Jak se po druhém císaři dát co nejdříve dohromady?
Ahoj maminky, za pár týdnů čekám druhého prcka. První syn se narodil akutní sekcí, teď je prcek v 35tt stále hlavou nahoru, takže pravděpodobně budu rodit znovu sekcí. Už jsem s tím smířená, jen mě napadlo, zda máte zkušenosti co vše udělat proto, abych byla co nejdříve fit. První císař mě dost zaskočil, vůbec jsem s tím nepočítala a rekonvalescence samozřejmě chvilku trval. Napadá vás co byste po císaři udělali jinak? Lépe? Jak se na to připravit? Předem děkuji za rady.
@patmouse já měla první plánovaný na pátek, ale praskla mi doma voda v úterý, tak jsme mazali do Podoli. Druhy už to naštěstí vydržel, ale byli jsme taky den předem přijímáni, rozběhli se mi kontrakce 30 minut než jsem šla na sál 😀. Oba jsou CS, ale já to beru, že je nejdůležitější, že jsou oba zdraví. Myslím, že měli plno, tak se jim hodilo, když můžou někoho poslat domu.
@veru93 taky jsem spolihala na to,ze kdyz budem ja i dite ok,urcite budou radi,kdyz se nas “zbavi” 😂
Me je trochu lito,ze jsem si nemela moznost zkusit normalni porod,ale hlavne ze mam dve zdravy deti! Dcera byla sikmo,takze jina moznost nebyla. Mela jsem jit tak tyden pred terminem,ale rupla mi voda uz ve 37+5.
Syn mel jit prirozene,ale nic se nedelo a zacla jsem prenaset. Sekce byla az ve 40+4 a zjistili,ze jizva na deloze se rozestoupila a mela jsem tam diru velkou jak dlan,zakrytou jen moc.mechyrem... to byl i duvod,ze me propustili pozdeji, byl to pry dost komplikovanej zakrok... Malej byl za 5 minut venku,ale ja byla pak na sale jeste docela dlouho a meli s tim dost prace 🤔
@veru93 To jo 😉 mne prave u druheho celou dobu rikali,ze v pohode muzu porodit normalne,akorat se nic nedelo a byla jsem do posleni chvile zavrena.. jizva byla cely tehu v pohode,ale v poradnach v porodnici mi ji zkoukli jen na prvni navsteve,coz bylo 26 dni pred cisarem. Tezko rict,kdy k tomu rozestupu doslo,kazdopadne moje gyndarka,ktera je i porodnik,se pekne rozcilila,ze mi tu jizvu nekontrolovali casteji... 🤔 i doktorka v motole,ktera me pri posledni kontrole pak okamzite objednala za dva dny na sekci,se divila,ze jsem byla jen na jednom ultrazvuku a navic tak “davno”... ale hlavne ze je vse ok. Akorat kvuli tomu uz mi “zakazali” dalsiho prcka... ne ze bysme o nem drive uvazovali,ale ted kdyz vim,ze “nesmim”, je mi to docela lito 😉
@patmouse já také myslela, že budu rodit přirozeně, ale tuším, že někdy za půlkou tehotenstvi jsem se dozvěděla o tom zůžení, bála jsem se, aby nepraskla. Já mám skvělou gyndařku, má sokroumou ordinaci a navíc k tomu pak děla i některé dny v Podoli, takže si vše pohlidala u sebe v ordinaci a až ke konci jsem jezdila do Podolí.... kdyby jsi přeci jen chtěla další miminko, tak zkus názory více lékařů. Nestavěla bych to na názoru jednoho lékaře
@veru93 Jojo,to,ze “nesmim” mi rekli primo pri operaci na sale. Pak jina lekarka pri kontrolach uz tak striktni nebyla a i moje gyndarka to nezatracuje,ale muselo by to byt az za delsi dobu...
Nicmene si rikam,ze by to bylo uz “rouhani”. Ma dve zdravy deti,kluka i holku,obe tehu byly uplne bez problemu,bez nevolnosti a jakychkoli omezeni,do posledni chvile jsem vzdy plne fungovala a uzivala si to. Takze si rikam,aby pak to treti nebylo i kvuli tomuhle nejake problemove a nedejboze nedopadlo treba spatne... No...uvidime za par let... 😉
@patmouse rouhání neexistuje, dítě je vždy požehnání. Ono i po normálním bezproblemovem císaři se doporučují 2 roky než znova otěhotníš. Já jsem také rada za ty tehotenstvi jaká byla. Mám dva zdravé kluky, asi bych už třetí nechtěla, ale nikdy neříkej nikdy 😀. Hodně zdraví celé tvoji rodince 🍀
@patmouse mela jsem neco podobneho. Po prvnim cisari mi vubec nesrostla jizva na deloze, mela jsem doporuceno (pry mi to nemuzou zakazat) neotehotnet, vlastne mi rekli ze pokud budu znova tehotna tak to neprezije ani jeden v takovymhle stavu. Otehotnela jsem nahodou 6mes po CS (prvni dceru mame po 6ti letech po IVF), tesne predtim mi nasadili phlogenzym nebo tak nejak se to pise (jsou to enzymy na podporu hojeni) a jizva se zacelila a ja mohla druhe mimco donosit do konce ikdyz mi hrozili dalsim cisarem uz od zacatku 7. Mesice, ale to bylo kvuli vysokemu tlaku ktery jsme mela u obou tehu... davali mi na vyber prirozeny porod, ale sla jswm znova do CS protoze u prvniho mi prestala fungovat placenta diky tomu tlaku tak uz jsem nechtela nic riskovat a myslim ze to bylo spravne rozhodnuti
@lussinka88 Ja otehotnela rok a 4 mesice po prvni sekci. Jizva byla v perfektnim stavu,v te dobe byla uz kompletne zahojena. A presto nevydrzela no... Bohuzel se to neda predem nijak odhadnout...
Ahoj, je tady nějaká maminka, která má za sebou tři CS? A jak časově od sebe? 🙂
@simkat Já, první byla akutně, další akorát za dva roky, taky akut. a třetí za tři roky už plánovaný

@veru93 ja si rikala,ze je to nejak hodne rychly 😃😉 ale i tak te po tom druhem pustili hodne rychle. To je ale super.
Ja dceru porodila v pondeli rano a domu jsme sly v patek dopo (Apolinar), syn se narodil v sobotu ve 14 hodin a domu se slo ve ctvrtek az nekdy odpoledne (Motol),protoze jsem nekonecne dlouho cekala,az me vezmou na kontrolni ultrazvuk...navic jsem na hospitalizaci nastupovala den pred zakrokem,takze jsem tam byla od patku,bylo to uz desive dlouhy 🙄 u prvni mi rupla necekane voda,takze jsem prijela do porodnice v pul 4 rano a asi v pul 9 sla na sal...