, ale ted na něj mám extra chuť a to bych asi neprezila si ho nedat ☺☺
Já si salát dám určo, bez něj si Vánoce nedokážu ani představit. 😅 Akorát jsem letos udělala majonézu z mléka, nikoliv vajec (dělám vždy domácí) a doplnila jsem jogurtem. 🙂 A musím říct, že je výborný, takže se ho přežeru jako každý rok. 😀 😀 😀
A to já si dělám speciálně do bramborového salátu svoji majonézu - rodinný recept 🙂 a jinak....jím i vlašák z pultu, to se nedá odolat 😀
Anoooo a už se na něj moooc těším 😀
Byla jsem přes Vánoce 2x těhotná a ani jednou mě nenapadlo si salát s řízkem nedat 🙂 Nic se nemá přehánět a ta trocha majolky v tý porci salátu ničemu neublíží 🙂
Ano, bez obav si salát dej 😉 hellmanns majonéza i tatarka jsou z pasterizovaných vajec a tedy bezpečné pro těhule. Já už se na něj moc těším 🙂
Byla jsem 2x těhotná a jedla jsem na co jsem měla chuť. Myslím si, že tělo si samo říká a rady na internetu bývají leckdy značně přehnané. Za mě - nečíst tolik internet 🙂 Jo a v obou těhu jsem si v závěru dala symbolicky občas víno (cca 1dl) a ani gynekolog nic nenamítal...holky jsou jako lusky obě a chytré k tomu. Hezké vánoce.
Samozřejmě 🙂 . Pro mne se již od dětství dělával bez majonézy, nemám to ráda 🙂 . Ale jinak v tom malém množství, i kdyby tam byla... 🙂
Jiste. Ja jim vsechno, co se udajne nesmi. Akorat sushi si odpustim.
Ano budu...vzdy jsem jedla v tehotenstvi vse..jen tatarak jsem si odpustila 😉
Já jím úplně všechno, kromě teda tataráku, ale samozřejmě se snažím zařadit i ty zdravější potraviny 🙂
Maso dobre propeceny, ovoce umyty. Zbytek jsem neresila.
Urcite si salat dam, ale pouze ten svuj, majonezu vezmu kvalitni kupovanou, zeleninu dobre omytou a pohlidam si spravne skladovani. Jist ho budu max druhy den od pripravy.
Já dělám dresink z pomazánkového másla, chutná mi tak mnohem víc musím říct. Třeba se některá z Vás inspiruje.

Jedla jsem v obou těhu, ale salát máme asi o dost jiný, lehčí než většina. Bez cibule, salámu, okurky.