Kdy a kde to na vás přišlo?
Ahojky ❤️
Většina porodů nejčastěji začíná v noci, když je člověk v klidu. Tak by mě zajímalo, jak jste to měly vy?
Přišlo to na vás ráno, odpoledne, v noci?
A byly jste doma, nebo zrovna někde venku, třeba na návštěvě? 😅
Začalo to odtokem vody nebo kontrakcemi a jak dlouho to trvalo? 🥰
1) kolem jedenácté večer za úplňku kontrakcemi, o třičtvrtě na jednu příjem do porodnice, o třičtvrtě na tři hotovo 🙂
2) v sedm nebo osm ráno při kojení staršího dítěte taky kontrakcemi, v deset příjem, ve 12.20 hotovo 🙃
1.porod - v poledne,pri lezeni na gauci. Praskla mi voda ale porod se nakonec musel vyvolavat druhy den. Prdolka se narodil v 17h
2.porod - v 19 hod zacaly kontrakce po skonceni vysavani a vytirani. Rovnou po 5 minutach. Kolem pulnoci prijem v porodnici, ve 2h rano byl malej na svete.
Z ničeho nic asi ve 2h v noci mi praskla voda - vůbec žádný předchozí náznak, žádní poslíčci, nic. Do rána se nic nedělo, první kontrakce cca v 7h a ve 13h byl syn venku.
U obou me praskla voda kolem 22 doma v postely . První se narodila až za 30 hodin druhá byl prekotny ale do porodnice jsme stihly
Ráno jsem si intuitivně šla umýt vlasy, protože co kdyby náhodou, když ten den jsem měla termín😁 odpoledne si ležím na gauči a najednou v podbříšku takové lupnutí ale nebrala jsem na to zřetel. Po chvilce jsem vstala, že si dojdu pro pití a prasklá voda😁
U první dcery mi praskla voda poo. U dalších dvou mi taky vždycky praskla voda, ale večer. Jeden se narodil pak ráno a druhá to stihla cca za hodinu😂takže v poměru 2:1 to začalo večer .
Ráno v 9 na kontrole nás doktorka ujišťovala, že je čas. Jeli jsme vyřizovat náležitosti, navštívili rodiče,dojeli domů. Už hodinu před příjezdem mě pobolivala záda, ale přisuzovala jsem to žehlení před pár dny a dlouhé cestě v autě. Doma vlezla do vany a když jsem vylezla,praskla voda. To bylo 18:15 a v 18:55 byl syn na světě. Porodila jsem 38+6
Začalo to bolestmi jako při menzes, jednou mě to vzbudilo v noci, 2x to začalo přes den. Voda mi sama nikdy nepraskla, ani zátka neodešla...
Po bouřce mi v pět ráno prdla voda, předtím žádný náznak...
První porod - prosinec - poslíčky jsem vůbec neměla. Večer jsem šla dát psovi, uklouzla, spadla (na bok). Žádná velká rána, nic mi nebylo, neřešila jsem. V noci, cca v jednu mě probudily lehké bolesti, vstala jsem z postele, praskla voda (ne úplně, ale začala odtékat), kontrakce během chvíle hned po 5 minutách docela silné, malá v 8 ráno na světě.
Druhý porod - červenec - poslíčci cca měsíc, nic hrozného. V den porodu od rána lehké bolesti, odpoledne se začaly stupňovat, byly pravidelné, tak jsme vyrazili do porodnice (hodina cesty), v porodnici bolesti úplně ustaly, ale že to byla taková dálka, nechali si mě tam. Rozjelo se to znovu někdy navečer, ale stále dost zvládnutelné. O půlnoci přišla velká kontrakce, praskla voda, na další dvě byl malý venku 🙂
Takže každý úplně jiný.
Kolem 18.00 mi praskla voda, kolem 23.30 vyvolávací pilulka, ve dvě ráno bolestí, o půl 9 jsem porodila
První porod - ráno bylo celé ok, a ve 13:55 začali kontrakce. Byla jsem vyplašená, tak jsem šla ještě do sprchy 😅 no nepřestalo to, tak mě 14:15 vezl manžel do porodnice a 15:12 byl malý na světě. Vodu mi pichali, neodtekla sama.
Druhý porod - celý den jsem měla pocit, že dneska to prostě bude, ac tomu nic nenasvědčovalo. V 17:30 mi opět začali kontrakce, 18:15 jsem frcela do porodnice a 20:05 bylo po všem 😅
Prvni porod zacal v noci kdyz jsem spala. Druhy porod vecer kdyz jsem uspavala starsiho syna 😀
První porod ráno začali lehce kontrakce, v poledne jsem usoudila ze je to ono, v pul třetí jsme vyrazili do porodnice a ve 20:14 byla malá na světě. U druhé od rána lehké kontrakce po pěti minutách, ale žádné prodychavani nic, v porodnice jsem měla zrovna kontrolu tak si me tam nechali, kontrakce ustaly, v pět první větší kontrakce,v půl šesté druhá a v 18:18 byla malá na světě. Třetí v pul jedné me vzbudilo dítě když jsem ji uspala, začaly kontrakce slabé a neuplne pravidelné, v šest třicet jsme jeli do porodnice a 7:40 byla malá na světě.
První porod začal kontrakcemi kolem třetí, čtvrté ráno, do porodnice jsme jeli kolem páté, syn se narodil akutním císařem před jedenáctou. U druhého jsem měla poslíčky snad tři měsíce, kontrakce opět začaly brzy ráno, pak přestaly, nicméně do porodnice jsme stejně radši jeli. Vzhledem k tomu, že jsem byla po termínu a po císaři, radši si mě tam nechali přes noc, v osm ráno vyvolání, v půl dvanácté byl na světě. Třetí porod opět kontrakce brzy ráno, dcera se narodila po poledni. Vodu dvakrát píchali a potřetí praskla při vyšetření při příjmu..
Mně vzbudily bolesti ve 2 v noci. Jinak se nic nedělo, ani jsem nevěděla že rodím. Malá byla venku za cca 32 hodin.
Oba porody začaly odpoledne. První v 16 hodin a druhý asi kolem 14té hodiny. Nedělala jsem nic zvláštního, byla jsem v klidu, povětšinou tou dobou ležela na gauči 😄
První porod - praskla mi ráno ve spánku voda ( 39+0 ) Dcerka se narodila v 15:41
Druhý porod - první malé kontrakce odpoledne, porodila jsem až přespříští den v 0:45 ( 41+0) Vodu praskli při porodu.
Třetí porod - první malé kontrakce v noci, porodila jsem druhý den v 13:12. ( 41+1).Voda mi praskla když jsme parkovali u porodnice.
Obě děti jsem rodila v noci. Než jsem šla večer spát, měla jsem poslíčky (ale to už jsem měla skoro každý den tou dobou). Kolem půlnoci mě pak probudily kontrakce, které už nesly zaspat. Porod byl v obou případech rychly, děti se narodily kolem 4 a 5 ráno. Vodu mi v obou případech pichli až na sále, když už jsem se víc otevřela a sama nepraskla.
U obou dětí to začalo ráno, jednou mi praskla voda doma, podruhé v nemocnici, obě děti jsem pak rodila druhý den nad ránem.
Píšu za ženu, ta už tu po tragédii není. Kontrakce zhruba mezi desátou a jedenáctou večer, dcerka se narodila před osmou hodinou ranní.
Oba porody v noci, praskla voda, poprve na rizikovym v porodnici, podruhe doma. Oba porody prekotne a jak pres kopirak 🤓
Me praskla voda v 18 hod. na ulici před nemocnicí, tak jsem tam došla celá mokrá🤣🤣, nechali si mě tam, natočili ozvy a šla jsem na pokoj. Kontrakce, nejdřív slabé, jako ms bolesti, začali kolem 21:30, malej se narodil v 8:34

Ráno mi po probuzení praskla voda, ale porod se nerozjel, ten začal po různých vyvoláváních až kolem 18 hod a skončil ve 21h.