icon

Odmítnutí vyvolání porodu, máte zkušenost?

lenbenn
16. črc 2016

Někdo se zkušeností odmítnuti vyvolání porodu? Z jakého důvodu? Podařilo se Vám nakonec porodit prirozene? Děkuji

lajla
31. črc 2016

@tahejhula třeba opravdu pořádně nerozuměla, nevím...v tomto bych nehledala nějaké naschvály
Říkat jste nemusela nic, stačilo použít ruce jako že ne...

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Ale ano, delala komedie. Jmeno je to kratke a normalni, z ceskeho kalendare. Evidentne ji to bavilo. Konkretne na tuto pani opravdu kyvat nestaci. :D To je proste osoba, kterou bavi perovat a mordovat rodici zeny.

urtica
31. črc 2016

@tahejhula Mimo téma - u mě monitor taky bez záznamu - taky chvíli před porodem...PA na mě koukala jak na blázna, že řvu 🙂.

lajla
31. črc 2016

@tahejhula no já nevím...mi to kolikrát připadá že většinu potíží si způsobíme samy...abych považovala za problém že se mě někdo ptá na jméno...no tak neodpovim no,at si trhne a mluví sama se sebou, pokud jste ji měla od začátku stačilo říct že chcete jinou...taky jsem to udělala...když jsem šla rodit odtáhla jsem asistentku od rodičky a dali tam jinou

sisstin
31. črc 2016

@lajla zajimave je, ze podobne pocity ma desitky zen. Ze pokud jim bylo dite odneseno a vraceno za xy hodin nebo dnu, maji pocit, ze dite neni jejich. Stara se clovek z povinnosti a laska nabiha az pri statani se o dite. Pri bondingu totiz vybuchujr oxytocinova bomba, hormon lasky a matka dite miluje od prvni chvile. Opet zadny muj vymysl, na to jsou seriozni studie. Ale vy mate koukam ve vsem svoji pravdu a nic jineho nepripoustite.

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Problem neni, kdyz se zepta normalne, problem je, kdyz ma tendence te kvuli vybranemu jmenu zesmesnit. ;) Mam spis dojem, ze ty uplne nechapes, o cem je rec. Mozna prave proto, zes nezazila a ja ti to fakt preju.
Rodis predcasne, je to fofr, proste nemas naladu se dohadovat. Nemas. A je krajne neprofesionalni, kdyz se te personal snazi v takove chvili natlacit do sporu.

sisstin
31. črc 2016

@lajla muj problem byl, ze jsem si, dokud jsem neporodila druhe dite, myslela, ze tak to je normalni. Az s druhym porodem jsem zjistila, jak moc euforicky a uzasny zazitek porod muze byt, jak okamzite muze clovek ten uzlicek milovat. Obe deti miluju stejne, ani jednoho min nebo vic, ale vazba a pouto je proste jine. Muci me predstava, ze syn nekde 15h sam lezel, delo se s nim buh vi co a ja tomu nezabranila :/

lajla
31. črc 2016

@sisstin ale samozřejmě že máte pravdu, jen malému je 8ne?to už je docela dlouhá doba...ale jasný je to vaše věc...taky nepíšu o svém prvním porodu, hrůza to byla, nefungovalo vůbec nic...ale zamakala jsem na tom
Není důvod být tak vztahovacna a "zla" , možná cítíte že bych mohla mít aspoň krapet pravdy...já byla zari 2007 vy říjen, pamatuju si, opravdu ale Netuším co vás mohlo tak namichnout..měla byste si ještě jednou přečíst co jsem psala

tahejhula
31. črc 2016

@sisstin Chapu, mela jsem to po narozeni prvniho ditete stejne. Ale mne opravdu hodne pomohl druhy porod, ktery byl uplne jiny.

sisstin
31. črc 2016

@lajla kde jsem presne ve svem prispevku "zla?"

lajla
31. črc 2016

@sisstin tak to ale meni situaci

lajla
31. črc 2016

@sisstin v uvozovkách ...viz poslední věta....ale každá to chapem jinak, tak snad Vám psycholog pomůže,bylo by to fajn

sisstin
31. črc 2016

@lajla a je potreba na tom makat? Proc to nemuze fungovat bezne tak, aby tohle vubec nevzniklo? Jasne, ze se vse naplanovat neda, ale elementarni slusnost a umozneni byt s ditetem by melo byt automaticky. Proc v cozine jde bonding i po CS, s matkou v komatu a jine? A v CR to mnohdy nejde ani po naprosto normalnim porodu? Proc jsou pocity zen okolim znevazovany a schovavany ta formulku "hlavne, ze mas zdravy dite?"

lajla
31. črc 2016

@tahejhula ano nechápu , a jsem ráda....tak holky samé dobré porody😉
Mi ve 36 pichli omylem injekci po které jsem zkolabovala...to byl humbuk potom, co jsme tam udělali... primář mě rodil😂

lajla
31. črc 2016

@sisstin já nejsem doktor já nevím proč vám dítě vzali a nechali ležet...
Mi řekli přineseme vám ho až ráno, já ne, chci ho hned
Když jsem odrodila vždy jsem řekla že chci dítě u sebe
Nikdo nikdy neodmítl, ale řekli mi ze většina maminek chce si po porodu odpočinout a načerpat sily

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Hele, ona byla tak "profesionalni" (kdyz uz natukavame subjektivni pocity z ni), ze se pak u me vymenily "samy od sebe". Evidentne tam na ty jeji vylevy nemeli ostatni naladu. :D

sisstin
31. črc 2016

@lajla ja to taky nevim ;) bylo mi 23, rodila jsem sama, bala jsem se zle PA, proste jsem si nedovolila odporovat a neco delat. Byla jsem zfetovana leky. Po porodu jsem 2h lezela sama na sale na bazantu s vyhruzkou, ze jestli se nevycuram, tak me vycefkuji. S tim odesli, a 2h si me tam nikdo nevsim. Ja nemela silu se dohadovat, neco pozadovat. On kazdy neni asertivni az na pudu.

lajla
31. črc 2016

@tahejhula no tak konečně něco pozitivního😉 vím že porod není o tom to přežít...ale nic a nikdo není 100% hlavně že jste s mimcem ok, vysledek je důležitý...ono kdyby to nebylo tak vám i pozlacená PA muze být víte kde...

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Tak hlavne bych rekla, ze takovahle kracmera muze porod realne ohrozit. Kdyz tu zenskou vystresuje urazkami, snadno se to projevi i na diteti. A kdyz uz ji vymeni sami, asi to neco znaci, co myslis? ;)

sisstin
31. črc 2016

Pro me zakladni problem je, ze xy veci by melo byt automaticky a ne proto, ze clovek je nachystany s planem a odpovedmi, dulou za zady atd. Furt je spousty matkam niceno prvotni pouto s detmi. Akorat se to furt bere za vymysly nejakych lesan, stredni proud je vdecny za nastrihy, skoky na bricha a odpocinky po porodu.

urtica
31. črc 2016

@lajla K tomu odnosu dítěte po porodu - tuším, že když se dr. Svoboda vyjadřoval k filmu "Pět zrození", hájil se tím, že miminka jsou odnášena, aby byla v teple (na vyhřívané dečce).
To mi přišlo jako hodně chabý argument, vzhledem k tomu, že bonding již v mnoha porodnicích běžně funguje a není na překážku - ba naopak.

sisstin
31. črc 2016

Asi jako nedavny fail jiste organizace, kde spolek dobrotety venoval bonding decku s napisem "chceme byt spolu" a promo fotka urvaneho miminka v plastove rakvi kdesi samo na oddeleni a na sobe melo tuto decku.

lajla
31. črc 2016

@sisstin člověk se učí zk, teď už to nevratite...ale verim že kdyby se to stalo znovu, už byste veselá
Máte 2 děti, doufám že zdravé, a je potřeba zapracovat na vztahu to je ted důležité
Dr nejsou neomylni, mám na ně velký vztek, naše zk jsou opravdu velké...ale jedeme svou cestou mimo dr a ta pomáhá
Po porodu malého mi řekli že je oteklý, že je něco špatně, ledviny, rozštěp pindika..vse ok, ale to že má vzácnou vadu oka a prakticky bez reflexu to nezjistil nikdo no...a to oči prosvecovali několikrát..tady se dost sekli, těch zk je víc ale přesto jsou dr v mnoha věcech potřeba a díky za ně,

tahejhula
31. črc 2016

@urtica Jo, to je ten paradox, ze v jedne porodne by dite u matky zmrzlo a o 45km dale deti u matek "mrznou" standardne. Cili staci par kilaku a mame jine novorozence a teplejsi matky. :D

lajla
31. črc 2016

@tahejhula určitě, Souhlasím...ale když tam pracuje nadále..

lajla
31. črc 2016

@urtica ano to bych řekla že je i blbost, pokud není dítě podchlazene

tahejhula
31. črc 2016

@lajla Jestli jeste ted, to netusim. Navic tam pry doslo k personalnim zmenam.

mrs_v
1. srp 2016

@tahejhula byla tam supervize z Podolí a kontrola z MZ ale staré gardy chtějí dál "rodit po staru".Znám paní co tam pracuje a pracovala i v jiných porodnicích a říkala že to co je vidět v dokumentu,je pouze slabý odvar toho,co se tam skutečně děje.A Svoboda si jezdíval "odrodit" jen VIP pacientky. Teď je na gyndě ve voj.nemocnici tam se naštěstí nerodí.

astyna
1. srp 2016

@mrs_v

Ty jsi případ, přítel se vyjádřil, že tebe by chtěl doma 😀

astyna
1. srp 2016

@tahejhula

to mě napadlo taky 😀 já jsem bonding neměla a nemyslím si, že by mi něco uteklo - ale nemám srovnání, je to mé první dítě.

Strana