icon

Přítel v sanitce. Může jet se mnou, když budu rodit?

veronika1945
24. led 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat, když pro mě přijede sanitka když budu rodit, může semnou přítel do sanitky nebo musí taxíkem? Děkuju za odpovědi

Strana
z7
klokanka31
24. led 2021

@jakreb Tak ten detail ale taky není sranda...

gramar
24. led 2021

Hele a víte že je lepší pupečník nechat tak (většinou), než se ho snažit překousat, či přežižlat homodomo... 😂

gramar
24. led 2021

@bombat Jenže ono to místo k sezení, odpovídající bezpečnostním normám v těch sanitkách opravdu není (jedno místo řidiče, druhé "spolujezdec" obsazený saniťákem/lékařem), vše ostatní je o držku. Navíc pojištění v případě nehody kryje opravdu jen posádku a pacienta, proto do sanitky neberou, pokud nejsi zákonný zástupce... Pokud by někoho vzali, blbě by se zabrzdilo a ty bys vzala tlamou například nosítka, tak jsou v řiti jak jarní sníh... Já tehdy byla hrozně naštvaná, že mě nevzali, byla jsem vyděšená a zůstala jsem trčet uprostřed náměstí a najednou jsem nevěděla ani čí jsem. Když jsem se uklidnila, v duchu jsem se doktorce (kterou jsem pravděpodobně poslala do prdele, jak se tak znám...) omlouvala, následně i telefonicky... Navíc pokud jedeš v sanitce jako další, tak v případě průseru se můžeš dost plést do práce a hysterický doprovod, když ho nemůžeš vzít pánvičkou k zemi, musí být na prostoru sanitky taky celkem sranda...

sudylichozrout
24. led 2021

@gramar Kdyz na sebe dcerka vylila horky caj, tak jsme jely rychlou na Vinohrady na popaleniny a sanitka me vzala s ni. Ale na tom kresilku u nositek, resp. luzka jsem si pripadala fakt nesva. Kdyby se nedej boze neco stalo, nejaky tukanec v prazskem provozu, litala bych tam jak nudle v bandasce.

alcar
24. led 2021

@bombat ale ono tam opravdu neni. Jedno obsadi lekar, druhe zachranar a taťulda se prilepi asi ke stropu. 😃

alcar
24. led 2021

@sudylichozrout ano souhlasim, oni to sice maji teoreticky “zmakle” a absolvuji ruzna skoleni, ale prace je proste jina. Pokud to neni vylozene porodnik ci PA, kteri jsou kazdy den u porodu, tak jsou z toho vyvaleni jak vrata, coz je proste pochopitelne. Nicmene to radne zabaleni novose, rodicky (tebe) a umisteni do vyhrate sanity probehnout melo. 🤔

gramar
24. led 2021

@sudylichozrout No právě, viděla jsem nehodu sanitky kdy největší průser způsobil doprovod, protože při té nehodě lítal po tom autě jak neřízená střela... Jasný s dítětem bych jela i kdybych měla být pod sedadlem, ale chápu že jsou situace kdy to prostě nejde a zpětně odvoz mého chotě tou situací opravdu byl, jen já byla "momentálně dementální" a určitě vlídná jak osina v řiti... Chudák doktorka do dnes nevím co jsem jí všechno řekla a ona byla taktní a neřekla to...

teryem
25. led 2021

@elyey mně taky všichni říkali ať volám hned, ale byla jsem chytřejší a nechtěla nikoho obtěžovat.. Tak beztak. A nervní byl, nemysli si 😁 po tom všem co následovalo v porodnici, což 20 letej mladoch nečekal, ostatně ani já ne, jel pak z porodnice natankovat a ujel bez placení.. No druhej den si tam šel před návštěvou v porodnici koupit pití a hodnej pan obsluha mu říká, mladý pane pojďte semnou.. Ukázal mu kamerový záznamy a že prej jestli se poznává, a že se omlouvá, ale že odjel bez placení 😁 no chlap si házel popel na hlavu, že se omlouvá, že je po porodu a byl úplně mimo a vyděšenej, pán říkal že se mu zdál nějakej zdrchanej.. 😁 a nevolal policajty proto, že to byla jeho chyba, protože muž šel normálně dovnitř, koupil si pití a jak duch zase odešel.. Takže asi tak byl mimo 😁

cikitkapb
25. led 2021

@elyey Jo, já jsem se přepsala. Myslela jsem 37+6. 🙈

sandruska1109
7. lis 2023

@nita1984 Pokuď žena nemá odvoz, a nemá se jak koliv dostat do porodnice! Jak by asi se měla jínak do porodnice? Než si zavolat zachránku? Koukám že vaše IQ není moc velike že

veroniquecz
7. lis 2023

@sandruska1109 očividně tvoje není moc velké. Záchranka není taxi. Pro převoz do porodnice slouží prevozove sanity, nikoliv záchranka. Kazda porodnice by ti měla dát na vyžádání kontakt. Popřípadě taxi, bolt, liftago.

jitushb
7. lis 2023

@sandruska1109 já třeba jela taxíkem, opravdu by mě nenapadlo volat sanitku, která má zachraňovat životy a ne vozit budoucí maminy 🤔 samozřejmě pokud by se jednalo o předčasný nebo nestandardní porod tak bych sanitku pro jistotu volala.
A jinak tahle diskuze už opravdu není aktuální, viz datum.

Strana
z7