Maminky nad 40 let - císař, nebo spontánní porod?

bonulinka
18. zář 2015

Za celou dobu jsem nad tím nepřemýšlela, ale teď mi známá říkala, že budu asi spíš rodit císařem, když už je mi 40 let a mezi dětmi je tak veliký věkový rozdíl.
Maminky, kterým je, anebo bylo v době porodu nad 40 let, rodily jste císařem, anebo spontánně ? Začínám se totiž obávat, že pokud budu rodit spontánně, tak aby to nakonec stejně neskončilo akutním císařem, což mi tedy přijde horší, než když je to v klidu a všichni jsou na to nachystaní. Budu rodit po 11 letech.
Do poradny v nemocnici jdu 21.9., tak se tam taky na to chci zeptat, jaké mají zkušenosti s porody starších maminek.

lv
18. zář 2015

mě to přijde jako hloupost, pokud nemáš zdrav.problém, preferuje se vždy spontánní porod

jahodnice
18. zář 2015

Jako prvorodička jsem rodila týden před čtyřicetinami a o císaři nepadlo ani slovo, žádné komplikace jsem v těhotenství neměla, tak nikdo neviděl důvod. Teď jsem znova těhotná a pokud to půjde tak raději zase přirozený porod.

berenika39
18. zář 2015

Věk s vedením porodu nesouvisí. Rodila jsem ve 39, po 19 letech, a o sekci předem nepadlo ani jednou ani slovo. Pokud k tomu není indikace zdravotní, jiná, než věk, tak věk na to vliv nemá.

Nakonec to u mě sekcí skončilo, ale kvůli mému úrazu, ne kvůli věku🙂). Plán by l porod spontánní.

markkytka
18. zář 2015

Já jsem ve stejné situaci, v době porodu mi bude 40, ale o císaři se nikdo nezmiňoval, poslední porod jsem měla v 35 letech také po deseti letech od prvního dítěte a taktéž úplně přirozeně. Akorát že je to znovu jako první porod po tak dlouhé době od sebe rodit 🙂

nipeal
18. zář 2015

přirozeně, jedině přirozeně, rodila jsem naposled ve 41.letech a rychlovka

nipeal
18. zář 2015

@jahodnice ty se mi líbíš 😵 mám ráda holky jako my 🙂

anetka1701
18. zář 2015

Proč bys měla ve čtyřiceti rodit císařem? To je blbost... Císař není žádná sranda, pokud je možnost se mu vyhnout, tak bych to na tvém místě určitě udělala... Mám za sebou dva a vím o čem mluvím... Pořád toužím po přirozeném porodu, ale mám naprostou smůlu :o( Co bych za něj dala...

aaa
18. zář 2015

Rodila jsem tři měsíce před čtyřicítkou a přirozeně a byla fofr akce 🙂

duvi21
18. zář 2015

Rodila jsem ve 42 letech a take o cisari nepadlo ani slovo. Proc, kdyz je vse ok? Kamaradka Ti rekla blbost 😉

bonulinka
autor
18. zář 2015

Díky za uklidnění. Hned je mi psychicky líp 😉 . Na přirozený porod se připravuju ( maliník, lněné semínko, cvičení ), fyzicky se cítím dobře. Ještě musím srovnat psychiku, protože, jak se blíží termín, začínám mít strach, aby všechno dobře dopadlo.

fisulenka
18. zář 2015

Poprvé jsem rodila v 35, teď v srpnu po 6 letech - tedy v 41 letech a možnost císaře kvůli věku se mnou nikdo neprobíral. Takže je - li vše o.k., na věku nezáleží a preferuje se normální porod. Držím palce 🙂

lenicka95
30. zář 2015

Je mi 39 a rodila jsem po 10 letech. Žádný lékař za celou dobu mi císaře nedoporučil... nakonec mi porod vyvolávali, protože se malé nechtělo ven. Porodila jsem normálně vaginálně. A hojím se mnohem líp než už prvního mimča. Neboj se, těš se na mimčo. 🙂

bonulinka
autor
9. lis 2015

Ahoj holky. 11.10.2015 se nám narodil Toníček. Rodila jsem spontánně, bez urychlování, vše proběhlo dobře a dokonce jsem i bez poranění 🙂 .

berenika39
9. lis 2015

@bonulinka upřímně gratuluji a hodně zdraví!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru