Predčasný porod (26.-27. tt)
@sevysa Ahoj já jsem teda rodila 31+1 ale v porodnici na JIP se mnou byly dvě holky a obě měly porod 26tt. Oba jejich synové jsou dnes zdraví čilí krásný miminka. Pobyli si v nemocnici víc jak 2 měsíce, ale miminka jim krásně vypiplali. Začátek byl těžký, ale vše to dobře dopadlo 😆 Moc ti držím palce, vím nervy to jsou hrozný, hodně štěstí vám oběma. 🤞
Nemam osobni zkusenost...ja to vydrzela az do 29+5, ale bylo na JIP miminko narozene 26. tyden, porodni vaha 600g. Byl to pro rodice beh na dlouhou trat, ale je to zdrave temer trilete batole. Drzte se a myslete pozitivne. Psychika dela hodne.
@margarithka dekuji moc! To je presne to, co potrebuju cist. Je to narocne. Ted jsou navic zakazane navstevy, tak uz to nezvladam vubec... ☹
@sevysa jeden tuším 560g a druhý 590g. Chvíli byli na plicní ventilaci, ale jednoho jsem viděla asi po půl roce (s holkama jsme se tam skamarádili, takové zážitky i cizí lidi hodně spojí) a vypadal skvěle. Jo byl drobnější, ale vše to krásně dohání. Hlavu vzhůru, dnes dělají doktoři zázraky. Můžu se zeptat ve které městě jsi? Já byla v Plzni a tam na neonatologii byli všichni naprosto úžasní.
@sevysa kilo no to je nádhera 😀 na tento týden. To zvládne a třeba ještě nějakou dobu spolu vydržíte. V Brně jsou perfektní, určitě bych přemýšlela o převozu kdyby náhodou, chce to zkušené lékaři u těchto maličkých. Hlavou se ti teď honí ten nejhorší scénář, ale je nás spoustu s nedonošeňátky. Jak psaly výše hlavu vzhůru, co se má stát se stejně stane a holt budeš mít miminko dřív, 🤣 můžeš se dřív radovat z potomka.
Ahoj nas malej se narodil 24+3 s vahou 740g a 35cm. Dneska uz neni moc malej je mu 5 ma 24 kilo je vetsi nez jeho vrstevnici a je naprosto zdravej. V nemocnici tedy byl az do puvodniho terminu porodu.
Hlavu vzhuru slysela jsem nazor neonatologa ze pokud nenastane predcasny porod pro nespokojenost, neprospivani miminka, ale je to ze strany matky (u me treba infekce) tak to ty miminka zvladnou
rodila jsem nečekaně 26+5. setkalajsem se na oddělení i s mladšími menšími miminky, která na tom byla nečekaně dobře a měla se čile k světu a co vím tak i ten brzký porod zvládla bez následků. důležité je, že jste v péči odborníků, sledujjí miminko i vás, miminku se daří dobře, doposud nemáte žádné zdravotní komplikace, to všechno jsou pozitivní body. zdravotních problémů se může objevit tolik, že nemá cenu dopředu po všem pátrat, nebo si ted něco třeba vyčítat. problémy se nevyhýbají ani zdravým donošeným dětem. jestli se maličké má narodit dřív,tak to tak bude, doktoři dnes dokáží mnoho.hlavu vzůhu, a pokud možno klid.
Držím palce, ať to oba zvládnete co nejlépe. Mám dvojčátka narozená 29+0, riziko porodu ale bylo od 26+3, nikdo nevěřil, že se udržíme ještě 3 týdny, ležela jsem od toho 26tt v nemocnici. Tyhle mrňouskové jsou nesmírně silní bojovníci, dospělého by to položilo a oni to dají.
Pokud te převezmou do Brna na obilní trh tak se te ujme doktorka gerychiva a dojrot Janků verze jim jsou oba skvělí me zastavili porod ve 26 TT ted jsme 30+5 rodili tam z rodiny dvojcarka kolem 26 TT a jsou v pořádku
Doporučuju tuto skupinku: https://www.modrykonik.cz/group/1843/detail/
Dekuji moc, holky! Jsem trosku klidnejsi. 😘
Asi to znas, ale kdyby nahodou ne, tak doporucuji stranky pro rodice nedonosenych deti nedoklubko.cz, tam najdes spoustu informaci a povzbudivych pribehu. Moc drzim palce, at se udrzite v celku jeste co nejdyl!
Svagrova porodila ve 29 tydnu ,malicka mela 730g a 32 cm . Sice jsou.uz dva mesice v nemocnici bo pomalicku pribira, ale vsechno zvladaji na jednicku. Na ventilaci byla chviličku . Neni se ceho bat,miminko určitě jeste vydrzi v bříšku aby nabralo silu.
Sestřenici se malý narodil ve 25. týdnu, vážil jen půl kila a ještě pak zhubnul na 400 gramů. V nemocnici byli od září do ledna, podstoupil i operaci novorozenecké kýly, ale je v pořádku. Domů šel jako tříkilové miminko.

Ahoj holky. Potrebuju povzbudit a nalit nadeji do zil. Je tu prosim nektera, ktera rodila takhle brzy? Jak to s miminkem vypadalo a dopadlo? Od 25+1 jsem hospitalizovana, caste tvrdnuti briska, zkracujici cipek. Magnesko infuze nezabiraji, gynipral malicko, ale stahy neustupuji. Dnes jsem 25+6... 😞