icon

Zvedaly jste roční dítě v těhotenství?

loc
9. srp 2015

Chci se zeptat, jak jste to řešily při dalších těhotenstvích vy... Zda jste zvedaly děti bez "omezení" nebo jste to přenechávaly ostatním a pokud už to bylo nutné, např. zvedaly ze dřepu apod. Samozřejmě nemám na mysli riziková těhotenství. Děkuji🙂

Strana
z2
lu777
11. srp 2015

jen když jsem musela... tzn. místo vyndávání z postýlky jsem ho naučila, že přistavím židli a vyleze si sám ven apod... 😉

jinak mě teda dotaz "nedostal", přijde mi oproti mnoha jiným naprosto v pohodě 🙂

akankeo
11. srp 2015

@loc ja byla tak trochu rizikove tehu, otehotnela sem pomerne brzy po cisari, ale dceru sem nosila normalne i v satku. Jedine co jsem omezila bylo takove to noseni, kdyz mala fnukala, to sla bud tedy do satku, kdyz ji zrovna rostly zoubky nebo byla se mnou treba na gauci. Naopak sem ji musela uplne prestat nosit po druhem cisari, aspon na cas a manzel musel pomahat ji vyndavat z vanu atd, ale v tehu, kdyz dite netahas pres bricho a si fit je to vcelku jedno

blahova_andrea
11. srp 2015

zvedala jsem i 2,5 letého. občas se nedalo jinak. netahala jsem ho pořád. když chtěl pochovat, tak mi seděl na klíně. postel už měl normální, tak si vylezl sám, ale třeba do jídelní židličky jsem ho občas dávala, do autosedačky...jsem s dětmi téměř pořád sama, tak nemůžu čekat až mi někdo pomůže. co šlo ošidit, to jsme ošidili, ale stejně jsem zvedala. pokud je žena zdravá a těhotenství bezproblémové, tak v tom nevidím problém 😉

blahova_andrea
11. srp 2015

@verusky no já mám teda roční dceru a ta rozhodně pomáhá při manipulaci s ní taky. je to stejné jako s tím starším. není to žádné bezvládné miminko 😅

akankeo
11. srp 2015

@akankeo jeste sem zapomnela, ted sem tehu zas a do vany z vany apod zvedam holky obe, 3 a skoro 5 let, ale nejsou zadni cvalici, maji do 15ti kilo, ale co uz nedelam je, ze je ted nenosim obe najednou a na vyletech je teda poponasi manzel, ale to bylo tim ,ze jsem to mela trochu rizikovejsi, az ted se to trochu srovnalo, blbe srostla jizva aneb komplikace po porodu a pak sem mela vypomoc jen mesic po porodu a zacala zvedat dceru moc brzo po porodu, proto se mi taky jezily vlasy na hlave, kdyz sem tu cetla, jak nekdo nemoh uzvendout dite 8 dni po operaci, coz je neco, co je vyslovne zakazane - skvely zpusob jak si rozthnout vnitrni jizvu a ta neboli jen ta dira v deloze muze delat trable...

loc
autor
12. srp 2015

@elu Já jsem se neptala, jestli můžu zvedat, jen mě zajímalo, jak to mají ostatní, jestli nosí bez omezení nebo to pokud možno přenechávají ostatním atd. atd., nechápu, co tě na tomhle dotazu dostalo, myslím, že tady na tom webu se objevují dotazy daleko nepochopitelnější...

kajule
12. srp 2015

Já jsem v pokročilém stádiu těhotenství nesla tříletého syna, protože ho děsně bolely nožičky. 🙂

welunka
20. srp 2015

Já tedy vlastní starší nemám, ale nosila jsem od kamarádky 13kg holčičku a malý v bříšku pořád kope, takže je ok. Tak nějk dělám všechno 😉))) když s cítím unavená tak odpočívám .-)

girafka
20. srp 2015

Ja zvedala.dvouletyho syna cca 15kg a v poho..nebylo to porad,ale treba kdyz usnul u pohwdky nebo byla nejaka bolistka 😉

pt1981
20. srp 2015

Ano, mala ma cerstve rok a jeste neumi chodit. Navic snad citi, ze mam v brise mimi, je jak opicka a chce se porad nosit. Prede dvema mesici vazila 10200g, ted teprv na kontrolu v roce jdeme, ale ma urcite vic...

verdos
29. srp 2015

Když jsem čekala mladšího, nosila jsem staršího až do cca 34. tt. Teď nedávno jsme spěchali k lékaři a chytla jsem staršího do jedné ruky (posazuju si je jakoby na bok a rukama přidržuju), mladšího do druhé, a takhle s břichem jsem pěkně běžela na bus, abychom to stihli ;). Děti zvedám pořád a obě, jsem jejich máma a občas potřebují či chtějí pomazlit, utěšit, zvednout na prolézačce, podívat se z okna, dosáhnout na nějaké tlačítko či do poličky, vytáhnout z vany, atp... To nemluvím o těch bojích s mladším teď, kdy dělá samé naschvály a zdrhá a vrtí se a kope při jakékoliv příležitosti o převlékání nebo přebalení. V tomto těhotenství už jsem měla 2x silné bolesti zad, ale mimi to zvládá v pohodě, tak jsem v klidu 🙂.

rozzaarka
29. srp 2015

@loc myslis jako třeba jestli spolknutí sperma může ohrozit miminko?😀 😀 😀 souhlas🙂 jinak s nošením - přes den pochován, zvednu, pomazlim. doteď jsem to třeba na výletech měla i v nositku, ale budeme se snažit to přesouvat postupne na manžela. Přece jen těch jeho 11 kg už na mých 50 je dost a nenechal by mě tahat dvouletaka zatímco on by tahal novorozence🙂 obecně se snažím korigovat když jde o 'mami nos mě hodinu, abych lip viděl a výš dpsahl', ale neomezovala bych přenesení, zvednutí, tancovani a takovy ten bezny detsky provoz Myslím, že kdyby byl problém,tělo si řekne🙂

aemmi
30. srp 2015

Tak mě v druhém těhotenství vynadal primář v gen. centru na velkém utz ve 20. týdnu, když nás volal do ordinace a já jsem zvedla tehdy 13m dceru a nesla ji dovnitř 😅 myslím, že jsem mu odpověděla něco trochu jadrného, dcera nechodila, takže jsem ji hodně zvedala a poponášela až do porodu, to měla tak okolo 14kg. Ted má 20kg a pořád ji nosím z koupelny, ale jinak už moc nezvedám, ta váha je fakt dost, at jsem a nebo nejsem těhotná. Mladší má 15kg a tu nosím víc, i do schodů, z auta, apod.

veverkamaminka
22. srp 2016

Skouším znovu otěhotnět a myslím si ,že 13m syna mohu v pohodě tahat v začátku těhotenství v tom nejrannějším, je to jako když jsem v práci v KFC byla až do 6.mesice a do 3 měsíce jsem nosila krabice s pitím jako jsou Coca Cola, Fanta, Bonaqva atd akorát jsem zjistila těhotenství až v 3 měsíci a tak jsemdo ty doby v pprvním trimestru nosila těžkého věci akorát po zjištění jsem už moc toho netahala a šetřeli mně v práci je to stresová práce. Chci ale říct ,že máš určeno kolik může těhotná tahat kg do 5 a můžeš klidně i 14 kg to jsou ty vody jak pisu takže to samé u staršího dítěte a Já si spíš lamu hlavu a dělám starosti jak pak mohu tahat kočárek po schodech v metru a různe kde není výtah, nízkopodlažní dopravní prostředek když nic jiného nejede, jestli ten kočárek není nebezpečný. Takže má otázka zni jestli spíš může těhotená nosit kočárek s dítětem a věcmi pod kočárkem? Takže pokud jsem v KFC zvládla tahat těžký krabice zvládneš tahat dítě taky.

kamimnichov
23. črc 2023

Samozrejme. V druhem tehotenstvi jsi uz na vahu starsiho sourozence zvykla a “trenovana”. Nosila jsem jeho, poponasela i autosedacku. Jinou moznost jsem nemela, kdyz tatinek byl neustale v praci. Jen jsem se snazila minimalizovat jeho skakani po brise. Ale valel se po mne neustale.
Prenasela jsem a vse v poradku.

Strana
z2