icon

Kontrola v nemocnici v den termínu porodu. Jak se připravit?

kvetyjsoubarevny
10. črc 2025

Dnes mam den terminu, je to druhe ditko a taky jsem cekala ze prcek bude ven driv ale je mi tam az moc dobre, uz i pred 3 dny jsem mela pocit ze pujdu ale nic 😀 ale k teme.
Pred tydnem mela dovolenou lekarka tak jsem nemela Ctg vysetreni. Tenhle tyden uz pracuje a volala jsem ji qbych se ujistila, a ze kdy mam prijit na to vysetreni, tak teprve at prijdu dnes ve 9:40 nebo tak ale pak se setricka ptala doktorky a ta rekla ze uz mam jit rovnou do te nemocnice kde budu rodit. A tu zacina ten problem. Ja jsem do te porodnice volala a rekli mi ze kdyz nemam problemy tak by me poslali zpatky domu ale ze at pro jistotu si beru neco s sebou takove zakladni, pro mne a miminko. Jenze Ta porodnice je vzdalena tak na 45 minut. Me uz takova dlouha cesta nedela dobre, me vycerpavajii uz zakladni povinnosti a kdyz si pomyslim po vysetreni cestovat zpatky, co kdyz me cestou zpatky chyti porod? Nebo uz kdyz se vratim?? To pak zase zpatky do nemocnice? Prijde mi to jako nesmysl. A take nemam zajem o vyvolavany porod, chci aby to slo prirozene, okej nereknu nic kdyby jsem dlouho po terminu. Rovnou asi zajdu k lekarce a vysvetlim ji to tskhle, baby poradte co delat.

Strana
z2
erchia
10. črc 2025

Pro autorku - je fajn, že jsi se s doktorkou domluvila 🙂
A tedy k tomu taxíku, nám přímo v porodnici říkali, at když tak zavoláme sanitku, když nebude nikdo, kdo by nás odvezl.
Jasně, na jednu stranu člověk nechce otravovat, ale na druhou se přece jen případný porod zvládne líp se zdravotníky, než s taxikářem ;)
S veškerou úctou k taxikářům 🙂

A k diskuzi o řidičáku - řidičák jsem si radostně udělala v 19, od té doby skoro neřídila a ted bych se bála jen tak sednou za volant, ještě s dítětem v autě...
No snad to vyjde, až snad pořídíme vlastní auto.

Nicméně můj manžel řidičák nemá a ani by mě nenapadlo podle toho soudit lidi...
Jasně, hodí se to, auto chceme pořídit a to by si manžel ten řidičák dodělal, ale podle sebe vím, že nemá smysl dělat řidičák, dokud nejde hned po dodělání sednout do auta a jezdit.
A mimochodem, žijeme na menším městě, kde tedy všude dojdeme, nicméně výprava třeba na nákup prostě zabere čas, ale zvládnout se to dá, musí...

kakba
10. črc 2025
@somalicats

@kakba No, a někdo žije v centru a auto nepotřebuje. A ano, jsi povrchní zoufalka, protože odsuzuješ životní styl druhého, místo abys ho respektovala. Ne proto, že jezdíš do centra autem. Zakladatelka diskuse se rozhodla takto, je to její rozhodnutí a nám nepřísluší ho soudit.

@somalicats a co delas tedka ty? Tak si nejdriv zamet pred vlastnim prahem. A pokud vim, od toho jsou diskuze, nejsem slepice, abych se vsema musela souhlasit. Tak cusik.😘

cherie24
10. črc 2025
@squezy

@kvetyjsoubarevny ja byt tebou bych se spis v porodnici domluvila tak,jestli si te tam už muzou nechat 😁 nedokážu si představit, že me to chytne a jedu taxikem 45 min. 😅 Ale každá jsme jina, chápu. Držím palce a doporucuju se zamyslet nad tim ridicakem 😉

@squezy já jela s rozjetým porodem 180 km, 2 hodiny a 20 minut. Úplně normálně se to dalo zvládnout. 🙂Hospitalizaci mi nabídli v porodnici až od 41+0. Do té doby jsme jezdili na kontroly do porodnice už od 38. týdne. Je to normální postup. Pokud se nepředpokládá překotný porod, není jediný důvod k hospitalizaci ženy v termínu, která se nechystá na vyvolávaní.

martinka_33
10. črc 2025
@kakba

@ninive211 chápu, že se někdo bojí, ale opravdu nechápu, že ani jeden, natož chlap, nemá řidičák. Tohle byla chyba už u jeho rodičů. Nemusíš mě chápat, jako já v tomto nechápu tebe. Být v tomto závislá na chlapovi, ani náhodou a rovnou ti řeknu, že kdyby můj chlap neměl řidičák, nejsem s ním. Pro mě je to základ, stejně jako umět jezdit na kole a plavat. Pro někoho nepochopitelný, pro mě naprostý základ, co člověk má umět. Páčko.

@kakba musim uznat ze bych bez auta zit nechtela, co si vudem, je to proste pohodlnejsi a rychlejsi. A protože ja fakt nerada ridim a kdykoliv je to možné volím jiny druh dopravy, pak je pro me důležité i to aby ridil muj partner. Takže uplne chapu. Muj muz nemel řidičák dva a pul roku (chtela jsem se s nim rozvest ale spis kvuli okolnostem za jakych o nej prisel nez kvuli tomu ze ho nema 😀), ale neskutecne se mi ulevilo ze ted uz ho zase má.

patypresdevaty
11. črc 2025
@cherie24

@squezy já jela s rozjetým porodem 180 km, 2 hodiny a 20 minut. Úplně normálně se to dalo zvládnout. 🙂Hospitalizaci mi nabídli v porodnici až od 41+0. Do té doby jsme jezdili na kontroly do porodnice už od 38. týdne. Je to normální postup. Pokud se nepředpokládá překotný porod, není jediný důvod k hospitalizaci ženy v termínu, která se nechystá na vyvolávaní.

@cherie24 hmm, tak to taky není ideál jet až tak daleko. Já jela s prvním dítětem do porodnice jen "pro jistotu" (šla jsem v noci na WC a začala jsem špinit) a nakonec jsem začala mít za 20min pořádné kontrakce a za další hodinu byla malá na světě (s omotanou šňůrou, takže při porodu na cestě by to nemuselo dobře dopadnout, museli ji pak rozdýchávat a vzít na kyslík do inkubátoru). Takže za mě je výběr porodnice takhle daleko pořádný risk a za "normálně se to dalo zvládnout" můžeš být ráda.
S druhým jsem se pak bála, abychom to vůbec stihli, ale tam to probíhalo o něco pomaleji a narodil se asi za 4 hod od začátku pravidelných kontrakcí

cherie24
11. črc 2025
@patypresdevaty

@cherie24 hmm, tak to taky není ideál jet až tak daleko. Já jela s prvním dítětem do porodnice jen "pro jistotu" (šla jsem v noci na WC a začala jsem špinit) a nakonec jsem začala mít za 20min pořádné kontrakce a za další hodinu byla malá na světě (s omotanou šňůrou, takže při porodu na cestě by to nemuselo dobře dopadnout, museli ji pak rozdýchávat a vzít na kyslík do inkubátoru). Takže za mě je výběr porodnice takhle daleko pořádný risk a za "normálně se to dalo zvládnout" můžeš být ráda.
S druhým jsem se pak bála, abychom to vůbec stihli, ale tam to probíhalo o něco pomaleji a narodil se asi za 4 hod od začátku pravidelných kontrakcí

@patypresdevaty však jsem psala - pokud se nepředpokládá překotný porod. Rychlé porody se mají tendenci opakovat. Já jsem měla všechny 3 porody úplně stejné. Velmi dlouhá přípravná část, která trvala víc jak den. Takže jsem byla celkem v klidu 🙂 Všechny 3 děti si dávaly velmi na čas bohužel. 😀 Vzpomínám si, že s první jsem se bála, abych to stihla do porodnice vzdálené 20 minut. 😂 A s třetím jsem neměla nejmenší obavu, že bychom nedojeli, trvalo mu to den a půl, takže i z této druhé stránky je nesmysl zabírat místo rychlým porodům, když žena je teprve v termínu a může rodit 2 dny...

patypresdevaty
11. črc 2025
@cherie24

@patypresdevaty však jsem psala - pokud se nepředpokládá překotný porod. Rychlé porody se mají tendenci opakovat. Já jsem měla všechny 3 porody úplně stejné. Velmi dlouhá přípravná část, která trvala víc jak den. Takže jsem byla celkem v klidu 🙂 Všechny 3 děti si dávaly velmi na čas bohužel. 😀 Vzpomínám si, že s první jsem se bála, abych to stihla do porodnice vzdálené 20 minut. 😂 A s třetím jsem neměla nejmenší obavu, že bychom nedojeli, trvalo mu to den a půl, takže i z této druhé stránky je nesmysl zabírat místo rychlým porodům, když žena je teprve v termínu a může rodit 2 dny...

@cherie24 no dobre, ale u me jako prvorodicky předpoklad nebyl a stejne... prekotny porod to nebyl, ale otvirala jsem se rychle. Male navic zacaly klesat ozvy a bud jsem musela rychle porodit, nebo by ji tahali kdovijak... byt na ceste, asi by to neprezila.. a druhý porod byl jiný

journals
11. črc 2025

@kvetyjsoubarevny nevím odkud jsi, ale za mě je 45 min dojezd paráda, my v Praze a okolí jsme na dojíždění zvyklí 🤷🏻‍♀️
Já jsem měla rizikové těhotenství, vlastně obě, takže poslední měsíc a půl jsem do porodnice jezdila co 14 dní, pak co týden, co 3 dny a nakonec každý druhý den. Trošku nerozumím tomu co čekáš. Buď ráda že je všechno ok, ty konce prostě náročné jsou pro všechny 🤷🏻‍♀️ kdyby si tam všechny měli nechávat preventivně, tak se jim tam ty aktuálně rodící ženský nevejdou. A ležet v nemocnici před porodem fakt není med, to nechceš

journals
11. črc 2025

Jinak se přidávám do teamu “nechápu život bez auta” a s dětmi tedy obzvlášť. Po Praze to chápu, ale víkendy, dovolené, výlety, nákupy, rozvoz dětí na kroužky, noční výjezdy do nemocnice 😣 neumím si to v reálu představit. Nemohla bych fungovat naplno 😏

mabs
11. črc 2025
@cherie24

@cherie24 ty jo, já měla první překotný, druhý se táhnul jak prase.

alice180
11. črc 2025
@kakba

Vo co vam zeny jde. Jestli jsem povrchni nebo ne vam vsem muze byt uplne u zadku. Semnou nezijete a budte radi.
@somalicats a vidis, ziju 5 minut od centra Brna. Mam modry zony a ziju, ale ano, jsem povrchni, protoze i do toho centra jezdim autem. Jsem to, ale zoufalec. 👍

@kakba se mnou s spíše zvlášť

Strana
z2