Třetí klučičí jméno
Ahoj, další z milionu diskusí o jméně 🙂. Budu moc ráda, když mi poradíte. Čekáme zřejmě třetího klučíka. A tudíž nám poněkud docházejí nápady na jména. Ještě jsme si zavařili tím, že jsme klukům dali oběma jméno začínající na R - Richard a Robin. Na obou jménech se mi líbí, že jsou běžná (žádné "to je jako jméno, jo?"), ale ne úplně nejčastější, jsou mezinárodní, jsou to hrdinská jména. Spousta jmen, co se mi líbí, k tomu vůbec nesedí. Když mají dva sourozenci každý jiné jméno, je to celkem OK, ale když už ti první dva jsou ze stejného ranku, přijde mi hloupé třetího pojmenovat třeba Vašík. Díky moc za tipy.
@zelenaesmolda chvilku mi trvalo, než mi docvaklo, na co mi vlastně odpovídáš😅, to mě vůbec nenapadlo, říkala jsem si třeba Inge nebo tak něco...
@aniuhlirova Dala bych Radovana, pokud chcete pokračovat v R. Zkráceně Radek, Ráďa. Také to není úplně obvyklé, ale ani neznámé jméno.
Kamarádka má Richarda a Roberta.
Mě se líbí ten Radim ( mam i bratrance Radima) je to hezké jméno a myslím, že ne tak běžné. Alespoň já znám jen toho jednoho 😉
@zelenaesmolda já vím 😉 a pokud teda stačí "r" ve jméně, tak pak Thor... 😉
@marulu proboha, kam na takové hrůzy chodíte? 😀 Nic ve zlém, ale autorka mluví o tradičních jménech a ne o takových pseudo novotách, co nemají s českým jménem absolutně nic společného 🙈
@leilinka1234 proc by dite muselo mit ceske jmeno?navic vetsina ze jmen ktere povazujeme za ceske vubec ceske nejsou 🙂
@victress Elián... To jste četla článek o Mesárošový, co? :D
@zelenaesmolda neříkám, že dítě musí mít české jméno, ale jak psala autorka, mají jména tradiční a nejspíš nehledá jméno, které si člověk spojí spíš s názvem kuchyňského robota :D
@leilinka1234 Česká jména? Za česká jména považuješ která? Ono jich totiž moc není. Možná myslíš jména, která jsou aktuálně v ČR populární, ale to je pouze věc módy, za 10 let to může být všechno jinak. Jména tvých dětí se taky určitě nebudou každému líbit a předpokládám, že by ti nebylo připjemné, kdyby ti někdo říkal, žes jim dala hnusná jména.
@gruyerre tak za prvý, já nenapsala hnusný, ale že to je hrůza (můj názor může být jakýkoliv ;) ) ... Jako pardon, ale poradit autorce jméno Dorian, Romuland nebo jak to bylo, mi přijde úplně z cesty a ohledem na její dotaz... Za druhé nemusíš mě poučovat o tom, kolik máme českých jmen... Většina našich jmen je cizího původu, ani ten náš slavný Josef není náš... 🙂... Ale proti gustu... ;) ať se cizí děti jmenují klidně Ferrari 🙂
@leilinka1234 vůbec nechápu, podle kterýho měřítka považuješ Robina za tradiční jméno a Romualda za “hrůzu”, když jsou obě tato jména u nás málo používaná a obě starogermánská. Nekdo si zaklada na tom, aby se jmena k sobe hodila původem. Stejně tak ten Roland by se krásně hodil k Richardovi a Robinovi. Dorian mi k tomu moc nepasuje, ale hrůza to opravdu není.
@leilinka1234 autorka se ptala a jména od R nebo s R a vzhledem k tomu, že jména jejích synů opravdu českého původu nejsou, napsala jsem tato, diskuze byla založena nejspíš proto, aby autorka našla co nejvíce nápadů. Kdyby její synové měli ceská (slovanska) jména, poradila bych jí nejspíš Radúz. 🙂
Ten Artur je k Richardovi a Robinovi super🙂)). Jinak na R se mi kromě Robina strašně líbí Ronald a Rafael, mně to bohužel ale všechno zvetoval manžel:(
Opět díky všem za nápady, vítám každý návrh - co se nám hodí, zvážím pak sama, jsem svéprávná 😉.
@leilinka1234 Ale děkuju ti, vím, že to nemyslíš zle. A mimochodem kdybych nechala výběr na bratrech, tak by se chlapeček dost možná Ferrari jmenoval 🙂
@leilinka1234 proboha, kam na takové hrůzy chodíte? 😀 Nic ve zlém, ale autorka mluví o tradičních jménech a ne o takových pseudo novotách, co nemají s českým jménem absolutně nic společného ...tvoje slova 🙂
@aniuhlirova v klidu,bracha chtel Ninju,pritel zase Siriuse :D
@victress Ingrid se běžně říká Inka, znám dvě.
@leilinka1234 jo jo😀
@klea81 No a proč by ne, ať se tak jmenují, tobě se líbilo jméno Matyáš, tak si ho dala synovi, a někomu může připadat směšná zdrobněna, kterou ho oslovuješ a nebo i to jméno Matyáš samo o sobě.
Někdo má Rudánka a považuje to za nejkrásnější jméno na světě, stejně jako ty Matyáše. Je to problém?
Jestli to u nás bude kluk - bude jméno taky oříšek 🙂
Jisti si jsme jen v tom, že to nebude Sebastián ani Matyáš - kterých jsou teď plne školky 🙂) ale jména to jsou pěkná né že ne

@victress Gina? 🙂