Poraďte prosím, jak vyvolat porod 😉
Ahoj holky, chci se poradit.... prvni porod mam pred 3 lety akutnim cisarem, jizva je ok. Nyni jsem 39+4 a bud do 5ti dnu porodim nebo mam za 5 dnu nastoupit do porodnice a dalsi den planovany cisar. Doktorka mi v poradne rikala, ze bych mohla porodit prirozene /coz bych chtela/, at to podporime sexem, vychazkama, korenenym jidlem, malinikem... mate prosim nekdo dalsi rady? Piste. Diky moc.
@v_ero_ni_ka no tak jste se dočkala👌 ano souhlasím s viz níže.. slovenština je krásná, ale urážet se opravdu nenechám..pokud Vám vadim, znovu opakuji, prosím nereagujte, děkuji
@lajla Jsem zdravotník. Souhlasím s tím, že alkohol ve velké míře v těhotenství není OK, ale decka fakt neuškodí 🙂 Netvrdím, že je to dobrá "vyvolávačka", já osobně se alkoholu v těhotenství vyhýbala širokým obloukem, ale to bude mít dost společného s tím, že naše dcera je vymodlené dítě a já chtěla eliminovat veškerá rizika, která jsem schopna ovlivnit. Alkohol bych nevolila jako prostředek k vyvolání porodu, ale vím, že porodníci se s tím zas až tak ne*erou 😀 Taky ale neřeknou, ať žena vypije sedmičku vína, řeknou sklenka a konec. Stejně záleží na tom, jaký je nález na čípku. Pokud je těhulka zamčená a nedobytná, sklenka jí nepomůže ani kdyby čert na koze jezdil. já v poradně čtyři dny před porodem měla nález na jeden prst, a dr. mi ještě říkal, ať na sebe dám bacha, aby mi stihli otevřít porodnici po malování.................. No nestihli no 😂😂 Rodila jsem jinde. Ale to je jen pro zajímavost. Každý je zodpovědný sám za sebe, a těhule i za své dítě, a musí si sama sáhnout do svého svědomí. Mladá paní, upozorněte jednou, netřískejte jim to tu o hlavu stokrát 😉
@lajla Nemam pocit, zeby som Vas niekde urazila,bohuzial. Ak ano, tak sa hlboko ospravedlnujem. Ale div, ste tu z nas nespravili alkoholicky kvoli 2 dcl vina 🙄
Takze s prianim pekneho dna.
A este jedna vec, k teme dr. ktory sa usmial a povedal ze si mozem dat kludne 2 dcl vina ze sa nic nestane, max. to mozno pomoze. Ktoreho ste oznacili tak:ze ma zjavne sam problemy s alkoholom. Tak ten lekar jr v CR a siroko daleko velky odbornik a zachranil XY zien, takze pozor na slova, aby ste toho "alkoholika" ktory si tiez rad po narocnej smene a XY odvedenych porodoch so stastnym koncom dopraje 2 dcl niekedy nepotrebovala aj vy.
@lajla ricinovy olej jsem nepila ale zavadela mimo jine... A jedna sklenicka vina infarkt na placente nezpusobi, to by ma prvni dcera mela taky a mnohem vic, a vetsina miminek v mem okoli. Ja nemam potrebu okecavat ze jsem udelala to nejvic co jsem mohla, protoze jsem si zcela jista ze udelala. Ono kdyz mate dite dva dny bez plodovy vody jen kvuli vyvolavacce mozna bxste mluvila jinak. Ale nee nebudu se tu hadat kazdy ma svuj nazor, vy mi tu budete rikat ten svuj ja ten muj. Neshodneme se ale pravo rict co jsem delala abych dite vyvolala mam, nikomu to nedoporucuji jen rikam ze ja to sve nakonec vyvolala a jsem za to strasne rada.
@baraskaska tak pokud Vás nechali jít domů bez plodové vody,abyste se pokoušela vyvolávat porod doma..nebo nedejboze , jste to zkoušela v porodnici..tak k tomu opravdu již nemám co říct
@v_ero_ni_ka většina lékařů někomu zachrání život, ale to neznamená, že můžou špatně poradit..jeden takový odborník mi řekl že mám syna s postižením ledvin, bez jakýchkoliv odběru..ale to, že nevidí na oko, nepoznal..takže tak..důvěřujete ale proverujte, někteří odborníci tvrdí že je zdravé vypít litr vína nebo pět piv denně..uděláte to? Ne, protože to je blbost..stejně jako pro mě snažit se vyznat dítě vínem a ricinovym olejem, ale ano, chápu, každá to má jinak ..někteří vidí v Dr neomylne tvory, jiní je mají za normální lidi s chybami .ale chyba Dr většinou vede k pruseru
@lajla S tím vínem jste mi připomněla... Pořád se tvrdilo, že víno prospívá. Teď, někdy minulý týden tuším, přišli s tím, že když žena vypije láhev vína ZA TÝDEN, je to srovnatelné s tím, jako by vykouřila 20 cigaret DENNĚ - a s tím vyplývající zvšené riziko rakoviny. Chlapi jsou na tom o něco líp, pro ně to přirovnali jen k deseti cigaretám. Hmm no, já jsem matka na víně 😂 A tu láhev týdně dávám, přesněji za páteční a sobotní večer.
Tak si vezměme, jaké to je riziko celkově.
@katkatomaskova jojo..k těm informacím jsem se taky dostala..naštěstí nezmínili druh vína🤭tak snad výběr z hroznů, či ledové na tom nebude tak zle..on i ten alkohol je tam nižší..třeba nakonec skončíme u nealko vína🤣
@katkatomaskova jinak si teda myslím že kdo chce pít..ty dvě dečky jsou ok, to by chudáci vinaři a Francouzi museli pomalu vymírat..ono..si pamatuju na výzkum o škodlivosti rajčat🤭 ne každý výzkum je ok😆
@lajla Pochybuji, že skončím u nealko vína... 😅 Nealko piju tak maximálně pivo v tomhle horku 😎
@lajla Pre Boha dala som si 2 dcl vina. Mam to napisat uz ako chrapun? 2 postrate dcl a robite tu z toho halooo. Uz mi to aj celkom lezie na nervy. A zacinate tu splietat takeho a onakeho lekara. Uz to nechajte tak prosim Vas radsej, lebo to nema vyznam.
@lajla Ale akurat pozeram ze zijete vo Frydku-Mistku. Takze ako sama dobre viete tak 2 dcl vina oproti tomu co vo Frydku celorocne dychate je este "velmi velmi zdrave"
@v_ero_ni_ka nežijí ve Frýdku Místku
@v_ero_ni_ka já myslím že nectete pořádně, mi je opravdu jedno jak to máte co pijete jíte atd..opravdu, nechci to omilat pořád dokola, to že reaguji na Vás komentář je věc druhá, už to je kolečko, fajn to ukoncit
@lajla 🙏🏽🙏🏽🙏🏽👋🏽 chvalabohu...
zkousela sem vsechno, a neslo nic 😑 dcerka se drzela jak prisita... ani zadne vyvolavani sveta ji neposunulo ani kousek ven
@lajla no tak to uz jste si domyslela vy. Takhle to rozhodne nebylo. S prvnu dcerou jsem byla v porodnici na vyvolavani a nechali malou bez plodovky v porodnici samozrejme. S tou jsem rozhodne nic nevyvolavala a uz vubec nechodila bez plodovky domu. Akorat to byl stres a uz bych nikdy vyvolavani leky nechtela. Nebo vy mate dojem ze vyvolat porod chemii je lepsi nez si dat sklenicku vina? Pokud jo tak se zkuste zapremyslet nad tim zda tu jen nechcete vyvolat humbuk. 🙂
@baraskaska nikdy jsem si nedovolila něco do sebe rvát k vyvolání porodu ani horem ani spodem, nej je když dítě jde samo ..vyvolání bylo dvakrát kvůli komplikacím, a stejně to bylo špatně..nevím jak bych se zachovala přenášet dva týdny..ale co vím jistě alkohol ani ricinový olej bych do sebe nelila..přenášela jsem jinak vzdy
Bohužel váš příspěvek mi tak vyzněl, v pořádku, bylo to jinak, díky za vysvětlení
Krásný večer
@lajla tak samozrejme ne lit to si myslim ze tu nikdo nedela, pak asi vite ze vyvolavani leky neni zadna prochazka ruzovym sadem nebo alespon drtiva vetsina maminek se shodne nad tim ze vyvolavani je to nejhorsi co muze byt. Ja mela alespon to stesti ze vyvolavani skoncilo prirozenym porodem ne cisarem ale spousty maminek to stesti nemaji. Proto rikam ze radeji si dam sklenicku vina nez bych byla nadopovana chemii a mela dite dva dny bez plodovy vody. 🙂 to jen pro osvětlení.
Hezky vecer 🙂
Zkusila jsem úplně všechno. Přenášela jsem deset dní,pak dva dny to zkoušeli doktoři, a nakonec to vzdali a já byla šťastná za operaci....
@baraskaska skleničku vína jsem si dávala běžně, dala jsem si večer před plánovaným císařem, a nic, ani poslíček..
@kittyy17 nekdy to nejde bohuzel ☹, u prvni dceri nepomohlo taky nic. Proto jsem rada ze u druhe se to povedlo ikdyz velky podil sehral zrejme i hamilton.

@ah1234 já píší jako o vinu na vyvolání porodu, ať si klidně víno během tehu dá..ale primo cíl vyvolat porod alkoholem je špatně, když by ji vezli a byl by okamžitý císař..co pak analgetika na alkohol taky nejsou ok, a vyvolávat porod prakticky jedem🤔 no..o ricinový je fajn při vnějším použití, ale vnitřně bych ho nepřála ani nepříteli kór vlastnímu dítěti
Ale zase píšu, je to můj osobní názor, věřím že mnohé s tím mají problém..ale mi to opravdu nevadí