icon

Porod císařským řezem s Epidurálem nebo uspat?

chloe86
17. pro 2016

Ahojte holky, ženy, maminky. V březnu mě čeká plánovaná SC (císařský řez), a byť už jsem to 2x zažila, byly akutní a u těch se neptají na uspání, prostě během pár vteřin spíte a hotovo. Jenže tentokrát nevím jak to bude. Máte za sebou některá zkušenost s plánovaným SC? Ptali se vás, jestli chcete uspat nebo epidurální? Kdo o tom rozhodne? Můžu si říct, kdo chci aby mě operoval? Spousta otázek, vím. Díky za odpověď, napište mi, jak to probíhá zaživa, jestli něco bolelo, nebo co mám vlastně čekat, neumím si to představit. Díky

Strana
z2
tarien
18. pro 2016

@chloe86 Mám za sebou plánovaný CS kvůli špatné poloze malé. Rodila jsem ve spinále, vše proběhlo v klidu, na sále byli moc milí. Manžel seděl u mojí hlavy. Po vybavení malé mi sundali EKG svody a měli jsme bonding, cca 15 minut 😉 Přímo na mě, PA ji držela, takže mi to rychle uteklo a bylo to krásný. Nevím odkud jsi, ale třeba bych se na to zeptala, jestli to jde. Pak ji odnesli, manžel byl u ní. 20 min jsem ještě byla na sále, viděla jsem ji, ještě když ji odnášeli do inkubátoru, to je u nás rutinní postup po CS. Při spinále mi bylo chvíli špatně - nevolnost, otupělost, tak mi něco dali. Po porodu jsem měla asi 1.5 hodiny třes, prý reakce na oxytocin. S tím nic nedělali, odeznělo to samo a bylo to to nejhorší z porodu. Holky mě strašily, jak mě to pak bude bolet, atd. Druhý den večer jsem už chtěla malou k sobě. Ale dali mi ji až ráno třetí den, ať se vyspím...tak jsem se vyspala...a pak se 14 dní nevyspala, byl to noční živel. Naštěstí jen 14 dní, nechápu, jak někdo může mít obrácený režim i půlroku.

westie
18. pro 2016

@chloe86 Absolvovala jsem planovaneho CS pred dvema tydny a vybrala si castecne umrtveni (spinal) - jestli spinal nebo celkovou jsem resila den predem s anesteziologem. Operatera jsem dopredu znala, je to podle meho o dohode a operacnich dnech jednotlivych lekaru. Jsem velky zmatkar a pred samotnym zakrokem jsem chytla docela paniku - zacal mi klesat tlak a tezko se mi dychalo - na sale si vedeli rady a dali mi masku, neco na ten tlak a mokry hadr na hlavu - tak jsem absolovala cely zakrok a nebylo treba me kvuli me panice uvadet do celkove narkozy. Samotny zakrok neboli - citila jsem tlaky, kdyz maleho vyndavali. Kdyz pak byl venku, mela jsem silny pocit na zvraceni, ale na to mi hned neco dali a bylo to v pohode. Celou dobu u me byl manzel, maleho mi ukazali, po osetreni ho pak zade donesli, manzel ho drzel a ja ho mohla hladit a mluvit na nej - byl to silny zazitek a rozhodne jsem rada za spinal (i kdyz mi ho napichovali na dvakrat).

chloe86
autor
18. pro 2016

@westie nevolnost? Neeeeee.... Za prvních 10 týdnů jsem zhubla 9kg... O nevolnosti teď něco vím.... I když musím říct, že mi to pěkně prospělo.... Teď se už cítím celkem fajn, i když mě zas začala pálit žáha, ale manžel našel někde na netu, že jsou na to dobré kyselé okurky a vážně to zabírá, takže super 😊😘 je to moje láska, šel by pro mě světa kraj, ale na sal jít nechce, budu hledat, kdo by se mnou šel... Mamka asi taky odmítne, tak nevím nevím...

lenkaro
19. pro 2016

@westie to ste dopadla dobře já řekla asistentovi že je mi na zvraceni a do minuty jsem jim to tam ohodila :D

westie
19. pro 2016

@lenkaro U me zareagovali do nekolika vterin, ze mi neco daji a ze se jim tam jeste nikdo nepozvracel - pry je to casty jev, jak zasahuji do brisni dutiny - bylo videt, ze s tim pocitaji a hned reagovali - ale misku mi k puse dali pro jistotu taky🙂

westie
19. pro 2016

@chloe86 Te nevolnosti bych se nebala, opravdu vedeli, co maji delat😉
Myslim, ze kdyz tam s vami nikdo nebude, tak si s vami o to vic bude povidat nekdo z personalu, aby vam to uteklo. Pro manzela bylo nejhezci to, ze po vytazeni maleho sel s nim a koukal, jak ho osetruji a tak - vlastne tak polovinu casu u operace nebyl a byl s malym.

msimankova
20. pro 2016

@chloe86 to je ale nevolnost na chvilku 🙂 Uz si nevzpomenu, jaky organ ze to zpusobil, ale vysvetlovali mi to a netrvalo to dlouho. Mne tedy nevadilo, ze jsem na sale sama, partner byl se mnou do posledni chvile vedle na normalnim sale, i u pripravy, a pak si tam 10 minut pockal na malou, pak na mne a sel se mnou na pokoj. Personalu tam bylo hodne a vtipkovali, vysvetlovali, u normalniho porodu je mozna spolecnost dulezitejsi...

Strana
z2