Zjistila jsem, že jsem těhotná 8 týdnů po porodu
Ahoj holky mate nejake zkusenosti s otehotnenim hned poporodu? Rozmislim se zda si dite nevhat ci ne. Manzel to rozhodnuti nechal name a me to uz 3 dny neda spat tak se jdu poradit svama. Prosim o radu a zkusenosti. Za kazdy nazor dekuji. Mame malou holcicku Terezku a mam strach ze bude chudacek zanedbavana. Ze nani nebude tolik casu. A jak je to pak s kocarkem? atd? dekuji za rady. Marketa Demelova
@marketademelova Myslím si, že dítě,když už jste ho počali, si zaslouží šanci! Určitě budou těžké chvíle,ale je velmi pravděpodobné, né-li jisté, že když půjdeš na potrat, tak budeš litovat.
zkus i poradnu zde: http://nesoudimepomahame.cz/
Hodně štěstí přeji Vám a ještě víc tomu maličkému 😵
@viktorkaa nemyslím si, ze by bylo odstrcene....může si vždy sednout treba na gauc a vzít si k sobě obě, pomazlit, potulit,popusinkovat.....navíc naučí se brát ohledy na druhé....a spát můžou klidně s nima v posteli, nemusí se cítit nijak odstrcene.....láska k rodičům a i naopak k dětem přece neznamena odstrkovat nebo neodstrkovat.asi to myslís dobře, aby si dite užilo maminku a ta tu byla pro něho....ale to ona bude.....a navíc bude mít k sobě partaka....to je k nezaplacení....když vidím, jak vše prožívají naše....
Jedné strikame při ryme do nosu a druha ji chce držet za ruku a obě navzájem mysli ve všem na sebe, když něco dostanou, chtějí i pro druhou, pomáhají si vstát, když jedna upadne, druha běží.....a vše spolu prožívají.....dokonce se brání i před námi, když se z. Legrace zlobime......
Pro me k nezaplacení je vidět..... 😉
Ahojky holky, dekuji mooc za kladne i negativni ohlasy. Kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor proto jsem to sem psala. Me rozhodnuti je ze si mimi necham. Bude to tezssi ale po 3 potratech nez jsme meli terezku bych si to neodpustila tak dlouho jsme chteli a ted budeme mit dokonce dve 🙂. Pravda je ze jsme ochranu nepouzily, ale to uz by nebyl ten sex spontalni... Drzte mi palecky at vse dobre dopadne a mimco je zdrave. Jeste jednou vam vsem mooc dekuji.
@marketademelova chvilku to bude náročný, ale zajedete systém, prekuli se rok a cely život budeš šťastná, ze ses takhle rozhodla ;) vzpomeneme si na me 🙂)
@viktorkaa docela extremní názor, dala byste pryč své dítě, které teď čekáte, kdyby přišlo v pro vás "nevhodnou" chvíli?
@marketademelova určitě to zvládnete, nemyslím si, že první dítě bude nějak odstrčené, je to pouze jen váš strach z neznáma.
Sestřenka to měla také tak. Nejdřív se narodil chlapeček, potom holčička. Dnes jsou děti už velké a vím, že by nevyměnila. Děti byly pomalu jako dvojčata. Spolu si hrály, vzájemně si pomáhaly. Zvládnout se to dá. Její rodiče i rodiče jejího manžela ještě chodili do práce, takže byla na všechno sama. První rok byl náročnější, ale nikdy si nestěžovala, že by litovala. A přitom k tomu sama byla mladá holka, která se mohla bavit. Dej šanci tomu malému, který si k vám našel cestu 🙂
@viktorkaa A co potom dvojčata? Chudáci, zaplatí za to, že se nezodpovědné matce uvolnila dvě vajíčka místo jednoho nebo se to jedno rozdělilo a nebudou mít dostatek pozornosti... je to nesmysl, odstrčené dítě vůbec nebude, pokud se jim oběma budou rodiče věnovat. A oni to zvládnou, děti pak k sobě budou mít mnohem blíž 😉
@tesorino1234 amen
@marketademelova Ahoj, tatínek s tetou jsou taky po roce. Já chtěla děti taky brzy po sobě, ale nakonec jsou po dvou letech. Myslím, že to zvládneš. První rok bude náročný ať budeš mít děti po roce nebo po dvou, po třech. Pokud nemáš staršího ve školce, je to náročné vždycky. Ale ber to z té lepší stránky: budeš mít polední pauzu, protože starší Ti ještě bude spát. Budeš poměrně mobilní, protože obě děti strčíš do kočárku a vyrazíš... a nebudeš řešit to, že miminko potřebuje popojíždět a starší bude očmuchávat každý vajgl na cestě. Oblečení budeš jen přehazovat od jednoho k druhému. Všechno po sobě podědí. Na kroužky budou moct chodit spolu, ušetříš si taxikaření. Tatínek s tetou dokonce chodili do stejné třídy ve škole. Hodně také záleží na povaze dětí - některé děti jsou hodné, starší si samy hrají, miminka jen papají a spinkají... s jinými je to náročnější. Za sebe doporučuji pořídit si i nějaké nosítko, abys byla mobilnější, třeba až starší začne chodit samo. Ale myslím, že se to zvládnout dá. V nouzi nejvyšší existují soukromé školičky, jesličky a hlídačky 😉
@leniczka23 Myslím,že je dítěti spíš ku prospěchu,když nemá všechnu pozornost jen pro sebe..Ale i tak mu ji docela dost zbyde o tom jsem přesvědčená..Rok bude záhul a pak je to pro rodiče i dětičky nejlepší co se mohlo stát
@marketademelova Určitě bych si miminko nechala. Když už to takhle osud vyřešil za vás, tak to určitě bude to nejlepší řešení. První rok to bude asi náročné (ale upřímně to bylo i u nás a to máme děti 3 roky od sebe 😉 ale pak to podle mého bude mít jen samé výhody! Budeš je moc dát spolu do školky, do školy, na kroužky.. Držím palce, ať je všechno podle představ!
@viktorkaa Vhodnější dobu vlastně nenajdeš nikdy. Ať už to jsou dvojčata, děti těsně po sobě nebo s větším časovým odstupem. Já mám děti od sebe 10,5 roku, a taky to není úplně ideální - starší už leze do puberty, řeším její školu, kroužky, potřebuje mou pozornost taky, i když jinak, než to miminko. Je pravda, že s řadou věcí mi pomůže, ale na druhou stranu zase má svoje specifické požadavky. A dát dítě pryč, když se mi to nehodí - no, já Ti jen přeju, abys takového názoru jednou nelitovala. Dítě není autobus, to většinou nepřijde ve chvíli, kdy se rozhodneš, že teď by se to teda jako hodilo...
Lehké to určitě nebude, ale miminko za to nemůže. Já mám holky po 16 měsících, je to sice větší odstup než u vás, ale i tak to byl hrozný šok. Přesto bych si ho nenechala vzít, protože mě se to zrovna nehodí. Dneska jsem štastná, že se narodila, jsou jako dvojčata, jedna bez druhé ani ránu, všude spolu, vyhrajou si... a pokud jde o to, aby to první nebylo odstrčené - to rozhodně nebude,a že budeš mít na ni méně času, to sice ano, ale svět se z toho snad nezboří, až se dorostou, budeš se naopak moct věnovat oběma najednou. 🙂
A další výhoda je, ze půjdou do školky spolu.....plus nemusí vodit starší, kdyby bylo o tři roky, nebo čtyři, musí ráno vodit a pak vyzvedavat.....takhle je s obema doma, když se ji nikam nechce, nikam nemusí.....
Když budou hodně male, tak potrvá než se někam vypráví, ale to bude hlavně v zime a jen max do dvou let, pak už to je super....
Já si je nemůžu vynachvalit.....a hraji si se stejnyma vecma ....vše chtějí mít stejnbe.....
U nás mají jedni dětí o 10 měsíců od sebe, jsou jako dvojčátka, nejlepší kámošky, bude to určitě těžké, ten první rok, ale pak už si spolu vyhrajou a Terezka bude mít do života parťáka. Pokud tvé tělo teď zvládne další těhu (a často se stane, že přijde bohužel samovolný potrat), tak to určitě zvládnete celé a jednou budete rádi za skoro dvojčátka.
Mam sousedku-ta ma deti 14mesicu od sebe a znamou co otehotnela v 6 nedeli a ma deti cca o 10 mesicu....zahul to je- je to asi horsi nez mit dvojcata neb kazde dite potrebuje jiz neco jineho.....ale zvladnout se to da....respektive musi🙂
V teto situaci jsem nebyla, ale na potrat bych nesla.
@ilonkaseda Blá blá blá..nepsala jsem všechnu pozornost,ale potřebnou pozornost..věděla jsem že se někdo ozve..a asi nechci na tohle téma diskutovat,protože nesnášim ty předsudky,že děti musí být dvě a nejlíp hned po sobě aby si spolu hrály atd..já chci jen jedno a moc mně mrzí ty keci a názory ostatních (teď nemyslím Vás)..Já ostatním taky nekecám do toho že mají dětí víc i když si myslím,že v dnešní době na to málo kdo má.. A lidi ptají dál kdy budeme mít druhý..na mou odpověď nikdy se spustí vlna divných pohledů a začnou padat slova jako sobecká,divná..PARDÓN že si chci zachovat alespoň nějakou životní úroveň,že se nechci 6 let spoléhat na stát,že mám všechno spočítaný a naplánovaný,že jsem musela mít našetřeno už na to jedno,protože nemít,tak malej nemá ani pořádnej kočárek,PARDÓN,že jsem jedna z těch co nejdřív přemýšlí a až pak si dělá děti a VELKÝ PARÓN za to,že jsem několik let poctivě makala a odváděla daně abych pak nedostala posraný porodný ani na první dítě..Wau..tak to je motivace k plození dětí..?Díky nechci,já si nechám svůj ,,nadstandart" a předám ho i našemu synovi,protože bude sakra hůř..
Ahoj, já sjem s bráchou o 14 měsíců a neměnila bych, i když to mamča náročné měla (na třetího si pak radši počkala tři roky). Teď jsem čerstvě p šestinedělí a antikoncepci neřešíme, naopak bych si malý věkový rozdíl přála. Ovšem na syna jsme čekali tři roky,akže kdo ví, jak to bude s druhátkem...
@marketademelova úžasné rozhodnutí, držím palce, aby to tělíčko zvládlo a uvidíte, nebudete litovat, budete mít krásná skorodvojčátka, kamarádky na celá život. Sourozenecké kočáry se dají na bazaru koupit levně, ten určitě doporučuju. Držte se, myslím na vás, aby vše dobře dopadlo!
@tesorino1234 když už chceš uživatelku soudit,tak aspoň bez pravopisných chyb. 😉
At si to kazdý dela jak chce.já jsem holt ten typ ze pokud bych otehotnela a zrovna treba nastoupila po materske do prace tak bych "to"dala pryč..a pořídila si druhé az bych opravdu chtela..
@viktorkaa jj, já taky chodím vracet oblečení do c+a, když se mi nehodí. v pohodě. proč ne. normálně dítě vysají, a je to. a je klid. za pár měsíců další, a kdyby se nehodilo, tak zase do kontejneru. normální koloběh.
rouhání, to je asi to první, co mě napadá. tohle se většinou vrátí.
A já to okomentuju z jinýho hlediska 🙂. Děti hodně po sobě jsme chtěli a moc jsme se o to snažili. Viděli jsme v tom to hezké, pozitivní, to výhodné. Podařilo se nám dva roky od sebe, chtěli jsme i dřív 🙂.
Tak to ber z té lepší stránky, koukej na to pozitivně a jednou budeš ráda, věř mi 🙂 a na pindy o šíleným záhulu nevěř 😉. Je to v poho. Zavedeš režim, zapojíš chlapa, sourozence, babičky a bude pohoda 🙂.
@berenika39 Klid prosímtě 🙂. Každýho věc, ne? Nechápu, že to pořád někoho tak pobuřuje a rozčiluje 🙂. Máme svobodu, ne?
@viktorkaa vyjádřila svůj názor a to je v pořádku 🙂.
Omlouvám se,vložila jsem špatnou přezdívku..
@marketademelova miminko bych si nechala 🙂 první rok bude určitě záhul, ale později bys toho mohla litovat, říkat si, co by kdyby a druhé se nemusí povést rychle, roli hraje psychika 😉
Určitě starší nebudeš zanedbávat, malé miminko přes den víc spí, tak si můžeš hrát se starší. Když budou větší, vyhrají si sami, nemusíš u nich tolik "asistovat" jako s jedináčkem.
Mám kluky 2 roky od sebe (chtěla jsem) a neměnila bych, jsou to parťáci, vyhrají si spolu a když jsou chvilku od sebe, tak se jeden na druhýho hned ptá 🙂 Teď mám holčičku, až víc vyroste, přidá se k nim 😎

Já bych dítě pryč nedala, interupce vždy zanechá na matce ať chce nebo ne, dřív nebo později psychickou újmu, se kterou se už nemusí vyrovnat nikdy. Já jsem se svým bráchou o 11měsíců a byli jsme jako dvojčata a i když to měla mamka s námi těžké někdy tak toho nikdo nikdy nelitoval, s bráchou mám skvělý vztah a neměnila bych. Navíc pokud máš podporu v rodině a hlavně ve svém muži neváhej, možná se dětem budeš věnovat více a o to intenzivněji než jedináčkovi, přeju ti ať se rozhodneš správně, držím palce!!!!
@marketademelova