icon

Třetí klučičí jméno

aniuhlirova
18. říj 2018

Ahoj, další z milionu diskusí o jméně 🙂. Budu moc ráda, když mi poradíte. Čekáme zřejmě třetího klučíka. A tudíž nám poněkud docházejí nápady na jména. Ještě jsme si zavařili tím, že jsme klukům dali oběma jméno začínající na R - Richard a Robin. Na obou jménech se mi líbí, že jsou běžná (žádné "to je jako jméno, jo?"), ale ne úplně nejčastější, jsou mezinárodní, jsou to hrdinská jména. Spousta jmen, co se mi líbí, k tomu vůbec nesedí. Když mají dva sourozenci každý jiné jméno, je to celkem OK, ale když už ti první dva jsou ze stejného ranku, přijde mi hloupé třetího pojmenovat třeba Vašík. Díky moc za tipy.

Strana
z4
pataja
18. říj 2018

@aniuhlirova a co třeba takový Rostislav 😉 malej rostik

mankara
18. říj 2018

Radim, René ?

marulu
18. říj 2018

@maice Jáchym

aniuhlirova
autor
18. říj 2018

@jbzirafa Díky, to potěší mého muže, Rudolf je zatím docela jeho favorit.

@lv Viktor by se k nim hodil skvěle, ale bohužel nemůžu použít, je v blízké rodině.

@markytka21 Erik je pěkné, děkuju. Jmenuje se tak teda syn mužovy bývalé přítelkyně, ale mně by to nevadilo. Nevím, jak jemu...

@looolaaa Teodor je teď fakt příliš populární. Ale krásný.

@maice Mně k těm vašim jde nejlíp asi Jiří, ale líbí se mi taky Jaromír a Jindřich. Dobrý by byl i Josef, to by každý z kluků měl krom toho J ještě své vlastní písmenko (H, K, P). Jonáš je OK, ale dost módní, stejně tak Jáchym, což je jinak podle mě překrásné jméno, ale teď bych ho nedala. No a nebo prostě nějaké další apoštolské (Ondřej, Šimon, Tomáš...), u Honzy a Kuby beztak málokomu dojde, že jsou vlastně oba na J 🙂.

odula
18. říj 2018

mnooo... tak otázka je,esli chceš zůstat u britských a hrdinskych ;) nebo esli stačí bud hrdinsky nebo britský ;) tož... třeba Roy. to byl tedy skot ale ve skotsku byl něco jako robin hood. ted je Roy normálně křestní jméno. a pěkný. nebo Robert. to je univerzální. nebo... není tedy britský ale je hrdinsky- a moje oblíbeny- Ragnar. ;)))

dora13
18. říj 2018

Ja bych jmeno na R asi uz nedavala🤷‍♀️ Uz ti dva se urcite pletou (priznam se, ze maji nejaci znami treba Samika a Sebika, tak netusim, ktery je ktery😅), tri uz bude uplne zmateni. Osobne bych vybrala jmeno, ktery R obsahuje, ale neni na zacatku.

ariadna12
18. říj 2018

Jindrich, Martin, Radek, Petr mne napadaji.

frufrunka
18. říj 2018

U nás to proběhlo tak - u prvního syna málem rozvod, protože manžel trval na tom, že se kluk musí jmenovat po něm, já to tvrdošíjně odmítala. Nakonec jsem ve slabé chvilce mezi kontrakcemi podlehla (dodnes mě to tak trochu štve). U druhého syna jsem měla jasno - jméno, které jsem chtěla pro prvního a neprosadila. Shodou okolností obě začínají na J. U třetího syna to byl prst zabodnutý do kalendáře... 😀 Takže nezačíná od J, vzala jsem to tak že se o něj přihlásil sám a musím říct, že mu sedí na 1000%... 😀

michaela_2
19. říj 2018

@aniuhlirova z těch na R se mi líbí ještě Robert (známá ho má a říkají mu Berte), jinak bych dala třeba - Oskar, Kristián, Petr - něco kratšího a ,,úderného" jako jsou ta dvě předchozí jména 🙂

markytka21
19. říj 2018

Aha 🙂)...jsem si říkala, že když je první král, druhý zbojník tak třetí by mohl být princ. Jinak z těch co se tu objevily tak by se ke klukům hodil Artur jako Artuš nebo i ten Teodor...když už to na R nezačíná tak by aspoň končilo. Každopádně ať vyberete cokoliv bude to na vašem chlapečkovi krásné 🙂

pajax6
19. říj 2018

@maice JIndřich

drzticka81
19. říj 2018

libi se mi i ten Radim....jinak kamoska ma Alfreda-taky je tam r 🙂)))
my mame tri deti Vit,Ema a u toho tretiho jsem si rikala-porusit shodu tri pismenkovych jmen nebo ne? 🙂)) a tak mame Teu 🙂))) kdyby byl ctvrty-asi bych dala pro kluka Jan (i kdyz se mi vic libi Ondrej haha)........

aronek
19. říj 2018

@maice řeším stejný problém. Mám děti od J. Máme Jana, Jiřího a Johanku. Nyní jsem opět těhotná a co to bude nevíme. Takže na klukovi jsme se shodli na Jakubovi, ale u holky se dost dohadujeme. Na to, že za týden rodím dost psycho. Jasmína byla zamítnuta babičkami a tatínka taky nenadchla, Janička je divná, když máme Jana, Julie má svátek blízko narozenin i vánoc, prostě se nedohodneme. Naposledy mně napadla Jolanka, ale řekla jsem to jen tatínkovi a ten neví. Tak asi bude bez jména ☹ nebo kluk, jen kvůli jménu, protože jinak by se nám hodila holčička 🙂

victress
19. říj 2018

@aronek Justýna, Jitka, Judita...Jolanu bych nedávala, protože by se to pletlo Johana x Jolana....

aronek
19. říj 2018

@victress právě když všechny dívčí jména mají svátek teď nebo kolem vánoc ☹ Jediné co mně odrazuje je právě ta podobnost ☹ Chtělo by to nějaké hezké jméno na jaře či v létě, ale ty došly ☹

gruyerre
19. říj 2018

@aniuhlirova Máte krásná jména, pokud chcete zase na R, tak další “vznešená” mezinárodní na R mi napadají Rudolf, Rex, Roland, Ronald.

maice
19. říj 2018

@aronek My kluka jeste nevime na 100%, taky by se mi do tretice libila holcicka,ale asi smolik...od J pro holcicku se mi libi Julinka a nebo treba Josefinka. Jolanka i Johanka se mi taky libi...jen obe bych asi nechtela,je to hoooodne podobne jmeno. Mame zname s Tadeasema Tobiasem a je to mazec 🤦‍♀️🤣🤦‍♀️

zelenaesmolda
19. říj 2018

@odula Ragnar je super

zelenaesmolda
19. říj 2018

@gruyerre Rex to je jak pro psa :D

gruyerre
19. říj 2018

@zelenaesmolda Jo, hodně to tu lidi dávají jako psí jméno, ale to třeba Bára a Sára taky a jmenuje se tak spousta holcicek.

victress
19. říj 2018

@aniuhlirova nečetla jsem diskusi, ale vždycky se mi líbil René a Roger (podle Rogera Federera) a taky Rafael (podle Rafael Nadala) ale pokud nejsi fanynka tenisu, tak se ti to asi moc líbit nebude...

klea81
19. říj 2018

@gruyerre co se lidem líbí na jménu Rudolf? za mě si představím soba nebo úchyla ;o)

victress
19. říj 2018

@klea81 každému se líbí něco jiného, já zas nechápu, proč je to všude samá Tereza, Nikola nebo Eliška, ale respektuju volbu jejich rodičů....nebo takový Navid, Elián a podobné....

klea81
19. říj 2018

@victress jasně, jen mě překvapilo, že je tady tolik návrhů zrovna na Rudolfa, vždy´t nemá ani žádnou pořádnou zdrobnělinu...;o)

gruyerre
19. říj 2018

@klea81 Proč se mě na to ptáš? Já nevím, asi ze stejného důvodu, proč lidé daji třeba Matěje nebo Pepíka, líbí se jim. Mně samotné se spousta jmen víc, než Rudolf, zmínila jsem ho proto, že se podle mě hodí k těm dvěma jménům, co už mají, je takové majestátní a taky od R. Ta líbivost je už pak velmi subjektivní.

gruyerre
19. říj 2018

@klea81 Zdroběliny má, Ruda, Rudánek.

victress
19. říj 2018

@klea81 to ano, jenže pořádných klučičích jmen na R zase tolik není, tak je i Rudolf dobrej....napadá tě nějaká zdrobnělina od ženského jména Ingrid? ne Inuška nebo tak něco, ale prostě od Ingrid...

victress
19. říj 2018

@gruyerre Rudýsek, Rudík

aronek
19. říj 2018

@klea81 osobně mám k Rudolfovi osobní vztah, byl to děda a byl to neuvěřitelně pracovitý a silný člověk, kterého nezlomilo ani mnoho let ve vězení v 50 letech, zabavení veškerého majetku a pronásledování rodiny. Pro mně to byl nejlepší dědeček, který ze sebe dával vše, takže za mně, klidně jít do Rudolfa 🙂

zelenaesmolda
19. říj 2018

@aniuhlirova ja si kdyz se rekne Rene vybavim toho skrcka z Byl jednou jeden polda

Strana
z4