Kdy se vrátily vaše intimní partie do původního stavu?

jr1986
21. únor 2015

Ahoj holky, chci se zeptat za jak dlouhou dobu po porodu bylo vše jako dřív? Ráda bych kdyby mi napsaly některé, které jste masírovaly hráz - za jak dlouho jste mohly sexovat i to, za jak dlouho se hráz vrátila zpět do původního rozměru. Případně jak často jste cvičily pánevní dno apod. A jak to bylo u Vás, co jste byly nastřihnuté. Vím, že je to individuální, ale chci se zeptat.

simdan
21. únor 2015

😀 tak sexovat se dá tak měsíc po porodu,i když poprvé nic moc a jestli se mi nějaké partie vrátily?Tak moje pipina už teda nevypadá tak jako před dětma 😀 😀 😀

veeeraf
21. únor 2015

ahoj, byla jsem natržená, jen pár kosmetických stehů. Pro partnera jsem stále "úzká" a dalo se to do normálu docela brzy. Natržení mě teda bolí i po dvou letech, ale jen chvilku při styku, tak to neřeším..

console
21. únor 2015

Asi tak za dva měsíce, bych řekla🙂

angipe
21. únor 2015

Mě teda nepřipadá, že by se mi něco vracelo zpět do původního stavu 😀
Jsem skoro 4 měsíce po porodu a taková divná, vytahaná je furt 😒 🙂
Partner to neřeší, tak já taky ne.
Ale stejná jako před porodem už asi holka nikdy nebude, s tím se musíme všechny smířit.

escapelle
21. únor 2015

@angipe tak tak.po porodu uz to na karieru pornoherecky nikdy nebude 😀 😀 😀

hakunamatata
21. únor 2015

@escapelle
A co by ne 😀 tak nejaky zajimave tema kdyby to bylo 😀

Ja jsem trikrat svou malinkou dirkou protlacila bejbe, naposledy to bylo pred 3 lety a musim se teda poradne podivat, jak to s holkou jednou sikovnou vypada 😀
ja jsem nikdy nic neresila, manzel taky ne. Nikdy jsem necvicila, nikdy jsem s ni nic specialniho nedelala a dobry .-N

mysicka_lb
21. únor 2015

Ahojky, já se tam dole teda nijak zvlášť nezkoumám, ale zhruba tak po skončení šestinedělí jsem se cítila zase jako dřív. Nastřihnutá jsem byla a nepoznala bych to. Necvičila jsem a nemasírovala nic.

slunickova123
21. únor 2015

Tak ja nastrizena nebyla, cvicila jsem s epi-no. Dole jsem se citila fit tak po dvou mesicich ( prodlouzilo se mi sestinedeli kvuli revizi delohy )uzka jsem podle me i manzela jako driv.. spis psychycky - nemela jsem par mesicu ani pomysleni. Dole jsem ale byla ok po tech 2 m.

angipe
21. únor 2015

@hakunamatata tak to má byt 😔 😉 Naco řešit takové věci 🙂

ingrid3
21. únor 2015

Ahoj, určitě záleží jak u koho. Mně u obou dětí manuálně odstraňovali placentu a šitá jsem byla v obou případech hodně. Pravda, vzhledově už to není, co bývalo 🙂. Ale pocitově u mě i u muže v pořádku. Takže nevadí. Léčení vždy cca dva měsíce, pak už to šlo, i když ze začátku trochu nepříjemné. Jizva je jizva. Ale všechno se srovná, tímhle se netrap. Bude to, jak to bude. Hodně štěstí.

ingrid3
21. únor 2015

Jo a pánevní dno určitě cvič, pokud můžeš. Mojžíšovou jsem cvičila v těhotenství denně, stačí patnáct minut, cvičila jsem i po porodu, ale už jsem nedokázala být tak důsledná 😉

angipe
21. únor 2015

@ingrid3
mas prosim nejaky odkaz na net na Mojzisovou?Dekuji

romantika
21. únor 2015

tak ja aby trochu z jiného soudku jsem mela porod velkého dítěte, vyvolavany, spatne vedeny a rok to bylo maso. ale spis vevnitř, všechno pochroumane, bolave. nastrih velky, potrhana odshora dolu, ale hold stalo se. nicmene tak i tak se to dalo do cajku, musela jsem oproti jinym cvicit mnohem mnohem vice a trochu si to vydrit, ale zaver je, ze vse v puvodnim stavu. takze bych rekla, ze to cviceni je to nejdulezitejsi a když se zena neciti tak netlacit na pilu.ale jak hodnoti moje gynda, proste je to tam jak po porodu, podruhe jsem se ptala a rikala, no proste jak po dvou porodech 🙂))))) Ale třeba po druhem to bylo lepsi rychleji, dite bylo mensi a dole uz projeto 🙂))) ale když jsem hledala pomoc, tak jsem nasla taky kopu pripadu co se hojili dlouho jako ja. dulezite ze se to da do cajku. chodila jsem i do podoli na spec. kreslo na masaz pánevního dna.

irennn
21. únor 2015

Mám za sebou bohužel těžký porod s nastrihem, přesto jsem se natrhla skoro až k zadku, vzhledově dobrý, funkčně než se tam manzelndostane, dá to pěknou fušku, ale dobrý, jen se někdy po sexu trosku svijim jako by mě trošku natrhl, dle mudry to tam mam ale v pořádku. Co mi dělá ale starosti, tak je to ze mi při kašli nebo běhu začne kapat moč, málo ale jo,nedokážu to zastavit, cvičím na to, ale vůbec mi to nepomáhá, operativně až po dětech ☹ tohle vše kvůli dr.která mě nechala rodit tři dny a malého jsme pak nemohli dostat ven

ingrid3
21. únor 2015

@angipe Ahoj, tak to bohužel nemám. Koupila jsem si před lety knihu Metoda Ludmily Mojžíšové od Jarmily Novotné. Pro mě osobně to byla dobrá investice, cvičení mi vyhovuje, i když ho provádím amatérsky v domácích podmínkách. Možná se mi díky němu srovnal i lehoučký únik moči po prvním porodu. Teď jsem to nějaký čas flákala a mám pocit, že se mi mírné potíže vrací. Já tedy rozhodně doporučuji, na zpevnění svalového korzetu.

akmitaf
22. únor 2015

Ahoj tak já patřím k těm, co to měli opravdu zlé, porod velkého dítěte - krvácení do dutiny břišní a o hrázi jsme si mohla nechat jen zdál. Před porodem jsme provozovala masáž hráze a po porodu jsme pravidelně mazali, kvůli hojení - taky jsme si první dny spodek omývala odvarem z řapíku. No po 7 týdnech mi na gyndě řekli, že to můžeme zkusit, ale nemám očekávat zázraky - nebudeme si nic nalhávat ty začátky byly těžké, ale pořídili jsme gel a šli na to pomalu. No po cca 2 měsících proběhl styk, po zhruba půl roku bylo vše OK. Dr. říkala že byla parádní ta masáž hráze, že to moc přispělo k hojení, ale myslím, že už to nikdy nebude úplně jako před porodem.

irennn
22. únor 2015

@ingrid3 mám DVD Mojžíšové, tak to zkusím začít cvičit

ingrid3
22. únor 2015

@irennn Moc Ti přeji, aby se to srovnalo, vím, jak to dokáže se sebevědomím zamávat. Přestala jsem tehdy po narození dcery chodit i na aerobik, protože ty poskoky pro mě najednou nebyly. Musela jsem začít s jógou, tam to nevadilo.

angipe
22. únor 2015

@ingrid3 Dekuju, juknu na net a koupim. Ja mam ten malej unik moci taky.cvicim posil.cviky na panevni dno,ale pokud je Mojzisova dobra,zainvestuju 😉

daika
22. únor 2015

Ahoj, ja jsem teda 'stastna to zena', mela jsem nastrih a mala me jeste roztrhla (takze sita od zacatku az po konec...) ale pan primar me dal dokupy tak, ze po porodu je to dole jeste lepsi jak pred (mel cas, po porodu dcery jsem sla pod narkozu kvuli prirostle placente, takze si dal zalezet 🙂 )

miruskapivonka
25. únor 2015

Ahojky, já jsem nástřih u jednoho syna měla, u druhého ne a na konci šestinedělí bylo vše zpátky 🙂 Hráz jsem teda nemasírovala, ale snažila jsem se občas zatínat dolní svaly. Co se týče sexu, poprvé po měsíci a podruhé po šestinedělí.

andelka
1. bře 2015

Z prvního porodu nastrih (který na kontrole po šestinedělí dr skoro přehlédl), z druhého nic, a vzhledově i pocitove si přijdu jako před dětmi. Možná změny jsou,ale byly tak malé a postupné, že si jich nikdo moc nevšiml a neřešil.

misar91
1. bře 2015

Ja byla nsstrihnuta na 3stehy s sexovali jsme hned jak zkoncilo sestinedeli ale...pritel mi rikal ze se nic nezmenilo ale moc dobre jsem vedela jak jsem roztazena.musela jsem si kupovat i vetsi tampony.ale uplne do puvodniho stavu jsem se vratila tak v pul roce...jinak sex v pohode ale obcas me nekde pichne a to driv nedelalo :-\

zuzkaa1
1. bře 2015

já cvičila s balonkem měla jsem drobné natržení asi dva stehy 🙂 sex proběhl asi 4 týdny po porodu a naprosto bez problémů

efea1986
8. bře 2015

Ahoj všem .Taky bych měla jeden dotaz..Jsem 13 po porodu, a když jdu na wc na malou , tak mě to strašně bolí , jako kdybych měla zánět , je to takoví zvláštní tlak, je to normální, nebo bych si měla zajít k doktorovi?jenže se bojím že by domě šahal , když jsem ještě rozbolavělá, a jak dlouho ,se krvácí po porodu?

andelka
8. bře 2015

@efea1986 tak ten vnitřek se může hojit déle,záleží na porodních poraněních. Můžeš mít i zánět močových cest,cokoliv. Asi bych na kontrolu šla.
Krvácení je individuální, já se čistila poprvé 10 týdnů a podruhé 8.

efea1986
8. bře 2015

@andelka Děkuji moc za odpověd. Já jsem teda nebyla nastřižená , ale mám jen jeden stech , z natržení,.Mám trošku strach no , z té kontroli ale asi si tam zajdu radši , abych něco nezanedbala ,

andelka
8. bře 2015

@efea1986 radši jo,může to být cokoliv,i když máš jen jeden steh. Lepší to nezanedbat. Dva týdny po porodu by mělo být tělo už celkem OK.

miruskapivonka
8. bře 2015

@efea1986 Ahojky, no určitě radši zajdi, lepší zbytečná kontrola než něco zanedbat, protože tohle mi nepřijde úplně běžné :( A co se týče krvácení, já jsem krvácela po obou porodech asi týden a pak další dva nebo tři jen špinění.

efea1986
8. bře 2015

@miruskapivonka děkuji za odpověd , jj radši zajdu ,

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru