Negativní lidi + kecy po porodu
Ahoj holky,
Rozhodla jsem se založit tuto diskusi. Pro zasmání a pro povzbuzení. Určitě jste po porodu slyšeli něco,co vás rozesmutnilo. Říkám kaslete na ostatní a přidávám výčet,co jsem si vyslechla ja:
Od mamky- v den porodu,urcite neporodis,moje porody byly hrozné,nech si císaře. Plud popis matčiných porodu do detailu. Opravdu potěší a povzbudí od vlastní mámy že?
Od tatky- první věta po porodu,kdy bude druhý? Poprvé viděl vnucku-jezis to je malý,co máš v lednici? Co bylo k obědu?
Od sousedky - Ježíš ta je tlustá,no má být po kom,ze?
Od tchýne- nějak ti pořád řve ne,to Pepicek (můj manžel) to bylo zlatý dítě
Od okoli- kojis? Kojis? Kojis,? Máš dost mlika? Stačí ji to? Vy máte látkový pliny jo? Jste blázni.
Od švagrové - ty ses biomatka
První týden doma- mamka otevři jsme pod barákem.
Musela jsem si ulevit a postěžovat. Hned je mi líp🙂
Teď jsem si vzpomněla ještě na moji švagrovou. Asi před měsícem se mě ptala, jestli budu kupovat mléko. Myslela to tak, že by mi umělé mléko mohli třeba vozit se švagrem z Německa, když pojedou do Čech, že bude asi kvalitnější než to české. Než jsem stihla odpovědět, že chci kojit a pak se uvidí, mě předběhl přítel, který si tou dobou hrál s klukem a vůbec nás nevnímal, a prohlásil: kupovat, každý týden bereme 10 litrů😂😂 ona o koze, on o krabicovém mléku z obchodu😂😂
@biedronka10 tak to přeji hodně energie a ať toho stihnete co nejvíc, než se prcek narodí. My se teď stěhujeme do domku, který je relativně nový, ale stejně je tady hrozně práce s malováním, úklidem a stěhováním. Do toho mi každý říká "ty tohle nedelej". Na pomoc k nám sice jezdí rodiče, ale i tak nebudu přece do porodu ležet a dívat se, jak nic není nachystané 😒
@pikl dekuji. No neni to lehke a nestihne se vsechno. Predelavaji se mistnosti a je funkcni tak zatim jedna. Mala tam bude muset nejakou chvilku vydrzet s nami
Nejlepší bylo to: Já ti dám ještě knedlík, musíš jíst za dva. Dej mu něco pořádnýho, určitě je hladovej.
Rady ohledně kojení a spaní s miminem v posteli asi nemusím zmiňovat. 😝
Stejně mě baví jak nejchytřejší sou vždycky ti, kteří děti nemají nebo je měli před 40 lety.
A oblíbená věta prababičky: Jó za nás takovýhle zbytečnosti nebyly (šátek, nosítko, chůvičky, odsávačka, ...) a stejně jsme to zvládli.
Nebo: Proč ho zase přebaluješ? Nekojilas náhodou před chvilkou?
Tak to já jsem alergická na spoustu věcí, nesnáším, když mi lidé čumí na břicho, jako by nikdy žádnou těhotnou neviděli, ještě víc mě štve, jak mají všichni potřebu mi bez vyzvání sahat na břicho, fakt nemám ráda když mi zavolá mamka a hned první se ptá, jak se má prcek v břiše...odpovídám, že nemám průsvitné břicho a že fakt nevím, ale že já se mám dobře... dneska mě naštvalo prohlášení mamky, která se za mnou stavila do práce a prohládila, že se stejně za rok do práce vrátím, a že ona mi bude dítě hlídat - tak jsem naštvaně odvětila, že si nepořizujeme dítě abych ho pak k někomu strčila a fakt miluju hlášky: vyspi se, pak se už nevyspíš, užij si to, pak už tohle nikdy nebude, pak už nebudeš mít čas na nic ani se vyčůrat....a super jsou ty hlášky, jéééžišmarjá, ty se kulatíš, nebo nejsou tam dvě? A super jsou neustálé otázky" co to bude"? Odpovídám, že miminko....
Naši byli za mnou v porodnici den po porodu a můj taťka prej: ty vypadáš jako bys teprv měla rodit a ne že už jsi porodila! (jak jsem měla ještě břicho)... to fakt potěší, že?🙂
@pucmelinka To přesně poslouchám od tchýně víc než rok,že si máme užívat dokud nemáme děti,že oni pak rozhodně hlídat nebudou.
@haskovaludmila jednodusse...vsechno opacne...otazka-kojis uz?moje odpoved-ne proc?...dalsi otazka-kdy bude druhy?moje odpoved-az bude vhodnej biologickej material(odpoved pro tchana)...proste na debilni otazky...jeste debilnejsi odpovedi...
@pasteta tak o hlidani nic nepadlo...by rekla jednou a fakt bych ho na hludani nedala...
@crejzy To znam! 😂 Dite jeste ani neni na svete a uz se hlasi vsechny babicky a teticky,ze budou hlidat! Pomalu by se clovek bal,ze porodi a dite mu rovnou vezmou z ruky. Nemam nejmensi chut delat ze sveho ditete horkej brambor. Cekali jsme na nej dost dlouho a je nase,nikomu ho jen tak nepujcime,rozhodne ne hned. At se vsichni treba pretrhnou😝
Snazila jsem se rozkojit a hláška "no mela by ses rozkojit, vis, jak je ten sunar drahy??" Tak a ted lusknu prsty a rozkojím se, protoze bych mela a protoze jsem spořivá 🙂
Pak pojem slabé mléko me vytáčí!
Zhubla uz jsi neco po porodu? V jakém vesmíru je vhodné ptat se na to ženy?
A pak návštěvy hned po porodu, to nepochopím. Týden se s týdnem sejde a neštěkne po nas pes.. hlavne ze po porodu museli vsichni prudit..
Mne prostě obecne prijde , ze těhotenstvím a následným porodem zena prestane byt clovekem, je nejdriv inkubátor a pak hlídačka, jejíž přidána hodnota je dite, vic nic. Proto se ji můžeme ptat na váhu, kritizovat, radit, navštěvovat bez ohlášení atd.
@tofife Ty otazky na vahu taky nesnasim! Svagrova se me ze zacatku tehotenstvi pri kazdem setkani ptala,kolik uz jsem pribrala - evidentne doufala,ze budu pribirat stejne hodne jako ona,ktera mela v 9.mesici 25 kg navic. No,kdyz jsem ji pokazde rikala smesne male cislo,tak ji to asi prestalo bavit a uz se nepta 😀👍
Moje tchyně je expertka na zlé a ubližující řeči, ale těch už tu padlo dost, tak přidám takovou nevinnou, která mě ale dost pobavila. Den před porodem jsme viděli obrovské hejno čápů. Chvilku předtím, než jsem s pravidelnými kontrakcemi po třech minutách odjela do porodnice, dala jsem na FB fotku, na které u bříška držím plyšového čápa, co jsme dceři koupili na dovolené, kde jsme počali "dvojku", a napsala k tomu něco o tom, že jsme viděli hejno čápů a ten náš se tváří ohromně tajemně, tak jsem zvědavá, jestli nám miminko přinese on, nebo se jen chlubí vraním peřím (nenechávali jsme si říct pohlaví). Tchyně ten příspěvek komentovala v době, kdy už jsme asi dvě hodiny měli Davídka v náručí, prý: "U nás nic nelítá, musíte si ještě počkat." No jasně, maminka musí s porodem počkat, než babička uvidí lítat čápy, babička je totiž ta nejdůležitější. S gustem jsem jí pak odepsala Nene, my nemusíme, my už ho máme 😀
Holky tak já taky přisadím 😂
3 dny po porodu manželův strejda:,,Ježíš, ty máš pupek, to si tím porodem moc nezhubla teda.."
Manžel (nality prsa 2 dny porodu) :,,Ty jo lásko ty máš kozy, nemůžou ti takhle zůstat? Ježíš fuj něco ti z nich teče" 😂
Okolí : Kojíš? Odsáváš? Proč nekojiš?Dáváš flašku? Jíš? Uklízíš? Spíš? Ježíš ty po tom porodu chodíš jak kachna (cca 14 dní po porodu a 12 stehů)..A kolik maly váží? Už si něco zhubla?
Kdyz to tak vezmu asi mě rozčilovalo celý šestinedělí 😂
Tak mě nejvíc vytáčí... Situace... Dítě pláče, tak chovám a chovám.. A už slyším... Nechovej ji ale pořád nebo si na to zvykne!!!... Já... No a co, já ji chovám ráda, ať si na to klidně zvykne...Při dalším pláči opět chovám a už slyším skodolibe... No, jaký jste si to udělali, takový to máte!!..... 😤..... 👊.... 😂
@lenatu já bych to taky tak řekla, že celý šestinedělí bylo na pěst 😀
Ještě jsem si vzpomněla, že mě někdy docela vytáčí hlášky typu: "Já už vychovala dvě děti..." Říká to často moje švagrová a znamená to: "Mám patent na rodičovství, rozumím tomu nejvíc na světě a pokud to nebudeš dělat jako já, seš ta nejhorší matka na světě..." 🙂
Je pravda, že děti má vychovaný výborně a máma je úžasná! Ale synovec je puberťák a neteři je 9 roků... Za tu dobu se třeba některé věci také změnily. A to že používám mastičku XY a ne mastičku ZZ ze mě přece nedělá špatnou mámu!!!
@bekyc Přesně, nejvíc rad mají ti, co rodili kdysi dávno.. tchýně taky: "to za nás nebylo a děcka so zdravý!" (tím konkrétně narážela na to, že dneska je nějak moc vyšetření - podle ní - a dřív ani nebyl ultrazvuk a doktor děcko poslouchal zvonem přes břicho.) Hm, dobře no, takže já dojdu ke své dr. a řeknu: "nedělej mi ultrazvuk, poslechni ho jenom zvonem!" Jak kdybych JÁ mohla za to, že doba šla dopředu 😅
Brácha v porodnici dva dny po porodu: "To vypadá, že tam máš ještě jedno"...naštěstí od něho jsem to vzala s rezervou a nadhledem🙂
@isabelafuentes presne, to taky porad posloucham a stresuje mi to.. no a pak na to konto rekne "stejne mi ho nepujcis" 🙄
Stvou me reci typu co to bude, kdy to bude, jak se bude jmenovat, ty to urcite do terminu nedonosis, mela bys pribrat, davej na to nase miminko pozor 😏
A co je na nervy, kdyz se me nikdo nezepta a hned mi sahaji na bricho, vadi mi to!!😠
@petruuushkaaa No přesně, kdyby o tom hlídání pořád nepovídala, ani by mě nenapadlo, že by to měl být nějaký problém (tedy až bude dítě trochu větší, v půl roce ho fakt nikomu nepůjčím), ale jak o tom mele, tak mám pocit, že si ho snad chce vzít už na porodním sále. Jako když kdysi manželky králů porodily dítě, okamžitě jí ho sbalily báby a máma ho viděla až bůhví kdy... 👎
Tak řeči, že ho nedonosím, nebo dávej na to naše miminko pozor - to jsem zatím ještě neslyšela a jsem tomu ráda, protože to bych se asi už dost drze ohradila. Co je moc, je příliš!
Já nevím holky, ale to je přece normální, každý je zvědavý a chce radit, zejména tchýně babičky atd. A popravdě na co jiného se těhotné ptát než co to bude a kdy to bude a čerstvé maminky taky nemluví o ničem jiném než o tom kdy kojí, jak kojí, proč kojí apod., tak nevím, proč vás takové dotazy vytáčí?😊
@isabelafuentes jak pises, ze clovek by se bal, s tema recma s hlidanim, no...hm.. ja z tohohle mam depky uz dva mesice, jak furt kazdej rejpe s tim hlidanim 😔

Me asi nejvic vytacelo pred porodem ''Tak co.. uz??'' V tu chvili jsem se zarekla, ze se na tohle nikdy nikoho nezeptam, protoze snad selsky rozum veli, ze az nekdo porodi a bude to chtit oznamit, tak to oznami.