Jak zmírnit bolest a tepání po náročném porodu?
Ahoj maminky,
V pátek jsem porodila syna. Porod byl vyvolávaný, protože jsem nemohla přenášet kvůli poruše srážlivosti krve. Kvůli vyvolávání šlo všechno až moc rychle, takže nakonec jsem se otevřela do hodiny, malý mel omotany pupečník a ještě šel nějak špatně hlavičkou, takže mě trochu víc potrhal a do toho jsem si ještě při tlačení, "vytlačila konečník". Jsem dole úplně celá fialová, vše vypadá strašně, sverače (hlavně na stolici) skoro nefungují. 🙈
Včera nás pustili, že vše vypadá ok, a fakt je, že to vypadá o chlup líp, ale zároveň pořád strašně. Včera už byla bolest o dost lepší, ale večer po celém tom dní vyšetření malého před propuštěním a odjezdu domů jsem večer byla zas úplně bolavá. Udělala jsem si lázeň z dubové kůry a šla si lehnout. V noci jsem vstávala pořád k malému, takže ráno děs, tepe mi celý spodek, ale opravdu to celkově vypadá líp, je i min krve.. Porad sprchuju, snažím se ledovat a trochu ležet.. vzala jsem si už dva Paraleny.. Ale nic nezabírá. Nemáte nejaky tip? Co na bolest a na to "tepani"? :(
Moc dekuju!
PS:Ptám se anonymne, protože tohle je pro mě moc citlivé tema😒😥
Bohužel čas. Já měla první porod klešťový, trochu pomáhala sedavá koupel (omývání) ve studené dubové kůře, a naučit se pohybovat hodně s koleny u sebe, ale... :/
To "tepání" se mi nezdá, ale třeba poradí holky, pro mě to je signál, že to tam může někde hnisat. Ale já můžu "slyšet trávu růst", rodila jsem císařem a pod jizvou se mi udělala obří boule a ještě měsíc po porodu jsem lítala do porodnice na čištění, protože se to tam pořád hromadilo a nechtělo se to zklidnit.
Já se hojila půl roku nebo se zkus poradit ještě s gynekologem, ale chce to čas, čůrat ve sprše, omyvat jen vlažnou vodou
U prvního porodu jsem taky byla dost šitá, syn též vyvolávány, vexem a ještě se zavracenou hlavičkou. Nemohla jsem se posadit, ale za týden to bylo lepší 🙂 vydrz, druhej šel císařem, a radej vzpomínám na ten klasickej, co se boelsti týče ;)
Byla jsem hoooodne šitá u všech třech. Třetí nejvíc, protože presival to po druhem 😂
Za mě jsou fajn ty chladive vlozky, sici bylinky, dubová kůra a větrat.
Zkuste hemagel, je sice drahý. Ale moc mi pomohl. A na vytlačený a oteklý svěrač jsem dostala nějaké léky na předpis přímo v porodnici. Bohužel název už nevím.
Byla jsem šitá mega u obou a u obou mi pomohla sedací lázeň z dubové kůry a hemagel, to byl zázrak. Ale to tepání nevím tedy, aby se ti to nezanítilo...
Porody jsem měla taky vyvolávany, šlo to pak strašně rychle, byla jsem dost potrhaná. První syn šel vexem, vypadalo to tam dole hrozně, měla jsem tam strašně tmavou modřinu. Myslela jsem, že už si nikdy nesednou normal, ale oplachovala jsem studenou vodou a mazala gelem z dubové kůry, ten mi hodně pomohl. Každý den to bylo o trošku lepší a zahojilo se to úplně. Když jsem šla z porodnice, tak jsem myslela, že nedojdu ani k autu
Gel z dubove kury. Chce to cas, zase bude dobre 🍀
Lezat, lezat, co najmenej chodit a dvakrat denne sedaci koupel v repiku a dubovej kore. Chce to oddychovat a dat tomu cas, drzim palce
Holky, moc děkuji za Vaše zkušenosti. Nakonec jsem to nevydržela a jela na pohotovost. Pry se mi uvolnil hematom 7cm, který tam byl od porodu. Tím, jak jsem začala lítat kolem malého se zřejmě uvolnil a tlačil mi prý na střeva a mocak,proto jsem i celý den lítala na WC. Tak to doktor rizl a vytáhl, mám ATB a ibalgin. Jen doufám, že to bude lepší, protože zatím žádnou extra úlevu nepocituju. Zítra jedu na kontrolu tak uvidím..😢
Zadne 'snazim se trochu lezet'. Ty mas lezet uplne furt! Zustan v posteli, nehybej se, dej tomu hojeni cas. Maleho mej u sebe, nebo at ti ho partner podle potreby podava.
Teda to si uzivas. Hlavne odpocivej, zamestnej chlapa.
@lentilkah no moc se to nezlepsilo, včera ho rizli a dnes na kontrole pořád je. Prý se zacelila ta dírka, kterou tam udělali, aby odtekl.. 🙈 Podle dnesniho doktora je ale vše v pořádku a hematom tam může zůstat,prozměnu má ale obavu, že nevydrží stehy... Takže zítra opět na kontrolu. A já opět cítím jak tam tlačí. Achjo..
@handulkak prosim tě to presivani stehů, to jsi byla ještě v šestinedělí?
@ai30 máš samozřejmě pravdu a opravdu se snažím, ale máme tu ještě 2,5letou sestřičku, která má hodne aktivní období, do toho malý úplně nespí, a manžel prostě nestíhá pečovat o oba a ještě nějak fungovat. Ale teď už ležím a musíme to nějak zvládnou a tam kde to půjde do ulevit❤️
To přesivani bylo hned na sále po porodu. 😁
Soucítím s tebou, ale jak říkají holky - ležet. Otec by měl mít nárok na 14 dní doma. Jestli na to nestačí, tak poprosit babičky, kamarádky... fakt to nepodceň, ať má vše čas se zahojit. Ten začátek je děsivý, já brečela šokem, jak to vypadá (a to leccos snesu a nebyl to zas takový horor, žádné nástroje typu vex...), ale vše se časem celkem slušně zahojilo, funguje to, vypadá to OK...
Podepisuju Hemagel a sprchu místo WC. A pak až to bude zahojené Perifit na naposilování pánevního dna.

Konkrétně neporadím, zkusila bych poprosit o radu svého gynekologa. U druhého porodu jsem si s prominutím natrhla i p.del🤦♀️, bylo to hrozné, tohodle jsem se bála víc než celého porodu. Vypadalo to hrozně, jít poprvé na velkou chtělo kurevsky hodně odvahy…ale nakonec to tak strašné nebylo👍.
- vydrž kočko, je to všechno hrozně čerstvé, den ode dne to bude lepší a lepší, přísahám, dodržuj hygienu, na jizvu jsem měla mastičku z dubové kůry a za 14 dnů od porodu jsem byla dá se říct o.k., jo a odpočívej co to půjde!
🍀🍀🍀🍀