icon

Porod doma?

kacasa
26. led 2017

Mám dvě děti..již velké .. Znovu jsem se vdala a zvažujeme miminko..Tedy..spíše já zvažuji, manžel moc chce. První porod byl nic moc..ale tak v normě..druhý strašný. Navázání kontaktu s dítětem..v ani jednom případě..ihned odneseny. Přístup v porodnici, zákroky..všechno špatně..málá se narodila v ohrožení života.. prostě porodnic a doktorů...a jakýchkoliv zásahů..a hlavně hnusné arogantní chování..toho všeho mám plné zuby..a tehdy po porodu jsem prohlásila..že už děti nikdy nechci.. Vydrželo mi to 10 let a teď tedy váhám... Chtěla bych rodit doma..v klidu..s někým, s kým se budu znát, on bude znát mě a proběhne vše v klidu..Ale díky otřesným zprávám v TV mám i přeci jen obavy.
Kdo rodil doma? jaké to bylo, jak postupovat?
Podotýkám..ještě nejsem ani těhotná..jen to plánuji..ale je to pro mne tak bolestivé a důležité, že to řeším už teď 🙂

kacasa
autor
26. led 2017

@blackhole ano..to jsem měla

dzungala
Autor odpověď smazal
dzungala
Autor odpověď smazal
soyevita
26. led 2017

Zakladatelka sbírá informace,což je fajn.Alespoň si udělá obrázek....
Tady na Koníkovi se to často zvrtne,ale je s tím potřeba počítat.
Každý má právo přispět a napsat svůj názor.I když se nám mnohdy odpovědi ostatních nelíbí a někdy jsou úplně mimo mísu😉
Já teda obdivuju,že si několik let pamatuje název léku.Já měla vždy takové bolesti, že jsem nevěděla,která bije.....

makronka222
26. led 2017

Vsichni resite jen sve pohodli, ale ze jde hlavne o dite, na to prdite. Omg tech par hodin stejne budete vedet prd kde jste

kacasa
autor
26. led 2017

@makronka222 já bych řekla, že prd víte vy 😉

pekluska88
26. led 2017

@makronka222 naprosto souhlasím... Nechápu o co tu jde? O zážitek z porodu? Ten se snad dostaví v momentě,kdy budu mít na brise zdravé dítě. Žijeme v 21.stoleti proboha! Když budu mít kylu,slepaka nebo špatny koleno,taky snad půjdu do nemocnice a nebude mě operovat doma muz... Pokud porod běží fyziologicky,lékař do něj nezasahuje. U mých porodu lekar ani nebyl.

kristynatita
26. led 2017

Ja ted rodila na Vinohradech, porodnika jsem mela predem sjednaneho a musim rict, ze absolutni spokojenost. Pani doktorka byla proste uzasna, bonding jsme meli proste nádherný, ničím a nikým nerušený celé dvě hodiny. Po porodu jsem se najedla, uložili mě a uz mi na me prani mimco vezli na pokoj, se kterym jsem se uz jen mazlila a mazlila. Takze byt vami: vrazit tech cca 10-12tisic do predem domluveneho lekare v porodnici, ke kereremu budete chodit od zacatku tehotenstvi, lepe i pred, a bude v nem mit duveru a znat jej 🙂 opravdu to stoji za to.

kristynatita
26. led 2017

Mimochodem, jaem zastankyne "prirozenejsich porodu", setkala jsem se s X zenami, ktere rodily doma. Neodsuzuji, ale ted po porodu mohu rict, ze bych ja osobne nikdy doma nerodila. Zazivat cely proces doma v obyvaku je pro me nepredstavitelne. Preji hodne stesti, krasne tehotenstvi, jeste "hezci" porod a spokojenou rodinku 🙂

tsafarikova
26. led 2017

@pekluska88 bohužel ne každý má takové štěstí a hromada lékařů do porodu zasahuje i když to není třeba☹

Jinak já bych doma nerodila ale myslím že každá máme právo si vybrat kde budeme rodit a pokud chce někdo rodit doma tak ať rodí doma🙂

a rozhodně bych porod nesrovnávala s kýlou,slepákem a podobně porod není nemoc

tsafarikova
26. led 2017

@makronka222 jasně že jde o mimčo a občas když slyším od kamarádek co všechno do nich v porodnici nacpali i když to nebylo potřeba a dělo se to jen protože se někdo snažil urychlit si práci. To přece neni pro dítě dobrý. Ty léky nemají dobrý vliv pro dítě a dokonce se to může zbytečně zvrtnout a skončit císařem

pekluska88
26. led 2017

@tsafarikova porod fyziologicky... prirovnani s kýlou atd. jsem použila pro porod s komplikacemi... Nenapsala jsem to přesně.

tsafarikova
26. led 2017

@pekluska88 já koukám taky špatně čtu kdybych to přečetla ještě jednou možná by mi došlo jak to bylo myšleno🙂

adypro
26. led 2017

Ahoj, jsou i porodnice, které mají smlouvu se soukromými PA, takže ty k ní chodíš do poradny, do cvičení, znáte se... a porodíš s ní v porodnici. Plus dojede třeba i k tobě na začátku porodu domů, odjedete, zase přijde na návštěvu po porodu, můžeš jít i na ambu. porod, pak se postará o návštěvy po porodu. Ale čím si sem jistá, pokud půjdeš do porodu doma, každá PA bude chtít podrobně rozebrat a zpracovat ty minulé porodní zážitky, než se rozhodne, že do toho s tebou jde.

Osobně jsem porodila dvakrát se soukromou PA v porodnici, poprvé to bylo těžší, ale dobrý a podruhé super, rychlé. I v porodnici můžeš mít klid a int. prostředí, citlivou podporu. Neříkám, že tam vše bylo úplně na 100 %, nějaké maličkosti co se týče druhého porodu bych třeba chtěla jinak, ale fakt drobnosti. Odnáším si nádherný zážitek a nikdy na něj nechci zapomenout. Ale jednoznačně vím, že za to vděčím právě soukromé PA, být v rukou místních lékařů a PA, nevím, nevím...

Ať to bude jakkoliv, přeji krásné těhotenství a porod 🙂 Uvidíš, jak to pak budeš v těhotenství cítit, zda doma nebo někde s někým, koho znáš. Důležité je se dobře naladit a zpracovat předchozí zážitky a nechat tělo pracovat.

qwertyn
26. led 2017

@adypro Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak si takovou asistentku domluvit, jak zjistit, kdo s kterou porodnicí spolupracuje? Rodila jsi v Brně? Kdyžtak sz 🙂

kacasa
autor
27. led 2017

@adypro já bych někoho potřebovala ve středočeském kraji (východ) Moc jich není, kdo doprovází do porodnice. Nebo..jsem je nenašla 🙂

wosk
27. led 2017

@kacasa a kde chces kdyz tak rodit?

kacasa
autor
27. led 2017

@wosk posilam SZ

marion2017
27. led 2017

Píše: „tuším, že to byl“… k tomu chci jen říct, že to mohl být klidně jiný lék a nebo to mohl klidně být i tento lék a laik nemůže zhodnotit, proč a za jakých okolností byl podán. I lékaři se mohou mýlit, ale někdy mi přijde, že 6-leté studium medicíny je zbytečné oproti názoru kdejakého pacienta, který si něco přečte na netu. Když přijedu za maminkou na Moravu (myslím, že v naší vesnici je tohle opravdu specifické), tak jen poslouchám, co doktoři udělali špatně či co zanedbali a jak měli udělat něco jinak.. Já jsem rodila v Porodnici – a strašně ráda v „továrně na děti“, kde jsou špičkoví a zkušení lékaři s praxí. Byla jsem sama s manželem na porodním sále, mohli jsme si pouštět svou hudbu a asistenka či doktorka dorazily pouze, když bylo potřeba. Nikdy by mě nenapadlo rodit doma (nejen, že si představím uklízet ten svinčík), ale zejména proto, abych neohrozila zdraví především dítěte. Nakonec jsem měla velké komplikace já a téměř jsem vykrvácela. Byly to minuty, ne-li sekundy a já jsem šťastná, že jsem neriskovala kvůli pár hodinám/ dnům nepohodlí. ANO, sestry v Podolí jsou jednoznačně vyhlášené a nejhorší a užila jsem si jich plnými doušky, ale na doktory nedám dopustit. Více mi vadila spolu-ležící maminka, která nebrala ohled na nás, další dvě a sobecky u ní neustále byla nasáčkovaná dula nebo manžel, a to tak, že např. o půl noci rozsvítili, aby mohli „bondingOVAT“, apod. Teď budu rodit podruhé a opět tam. Vždy se může něco stát, jak doma, tak v nemocnici, ale v nemocnici je minimálně rychle dostupné moderní vybavení, technika, dostupné léky a více lékařů (u mě jich najednou bylo asi pět). Budeme si také mandle trhat v obýváku? Zpět na stromy? Nebo žijeme v 21. století. A k věku: je mi 37 a ve fázi pokusu otěhotnět a i teď v této fázi musím přiznat, že ze zdravotního hlediska je to pro porod pokročilý věk. Také jsem měla názor, že klidně ve 40-ti apod., ale pak když člověk řeší a čte statistiky apod., tak se víc bojí. Je to samozřejmě individuální, ale rizika obecně stoupají a musím to tak brát. A tohle je diskuze, takže může každý napsat cokoliv k tématu a není striktně dáno, že musí odpovědět explicitně na zadanou otázku nebo že nesmí vyjádřit opačný názor..PS: Pořad Čtyři v tom také vykreslil hezky maminku, která chtěla intimitu a klid při porodu a nakonec to byla opravdu groteska: u porodu 10 lidí + štáb, vybraná asistentka tam nestihla dorazit, na tu, která tam byla, tak „maminka“ zbytečně sprostě hulákala, manžel nestíhal napustit bazének, to si opravdu odpustím a myslím, že jsem měla v nemocnici daleko větší intimitu já.

medulinek
27. led 2017

@marion2017 presne jsem si na tenhle dil vzpomnela.Ted hledaji dalsi rodicky do poradu na nove,nedocvedu si predstavit rodit pred stabem,ne kvuli nahote studu apod,u porodu mi bylo celkem jedno,kdo mi tam cuci,ale prijde mi,ze je to porad jeste dost intimni vec,u ktere ma byt manzel,pokud chce a nekdo,kdo pomuze. U nas by nejradsi byla i dcera,ale ma smulu,musi si na segru pockat az na pokoji,i kdyz si rikam,ze je to mozna skoda,je to prirozne a lidske,proc by u toho nemohla byt.

radka8888
27. led 2017

@medulinek ja jsem treba proti pritomnosti sourozence v detskem veku u porodu. Myslim, ze i kdejaky chlap u porodu kolabuje, a co si teprve musi myslet dite. Navic malokdo rodi s usmevem ve tvari, takze si pak muze myslet, ze mamince novy bratr nebo sestra ublizili. Lidske to urcite je, ale myslim, ze to muze pockat.

dora13
27. led 2017

@radka8888 taky bych starsiho synka u porodu nechtela, byla bych z toho nervozni a tak nejak celkove si taky myslim, ze to neni nutne zkusenost, kterou dite potrebuje, ale obecne plati, ze ty deti to zpravidla berou lip jak chlapi, minimalne do jisteho veku🙂

radka8888
27. led 2017

@dora13 tak chlapi jsou obecne slabsi pohlavi no 🙂)

jjustyna
27. led 2017

@kacasa já bych řekla, že pokud máte děti velké, tak vás může překvapit, jak moc se změnil přístup v porodnicích....

medulinek
27. led 2017

@radka8888 ono je to těžko říct,protože to asi nikdo nikdy nedovolí,dovedu si predstavit dite,který to vezme v pohode i hysteráka,ale proste jsou takovy pravidla a skoda to resit. Jinak ja treba doma musim porad neco rodit,plysaky,poniky,polstare a hlavne musim hoooodne kricet a kroutit se - nevim kam na ty napady chodi. Mozna,jak moc dlouho jsme cekali a jak je natesena 😀

panickatlamicka
27. led 2017

@marion2017 mohu jen vedet, proc jsi dala maminku z dokumentu Ctyri v tom do uvozovek?diky za odpoved.

panickatlamicka
27. led 2017

Prave proto, ze jde maminkam hlavne o dite, tak mnohdy chteji radeji rodit doma ci se soukromou PA 😉.Urcite jsi uz slysela termin porodni trauma ditete. Ja rodila v porodnici, ale ted bych rodila ambulantne s PA, kdybych byla tehotna. Ted budu pokracovat v obecne rovine:Moc uz me nebavi to osocovani domarodek z malem neumyslneho ublizeni na zdravi vuci diteti. Zenam , ktere rodily v porodnici a tato zarizeni haji, se tez nikdo nesmeje a nenapada je za to, ze jsou to ovce, co jsou semlety systemem a ztratily viru v sebe, v silu sve zenskosti. 😉 @makronka222

panickatlamicka
27. led 2017

Nene 😀 ;-D @medulinek

kika_21
27. led 2017

@panickatlamicka Tak ovce sice rodí obvykle mimo porodnici, ale ovcí se být necítím ať tak či tak. Nevidím na svých dětech žádné trauma, v porodnici jsem se normálně domlouvala, co ano aco ne. Na místě. Měla jsem asi štěstí, brali mě jako rovnocennou, ne jako méněcennou. Personál byl na jedničku-po pěti zkušenostech to mohu říct. Mám nejlepší kamarádku porodní asistentku, občas s ní něco proberu-ona je pro takové porodní domy. Tam je péče, pokud je třeba. To doma může přijít pozdě a neokysličení mozku není legrace.Neumím svému dítěti potom poskytnout okamžitou kvalifikovanou pomoc. Nevím, kdy by se jí ono dočkalo. Nechci mu to potom vysvětlovat. Také já nemám ráda nemocnice. 😕

ttm
Autor odpověď smazal
Strana