Predčasný porod (26.-27. tt)
@marketa11112 kez by vsechny podobne pribehy dopadly takhle. Ted 30.tt je pro me magicky.
Dekuju holky!
@sevysa i ja se za nej modlila....ale prvni ma hranice byla 24. Tyden..a pak kazdy tyden navic....take jsem cetla pribehy v nedoklubku, na fb je take skupinka nedonosenci, tady na mk take..clovek v tom neni sam.....ja mohu rict, ze vsechna miminka, ktera jsem v nemocnici poznala , jsou zdrava....narozena. 24. , 26., 27., 28., 30, 32, 34. tyden....jen ta nejmensi byla hlucha, ale diky implantatu uz slysi a mluvi.....muj syN mel krvaceni do mozku, je zdravi, jen divoky a vznetlivejsi...budeme to resit, muze jit i jen o povahovy rys...manzel se jako maly take dost vztekal..
Ale ano, drzim vsem palce. Pece v cr o mala miminka je uzasna
@sevysa Většinou to fakt vydrží. A druhé těhotenství jsem měla strašný strach, nemohla jsem se ani moc šetřit...A zkracovat se začal až ve 35. týdnu. Ležela jsem 14 dní a pak chodila a porodila tři dny po termínu. Kdyby mi to ale někdo řekl tehdy, neuměla jsem si to ani představit. Jen myslet pozitivně.😉
Se mnou ležela holka, co měla miminko ve 27. týdnu. Tehdy měla už dva roky a byla úplně normální, šikovná, jen drobnější.
@sevysa ❤ Abych Tě ještě potěšila, tak mě se ten čípek v prvním těhotenství i při ležení zkracoval, první dvě kontroly se zkrátil, už jsem myslela, že se rozpadnu hned. Pak se to zastavilo. Při druhém se dál už nezkracoval a krásně ten nález držel až do termínu. Jen si polež. S miminkem si pak moc nepoležíš. Když takhle řvou oba, jen vzpomínám, jak jsem mohla spát celý den a jak byli v břichu pěkně komfortně odhlučnění a vyživování.
Ahoj holky, od pondeli se cipek nehnul, tak jdu na zkousku domuuuu! Za tyden kontrola, tak moc moc doufam, ze se budeme drzet i dal, i pres tvrdnuti... dekuju za vse! 💕
@sevysa mě u syna začalo opravdu hodně tvrdnout břicho v 25.tt. Klesl i hodně dolů. Držel to jen čípek, který byl ještě zkrácený. Prý do konce nevydržím. Rodila jsem 39+0😊. Teď mě to zlobilo téměř od začátku, ale od 17.tt mazec. Tvrdnutí co chvilku. Čípek se zkrátil z 5 na 3 cm. Poležela jsem si i v nemocnici, kapačky nepomáhaly. Čípek ale držel a po týdnu mě pustili domů, že nezáleží prý tak ma tvrdnutí, ale na čípku. No užila jsem si tvrdnutí až do konce. Chodila jsem na Obilňák k as. Hodické (úžasná!). Dávaly jsme si mety..25.tt, 32.tt, 34.tt, 36.tt. Syn se narodil v 38.tt, ale byl to vyvolávaný porod kvůli jiným problémům. Takže neboj, hlavně se zkus nestresovat. Bohužel když se příroda rozhodne, tak ani být hlavou dolů nepomůže. Ale budu moc držet palce, ať vydržíte 2v1 co nejdéle❤!!!

Drzim vam desne palce......ja si zazila jak prvni nedonosene mimco..
Syn ve 30+5..narodil se po 12 dnech krutych kontrakci k porodu, kdy uz me primar odmitl drzet dal, tak u druhe dcerky dlouhe udrzovani, nemocnici, gynepral,magnezko, zhorseni, zlepseni, a nakonec se dcerka narodila az ve 38+4...pry zazrak...