Přítel v sanitce. Může jet se mnou, když budu rodit?
Ahoj, chtěla bych se zeptat, když pro mě přijede sanitka když budu rodit, může semnou přítel do sanitky nebo musí taxíkem? Děkuju za odpovědi
@meronym no jenže u pacienta, narozdil od klienta hrozí smrt. To je obrovský rozdíl.
@meronym zajímavé, že pediatricce to fér nepřišlo. Takže v tomhle případě takovéto známe ruka ruku myje. Je to už 10 let zpátky, ale ještě teď když si na to vzpomenu je mi zle a od té doby si o rychlé pomocí nemocnému člověku myslím své. A ano je logické, že jsem v té chvíli byla strašně vyděšená ale mluvila jsem naprosto srozumitelne a jasně.
@meronym jasně, každý má právo na vlastní názor, nikoliv však na vlastní fakta (říkal můj profesor). Faktem je slyšet nahrávku hovoru. Upřímně nevěřím tomu, že pokud dispečer mohl z volání poznat, že je dítě s tonicko klonickýma křečema, že odkázal na pohotovost, probíhající křeče je dvojková výzva pro lékařskej výjezd, na druhou stranu na “prostou”horečku nemusí vyjet nikdo.
Nikdy nekritizuju kolegy před pacienty, pokud jsem u té situace sama nebyla, protože nevím, jak to proběhlo doopravdy. Kolikrát mi rodina řekla, že tohle jim nikdo neřekl a přitom jsem o tom s nima mluvila včera já deset minut.
@drep tak to pochybuj😉nikdy jsem lékaře ani pohotovost nezneuzila a když jsem je jednou potřebovala tak to dopadlo takhle. Vážím si lékařů, ale po téhle zkušenosti a vlastně i po tvé odpovědi, se už nedivím, že kolikrát se o některých mluví tak jak mluví.
@rezusesmichy ale já opravdu považuju za mimořádně nefér říct, že je to banda debilů, protože ty říkáš co říkáš, když jsem u toho nebyla a neslyšela to. Jasně že i dispečer (což mmch není lékař, je to záchranář) může udělat botu, ale já prostě přiznávám kolegům právo na presumpci neviny.
@drep
@drep ale tohle jsem po tobě nechtěla. Jen jsem chtěla vědět tvůj názor nic víc nic min. A bohužel dozvěděla
@rezusesmichy pokud jsi do telefonu řekla, že dítě má 40 horečku, tonické křeče, je modré, nedýchá a má pěnu u pusy, tak je špatně, že neposlal posádku. Protože takhle vypadají febrilní křeče. Spokojená?
@somalicats Tak to je o človeku. Ako citas ona potrebuje muza aj pri s.ani. Bohužiaľ....
@jakreb No to koukam. Ja teda manzela pustila k sobe na sal az.po klystyru a vyprazdneni, proste u nekterych veci fakt byt nemusi.
@drep o tohle mi fakt nešlo ale to je jedno, hlavně že bez řečí dojedou i k zacpe😉
@somalicats Ja tiez. Nevidela som dovod aby tam postaval. Ako k comu? Mal držať sestricku okolo pasa? Ci lekárke asistovat pri vysetreni alebo vypisovani formalít?
@nita1984
Ja jsem mela prekotny porod
@nita1984 to s tou sanitkou myslis vazne?Nejsi trosku na hlavu?
@rezusesmichy tak o co ti šlo? Kopnout si do záchranky? Pokud jsi řekla, co jsem psala výše, tj. nedýchá, je modrá, má křečové záškuby celého těla, tak měli vyslat posádku. Pokud mělo dítě horečku a bylo vláčné, tak to samo o sobě není indikace k výjezdu. Vnímáš ten rozdíl?
A jsme přesně u toho, co říkám. Z tvého pohledu vyjede sanita k zácpě, akorát už nevidíš, že to pacient podal do telefonu jako kruté kolikovité bolesti břicha k nevydržení, jednou s prekolapsem, vzedmutí břicha, neodchází plyny ani stolice, pak bych to podle telefonu i já vyhodnotila jako ileus s hypovolemickým šokem (ten prekolaps) a poslala posádku. Protože o tom je a to se tu snažím značně marně vysvětlit.
@somalicats No když bych měla já covid tak předpokládám ze to bude mít i dítě a je pak jedno jestli tam bude navíc i jeho otec žijící ve stejně domacnosti. Plus ve dvou jsme mnohem rychlejší, takže kontakt je kratší. (Jeden sbali věci, druhy dítě.) Dvoje ruce jsou fakt plus i pro ty zdravotníky minimálně u nechodiciho.
@95newmommy2020 cim vic vas tam bude, tim vetsi naloz viru. Navic ne vzdycky musi byt infekcni vsichni clenove rodiny, takovych pripadu je pomerne dost. Dite si muzes pobalit v cekarne, takze na to dvoje ruce fakt nepotrebujes.
@95newmommy2020 Aha takže zase ide len o teba ci tvojho muza a dieta. To ze nakazite sestru, lekárku a oni ďalej ostatných je fuk. Hlavne ze ty sa bez muža ani nevyseries. Prepac za uprimnost.
@drep ale dochází ti, že ty to říkáš s pohledu lékaře a nezucastneneho člověka? A dost pochybuji že ti nějaký laik takhle popíše své nebo potíže někoho jiného.ano klidně mohl mít pravdu ten dispečer a i ta lékařka, ale z reakce dalšího doktora o tom dost pochybuju.
@jakreb Ja myslím ze je úplně jedno jestli mám kovid já nebo všichni. Když už mám někoho nakazit stacim na to sama. Když budu v ordinaci o 5 minut déle protože musim udělat víc úkonu je to pro doktorku horší protože za těch 5 minut co tam budu mohla stihnout něco dalšího nebo si třeba oddechnout. A ano z mého osobního pohledu je důležité sdílet všechno. Dítě je společné už od početí takže by se měli podílet oba ať už jde o cokoliv s tím spojeného. V našem zdravotnictvi se kašle na to jak se cítí rodicka, což je smutné. Je jasne ze oni by byli nejradši kdyby tam ti otravni doprovodi nebyli. ;) Jenže i díky tomuhle se leccos mění pomalu k lepšímu.
@jakreb To by me zajimalo, co by delala, kdyby byla ted na mem miste - lezim v nemocnici po operaci akutniho bricha, k tomu tehotna ve 23.tydnu, manzelovi jsem nestihla pred operaci ani zavolat, ze jdu na sal, jakej to byl ficak. Navstevy zakazane, tu chvilku to holt zvladneme - koneckoncu mobily vcetne videohovoru zakazane nejsou 😀. A ze by se tu ke mne nekdo nechoval slusne - chovaji, protoze se slusne chovam i ja k personalu.
@somalicats To je dobře, ze chovají. Ale počkej u porodu. Nechci te desit ale stačilo mi slyšet jak pomlouvaji za dveřmi jak je někdo hysterka. Nebo slyšet jak nějaka PA řve na rodicku ze porod proste bolí WTF?!? Ta tam doprovod neměla.
@95newmommy2020 je potřeba vše sdílet,i klistýr🙂
@95newmommy2020 Ale prdlajs, vse je o lidech, ja rodila 4x a nikdy se mi nestalo, ze by se mnou nekdo slusne nejednal nebo ze by manzel musel rovnat personal. Vis co, ono je to o tom, ze kdyz Ty prichazis uz s tim, ze cekas problem, tak se to proste bude zrcadlit zpatky.
A s tou pediatrou - kdybys chodila sama, tak uz skoro po roce mas cvik pobalit se behem minuty a vypadnout z ordinace. Spis mi prijde, podle toho, jak pises i jinde, ze Tvuj manzel funguje spis jako Tvuj tata nez partner a Ty ses porad jeste neosamostatnila a nedospela.
@95newmommy2020 Ja jsem tyhle rodice, co museji byt u kazde banality oba, nikdy nechapala. Jsem obecne dost samostatna a z predstavy, ze mne napr. musi vozit manzel, ptz ja neridim/neumim parkovat/nemam auto, mam husi kuzi.
@95newmommy2020 No ono stačí byt svojprávna a nepotrebovat pri srani ci inej bežnej činnosti muza ci niekoho ineho.
Ano dieťa je oboch ale to naozaj treba aby bol aj pri tom ako sa vyprázdňujes? Btw.ako ti pri tom pomohol? Chudák tam stál a pozeral ako do teba leju teplu vodu? No keď ti to robi dobre aj jemu veľa šťastia. Viac k tomu co nemám dodat.
U vas neviem ako. U nás na mna nikto nekaslal sni pri jednom porode.

@rezusesmichy Neni to podano spatne, ale jenom z jedne strany. A neni fer chtit od @drep, aby se k tomu tady vyjadrovala, uz jenom z profesni kolegiality.