icon

Kontrola v nemocnici v den termínu porodu. Jak se připravit?

kvetyjsoubarevny
10. črc 2025

Dnes mam den terminu, je to druhe ditko a taky jsem cekala ze prcek bude ven driv ale je mi tam az moc dobre, uz i pred 3 dny jsem mela pocit ze pujdu ale nic 😀 ale k teme.
Pred tydnem mela dovolenou lekarka tak jsem nemela Ctg vysetreni. Tenhle tyden uz pracuje a volala jsem ji qbych se ujistila, a ze kdy mam prijit na to vysetreni, tak teprve at prijdu dnes ve 9:40 nebo tak ale pak se setricka ptala doktorky a ta rekla ze uz mam jit rovnou do te nemocnice kde budu rodit. A tu zacina ten problem. Ja jsem do te porodnice volala a rekli mi ze kdyz nemam problemy tak by me poslali zpatky domu ale ze at pro jistotu si beru neco s sebou takove zakladni, pro mne a miminko. Jenze Ta porodnice je vzdalena tak na 45 minut. Me uz takova dlouha cesta nedela dobre, me vycerpavajii uz zakladni povinnosti a kdyz si pomyslim po vysetreni cestovat zpatky, co kdyz me cestou zpatky chyti porod? Nebo uz kdyz se vratim?? To pak zase zpatky do nemocnice? Prijde mi to jako nesmysl. A take nemam zajem o vyvolavany porod, chci aby to slo prirozene, okej nereknu nic kdyby jsem dlouho po terminu. Rovnou asi zajdu k lekarce a vysvetlim ji to tskhle, baby poradte co delat.

Strana
z2
kvetyjsoubarevny
autor
10. črc 2025

@kvetyjsoubarevny take dodam nedisponuji ani ja a ani partner ridicakem takze sme odkazani na vlak/autobus. Kdyz to na mna prijde mam zajednane taxi.

areh
10. črc 2025

Po termínu porodu jsem byla předána do porodnice, kam jsem chodila na kontroly dokud jsem neporodila. Kontroly probíhaly standardně jako u mojí lékařky, jen byly v porodnici a dostávala jsem info co a jak, když neporodím do určitého termínu.
Rozhodně jsem si s sebou na každé vyšetření nebalila věci jako k porodu.
Je to tak, že do termínu porodu tě má v péči gynekolog a po termínu porodnice, kde chceš rodit.

neesii
10. črc 2025

Taky jsem jezdila na kontroly do porodnice autobusem cca půl hodiny cesta v buse + pár minut než jsem došla od autobusu do nemocnice. Jako riziková jsem takhle jezdila už měsíc před termínem. Jo, byl to vopruz, ale pokud nerodíš, proč by si tě tam měli nechávat?

1pomnenka
10. črc 2025

Budeš jezdit do nemocnice na kontrolu třeba každý den, dokud neporodíš nebo nerozhodnou, že budou porod vyvolávat. Tak to zkrátka je, není důvod, aby tě přijali na lůžko.

patypresdevaty
10. črc 2025

45min cesta není nic a ano, budeš muset jezdit na kontroly do porodnice

martt
10. črc 2025

@kvetyjsoubarevny Tohle je standardní postup. Měla jsem u obou dvou synů , už v den termínu mne předávali na kontroli do nemocnice. Porodnici jsem mela cca hodinu cesty vlakem+městskou.

ninive211
10. črc 2025

Normální, běžný postup.

kvetyjsoubarevny
autor
10. črc 2025

Volala jsem S porodnici tak at pry jedu jeske k lekarce dnes 🙂 a kdyby dalsi tyden nic tak uz ctg v porodnici

ai30
10. črc 2025
@kvetyjsoubarevny

Volala jsem S porodnici tak at pry jedu jeske k lekarce dnes 🙂 a kdyby dalsi tyden nic tak uz ctg v porodnici

@kvetyjsoubarevny Kdyz te po ceste zpatky z nemocnice chytne porod, tak vystoupis na nejblizsi zastavce a zavolas si taxi zpet do nemocnice.

martinka_33
10. črc 2025

Rekni tohle svoji doktorce ze nemas ridicak acesta do porodnice je obtizna a a domluv se s ni ze budes do porodu u ni. Gynekologove sice posilaji po rerminu do porodnice ale nemusi. Taky jsem byla i po terkinu v peci gynekologa, normalne jse rekla ze budu rodit doma tak co bych hledala v porodnici a nechala si me jak byvala doktorka u druheho, tak soucasny doktor u tretiho ditete

martinka_33
10. črc 2025
@patypresdevaty

45min cesta není nic a ano, budeš muset jezdit na kontroly do porodnice

@patypresdevaty 45 min verejnou dopravou v lete (kdyz ta doprava dost casto nema klimatizaci) je sakra hodne😡 Ja jsem u prvnuch dvou deti neridila a pripadala mi v zaveru zehotenstvi strasna cesta z Liberce do Jablonce (a to nebylo leto) A ne, kdyz se domluvi, tak do porodnice muset nebude minimane dalsi tyden (pak uz se stejne preventivne porody vyvolavaj takze uz tam pojede a rovnou porodi)

dostalka72
10. črc 2025

Jo, bohužel, je to úplně normální a standardní postup, jak to řeší všude. 👍

patypresdevaty
10. črc 2025
@martinka_33

@patypresdevaty 45 min verejnou dopravou v lete (kdyz ta doprava dost casto nema klimatizaci) je sakra hodne😡 Ja jsem u prvnuch dvou deti neridila a pripadala mi v zaveru zehotenstvi strasna cesta z Liberce do Jablonce (a to nebylo leto) A ne, kdyz se domluvi, tak do porodnice muset nebude minimane dalsi tyden (pak uz se stejne preventivne porody vyvolavaj takze uz tam pojede a rovnou porodi)

@martinka_33 no, já jsem z Prahy (v době těhotenství) a teď ze Středočeského kraje zvyklá takové časy jezdit MHD běžně, no... Cokoliv do hodinu beru jako fajn čas

martinka_33
10. črc 2025
@patypresdevaty

@martinka_33 no, já jsem z Prahy (v době těhotenství) a teď ze Středočeského kraje zvyklá takové časy jezdit MHD běžně, no... Cokoliv do hodinu beru jako fajn čas

@patypresdevaty uz jen tan predstaca ze se neni kde vycurat je na konci tenhotenstvi hrozna 😅

patypresdevaty
10. črc 2025
@martinka_33

@martinka_33 a před pár lety, kdy jsem rodila, jsem jezdila na kontroly do porodnice už od 37-38tt. Po termínu už dvakrát týdně až do porodu v 41+3 tt. Já to tenkrát měla do porodnice vzdušnou čarou relativně blízko, ale MHD to taky nebylo hned. A rodila jsem v půlce srpna, v jeden z nejvíc horkých roků, no :D

squezy
10. črc 2025

@kvetyjsoubarevny ja byt tebou bych se spis v porodnici domluvila tak,jestli si te tam už muzou nechat 😁 nedokážu si představit, že me to chytne a jedu taxikem 45 min. 😅 Ale každá jsme jina, chápu. Držím palce a doporucuju se zamyslet nad tim ridicakem 😉

almara2
10. črc 2025

Předání do porodnice v tomto týdnu je v pořádku. Pokud chápu dobře, minulý týden kontrola nebyla. Myslím, že byste se měla nechat v porodnici zkontrolovat. Od 36tt se chodí na kontroly jednou týdně.

kakba
10. črc 2025
@kvetyjsoubarevny

@kvetyjsoubarevny ano, je v pořádku, že máš být hlídaná už v porodnici. Nicméně řidičák, aspoň jeden z Vás by měl mít.

ninive211
10. črc 2025
@kakba

@kvetyjsoubarevny ano, je v pořádku, že máš být hlídaná už v porodnici. Nicméně řidičák, aspoň jeden z Vás by měl mít.

@kakba Jen tak ze zajímavosti, proč by jako "měl mít" jeden z nich řidičák? Ona to není žádná levná záležitost (ať už získání ŘP -kurz, tak samotné pořízení a údržba auta, to už vůbec ne) a jsou taky lidé, kteří k tomu autu prostě netíhnou (jako třeba já, řidičák třeba mám...v peněžence, už skoro 20 let, neřídím a rozhodně se řídit nechystám, nedopadlo by to dobře 🙂 ) Taky k čemu řidičák, když není auto...a dnes auto i ojeté stojí několik set tisíc, roční pojištění, technická, PHM, běžná údržba, pak čím starší auto (rádoby levnější počáteční investice), tím vyšší investice mohou být do následných oprav, které se mohou vyšplhat na dost významné částky...tím chci říct, že je hodně proměnných a hodně důvodů, proč někdo nemá auto/neřídí. Sice to může znít nepochopitelně, že jsou chlapi, kteří auto mít nechtějí, netouží po něm, ale třeba to není priorita nebo se bez něj prostě obejdou. Kdyby ho potřebovali, určitě by si aspoň jeden z nich už řidičák udělal.

kakba
10. črc 2025
@ninive211

@kakba Jen tak ze zajímavosti, proč by jako "měl mít" jeden z nich řidičák? Ona to není žádná levná záležitost (ať už získání ŘP -kurz, tak samotné pořízení a údržba auta, to už vůbec ne) a jsou taky lidé, kteří k tomu autu prostě netíhnou (jako třeba já, řidičák třeba mám...v peněžence, už skoro 20 let, neřídím a rozhodně se řídit nechystám, nedopadlo by to dobře 🙂 ) Taky k čemu řidičák, když není auto...a dnes auto i ojeté stojí několik set tisíc, roční pojištění, technická, PHM, běžná údržba, pak čím starší auto (rádoby levnější počáteční investice), tím vyšší investice mohou být do následných oprav, které se mohou vyšplhat na dost významné částky...tím chci říct, že je hodně proměnných a hodně důvodů, proč někdo nemá auto/neřídí. Sice to může znít nepochopitelně, že jsou chlapi, kteří auto mít nechtějí, netouží po něm, ale třeba to není priorita nebo se bez něj prostě obejdou. Kdyby ho potřebovali, určitě by si aspoň jeden z nich už řidičák udělal.

@ninive211 chápu, že se někdo bojí, ale opravdu nechápu, že ani jeden, natož chlap, nemá řidičák. Tohle byla chyba už u jeho rodičů. Nemusíš mě chápat, jako já v tomto nechápu tebe. Být v tomto závislá na chlapovi, ani náhodou a rovnou ti řeknu, že kdyby můj chlap neměl řidičák, nejsem s ním. Pro mě je to základ, stejně jako umět jezdit na kole a plavat. Pro někoho nepochopitelný, pro mě naprostý základ, co člověk má umět. Páčko.

nimomo
10. črc 2025
@kakba

@ninive211 chápu, že se někdo bojí, ale opravdu nechápu, že ani jeden, natož chlap, nemá řidičák. Tohle byla chyba už u jeho rodičů. Nemusíš mě chápat, jako já v tomto nechápu tebe. Být v tomto závislá na chlapovi, ani náhodou a rovnou ti řeknu, že kdyby můj chlap neměl řidičák, nejsem s ním. Pro mě je to základ, stejně jako umět jezdit na kole a plavat. Pro někoho nepochopitelný, pro mě naprostý základ, co člověk má umět. Páčko.

@kakba jako fakt vlastnictvi řidičáku je pro tebe až tak důležité pro výběr partnera???

kakba
10. črc 2025
@nimomo

@kakba jako fakt vlastnictvi řidičáku je pro tebe až tak důležité pro výběr partnera???

@nimomo ano, je. Stejne tak nemuzu mit partnera, kterej hraje pocitacovy hry a vali sunky doma.

nimomo
10. črc 2025
@kakba

@nimomo ano, je. Stejne tak nemuzu mit partnera, kterej hraje pocitacovy hry a vali sunky doma.

@kakba to jsou dvě rozdílné a hlavně neporovnatelné věci, přijde mi to šíleně povrchni a strašně hloupé

fouskovi
10. črc 2025
@nimomo

@kakba to jsou dvě rozdílné a hlavně neporovnatelné věci, přijde mi to šíleně povrchni a strašně hloupé

@nimomo souhlasím paní je dost povrchní chudák chlap

fouskovi
10. črc 2025
@kakba

@kakba jako vážně že chlap který nemá řidičák nemá šanci koukám že jste dost povrchní

somalicats
10. črc 2025
@kakba

@kakba no, a ted si predstav, ze zijes ve velkomeste s velmi dobrou dostupnosti MHD, zijes v byte, pocet garazovych stani je omezen a vsude okolo modre zony. Vsude se dostanes na pohodu pesky, na kole nebo tou MHD. Tak k cemu budes zivit auto?
Ja auto mam, kvuli praci. Kdybych nemela praci, kde jsem mimo jine zavisla na aute (protoze tech 30-50 kg pristroju, nastroju a materialu fakt nebudu tahat na zadech), tak ho taky nemam. Jen udrzba auta, povinne ruceni a havarijko me rocne vyjde kolem 35 tis Kc. Pohonne hmoty nepocitam, to je mesicne taky palka. Porizovaci cena auta taky nebyla uplne nizka. Pokud jedu treba na kongres, preferuju hromadnou dopravu, kdyz to jde - ve vlaku se dospim nebo dopisu prednasky, to v aute neudelam. A to ridim fakt rada.
Neodsuzuj nikoho za jeho zivotni styl.

patypresdevaty
10. črc 2025
@kakba

@kakba nesud nikoho, kdyz nezijes v jeho botách
Můj brácha třeba řidičák dělal, ale pak 15 let neřídil, protože studoval a poté žil se ženou v Praze a proste ho nepotřeboval.
Až kdyz se odstěhovali za Prahu a rozhodli se mít dítě, šel na kondiční jízdy a začal řídit. Do te doby mu byl ten řidičák k ničemu, auto nechtěl a bez praxe by příležitostně (třeba dvakrát do roka) za volant nesedl, necítil by se na to

patypresdevaty
10. črc 2025
@kakba

@kakba sama si to bez auta neumím představit, ale na druhou stranu vidím, ze pro řadu lidí je to opravdu nadbytecna investice vzhledem k tomu, jak malo by ho využívali. A jsdm celkem ráda, ze člověka, který by řídil jen tak dvakrát do roka, na te silnici nepotkam;)

kakba
10. črc 2025
@somalicats

@kakba no, a ted si predstav, ze zijes ve velkomeste s velmi dobrou dostupnosti MHD, zijes v byte, pocet garazovych stani je omezen a vsude okolo modre zony. Vsude se dostanes na pohodu pesky, na kole nebo tou MHD. Tak k cemu budes zivit auto?
Ja auto mam, kvuli praci. Kdybych nemela praci, kde jsem mimo jine zavisla na aute (protoze tech 30-50 kg pristroju, nastroju a materialu fakt nebudu tahat na zadech), tak ho taky nemam. Jen udrzba auta, povinne ruceni a havarijko me rocne vyjde kolem 35 tis Kc. Pohonne hmoty nepocitam, to je mesicne taky palka. Porizovaci cena auta taky nebyla uplne nizka. Pokud jedu treba na kongres, preferuju hromadnou dopravu, kdyz to jde - ve vlaku se dospim nebo dopisu prednasky, to v aute neudelam. A to ridim fakt rada.
Neodsuzuj nikoho za jeho zivotni styl.

Vo co vam zeny jde. Jestli jsem povrchni nebo ne vam vsem muze byt uplne u zadku. Semnou nezijete a budte radi.
@somalicats a vidis, ziju 5 minut od centra Brna. Mam modry zony a ziju, ale ano, jsem povrchni, protoze i do toho centra jezdim autem. Jsem to, ale zoufalec. 👍

somalicats
10. črc 2025
@kakba

Vo co vam zeny jde. Jestli jsem povrchni nebo ne vam vsem muze byt uplne u zadku. Semnou nezijete a budte radi.
@somalicats a vidis, ziju 5 minut od centra Brna. Mam modry zony a ziju, ale ano, jsem povrchni, protoze i do toho centra jezdim autem. Jsem to, ale zoufalec. 👍

@kakba No, a někdo žije v centru a auto nepotřebuje. A ano, jsi povrchní zoufalka, protože odsuzuješ životní styl druhého, místo abys ho respektovala. Ne proto, že jezdíš do centra autem. Zakladatelka diskuse se rozhodla takto, je to její rozhodnutí a nám nepřísluší ho soudit.

Strana
z2