Druhý porod - bojíte se víc?
Bály jste se před druhým porodem víc než poprvé? Já jsem se poprvé bála toho, že nevím, do čeho jdu. Teď se bojím, protože to už vím 😀 Měla jsem rychlý porod, nenesu si z něj žádné trauma, ale hrozně se bojím komplikací, bojím se, že se mi něco stane a zůstanou tu po mně už dvě siroty 🙂 Vím, že nemá za mák smyslu se tímhle zabývat, jen mě zajímalo, jak jste jste měly vy pocity před druhým porodem.
@thesun no právě že ona měla jenom něco přes 3 kg, ale jsem malá a drobná, holka dost přidušená , vytáhli ji ze mne za pět 12. Bylo mi doporučeno v příštím těhu se hlídat, abych tolik nepřibrala a dítě také. No opravdu vtipná rada. Když jsem rodila o rok a něco později, bylo vše v pohodě, tak nevím, kde se stala chyba.
Já jsem měla první porod hezký a rychlý a nebála jsem se ho (tedy ne nějak přehnaně)...teď u druhého, který se blíží mám rozporuplné pocity...věřím, že se to povede a bude to stejné jako u prvního, ale obávám se, že ho mám poněkud zidealizovaný a že budu překvapená, že to vlastně docela dost bolí a že to zase není taková sranda, jako mám v hlavě ve svých vzpomínkách🙂
@lrg mě to zatím nedošlo, jsem ve 25tt. Akorát včera v nějaké slabé chvilce jsem si uvědomila, že už je to docela blizoučko, ale zatím si ty myšlenky moc nepřipouštím, naštěstí na to ani není čas, byly Vánoce, do toho naše malá, chodím do práce...uvidíme co bude až nebudu chodit do práce a budu mít volný víkendy 😀
Ale - nějak jsme to zvládly poprvé, zvládneme to i podruhý, co nejhoršího by se mohlo stát? Při porodu se dneska už neumírá a když nejde o život, jde o h** 😀 😉
Já měla obavy určitě...a hoooodně velký respekt. Přitom první porod byl za pusu bez komplikací, ale nic příjemného, že 😀 ....taky mě napadalo, co by se stalo, kdyby se semnou něco stalo, kdyby manžel zůstal s dětma sám, popř.kdybych měla nějaké potíže nebo porod SC, jak bych to zvládala a tak....A druhý porod byl za ještě větší pusu, tak vám vše držím pěsti, ať je vše ok
já se teda u druhého rozhodně bála více jak u prvního!
@sarkar No právě že umírá..... ☹ Asi 10 žen na 100 000 porodů. A ty chyby co se dělají ve zdravotnictví, jako třeba ta cukrovka nedávno....
@blahova_andrea a čeho jsi se bála, nebo proč?
@lrg tak před prvním porodem jsem si nic nezjišťovala. nečetla jsem o porodech, neptala se kdo měl jaké komplikace, nebyla se podívat v porodnici. prostě jsem nic nevěděla, tak jsem se ničeho moc nebála. navíc porod přišel o měsíc dřív, takže než jsem měla čas se na to zaměřit a začít to řešit a bát se, tak bylo nečekaně po všem. a vlastně byl ten první porod docela milosrdný 😅 jenže podruhé už jsem měla informace i zkušenosti a tak jsem se bála. prostě jsem z těch, kterým přemíra informací a připravenost na vše možné spíš uškodí než uklidní 😉 někdo jede při prvních náznacích porodu do nemocnice a uklidní ho, že je pod dozorem "v bezpečí". já jsem opak. nemocnice a doktoři mě stresují víc než to zůstat doma a odhekat si to bez dozoru. já jsem docela flegma a prostě si nic špatného nepřipouštím 😅
@lrg tak jak popisuješ ty myšlenky a vše v té úvodní otázce diskuse...to je přesně ono 😀

@thesun Ono si fakt nevybereš, já jsem po přirozeném porodu měla taky hrozné potíže s nástřihem. Doma mi praskly stehy i s cévou, takže okamžitě rychlou do nemocnice, měsíc jsem si nemohla sednout a ze sexu nemám od té doby nic a to už jsou skoro dva roky :-/