icon

Tohle jsem rozhodně mohla 🙂

lorrelai
28. črc 2014

Tak maminky, některá se tady ptala jestli má na sebe dávat pozor v začátku těhotenství...Pochopitelně jsou těhotenství, která to nepovolí, ale já jen posílám ukázku-viz.odkaz níže, jak jsem na sebe dávala pozor já! 😀 Je to můj svatební den. Byla jsem v 6+3tt a ani moji spolutanečníci nepoznali že jsem těhotná 😀 Jen můj manžel to věděl 😀 takže nastávající maminky-nebojte se hýbat 😉 Pokud se mimi má udržet, tak se prostě udrží! 😉 Pohyb je důležitý a rozhodně mimču prospěje víc než válení se u tv 😉

😉

yildiz
28. črc 2014

ja cvicila v tehu i posilko na bricho az do porodu 😀 /kde kdo si rika, ze jsem asi blazen a dr ze to nedoporuciji / a po porodu hnedka taky posilko a vse v pohode ! kdyz je nekdo zvyklej na pohyb neni se ceho bat ...samo ze s mirou a jak se kdo citi ale cviceni v tehu neni tabu ! 😀 ja se tedy neomezovala v nicem ...rizikovy jsem nemela vse jen ukazkovy takze proc ne 😀 cviceni zdar ! 😀

yildiz
28. črc 2014

jeste jsem mela lektorku aerobiku co jsem drive chodila a ta predcvicovala i ve vysokem stadiu tehu a ze teda jela to byla lokomotiva 😀

daskagal
30. črc 2014

Já jsem sice necvičila, ale všude jsem chodila pěšky a pomalu chodit neumím. Doma jsem uklízela až téměř do porodu a v práci s dětmi lezla po židlích a lavicích, abych zapnula projektor či udělala výzdobu.

elvira
30. črc 2014

Pokud není těhotenství rizikové, tak pohyb je stoprocentně prospěšný.
Spíš se usmívám, jak se budoucí maminka ptá, jestli neuškodí, když si kousla dvakrát do sýra s plísní a nevěděla, že se to nemá, jestli to nemůže uškodit, jestli může na procházku do lesa nebo jezdit na kole...
V něčem se naše matky měly líp - nemohly každou blbost řešit do extrému... 😀

alneka
Autor odpověď smazal
lorrelai
autor
31. črc 2014

Jojo @elvira to je přesné 😀 😀 mě třeba doktorka řekla, že třeba nivu si můžu klidně dat a HLAVNĚ AŤ NEČTU INTERNET :D :D :D Že prej mám jíst a dělat úplně všecko! A co mi nebude pasovat, tak to ucítim 😉 Já zatím nic necítím, tak dělám všecko 😀 A je fakt @alneka , že ten internet dokáže jen zblbnout! 😉

elvira
31. črc 2014

Jj, síla internetu... 😀 Ale zakažte si to číst. 😀
"A škodí barvení vlasů v těhotenství?" 😀

makuka88
31. črc 2014

Ja.když to nevěděla stehovala do patra stoly a postele 😀 doteď normalne běhám po zahradě se psem... když je všechno v pořádku proc ne. Ale stěhovat už nebudu 😀

makuka88
31. črc 2014

@elvira ne asi.. zrovna dnes jdu na barvu, jako kazdy měsíc 🙂

martula02
31. črc 2014

Jeste rano v den porodu jsem si nanosila drevo ke krbu, uklidila (jako kazdy den), nachystala obed i na druhy den...manzel mel cerstve vyhozene koleno, takze nemohl chodit. Vecer jsem se normalne osprchla, najedla, obstarala manzela, lehla k telce a praskla voda 😀 a to jsem jeste prenasela. Delala jsem vse cele tehu az dokonce a jsem rada 🙂

eldrag
31. črc 2014

holky závidím vám ten pohyb co jste mohli delat, mě v 4měsíci otekly nohy z čísla 39 na 45 a už nesplaskly, bolest hrozná, a do 9. měsíce to postupovalo az ke stehnum... :( při delším stání malátnost a pocit na omdlení, ... :( a další starosti ... doufám, že druhé bude lepší.

anetka1701
31. črc 2014

Mně to přijde že se chceš jen pochlubit :oD :oD p.s. já jezdila prakticky až do porodu na koních :oD V obou těhotenstvích...

lorrelai
autor
31. črc 2014

No já doufám že to tak vydrží až do konce, protože asi měsíc před porodem se budem stěhovat do baráku, tak bych potřebovala to nějak dat dopořádku 🙂 a @anetka1701 no pochlubit-to mě ani nenapadlo-ale asi jo když nad tím tak přemýšlím 😀 😀 Já spíš reaguju na jednu slečnu, která tu kdysi řešila, že jde na svatbu kamarádce a myslí si že je těhotná-jen to neměla potvrzené od lékaře a jestli se jí nic nestane když bude tancovat 😀 😀 Ale teda jezdit na koni-to tě obdivuju 😉 To bych se asi bála aj já 🙂

gepe
31. črc 2014

@lorrelai nic proti, ale vse mi prijde jako normalni pohyb, delala jsem v tehotenstvi teda s telem vetsi a to jsem mela blby teh. Cekala jsem nejakou akrobacii a ono ejhle rozcvicka 😀 nic osobniho. Jen co me udivilo, proc netancoval s Tebou zenich, jak to bylo fyzicky nenarocny.

bielamacka
31. črc 2014

Jo, v 6+3 jsem sama ještě nevěděla, že jsem těhotná, zjistila jsem to v osmém týdnu a blbě mi začalo být až tak v desátém.... tudíž v šestém jsem taky křepčila ještě úplně nevědomky a zrovna to bylo v době oslav mých narozenin, takže jsme se fakt s mužem nežinýrovali 😀 a všechno v pohodě 😀

Nicméně hrozně závidím lidem, kteří mohou dál cvičit, taky jsem si to krásně malovala, jak budu v těhotenství aktivní - a můj zdravotní stav se mi krásně vysmál 😀 Před těhotenstvím jsem chodila do fitka 4x týdně a cvičit jsem potom byla naposled tak v 10tt.... od té doby je mi dodnes skoro každý den tak blbě, že kdybych měla strávit 5 minut na orbitreku, tak regulérně omdlím.... navíc mám rizikáč - mám nízko placentu a trpím na hodně nízký tlak, takže mám před obličejem barevný kola i když vytřu podlahu v bytě. Můžu akorát chodit na procházky a když někdo radí, jak se nesmí člověk v těhotenství válet, tak bych mu ze srdce přála den v mojí kůži 😀 já před otěhotněním dělala dřep s 50 kg činkou a 60 pánských kliků 😀 dneska vyjdu dvě patra schodů a jsem ráda, že jsem přežila. Opravdu všem ze srdce přeju, aby mohly i nadále říkat, jak byly krásně aktivní, ale ono je taky možné, že další těhotenství z nich může udělat pytel hoven jako ze mě 😀

Btw já zase chodila na spinning k ženě, co byla těhotná a ta sama vyprávěla, že tohle je její druhé těhotenství a říkala, že první proležela, protože měla rizikáč a bylo jí špatně. Tohle je něco, co člověk fakt neovlivní....

karlajasmine
31. črc 2014

@bielamacka Toho se taky obavam.. regulerne mam tlak treba 50 na 100, davam si kazdy den nekolik kafi a hodne piju, a tlak porad nizkej, je to samozrejme lepsi, nez kdybych ho mela vysokej, ale ty ranni nevolnosti v tehotenstvi nevim nevim, jak preziju.. takze te plne chapu, i kdyz tehotna (zatim) nejsem.. Ale kamaradky mi rikaly, ze je to hodne nevyzpytatelny, ze treba zjistim, ze mi blbe vubec nebude.. Podle me je nejdulezitejsi, aby v tehotenstvi kazdy delal to, na co se citi..takze pokud se nekdo citi, ze muze jit behat, tak je blbost, aby se ten clovek nutil sedet doma u televize..ale pokud je cloveku spatne, tak ma samozrejme odpocivat..

anetka1701
31. črc 2014

@bielamacka jj, tohle si nikdo nevybere :o( Samozřejmně že pokud bych měla taky rizikáč nebo byl nějakej problém, tak ležím ani nedutám, ale měla jsem vše naprosto OK, na koních jezdím celý život - tak proč ne :o)

bielamacka
31. črc 2014

@karlajasmine jo, já mám 80 na 60 😀 a kafe mi doktorka doporučila taky 🙂 no, můžu říct, že to stejně moc nezabírá 😀

@anetka1701 no já byla vždycky hodně aktivní člověk, takže mě to dost frustruje, ale nestojí to za nějaké činy, jichž bych potom litovala.... se chvíli přemůžu a zůstanu doma v klidu, však ono to není navěky 🙂

lorrelai
autor
1. srp 2014

@bielamacka no je fakt, že ještě před měsícem mi běh nevadil a včera jsem utíkala v dešti k autu a popravdě mi to moc dobře nedělalo 😀 😀 Ale říkám přesně jako ty-druhé těhotenství můžu naopak celé problít 😀 a @gepe ženich nechtěl tancovat a já ho nechtěla nutit-ono to nebyl jako novomanželský tanec-to jen pod takovým názvem dala na you tube družička 😀 To bylo spíš pro pobavení 😀

No a jinak mám tlak pořád 90 na 50 a piju jedno max dvě kafe za den-to mi ,,nařídila" doktorka 😉

bielamacka
4. srp 2014

@lorrelai no hele já už docela cítím, jak se ve mně malá mele a i když si nějak nepohodlně lehnu, je mi to nepříjemné.... myslím, že kdybych měla běžet, tak se asi poblinkám rovnou 😀

keeshka
5. srp 2014

@lorrelai super taneční show, to vám muselo dát práci, ale stálo to za to a je vidět, že jste si to užili! 🙂 .
Jasně, když je vše v pořádku, proč se omezovat, ale nemusí to tak být a nemusí se to hned vědět. Takže ne vždycky lze říci, že se to udrží když má. Já jsem např. v 6tt byla poslána na rizikové kvůli hematomu, což bych normálně vůbec nepoznala 😉 .

Ale samozřejmě všem přeji pohodové těhotenství bez velkého omezování!

keeshka
5. srp 2014

@lorrelai jo a super šaty 😉

lump
28. srp 2014

Je pravda, že člověk neovlivní, jestli bude celé těhotenství aktivní nebo ne... Při prvním jsem jezdila na koních až do sedmého měsíce a mohla jsem dělat cokoliv. V den porodu jsem vyházela hnůj v celé stáji, vyvenčila smečku, navařila a v noci jsme jeli. Teď při druhém jsem si myslela, že to bude stejně, ještě ve čtvrtém měsící jsem s koňma závodila a přišlo ty ty ty od doktora. Mám vcestnou placentu, takže rizikové těhotenství, žádná těžká práce, ježdění ani omylem a když to nebude nutné nezvedat ani dvouletého synka 😒 . Snažím se udržovat aspoň lehčí prací a venčením psů, protože jsem dost aktivní člověk a pohyb i práce mi chybí, ale co nadělám, hlavně ať všechno dobře dopadne 😉

terkosek
13. led 2015

@elvira to s těma barvama ale zase taková blbost nebyla, páč kdysi ty barvy byly tak hnusné a smradlavé, že ty výpary z toho nebyly opravdu zdravé pro nikoho natož pro těhotné a žralo to i vlasy :D Teď už je to jiná. Barvy tak nesmrdí jak čpavek a bývají kvalitnější. To jen tím, že už je jiná doba, tak lidi v tom maj bordel :D Co ještě škodí a co ne, Já osobně se ale radši poptám a když mi doktorka řekne, že nedoporučuje jíst např tatarák, jelikož syrové maso může být risk, tak proč si ho pro jistotu prostě neodepřít a nechat to až po porodu? Za mě je lepší někdy být opatrnější, než něco zanedbávat a pak litovat. Takhle aspoň vím, že jsem pro své mimi udělala vše co jsem mohla. Nemusí se vše přehánět, ale nějaké info není k zahození a úplné ignorantsví toho, že v sobě nosíme miminko mi taky zase nepříjde v pořádku.

margot_ka
13. led 2015

ja jsem v 7 mesici chodila na vylety a vesele zdolavala kopce a skaly (napr sulovske skaly, a ze je to slusnej krpal 😉 mala vesele v brisku spala, kdyz to s ni tak pekne houpalo 😉