icon

Normální porod nebo CS. Můžu si vybrat?

kristynapokorna
2. říj 2020

Ahoj maminky chci se zeptat měla sem císař před 5 lety teď čekám druhé mimi budu ho mít taky? Dr to semnou neřešila bylo to kvůli tomu že sem neměla připravený porodní cesty a malý začal ubývat na váze .. a můžu si vybrat jak chci rodit? Děkuji za odpovědi

emamaira
•
2. říj 2020

Mě gynekolog říkal, že záleží na důvodu CS, pokud je to důvod, který se nebude opakovat (jako u mě, snad) a jizva je v pořádku, tak může být přirozený porod. Ale nelze porod vyvolávat, takže kdyby bylo potřeba vyvolávat z jakoukoli důvodu, tak bude CS. Ale pokud má někdo třeba úzkou pánev, tak bude CS pravděpodobně znovu.

vendes
•
2. říj 2020

Ano, můžete si vybrat, jak chcete rodit, pokud nejsou nějaké zdravotní překážky. Doporučím vám na FB skupinu HBAC VBAC CZ. Je tam plno příběhů, postřehů, doporučení, zkušeností z porodnic.

danvitka
•
2. říj 2020

Mě třeba doktor kontroloval dělohu a mám na ní nějaké změny takže by prý nečekal ani do termínu a udělal CS.... Ale to bylo před rokem mohlo se cokoliv změnit. Já rodila císařem kvůli nerozjetému porodu a malý nesestoupil do porodních cest, měl velikou váhu. Takže je pravděpodobné že se to bude zase opakovat s dalším dítětem.

dzalli
•
2. říj 2020

Jestli mate FB, tak se prosim pridejte do skupiny Cisarovny, nebo HBAC VBAC (pro zeny, ktere maji zajem rodit prirozene). Je tam mnoho lidi s mnoha zkusenostmi🙂
K dotazu - zpravidla, pokud jste zdrava a nemate zadne problemy, nemel by pro vas prirozeny porod byt nemozny. Pred porodem se napr. resi, zda neni ztencena jizva a pujde rodit.
Ale je to hlavne o vasi psychice a o tom, co chcete vy a co myslite, ze je dobre pro vas a dite. Bohuzel mnoho doktoru a porodnic (hlavne v Praze) tlaci na CS - je to pohodlnejsi, hodi si vas do diare a nemusi resit zadne komplikace s porodem...
Je take mnoho porodnic, ktere maminky podporuji v tom, aby rodily prirozene i po CS.

Moje zkusenost:
Prvni porod - Podoli, akutni sekce. perfektne rozjety porod a diky predcasnemu tlaceni, ke kteremu me vybizela porodni asistentka se miminku udelal otok hlavy a neslo to dal. Takze zpackany porod jen diky nasi blbosti a ne moc profi personalu....
Ted jsem podruhe tehotna a svoje dite chci porodit prirozene a s PA, ktera me podpori a pomuze mi v tom.

vendes
•
2. říj 2020

@dzalli Přeji, aby vám to vyšlo! Mně se povedlo a to neplánovaně v té samé porodnici, kde prvně akutní sekce. Do vybrané bychom to asi nestihli.

dashyyy
•
2. říj 2020

Rodila jsem CS kvůli KP a tři roky na to vaginálně.. jizva v pohodě.. za mě nesrovnatelný 🙂 nikdy bych do CS bez indikace nešla

ilema
•
2. říj 2020

@kristynapokorna první sekce kvůli konci pánevnímu a nakonec teda i zkalená plodova voda, takže i v celkové narkoze, protože musela ven hned. Druhý porod normálně rozjetý, od osmi od večera v pět ráno mi doktroka pichla vodu, pak přišla jedna pa, prohlídla mě, pak druhá, pak přivezly monitor, pak přišla doktorka a syn "šprajcly" čelem, začaly mu padat ozvy a šup druhá sekce v celkové narkoze. Já si teda zažila hodně nepříjemné bolesti, při kontrakcich jsem zvracela a byla jsem fakt vysílená, že jsem snad byla ve finále i ráda. Nicméně kdyby se to nepokazilo, ta rekonvalescence by byla zřejmě mnohem lepší a rychlejší. Nicméně i tak bych šla do přirozeného porodu raději.

nikola_kopecka
•
Odpověď byla odstraněná
•