Existuje porodnice, kde lze domluvit porod císařským řezem, když nechci rodit přirozeně?
Holky muzu se zeptat,existuje porodnice,kde si muzete domluvit cisare,kdyz nechcete prirozeny porod ?
@anonym_autor domlouva se pri check inu v porodnici. V dnesni dobe by to nemel byt problem, ale urcite by to melo byt nejak oduvodneno.
Jako predpokladam, ze k to.u mas vazne duvody, protoze si neumim predstavit ze by si nekdo jen tak vybral tu tezsi variantu. Je to preci jen velka brisni operace a ma sva rizika. Nepises region. Zkusila bych Podoli. Tam ma prednosta cisare rad.
Evidentně Podolí, stav se za ředitelem, ale tam je hodně velká seance ho dostat, i když nechceš (nebo aspoň bývala). Jinak já myslím, že se to dá domluvit všude, když k tomu máš důvod. Což asi máš, když ho chceš.
Já měla zdravotní důvody, měla jsem to napsáno od očaře, že jedině císař a stejně mě hnali ke "svému" fakultnímu očnímu lékaři. Ono vzhledem k tomu, že jde o velkou břišní operaci a mohou nastat komplikace, tak by měl být nějaký vážný důvod. I teda pokud to má třeba z psychických důvodů, nevím, tak mít doporučení, od psycholožky/psychiatričky. Ńo a někde možná ti udělají CS za peníze, že si to zacáluješ, ale tím se ti nikdo nikde ofiko chlubit nebude, protože to je nezákonné....
Protože ale ani nepíšeš, z jakého jsi regionu (byť bys chtěla zůstat anonymní) a odpověď "jo, udělají ti ho v Ostravě", pokud jsi z KV, ti bude evidentně k ničemu, tak tento dotaz vnímám tak trochu jako trollí...
Oficialne to nejde, neoficialne to nektery doktor udela asi v kazde porodnici, tak dej aspon region🙂
Jsem z regionu Brno.....
A vim,ze jde o velkou brisni operaci,jeden uz mam za sebou a pak mam i prirozeny porod za sebou,ale nejak mam z toho prirozeneho psychickou hruzu,byl vyvolavany infuzi kvuli CS a katastrofa
A vim,ze jde o velkou brisni operaci,jeden uz mam za sebou a pak mam i prirozeny porod za sebou,ale nejak mam z toho prirozeneho psychickou hruzu,byl vyvolavany infuzi kvuli CS a katastrofa
@anonym_autor mozna bych to nejprve zkusila zpracovat s dulou. Pokud tam bude presto pretrvavat blok, zadna dula vas nebude nutit do neceho, v cem se necitite komfortne. Ale urcite bude mit prehled o tom kam jit, co rict a jak si i naplanovat CS aby byl co nejlaskavejsi.
@anonym_autor mozna bych to nejprve zkusila zpracovat s dulou. Pokud tam bude presto pretrvavat blok, zadna dula vas nebude nutit do neceho, v cem se necitite komfortne. Ale urcite bude mit prehled o tom kam jit, co rict a jak si i naplanovat CS aby byl co nejlaskavejsi.
@jana_zofie na dulu je asi pozde,jsem 38tt
@anonym_autor zkusila jsi o tom mluvit s doktorem? Já myslím, že to, co uvádíš, je relevantní důvod pro CS, zejména, když už jsi jeden měla.
Pokud už jeden CS máš za sebou a i přirozený, který neprobíhal nic moc, tak si myslím, že problém by to vůbec být neměl. Jen nevím, zda jsi to neměla už řešit dřív než teď až ve 38.tt. Mohli ti ho udělat jako plánovaný CS a to by bylo v tomto termínu už. Nemá smysl nechat to rozběhnout přirozeně a pak se akutně rozhodovat pro císaře, podle mě tohle je nejhorší možná varianta (po psychické stránce pro ordičku) akutní císař. Oproti tomu když je císař indikovaný, tak je to nejlepší možné, žena je s tím dopředu smířená/srozuměná, i psychicky na to připravená, dá se to naplánovat, předem dát léky před anestezií apod...
Jinak já jsem taky z Brna, nemám teda akuální informace, naposledy jsme rodila před 8,5 ety, tak se třeba něco změnilo, ale rodila jsem v Bohunicích a tam jsou radši pro přirozené porody, pokud to jde, ač jsem tehdy slyšela zkazky, jak si tam libují v císařích, tak realita byla jiná, i kolem plánovaného císaře z relevantních zdravotních důvodů dělali tanečky a milion vyšetření dopředu, jestli si to náhodou nevymejšlím a jestli je důvod pro CS relevantní...to tam byl ještě přednosta Ventruba (snad to jméno nekomolím), teď je tam už roky někdo úplně jiný, takže praxe může být jiná.
Taky myslim, že pokud už jeden císař byl, udělají ti ho bez problémů
Taky myslim, že pokud už jeden císař byl, udělají ti ho bez problémů
@lis6 neudelaji,nechteji,pry je lepsi prirozeny porod....
@anonym_autor A ja bych to zkusila. Za to nic nedas. Prinejhorsim ti aspon muzou poradi co a jak a kde.
jestli uz jeden CS mas za sebou, tak naprosta vetsina velkych porodnic rada pristoupi k dalsimu
To je zvlášť já přirozený porod po cs jsem cítila, že by radši cs, nebo tedy přenášet by mě nenechali.
@anonym_autor taky jsem měla vyvolávaný a bylo to děsný. Podruhé jsem do toho šla s tím, že to prostě vydržím, když jednou už jsem to vydržela. A bylo to za odměnu. Vše šlo dobře, hladce, samo. Klidně bych rodila znovu. Bála jsem se, ale spíš jiných komplikací
@anonym_autor taky jsem měla vyvolávaný a bylo to děsný. Podruhé jsem do toho šla s tím, že to prostě vydržím, když jednou už jsem to vydržela. A bylo to za odměnu. Vše šlo dobře, hladce, samo. Klidně bych rodila znovu. Bála jsem se, ale spíš jiných komplikací
@aselluska taky to budu muset vydrzet,jina varianta neni,tak snad to bude rychly

To si musíš domluvit s konkrétním lékařem a ne s porodnicí. Já bych to neudělala.