Predčasný porod (26.-27. tt)
@rohatazizala to je super! Je neuveritelny, jakou maji tak malicky miminka silu a vuli zit 😍
Ja jsem rodila na Obilnaku pred 2,5 lety v 32tt. Maji tam skvělou JIP pro miminka. A pak odd.12 je parádní. krásný pokoj, kde můžeš byt siminkem na pokoji, ikdyž je miminko jeste v inkubátoru. Jsi v nejlepších rukou 😉 A hlavně mysli pozitivně. Miminko to zvládne, uz má krásnou váhu 😉
@sevysa Ahoj, já jsem porodila dceru v říjnu 2014 ve 26+2tt. Vážila 720g, po porodu ještě zhubla na 630g. V nemocnici si na neonatologii poležela 88 dnů a dnes je to krásná a naprosto zdravá holčička. Jen teda je o rok pozpátku v řeči, ale to se prý dožene s nástupem do školky 🙂 Mysli pozitivně, miminko to cítí a jestli půjde ven dříve, bude potřebovat klidnou a vyrovnanou maminku. Držím pěsti.
@86mirka dozit se 32.tt by byla obrovska vyhra 🙂 jsem rada, ze jsem tu. Sice daleko od domova a vzhledem k zakazu navstev uplne sama, jenom s drobeckem, ale vim, ze pripadna pece bude ta nej.
@mimi1004 snazim se byt statecna. Prave kvuli nemu. Byt to jenom na me, brecim a brecim. Snad budeme mit stesti jako vy 😘
@sevysa kazdy den navic je super! Lezela jsem tam 26tt-27tt, na te jip porodniho salu a ok. Magnezko a utros. Vse se uklidnilo. Mela jsem zanet v pochve i mocoveho mechyre, ale ma dr na gyn tvrdila, ze to nic neni. Udelaji ti vse potrebne a bude se cekat. Ver, mluv s miminkem, ze jeste ne, ze si ho chces uzit...
Drzim moc palce!! Moje dcerka chtela na svet od 26 tydne a vydrzela do 29! Narozena 1340 g, v inkubatoru 2 mesice a je z ni 3-leta zdrava a chytra holcicka. Zvladnete to. Vim, jak je to stresujici, taky jsem byla na to sama(manzel pracoval v zahranici a ja puvodne mela letet za nim). Mocna vas myslim!
Držím hodně palecky!!!
Rodila som "až" 30+6 dvojčatá. Na Obilňáku 🙂. Čo sa týka vybavenia a personálu, je to tam špičkové, ste v najlepších rukách. Dievčatá mali 1250 a 1580 gramov, to kilo je už pekná váha! Kamarátka mala o mesiac skor chlapčeka s porodnou váhou 490 gramov. Videli sme sa zrovna tento týždeň, je to moc šikovný chlapec, chodí, rozpráva prvé slová, je skvelý 🙂. Doveruj drobcovi a drž sa čo najviac aj Ty! Určite to dopadne dobre, treba počítať s dlhšou dobou v nemocnici, ja som ležala 5 dní pred porodom a 40 dní po ňom. Je super, že na Obilňáku je rooming, takže keď malé prepustia z JIRP, budeš s ním mocť byť na jednej izbe a starať sa naplno. Ten pobyt v nemocnici bol najnáročnejším obdobím mojho života, ale teraz po 20 mesiacoch možem povedať, že aj tie maličké miminká to zvládajú krásne, väčšina z nich všetko doženie a aj keď je tá starostlivosť zo začiatku náročnejšia, stojí to za to! Držím palce!
@wimbledon78 vydrzet do 29.tt by byla nadhera! Ale jsem vdecna za kazdy dalsi den, kdy je maly v brisku. Moc dekuji za podporu a preji at mala krasne prospiva i dal! 🍀
@sevysa Mne drzi cipek na cestne slovo skoro uz 7 tydnu. Doktori sami nechapou, jak je to mozny, ale klokane je stale v kapse. Minule mi rekli, ze do dalsi KO porodim....takze pokud to nebude zitra, budou na me zase koukat s otevrenou pusou 😁 Jinak s prckem jsme domluveni,ze jeste 2 tydny vydrzi😂 Mysli pozitivne, smir se s tim,ze to muze byt kazdym dnem, ale nenech se tim jakkoli srazit na kolena. Ja mam 6 tydnu zabalenou tasku uz, zjisteny nemocnice, kde by se o nas dokazali postarat, vymamila jsem z dr. nejlepsi postupy, kdyby to prislo ( jako nevolat RZ, ale jet rovnou do nemocnice, kde jsou vybaveni, protoze RZ te odveze do nejblizsi nemocnice a nez by vyridili presun, tak se zbytecne ztrati fura casu.... samozrejme u vas muze byt nejblizsi nemocnice dostatecne vybavena). Vazne to chce klid, pohodu, zadny uvazovani o ruznych nestastnych scenarich.... vse dopadne dobre, neboj 😊
@sevysa Dnes 33+1. Cipek mel na zacatku hospitalizace cca 2 cm, nez prisly vysledky z kultivace a zabrala lecba zkratil se na cca 0,5 cm. Bricho tvrdne tak kazdych 10-15 minut i pri lezeni. Magnesko jsem musela hodne omezit, protoze jsem po nem mela desnej prujem a krece do bricha a tou dehydrataci mi zacla rychle ubyvat plodova voda. Pro doktorku je to vzdycky div, ze prijdu na kontrolu vcelku 😃 neboj, mne rekli, ve 27.t ze budu rada, kdyz vydrzim 2 tydny a podivej 😉

@rohatazizala tvrdnutí bříška co 6 minut k tomu stahy,udělala se nálevka a začal zkracovat čípek dostavavala s utrogestan a kapavky prvně gynopryl pak už jen magnesko ale mala se naštěstí umoudrila. Neboj za chvilku už budete mít vizitu