Je možné zažádat o vyvolání porodu?
Zdravím je možné si zažádat o vyvolání porodu?
@kubesovaadelka taky jsem jednoho hamiltona obdržela bez informování, rok 2020.
@eviicka asi to tak doktoři cítili. Já ho měla a neměla na vyžádání. První co nezabral byl na vyžádání, druhý den druhý Hamilton od jiného doktora, který zabral mi řekl že slovy, zkusíme něco, co by mohlo porod rozjet, a začal. Tak jsem řekla jo Hamiltona mi dělala paní doktorka včera a mezitím bylo hotovo😁 druhý zabral, byl trošku bolestivější, ale hned jsem cítila úplně jiný tlak a říkám, do 24hod jsem porodila
Já už bych si s vyvoláváním ani Hamiltonem nezahrávala....bohužel jsem k němu svolila v 39tt v roce 2020 a porod začal další den a skončil nehezkým akutním CS v celkové narkóze, ze kterého jsem se fyzicky a psychicky dostávala půl roku...až miminko bude chtít na svět, tak přijde...hodně štěstí 🍀
@kubesovaadelka já s tím problém neměla, už jsem měla po termínu a čekalo mě vyvolávání, věděla jsem o co jde a souhlasila bych. Spíš mě překvapilo, že v roce 2016 stará obávaná doktorka mě informovala a o čtyři roky později mladá dr. nic neřekla a konala.
Jinak tedy nezabral nikdy žádný a obě děti jsou vyvolávané.
@eviicka taky jsem s tím neměla problém, páč jsem měla po termínu a po mladé doktorce jsem to chtěla a doktor mě informoval až když konal. Díky bohu, ačkoliv ta bolest byla hrozná, ale rodila jsem normálně
@honatko092 já jsem byla 41+0 a taky akutní císař. Porod plný zásahu, jeden za druhým. Vyvolávání není vždy terno. 🙄
Já zase přidám jinou zkušenost. Dva ze čtyř porodů jsem měla vyvolávané, oba cca 8h a vždy to bylo v pohodě a ku prospěchu věci 🙂 Ono všechno je strašně individuální. Každopádně jsem zastánce přirozených porodů, jen to někdy prostě nejde 🙂
@anonymka123456789 mám za sebou dva porody, vždy den Tp, u dcery se z přirozeného porodu stala akutní sekce,plodová voda zelená a krvácela jsem.U syna přirozený porod,chtěl rychleji na svět než jsem byla připravená,tak to bylo jak bylo.Oba porody jsem doslova a do písmene prozvracela,čím byly kontrakce pravidelné tak se zvyšovalo i zvracení.ani jeden z porodu nebyl vyvolávaný
@veronikav31 Chci se zeptat zda to zvracení nemá spojitost už v těhotenství. Zvracela jste i v prvním trimestru? Mám fóbii z vlastního zvracení tak koumám jak se mu vyhnout🙄.
@marioneta246 ne,u prvního těhotenství mi bylo jen trochu špatně cca 10-14tt,nezvracela jsem.druhe těhotenství bylo v 1.trimestru hodně rizikové,jen se mi navalovalo 10-12tt,ale nezvracela jsem.zvracela jsem čistě jen při porodech🤔
@marioneta246 myslím, že to nezáleží na průběhu těhotenství, ale jak vám dá samotný porod zabrat, já prozvracela večery a rána první 3-4 měsíce pak dobrý a pak ten poslední jen večery. Průběh porodu nic a asi hodinku po porodu , jak už jsem tak nějak se ze všeho "oklepavala", tak jsem se jednou pozvracela
@anonymka123456789 Ja mela prvni porod vyvolavany,protoze odtekla voda a pres 24hodin se nic nedelo.U druheho jsem v den terminu prisla otekla k doktorce a ona mi vyvolavani nabidla,ze bude mit o vikendu sluzbu.Ja teda poprosila,jestli muzu prijit az v nedeli.A klaplo to
@ee.liska moje sousedka přenášela 14 dni a rozhodne o to nežádala ;)
@maxulekapcule opravdu rodila ve 44+0 nebo rodila dva týdny po předpokládaném datu porodu?
@ee.liska dva týdny po termínu, co měla dán. Aspoň tak mi to říkala
@maxulekapcule To ale není přenášení, to je pořád porod v termínu 😉
@ee.liska platí to i pro opačný směr? 🤣
@maxulekapcule ano, dva týdny před tp se jedná o porod v termínu.

@kuttu ano, i toho jsem dukazem. 3x… zjisteno az pote co jsem koukala do vypisu z pojistovny. Teprve pak jsem zjistila co bylo to bolestive vnitrni vysetreni 😤