Porod většího miminka ze zadní pozice. Máte zkušenost?

janule1940
2. lis 2019

Dobré dopoledne,rodily jste některá větší miminko ze zadní pozice,tj.miminko zádíčky k páteří maminky?Jak porod probíhal?Mám odhad velikosti miminka utz na konci 36tt 3100g.Na váze se s lékařem nezávisle shodla i komunitní PA pohmatem,takže se asi nesekli.Navíc se miminko tento týden otočilo z levé přední polohy,kde bylo celé těhu, do pravé zadní.Prosím o zkušenosti s porodem,co pomohlo,jak dlouho trval atd.Na otočení zpět dopředu cvičim kočičí hřbety, kolenoprsni pozici,manžel uvolňuje vazy šátkem,sedavam v mírném předklonu,spím jen na bocích.Pokud máte ještě nějaký tip,jak miminko otočit zpět,tak budu ráda.Díky.

daasqua
2. lis 2019

Taky jsem měla holku zády k mým zádům (celé poslední měsíce) a nic ji nepřinutilo se otočit, asi měla své důvody 🙂 Taky jsem zkoušela kočičí hřbety, spát na pravém boku, být na kolenou... Myslela jsem, že kvůli tomu budu rodit dva dny a nakonec to bylo rychlé, akorát byly navíc křížové bolesti. Ve finále jsem byla na pravém boku a až na dotlačení na zádech (což mi nevadilo), holka to stejně vzala hopem a žádná zdržovačka s natáčením ramínek 😀 Ale nebyla tak veliká, tak to šlo rychle. Takže třeba to nebudeš mít taky tak "hrozné".

janule1940
autor
2. lis 2019

@daasqua a kolik nakonec měla váhu po porodu?

madbetka
2. lis 2019

První dcera byla ve stejné poloze, navíc šla rukou napřed a měla šňůru kolem.ramen, takže ji to tahalo zpět. Rodila jsem od prasknutí vody (kdy zároveň okamžitě začaly kontrakce) 9,5h, přičemž tlačila jsem zhruba hodinu a půl. Pak mě nastřihli a udělali jí místo a byla venku hned. Váha 3570g, takže žádný drobeček.
Celkově byl ten porod úplně v pohodě 🙂

viki999
2. lis 2019

@janule1940 U mě odhad původně nebyl nijak velký, vypadalo to na standard dítě.. celou dobu byl taky zady k zadum..
Voda praskla po půlnoci, malý se narodil v 7.12, ovšem VEXem, v porodnich cestach se zasekl - nebylo divu, měl nakonec 4350g.
Malymu je teď 14 měsíců, z porodu už jsem se trochu oklepala, ale že bych pomyslela na druhe, to zatím nepřipadá v úvahu.

daasqua
2. lis 2019

@janule1940 Měla jen 3,2 kg, takže nic velkého 🙂 Ale tím, že se jakoby nepootočila, když šly ramínka, to bylo jako "větší" dítě. A šlo to rychle a bez problémů. Ono to mimčo bude vědět, co dělat 😉 Jedinou větší práci bude mít v první době porodní, aby se víc pootočilo, takže jedině možná to bude trvat déle.
Mně praskla voda v 8 ráno a před 9 hodinou už byla venku... druhá fáze trvala maximálně 15 minut. První fáze tak od dvou rána.

dandaa
2. lis 2019

Syn měl levé zadní postavení, což je prý komplikované a dozvěděla jsem se to pořádně až při porodu. Odhad byl původně vyšší než porodní váha. Každopádně mi doma praskla voda,první kontrakce přišla cca po 12h a syn se narodil až po dalších 24h od první kontrakce. Porod byl náročný především kvůli ohromné únavě a syn nerotoval, do toho mi odeznívaly kontrakce takže jsem ho z posledních sil vytlacila ven, což trvalo asi hodinu. Nemít svoji PA tak bych nakonec skončila na CS, ona mi se vším moc pomohla.

fouskovi
2. lis 2019

Taky jsme měli odhad 3,8 kg a syn měl 3190 g je to opravdu jen odhad u nás od prasknutí vody do půl hodiny venku nejhorší byly asi vytlačit ramínka malej strašně spěchal takže mě slušně potrhal ono se to dá ale je to náročnější

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru