Křik při porodu a zvládání bolestí
Ahoj, čeká mě třetí porod. Předchozí dva proběhly v podstatě bez komplikací a přirozeně. Pouze jsem nezvládala bolesti, hodně jsem křičela, měla pocit, že to nevydržím, roztrhá mi to tělo, pamatuji si že jsem koulela očima a velice mě bolely, jako by mi lezly ven, rukama jsem trhala prostěradlo z lůžka. Nejsem obyčejně žádná hysterka, dokonce jsem se porodu ani nebála - prvního proto, že jsem nevěděla do čeho jdu, druhého proto, že jsem si vnutila představu, že jsem připravená, zkušenější, znalá a tentokrát to zvládnu lépe. Teď u třetího se bojím hodně a připadám si jako blbec, že tak vyvádím, ale zatím se mi to nepodařilo zvládnout lépe. Měla jste to i některá z vás tak, že vám ty bolesti připadaly úplně šílené a nesnesitelné, omdlévaly jste apod.? Má někdo radu jak to lépe zvládnout? Děkuji moc.
Je jich hodně takových, stačí se zeptat na něco, co neví, třeba na to jak funguje očkovací vakcína, nebo jestli miminku ty kapicky hned po narození neublíží, a hned se ukáže v pravém světle. Samozřejmě, když před ním sklanis hlavu a zobes z ruky, tak je často ok.
Chtela ses hádat? Proto jsi se vlezla? Tvé ego trpelo nedostatkem konfliktu? Nemohlo to probíhat v ciste informačním duchu? asi ne. Kazdej at dela, co muze..
Personál nemocnic. Proč nevysvětluje. Já se třeba na vše ptala - ale chápu, že to vysvětlovat 20X denně musí být záhul 😀 pracovala jsem v personálce a každý den jsem uzavírala několik desítek smluv, taky jsem to vysvětlování časem hodně zkracovala - a pak jen na "tady podepište"
Díkybohu si dnes už každý může vybrat doktora sám. Díkybohu jsou lékaři lidi. Občas i načuřený, občas můžou udělat chybu. Ať si každý zamete před vlastním prahem, jestli ve své profesi chybuje málo, občas nebo hodně nebo je neomylný. A pokud vám někdo do vaší práce kecá, odmítá vaše rady, tak se nemůže divit, že jste pak načuřený ještě víc nebo dokonce arogantní, protože co vám má do toho ta ... kecat. On/a na to šest let nestudovala a pak se dál nevzdělávala celý život. Přečetla si dvacet článků na netu a teď mi bude radit. Jo, možná bych mu/jí chtěla i zaškodit.
@lajochova84 chtěla bys zaskodit? To je ale opravdu velmi inteligentní 😀
@veg už přestaň. Druhý den už to fakt nebaví.
@astyna i kdyby to měli vysvětlovat 100x denně, je to jejich povinnost. Tobě to přijde normální, nesdělovat tak vážné informace? Mě rozhodně ne. Když mají čas říkat pozitiva a účinky medikamentů, o to víc by jim mělo nebýt jedno podávat i opačné informace. A nevidím prostě důvod na toto neupozornit.
@lajochova84 tak proč to děláš?
@lajochova84 škodit někomu, protože má pochybnosti? pochybovat je znakem inteligence, kdežto slepě věřit né. Na co to zlo?
@eficenka bla
už to tady postrádá smysl, takže se vzdálím, venku sice ošklivo, ale pořád je můj syn zábavnější 🙂
@astyna To je taky zajímavé!!! Ty Tvoje domněnky 😉 Příbalový leták k antibiutikům jsem nikdy na googlu nevyhledávala, diskuze k nim snad taky ne, nepamatuji se. V těchto případech jsem třeba právě dala na svou intuici, třeba i na to, jak na mě Dr. např. na pohotovosti působil- když děcko nechce ani pořádně otevřít pusu a on za desetinu sekundy pozná, bez CRP, že má angínu jak trám, tak se mi to prostě nezdá a počkám s receptem do dalšího dne, kde už vidím zlepšení, tak se na antibio samozřejmě vyprdnu. Můžu psát další a další příklady, ale nějako se mi nechce...
Podle sebe soudím tebe? Nebo jak jsi jako přišla na to, že sedám k internetu a věřím tomu, co na něm najdu? Doufám, že mi odpovíš, neb by mne Tvá dedukce zajímala 😉
Já tuto debatu končím, nebudu si zbytečně zrychlovat tep, zvyšovat tlak rozčilováním se s lidma, který ani neznám.
@pmedilkova
? to má být jako urážka? 🙂
pokud žena chce křičet, at křicí, pokud ne, at nekřičí.
díky za druhý porod, který jsem zvládla jen s manželem - bezbolestný porod, opora v manželovi a léakře poslal na kafe a pa stála jen opodál 🙂 žena ví, jen se tím musí řídit ...
já jsem pořád říkala jak to bolí a že to nezvládnu až si říkám, že tam asi ještě nikoho tak ukňouranýho asi neměli...asi jsem se jako hrdinka zrovna nepředvedla.. musela jsem to všechno komentovat, jak mě brní ruce a nohy, jak se mi chce zvracet, jak tahle kontrakce byla zatím nejhorší, no.. bohužel to tak mám při bolesti - mluvit, mluvit....nemám z toho moc dobrý pocit, na porod jsem se "těšila", měla jsem načteno a tak jsem si říkala, že budu mít ten hezký porod i já, a ono nééé, 15 hodin jsem trpěla, ale ostuda neostuda - čert to vem, mám nejúžasnější dítě na světě 😀 ale druhého porodu se bojim moc, pamatuji si ještě velice živě, jak moc mě to bolelo. Epidurál ale nechci, no nevím..

@astyna škoda ze tu není se.. smíchy 😀 oni na vas slusne, vy bičem, to je fakt jak u doktora 😀