Vycházky na neschopence - kolik hodin denně?
Ahoj (dotaz za kamarádku). Kolik hodin vycházek máte na neschopence? Kamarádce dr napsal 5 hodin a odmítá jí napsat víc, že tak to má správně, na víc hodin nemá těhotná nárok. Je to opravdu tak? Loni bylo ještě 7 hodin. Děkuji za odpověd
@ryshla jak tě pošlou na neschopenku? Dotáhnou tě k doktorovi za vlasy a tam tě donutí to podepsat? Nebo jak to udělají? 😀
Ne, měla jsem a mám vždy normálního zaměstnavatele.
Je to omezovani. Dite, ktery uz je na svete bude akorat to v brisku nesnaset. Na neschopence jsem, nic jineho mi nezbylo. Chudakovi dceri neustale musim vysvetlovat, proc nesmime tam nebo tam, ze jeste nemuzeme jit ven. Ze nemuzeme jit do cirkusu a na vylet, seberu ji cast detstvi, protoze musim byt doma.
@blondynka400 jo tak já jako vyžírám stàt, to si děláte srandu, ne? Spoustu let platím daně, soviální a zdravotní pojištění a být na neschopence je vyžírání státu?! Vyhodily ji pro nevhodné chování vůči zaměstnavateli, dostala teda dohodu, což bylo lepší, než tam zůstat... Jaké mají dát důkazy? Myslíte, že někdo tu provozovnu pozoroval, jestli zavřela na půl hodiny? Prostě to nefunguje tak, jak má...
@luckygirl1 A tebe snad nutil někdo jít na neschopenku? Pochybuju...
@blondynka400 Nemá to cenu 😉
@ryshla ne to si tedy nedělám. Ten kdo je na neschopence s fyzilogickým těhotenství je pro mne normální vyžírka. A není to o tom, co kdo platí nebo neplatí. Neschopenka je pro ženy na rizikovém těhotentství, ne pro ty, kterým se to zrovna hodí 😝
Jestliže podepsala dohodu, nikdo jí nevyhodil, ona se dohodla a je to její problém a určitě to nebylo uvedeno v dohodě .-) Zrovna neplnění přestávek v práci se dá krásně dokázat.... Navíc když to zamítne místní inspektorát práce, má svojí nadřízenou složku a atd...
@xpila jak to mám tedy udělat, skončí mi RD, budu těhotná, zaměstnavatel mě nechce zpět na pobočku, není tam pro mě teď místo a chtít, aby přišla o práci kokegyně, ktertou vzali za mě, ale nemá ve smlouvě, že je zástup za RD, když já budu za půl roku třeba zas na mateřské? Opravdu je zaměstnavatel povinen mi vyplácet mzdu, když budu doma? Bojím se, že kličku si najde...
@blondynka400 aha, takže mám teda dát výpověď, i když nechci? Gynekolog mi nabízel neschopenku od začátku, celodenní sezení mu nepřišlo vhodné, stejně tak práce s penězi, já nechtěla. Teď si uvědomte, že mě vůbec neznáte a normálně mě urážíte!
@xpila bohužel fakt nemá.... 😝
@ryshla když nechci dát výpověď, tak snad můžu chodit do práce ne?
Navíc fakt nechápu, co je pro fyziologicky těhotnou špatného na práci v sedě a s penězi.
Já nikoho neurážím, píšu jenom pravdu. Potrefená husa vždycky nejvíc kejhá...
Navíc dle věku prvního dítěte vidím "nejlepší" řešení. Otěhotnět hned a je po starostech 😝 😀
@blondynka400 aha, jako když chci děti hned po době, tak je to jen kalkul a snaha vyčerpat sociàlní systém?. Jinak jsem denně tahala pytle plné mincí, víte, kolik váží 500,- mincí 50 ,-? Víte, jak neskutrečně špinavé ruce màte, když přepočítàte trezor i za pomoci počítačky? A jak mi narostlo bříško, tak jsem měla syndrom duté žíly a i dlouhé sezení mi dělalo potíže...
Prostě do třiceti chci dvě děti, tak mě laskavě přestaňte urážet, je to moje věc.
Ja o neschopenku jsem nestala i z financnich duvodu, ale musela jsem zustat doma od 11tt az do konce tehu ze zdravotnich duvodu a kolikrat jsem rada, ze jsem...
Mam vychazky 12-18h a vetsinou je ani nevyuziju. Beru to spis jako cas kdy nemusim hlidat zvonek a byt v klidu na zahrade u domu...
Jen si ted rikam, ze na leto jsem si mela nechat napsat 1h rano a pak az od 13h. Je blby v tomhle vedru ze nemuzu jit rano na nakup a cekam na poledne... Ale ted uz to resit nebudu, uz budu koncit a prechazet na rd.
Deti mam dve. Na jednu stranu me bylo lito, ze jejich letosni prazdniny budou jen kolem domu, ale zase si rikam ze kdybych chodila do prace tak jsem kazdy vsedni den od 8 do 16h tam a oni samotni doma a ja bych mnela max 2 tydny dovolene.... Takhle jsem doma, i kdyz musim dodrzovat klidovy rezim a nemuzeme vyletovat...
Neomezene vychazky muzou mit onkologicti pacienti po schvaleni reviznim dr.z OSSZ.
@blondynka400 prosim o zachování slušnosti diskuze! Dík
@luckygirl1 tak to je snáď trochu prehnané...dcéra sa počas pár mesiacov (koľko? 6?) trochu obmedzi, nesplní sa jej všetko čo chce a už bude mať ukrátené detstvo? To hádam nie...Ak nechceš, aby "nenávidela súrodenca v brusku" (ďalšia perla) tak hľadaj iné výhovorky než tvoje tehotenstvo
@blondynka400
@xpila holky fandím vám 😉 a mám rovnaký názor
Otázka diskuze zněla jasně... Otázka proč je na neschopence je vec druhá... já nejsem ta,co na ní je! Kdybych v takové situaci byla, o své prachy bojuju, ale to je povahou, kdo prubojny není má holt smůlu. Tak už neřešme, co s jak a proč.... nazor zde kazda napsala
@xpila jestli mě někdo nutil jít na neschopenku, ano nutili mě k tomu okolnosti. A mimochodem, rizikové těhotentství mám. A stejně si trvám na tom, že to omezuje to dítě.
@ryshla to ti držím pěsti, aby ti to vyšlo, jak si přeješ. Mě to bohužel dvakrát nevyšlo a proto jsem na neschopence.
@bajana v čem ti přijde, že se vymlouvám? Dceři neplním vše co chce ona. Ale to je jedno, jak vidím, ty si povedeš svojí a já taky.
@misulinka44 a co jsem napsala neslušného? Nevšimla jsem si jediného příspěvku.
@ryshla nebuď sebevztažná. Tohle nikdo nenapsal. Přesně tak jak to naspala @xpila, když navážeš, nemusíš nic řešit, ani zaměstanvatele, ani vycházky, když je to pro tebe takový problém.
A to sezení, v práci sedí většina žen, co dělá v administrativě. Takže kvůli tomu půjdou všechny na neschopenku? To by to pak vypadalo 😀 A ty špinavé ruce ty vadí v čem? Tahání těžkých věcí ok, ale na to je opět ze zákona myšleno.
Klidně si měj do třiceti deset dětí, mně je to jedno. Ale nestěžuj si na vycházky, nevyhoržuj listinou práv, když chceš v porušovat zákon, tedy zneužívat neschopenku. A na tom není žádné urážení, ale prostý fakt.
Holky nač se hádat? Ano zákoník práce je na straně těhotné zaměstnankyně pokud je opravdu překážka na straně zaměstnavatele tak máte nárok být doma sama jsem toho byla důkazem. Dokud jsem neskončila s kontrakcema na rizikovém. Takže hledat výmluvy umí každý a hledat věci které by pomohly jak těhotné tak prvnímu dítěti je věc druhá.
@blondynka400 nazývat někoho vyžírkou je fakt nevhodné a neslušné...

@ryshla a nemůžeš snad? Žijeme ve svobodné zemi. Když se ti něco v zaměstnání nelíbí, nikdo tě nemůže nutit tam zůstat. A když si stěžuji, musím mít pro to reálné důvody a hlavně důkazy. A stěžovatelku vyhodil... A důvod? Tyhle řeči jsou fakt nejlepší, jak jsou zaměstnavatelé ty nejhorší na světě a zaměstnanci nejlepší a šíleně ukřivdění. A není nic lepšího, než vyžírat stát 😝