icon

Predčasný porod (26.-27. tt)

sevysa
16. únor 2018
Strana
z5
wendissek
17. únor 2018

@rohatazizala tvrdnutí bříška co 6 minut k tomu stahy,udělala se nálevka a začal zkracovat čípek dostavavala s utrogestan a kapavky prvně gynopryl pak už jen magnesko ale mala se naštěstí umoudrila. Neboj za chvilku už budete mít vizitu

sevysa
autor
17. únor 2018

@rohatazizala to je super! Je neuveritelny, jakou maji tak malicky miminka silu a vuli zit 😍

sevysa
autor
17. únor 2018

@wendissek tak uz tu byla. Vypada, ze vi, co dela. Mne gynipral nezabiral, magnesko taky ne, ale zase mi ho dali + ted utrogestan 1-0-1. A mne teda chvilemi tvrdne i co dve minutky... ☹

wendissek
17. únor 2018

@sevysa neboj já ji taky duveruji a zvládla sem do dneska dojít 31+0 🙂 doufám ze aspoň ještě par týdnů dame moc na tebe myslím já mám u ni ve čtvrtek kontrolu tak aby jsme nelezelibjeste spolu na pokoji

sevysa
autor
17. únor 2018

@wendissek to snad ne 🙂 verim, ze jsi za vodou.

86mirka
17. únor 2018

Ja jsem rodila na Obilnaku pred 2,5 lety v 32tt. Maji tam skvělou JIP pro miminka. A pak odd.12 je parádní. krásný pokoj, kde můžeš byt siminkem na pokoji, ikdyž je miminko jeste v inkubátoru. Jsi v nejlepších rukou 😉 A hlavně mysli pozitivně. Miminko to zvládne, uz má krásnou váhu 😉

mimi1004
17. únor 2018

@sevysa Ahoj, já jsem porodila dceru v říjnu 2014 ve 26+2tt. Vážila 720g, po porodu ještě zhubla na 630g. V nemocnici si na neonatologii poležela 88 dnů a dnes je to krásná a naprosto zdravá holčička. Jen teda je o rok pozpátku v řeči, ale to se prý dožene s nástupem do školky 🙂 Mysli pozitivně, miminko to cítí a jestli půjde ven dříve, bude potřebovat klidnou a vyrovnanou maminku. Držím pěsti.

sevysa
autor
17. únor 2018

@86mirka dozit se 32.tt by byla obrovska vyhra 🙂 jsem rada, ze jsem tu. Sice daleko od domova a vzhledem k zakazu navstev uplne sama, jenom s drobeckem, ale vim, ze pripadna pece bude ta nej.
@mimi1004 snazim se byt statecna. Prave kvuli nemu. Byt to jenom na me, brecim a brecim. Snad budeme mit stesti jako vy 😘

belleelle
17. únor 2018

@sevysa kazdy den navic je super! Lezela jsem tam 26tt-27tt, na te jip porodniho salu a ok. Magnezko a utros. Vse se uklidnilo. Mela jsem zanet v pochve i mocoveho mechyre, ale ma dr na gyn tvrdila, ze to nic neni. Udelaji ti vse potrebne a bude se cekat. Ver, mluv s miminkem, ze jeste ne, ze si ho chces uzit...

sevysa
autor
17. únor 2018

@belleelle domlouvam mu jak jen to jde. Kdo by lezl do te zimy venku, kdyz si muze hovet v teplicku. Ja prave zadnou infekci ani zanet nemam. Jen mi nemuzou zklidnit to tvrdnuti a ten cipek... :-\

belleelle
17. únor 2018

@sevysa pokud je maly ok, plodovka ok. Tak ver, ze se to zklidni.

sevysa
autor
17. únor 2018

@belleelle kez by. Zatim je to ale vazne jen zbozne prani. Kdo vi, jestli se to stihne, nez bude cipek vazne nadobro fuc...

wimbledon78
17. únor 2018

Drzim moc palce!! Moje dcerka chtela na svet od 26 tydne a vydrzela do 29! Narozena 1340 g, v inkubatoru 2 mesice a je z ni 3-leta zdrava a chytra holcicka. Zvladnete to. Vim, jak je to stresujici, taky jsem byla na to sama(manzel pracoval v zahranici a ja puvodne mela letet za nim). Mocna vas myslim!

belleelle
17. únor 2018

@sevysa vis co, vubec bych necetla zadne pribehy na maminkovskych webech. Jo, taky jsem to na obilnaku delala, ale je to dalsi stres.
Pokud to muzes rict, z jakeho duvodu bylo ivf? Premyslim.proc by chtel maly ven. Delala si neco narocneho, nebo psychicka zatez?

zutinka
17. únor 2018

Držím hodně palecky!!!

plea
17. únor 2018

Rodila som "až" 30+6 dvojčatá. Na Obilňáku 🙂. Čo sa týka vybavenia a personálu, je to tam špičkové, ste v najlepších rukách. Dievčatá mali 1250 a 1580 gramov, to kilo je už pekná váha! Kamarátka mala o mesiac skor chlapčeka s porodnou váhou 490 gramov. Videli sme sa zrovna tento týždeň, je to moc šikovný chlapec, chodí, rozpráva prvé slová, je skvelý 🙂. Doveruj drobcovi a drž sa čo najviac aj Ty! Určite to dopadne dobre, treba počítať s dlhšou dobou v nemocnici, ja som ležala 5 dní pred porodom a 40 dní po ňom. Je super, že na Obilňáku je rooming, takže keď malé prepustia z JIRP, budeš s ním mocť byť na jednej izbe a starať sa naplno. Ten pobyt v nemocnici bol najnáročnejším obdobím mojho života, ale teraz po 20 mesiacoch možem povedať, že aj tie maličké miminká to zvládajú krásne, väčšina z nich všetko doženie a aj keď je tá starostlivosť zo začiatku náročnejšia, stojí to za to! Držím palce!

sevysa
autor
17. únor 2018

@plea to vsechno uz je vedlejsi, pobyt s malym tu. Hlavne aby si ten zacatek vybojoval. Dekuju zamoc dalsi pozitivni energii! 😘🌸

sevysa
autor
17. únor 2018

@belleelle problemy s ovulaci a spatny spermiogram. Setrim setim od zacatku. Jsem na PN, v klidu, doma, klidovy rezim. Nic netaham, proste nevim o nicem, cim by to mohlo byt.

sevysa
autor
17. únor 2018

@wimbledon78 vydrzet do 29.tt by byla nadhera! Ale jsem vdecna za kazdy dalsi den, kdy je maly v brisku. Moc dekuji za podporu a preji at mala krasne prospiva i dal! 🍀

sevysa
autor
17. únor 2018

@wendissek jeste prosim te, kolikze utrogestanu jsi dostavala, za jak dlouho se to zklidnilo a mas i na doma nejake leky?

marii90
17. únor 2018

@sevysa Mne drzi cipek na cestne slovo skoro uz 7 tydnu. Doktori sami nechapou, jak je to mozny, ale klokane je stale v kapse. Minule mi rekli, ze do dalsi KO porodim....takze pokud to nebude zitra, budou na me zase koukat s otevrenou pusou 😁 Jinak s prckem jsme domluveni,ze jeste 2 tydny vydrzi😂 Mysli pozitivne, smir se s tim,ze to muze byt kazdym dnem, ale nenech se tim jakkoli srazit na kolena. Ja mam 6 tydnu zabalenou tasku uz, zjisteny nemocnice, kde by se o nas dokazali postarat, vymamila jsem z dr. nejlepsi postupy, kdyby to prislo ( jako nevolat RZ, ale jet rovnou do nemocnice, kde jsou vybaveni, protoze RZ te odveze do nejblizsi nemocnice a nez by vyridili presun, tak se zbytecne ztrati fura casu.... samozrejme u vas muze byt nejblizsi nemocnice dostatecne vybavena). Vazne to chce klid, pohodu, zadny uvazovani o ruznych nestastnych scenarich.... vse dopadne dobre, neboj 😊

sevysa
autor
17. únor 2018

@marii90 a kolikaty jsi tyden? Ja s tim tak nejak smirena jsem, ze nevim dne,ani hodiny... ale chci ho udrzet co to pujdeje, at ma vetsi sanci. Mne se cipek zkracuje a neustupuji mi ty delozni stahy, takze u nas to na dlouho nebude....

belleelle
17. únor 2018

@sevysa sama jsem zvedava, kam az to bojovnicek dotahne. Zkracovani cipku ok, pokud se neotviras. To je jeste dobre. Uvidis, treba zmeni polohu a bude trosku lip.

sevysa
autor
17. únor 2018

@belleelle tu uz zmenil. Tlacil se ven hlavickou, vcera lezel na spodku zadickama.

marii90
17. únor 2018

@sevysa Dnes 33+1. Cipek mel na zacatku hospitalizace cca 2 cm, nez prisly vysledky z kultivace a zabrala lecba zkratil se na cca 0,5 cm. Bricho tvrdne tak kazdych 10-15 minut i pri lezeni. Magnesko jsem musela hodne omezit, protoze jsem po nem mela desnej prujem a krece do bricha a tou dehydrataci mi zacla rychle ubyvat plodova voda. Pro doktorku je to vzdycky div, ze prijdu na kontrolu vcelku 😃 neboj, mne rekli, ve 27.t ze budu rada, kdyz vydrzim 2 tydny a podivej 😉

belleelle
17. únor 2018

@sevysa jj, presne v 26+ mi to mala taky udelala, proto si me tam nechali. A uklidnilo se to !!!!

sevysa
autor
17. únor 2018

@belleelle tak jeste budu chvili doufat 🙂 ale spis s manzelem pocitame tim, ze to muze prijit vazne kdykoliv.
@marii90 skoda, ze to tak nemuze fungvat u vsech. Kdyby mi byl nekdo schopnej rict kdy to prijde, clovek by se aspon pripravil.

marii90
17. únor 2018

@sevysa to nereknou nikomu.... mne 7 tydnu rikaji ze uz to bude a nic ☺ nenervovat se a nemyslet na to 😊 udelej si doupatko u TV a na nic nemysli.... stejne nic nevymyslis 😊 ono se to prekuli jako voda.

wendissek
18. únor 2018

@sevysa urtogestan 2 večer ale holcena co tam byla semnou ráno a večer a sklidnilo se to do týdne jak ti je dnes

sevysa
autor
18. únor 2018

@wendissek porad stejne, rekla bych. Jen mi pan dr.oznamil, ze uz to lepsi nebude. Ze kdyz budeme velkymi optimisty, tak bych mohla i tri tydny vydrzet. Tak jsem zvedava. Jaky jsu mela/mas cipek?

Strana
z5