Poraďte prosím, jak vyvolat porod 😉
Ahoj holky, chci se poradit.... prvni porod mam pred 3 lety akutnim cisarem, jizva je ok. Nyni jsem 39+4 a bud do 5ti dnu porodim nebo mam za 5 dnu nastoupit do porodnice a dalsi den planovany cisar. Doktorka mi v poradne rikala, ze bych mohla porodit prirozene /coz bych chtela/, at to podporime sexem, vychazkama, korenenym jidlem, malinikem... mate prosim nekdo dalsi rady? Piste. Diky moc.
2 dcl cerveneho vina, sex, teply kupel, vela pohybu
Nijak, ať to neskončí špatně
@lajla Preco by to malo skoncit spatne?
@v_ero_ni_ka vždy když se porod vyvolává ať lékové či přírodně, je větší riziko komplikací..nechat to na dítěti je nejlepší
@lajla Naozaj? No ja som po 2dcl vina a sexe o 24 hodin porodila a to takou rychlostou ze som ledva dobehla do porodnice.
Porovnat prirodne s liekmi je ako porovnavat Skodovku a Mercedes.
@v_ero_ni_ka když myslíte, však moje děti to nejsou a alkohol v tehu..není čím se chlubit, psala jsem vyšší riziko, a to je pravda.rychly porod určitě nebyl způsobem sklenkou vína a sexem..kdyby se něco po..a měla byste alkohol v krvi a musela to řešit jinak, rvala byste si vlasy...jako dospělá žena to určitě víte, pěkný den
@lajla Ajaaaajaaaaaj 😄😄 predstavte si ze to bol moj prvy pohar vina v tehotenstve a viete kto mi to navrhol? Sam lekar na CTG nakolko videl ako krasne stupaju kontrakcie. Nepisem tu, ze porod bol vdaka tomu rychly! Hore pani alebo slecna pise co na vyvolanie 🙄 Keby sa nieco po...keby...pane Boze! Keby boli v riti ryby neboli by rybniky, to poznate? Keby! Nevypila som flasu vina. Tak klud.
Me tenkrat nepomohlo nic a ted take nezabira snad nic 😂
@v_ero_ni_ka vždyť joooooo..je to Vaše dítě a Dr co doporučí takto alkohol s ním.ma nejspíš problém, Vy takto..já zase nechat to na dítěti, s rybníky na mě nechoďte..byť chcete být zajímavá, jste na špatném místě, stará ohraná písnička..a ano klid je důležitý👌
@chiara1990 mimco si samo řekne až bude ten správný čas, hodně štěstí
@lajla spise se smiruji stim ze opet bude vyvolany porod jako uz 2x
@chiara1990 jasný..jsou určité meze kdy už je pobyt v bříšku pro dítě nebezpečné, ono věřím že takové psychické naladění a nenervovani se před..udělá víc, než různé lektvary a pomalu kotrmelce
Ja teda zacla hamiltonem, myslim ze bez neho by mala ani sama nesla ven, a kdyz odesla zatka zacal maraton veho moznyho vana, prochazky vino, ricinovy olej, malinik, ostra jidla sex. Myslim ze stirani po 4 celyho baraku bylo ucinny.
A pokud nekdo tvrdi ze nechat to na mimcu je nejlepsi co muze udelat tak ho vyvedu z miry, myslim si ze jsem se ji fakt snazila vyvolat a vyvolala a jit na vyvolavani jak jsem mela bylo by dost mozna uz pozde, mala mela na placente uz par infarktu. 🙂
@baraskaska Jezis neeee, vino neeeee. To vas tu ukamenuju!
@v_ero_ni_ka za cely těhotenství jsem se nenapila vina, zcela jiste jsem vedela ze mi to nevyvola, spis mi slo o to aby se trochu zacalo neco dit. A ta decka je do hodiny pryc tak nechapu proc je vino takovy problem.
Akupunktura - vlastní zkušenost i kamarádky. Do 48hod praskne voda
@v_ero_ni_ka dle myho by mluvili jinak kdyby to
rodili vyvolavane. Kdyz mi dr rekla ze druhe vypada na vyvolavani , vypila bych i svy curani kdyby byla jistota ze to pomuze. 😂😂😂
@baraskaska Nie, to tu z 2 dcl sa ide robit troska halooo 🙄🤷🏽♀️
@v_ero_ni_ka koukam, co tu ze sklenicky vina je za mazec. To asi nevedi co je obrovskej strach z vyvolavacky.
@baraskaska ale vědí..mám 5 děti🤭a vyvolávané 2
@baraskaska víno 0,2 4:04 hod. u ženy vážící 60 kilo, ale já nic neříkám..můj problém to není, ale doporučovat alkohol na vyvolání porodu je poněkud mimo mísu
Stejně jako ricinový olej.ktery vnitřně působí jako silné projímadlo až jed..bych se nedivila, kdyby při kombo všeho možného infarkty na placentě byly z toho..ale jo, chápu, vždy se to musí nějak omlit, že jsem jednala v zájmu dítěte👌
@lajla Zasa vy? 🙄😄
@v_ero_ni_ka nechcete prudit na sk? Když se Vám moje odpovědí nehodí, tak je přejděte, není nic jednoduššího..ale vysmívat se jako školaček Vám jde líp co🤭🤭👌
@lajla sklenicka vina raz za tyzden neublizi ani v tehotenstve. Nerobte tu z matky alkoholicky a tyranky, to je jak zakazovat zrely syr.. ja osobne keby nie som vegan, vyhybam sa len surovemu masu a vajicku, ale pohar vina raz za cas si zena moze pokojne dopriat ak v tehotenstve rovnako sko kafe, syry.. matu a podobne veci
@lajla Presne som vedela kedy toto pride 🙄zena, zena. Este co vytiahnete? Zato ze pisem po slovensky tak teraz co tu budetd vytahovat? Primitivne a detinske, naozaj.
No mě datum porodu předpověděl manžel 😂 Řekl - malá se narodí 12.7. (loni), termín jsem měla 23.7. Rodit jsem začala těsně po půlnoci na 12.7., porod trval 9,5 hodiny a teď je otázka, jaký vliv mělo čarodějné prohlášení mého muže 😂 , tříkilometrová procházka, sex, horká koupel a broskvový koláč, to vše upečené a provedené 11.7. 😂
@v_ero_ni_ka Slovenčtina je nádherný jazyk, krásně se čte i poslouchá 🙂

A kdy s vami dr. zacal resit pripadne vyvolani porodu? Ja jsem 40+2 a maly ma skoro 4kg.. Na dalsi kontrolu jdu zitra a nikdo se ani nezminil o tom, ze kdyz se do nejakyho dne nerozrodim, tak budem vyvolavat.. Nebo cokoliv..