icon

Vadí červené víno v těhotenství?

terezzule
12. únor 2016

ahojte chci se zeptat jestli vadi třeba 2dc červeneho vina v tehotenství mate nějake zkušenosti??? 🙂

lucigal
•
12. únor 2016

@terezzule Pila jsem celý těhotenství tak jednou týdně asi dvě deci....bylo mi to doporučeno.. 🙂 a úplně v pohodě 🙂

ducik
•
12. únor 2016

@terezzule pokud to nebude několikrát denně, tak ok 😉

terezzule
autor
•
12. únor 2016

ja tak maximalne 1x ta mesic a to ješte musim mit zředene hodne kofolou

papalinka
•
13. únor 2016

@terezzule myslím, že nikdo přesně neví, jaké množství alkoholu v těhotenství vadí a jaké ne. Já v těhotenství nikdy nepila ani kapku. Pro mě je alkohol jed a je dokázáno, že okamžitě prostupuje placentou k miminku. Nechtěla bych riskovat, je to zbytečné.

@lucigal já mám zase kamarádku, která si vínko v těhotenství taky sem tam dávala a má syna s ADHD, ale netvrdím, že je to z toho, jen, že to nikdo neví.

riga
•
13. únor 2016

Alkohol v těhotenství vadí mnohem víc než později při kojení. Jak uz psala
@papalinka, alkohol se dostane přímou cestou k miminu a působí na jeho nevyvinutá játra a vyvíjející se nervovou soustavu. Alibistický řeči "bylo mi to doporučeno" bych nebrala vážně. Alkohol dítěti nesvědčí a může ho i poškodit. Je jedno, jestli to později bude zjevné nebo ne, podstatné je, že na nějaký úrovni negativně zapůsobí.

pety91
•
13. únor 2016

Už vidím lékaře, jak to doporučí.

saurian
•
13. únor 2016

ziadny alkohol.
doporucujem precitat si clanok na SK koniku https://www.modrykonik.sk/blog/magimary/article...

sara84
•
13. únor 2016

Byla jsem na seminari o kojeni z Mamila, a pani tvrdila, ze v dobe kojeni je alkohol vporadku a stejne tak vetsina leku! Prislo mi to jako nesmysl a podle clanku se mi to potvrdilo...Nepila jsem v tehu ani kapku a v kojeni vyjimecne a velmi malo 🙂 nez cervene vino.tak radeji flakotu hoveziho 🙂))

rybamrazena
•
13. únor 2016

@terezzule 2 je moc, 1 je ok....ale dodávám, že střídmě, jinak se ti narodí malá rosnička. Mimina si pak přidržují pupečník, aby k nim ty toxiny nemohly a mají napuchlé polštářky 🙂

lucigal
•
13. únor 2016

Myslela jsem, že stačí napsat vlastní zkušenost a ne soudit ostatní, jak to mají...🙂 Já si myslím, že je to o tom, jak si to kdo nastaví a použít přitom selský rozum...já zdravě jím, ( bezlepek, bez cukru, bez mléka) - ne proto že musím, ale proto že chci, necpu se léky, léčím se " přírodně" a podle mně decka nebo dvě vína jednou za čas nemůže uškodit. daleko horší podle mně je cpát se vším možným a stresovat se....a vůbec nemám pocit, že bych byla něco riskovala...ale to je moje zkušenost 😉

sabina19
•
13. únor 2016

Sklenicka cerveneho vina se spise doporucuje, tak jak mi doktor doporucil dat si kazdy den sklenicku piva 🙂

annapans
•
13. únor 2016

Moji známe doktorka doporučila sklenku vina a dlouhou procházku, když už dva dny přenášela a druhy den opravdu porodila 🙂 Já sama bych neměla čište svědomí a výčitky do konce života, kdybych se napila a kluky pak porodila s nějakými problémy či poruchami

misule55
•
13. únor 2016

Já si teda dávala dvě deci občas s kámoškou, nic na tom nevidím, pokud to není pravidelně a třeba to ještě zředíš vodou...Že by se doporučovalo jsem neslyšela, ale podle mě jsou daleko horší věci, které miminku uškodí než dvě deci vína jednou za týden 😉 Navíc já vypila jednu nebo dvě deci a byla jsem namol... 😀

monikaplk
•
24. bře 2021

V malem mnozstvi muze byt i docela prospesne:https://www.nejlepsidrinky.cz/rubriky/vino/cervena/cerv...

treasurka
•
24. bře 2021

Já bych byla opatrná s tím "úplně v pohodě". Přeci jen je to droga, kt. se takhle dostane přímo do oběhu dítěte, a kontakt s alkohlem v raném věku zvyšuje riziko závislosti v budoucnu. Takže teď je sice možná dítě ok, ale co bude za dvacet let nikdo neví, a taky nikdo neví, o kolik líp by na tom bylo, pokud by máma nepila. Na druhou stanu, pokud už musí nějaký alkohol být, je červené určitě lepší, než nějaký tvrďák...

ema90
•
24. bře 2021

Diskuze je sice stara, ale ja teda moc nechapu z jakyho duvodu vubec pit 🤷🏼‍♀️
Pokud na tom neni zenska zavisla (coz by asi bylo blby), tak nevidim duvod, proc proste pit v tehotenstvi alkohol?
Obhajovat se to da vselijak.
Obecne se vi, ze je alkohol v tehotenstvi spatny, tak proc nad tim vubec spekulovat? Proste ho nepiju a hotovo.
A pokud si zenska i behem tehotenstvi nutne potrebuje dat dvojku vina, tak je asi neco spatne.

Chapu kuracky, ktery jsou na cigarete zavisly, ze maji chut a chybi jim to, ale prave proto, ze jsou tehotny a kazdej vi, ze koureni skodi, tak to proste vydrzi a nezapali si.

Takze podle me zenska, ktera nevydrzi par mesicu bez alkoholu, ma asi trochu problem.

Nepocitam cucnuti piva k obedu, nebo vino uz na samem konci tehotenstvi, kdy zenska udela asi cokoliv, aby uz porodila.
Ale nalit si regulerne dve deci vina jednou tydne, jak tu nekdo zminoval? 🤷🏼‍♀️

monikaplk
•
25. bře 2021

Obecne se vi, ze je alkohol v tehotenstvi spatny - to podle me plati prave az u nejakeho vetsiho piti a pak taky neni alkohol jako alkohol. Je jasny ze nebudes pit tvrdej, ale male pivo nebo 1dc-2dcl vina jednou tydne nebezpecne urcite neni. Samozrejme se to da vydrzet i bez toho, ale zase to je podle me prehnana opatrnost, mnohem horsi budou nektere potraviny a vime, co nektere z nas dokazou v tehotenstvi zkonzumovat za hnusy a co v dnesnim jidle je...

viki999
•
26. bře 2021

@ema90 dik za vysvětlení, ze mám problém 😂 dobře vědět 😉😂