Porod bez kanyly.

kaja2016
15. kvě 2020

Mely jste hlad, jedli jste neco na sale? A jak se na to orani tvarila porodnice? Diky.-)

pipi_puncocha
15. kvě 2020

Já jsem zkusila sníst jeden malinový čokopiškot a okamžitě to vyzvracela (poprvé za celé těhotenství jsem zvracela až na porodním sále). Ale nevím jak to souvisí s kanylou, do kanyly mi nic nedávali, když je bezproblémový porod, tak se vůbec nepoužije. 🙂

jjasmina
15. kvě 2020

Na porodní box mi i sestra přinesla chleba a sýr 😀 Já třeba kanylu měla,
vyvolávali mi porod, zelená plodovka. V 7 večer jsem přijela do porodnice , do 9 jsem byla už ubytovaná, tam jsem zobla jeden chleba a od 1 začali už bolesti , takže to chut na jídlo opravdu nebyla 😀

lenatko91
15. kvě 2020

Nechápu souvislost mezi kanylou a jídlem 😃 Ale porod vyvolávaný, dostala jsem na oběd polévku a jogurt. A kanylu mi dali až po porodu

gruyerre
15. kvě 2020

@kaja2016 kanylu jsem odmítla, pila jsem normálně, jídlo mi nedoporučovali, ale stejně jsem si dala tabulku čokolády 😁. Hlad ani chuť na normální jídlo jsem neměla.

puhelin
15. kvě 2020

Poprve jsem mela akutne vyvolany porod oxytocinem, takze kanylu uz od zacatku. Nejedla jsem asi 14 hodin, naposledy snidani, kdy jsem jeste o vyvolani netusila. Pouze jsem pila vodu, hodne vody. Manzel mi ji podaval.
Podruhe jsem chtela byt co nejdele doma, ale nepostupovalo to, tak jsem se doma vydatne navecerela a jela do porodnice. Sestra mi kanylu nedala vubec, asi to vyhodnotila jako zbytecne. V porodnim prani jsem mela, ze chci porod bez zasahu a bez medikamentu. Vyhoveli mi. Ani ted jsem nejedla, pouze pila. Najedla jsem se az po 10 hodinach. Hlad jsem nemela ani pri jednom porodu.

betelgeuzz
15. kvě 2020

U první jsem přijela do porodnice kolem 4 odpoledne, narodila se před půlnocí, na jídlo jsem vůbec nepomyslela. Až po porodu mi donesla sestra piškoty a čaj, asi jediný, co se dá v noci v porodnici sehnat 🙂 Kanylu jsem měla, protože byla určitá pravděpodobnost, že to skončí císařem. U druhé dcery jsem přijela kolem 9 večer, porodila jsem v 1 v noci, opět jsem neměla hlad, tentokrát mi myslím ani nic nedonesli, až snídani. Kanylu jsem neměla.

kaja2016
autor
15. kvě 2020

@pipi_puncocha No me ji dali preventivne u prvni dcery a za cca 5ti hodinovy pobyt na sale me dali asi 2 glukozu. Pravda, ze jsem byla hospitalizovana s kontrakcema po trech minutach od 10 ti od vecera predesly den. Davali me i oxytocin a nejakej uvolnovak, problemy jsem zadne nemela. Porod bez nastrihu. Tak bych to rada zkusila ted bez.

kaja2016
autor
15. kvě 2020

@lenatko91 Ad vyse.-)

makronka222
15. kvě 2020

Jedla jsem po akci. Normalne mi donesli obed v 11. Hodinku po výkonu a chlap drzel v rukou dite, to pak chcili na to odnesli na neonatologii. Dostala jsem takhle jidlo 2x a i mi rikali, at mi chlap neco donese, abych se najedla pokud porodim brzo rano nebo proste v dobe, kdy spital nebude mit rozvozy jidel pro pacose... a ze nez mi pripravi pokoj atd tak v boxu muzu byt treba 2hodky. Coz jsem vzdycky byla. Ale pohodicka. Normalne jsem tam vychrupla limcu a sezrala na co prisla:D

kaja2016
autor
15. kvě 2020

@makronka222 Me jde o to pri porodu. Jidlo nedoporucuji, kdyby byl nakonec cisar, ale posledne jsem mela kanylu a vyzivu v ni, tak abych nepadla na hubu. Prvni porod trval 12 hodin prez noc s kontrakcemi po 3 minutach. Takhle jsem mela sily dost, ale prave nemam zkusenost, jak by to bylo bez, jestli budu mit energii.

inssomnia
15. kvě 2020

Já jsem se cpala až dokud nebyly kontrakce po 5 minutách. Byla jsem doma, dokud to šlo, a chuť k jídlu byla (na začátku oběd, pak ovoce, piškoty a tak). Kontrakce zhoustly tak v pět? A v devět bylo po všem a při bondingu mi kručelo v břiše :D

Kanylu jsem měla (ani nevím, kdy mi ji dali) a byla na nic. Taky jsem si jí někde v akci omylem zase utrhla.

kaja2016
autor
15. kvě 2020

@inssomnia Jasne, me slo o obdobi kontrakci pod pet minut, kdy uz jsi hospitalizovana ci na sale. Kazdopadne diky.-)

krupka3
16. kvě 2020

Kanylu jsem si preventivne pichat nenechala, jedla jsem presnidavky, ovoce a pila bilou horkou cokoladu z automatu 😀

inssomnia
16. kvě 2020

@kaja2016 já byla doma celou 1. porodní, na sále jen poslední hodinu a půl. To jídlo mě teda přešlo o dost dřív :D

surikata131
16. kvě 2020

Ja jsem si dávala jen hroznový cukr a vodu, na jídlo jsem neměla ani pomyšlení

leymea
16. kvě 2020

Ja kanylu u druheho porodu nechtela (u prvniho jsem ji mela uplne zbytecne). Jenze mi brali krev pri prijmu a nez jsem si vubec vsimla (nekoukam na odber) tak kanyla prilepena. Tak uz jsem ji tam nechala 😀 oba porody jsem mela rychly, takze jsem nic nejedla. U druhyho jsem se nestihla ani napit 😀

kaja2016
autor
16. kvě 2020

@inssomnia No a jak jsi poznala, ze uz jsi spravne otevrena. Ja bych taky byla rada doma prave, ale abych tam nakonec neporodila. Mela jsem jeste uplne zavrena stejne silne kontrakce po 3 minutach az do porodu. Prvnich 8 hodin trvalo, ze jsem se otevrela na 5 prstu a vpustili me z rizikoveho na sal ( nechteli me nechat chodit po chodbe nastesti a dali me na riziko) a pak uz to byly jen 4 hodiny, ale furt stejne bolesti, stejny interval, ze se neco deje jsem poznala tak 3 minuty pred porodem. Jako ja bych fakt rada, ale zase rodit dona uplne nechci

inssomnia
16. kvě 2020

@kaja2016 měla jsem doma soukromou PA, která mě 3x vyšetřila. Ale já měla postup fakt krásnej a celkem rychle.

eviicka
16. kvě 2020

Že jsem měla kanylu vím jen díky tomu, že jsem byla po porodu překvapená, že mám na ruce vpich 😀 a o kanyle mi řekl manžel. Nevím kdy mi ji dali ani vzali 😀, jinak jsem ale byla celý porod při vědomí. Oxytocin ani glukózu jsem neměla, jídlo nedoporučovali, a já teda neměla ani pomyšlení, ani hroznový cukr jsem si nedala. Ze začátku jsem docela zvracela, bolesti cca šest hodin.

kaja2016
autor
16. kvě 2020

@inssomnia Aha, no tak to chapu. Ja zacala o porodu doma uvazovat az s kovidem a uz nebyl cas hledat PA. Kazdopadne to urcite musi jit i samovysetrit, nebylo by spatny to umet.-)

anuliinka2013
16. kvě 2020

U nas v porodnici jidlo normalne dovolovali (i mi dovezli obed) a pa rikala, ze kdyz bude rodicka vycerpana, ma si rict a daji ji nejaky nutridrink... Kanylu mi pichali az nakonec porodu (z opravnenych zdravotnich duvodu)

inssomnia
17. kvě 2020

@kaja2016 já ji měla rozjednanou od prvního trimestru a teď podruhé začala hledat hned od otěhotnění. U nás teda není až takový přetlak, ale jistota je jistota. Celý porod doma si netroufnu. Kdyby se něco stalo, tak to není už jen o mně :/ nejlepší je PA, co má částečný úvazek někde v porodnici a může tam normálně fungovat. To snad budu mít příště 🙂

martiniquest
17. kvě 2020

@kaja2016 Ano, jedla, resp pila kefirove mleko, na nic jineho jsem nemela chut. Nikoho jsem se neptala, povazuji za normalni delat behem porodu to, co je mi prijemne bez ohledu na to, co si o tom kdo mysli. Porod trval 4,5 hod od nastartovani kontrakci. Celou dobu jsem byla na porodnim boxu. Kanylu jsem mela kvuli ATB (pozitivni streptokok) a z celeho porodu to byl nejhorsi zazitek, hrozne me to bolelo a obtezovalo.

kaja2016
autor
17. kvě 2020

@inssomnia To jo, to verim. Me to prislo hodne penez za to, ze bych vyuzila opravdu jen to kontrolovani pred odjezdem do nemocnice. Ja na takovy ty veci v prubehu tehotenstvi nejsem - navic to tehotenstvi nebylo standardni a nikdo nevedel jak to dopadne, takze tak.-) Ale je to urcite prijemnejsi, kdyz se clovek otvira dele, kdyz muze prijit do porodky az na posledni chvili. Me tam chteli nechat chodit puvodne po chodbe nez budu otevrena na sal, nakonec to vzalo asi 6 hodin ve sprse na mici, abych se na to dostala, tak to si vubec nedokazu predstavit a prijde me to nelidsky, ale zase chapu, ze neni kapacita....

inssomnia
17. kvě 2020

@kaja2016 jako za mě to stálo za všechny prachy. I když reálně ten člověk přijel, dvě tři hodiny tam seděl, třikrát zkontroloval a jel domu. Ale zase my nemusíme řešit bydlení, atd. Ty peníze máme. Určitě bych porodila i bez toho, kdyby nebyly, nebo kdyby byly třeba na něco důležitého.

teeerez
17. kvě 2020

Na sala jsem jedla, vubec me nenapadlo se na to ptat a nikdo se na me netvaril

kacka1994
17. kvě 2020

Já jsem normálně jedla (ovocné kapsičky, na nic jiného jsem chuť neměla) a přitom jsem věděla, že pokud neporodím do pár hodin, tak jdu na císaře 😀 Nikdo nic neříkal, že bych neměla, tak jse. se neptala 😇 Kanylu jsem měla kvůli možnému císaři.

rebe
17. kvě 2020

Kanylu jsem odmítla, jedla a pila normálně. Přemlouvali mě, kdyby bylo potřeba prý narychlo podat nějaké léky, ale nakonec sami unali, že je to zbytečné.
Zjistit fázi pozoru můžeš podle různých znaků i bez vnitřního vyšetření. Mně nejlíp fungovalo jet tehdy, když se doma přestaneš cítit bezpečně a cítíš, že potřebuješ nějakou formu pomoci.

kaja2016
autor
17. kvě 2020

@rebe Aha, tomu bych i verila. Ja se prestala citit bezpecne na chalupe a odjeli jsme do Prahy asi pred tydnem, bylo to hodne silne. A da se to nekde docist jake znaky je dobre sledovat?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru