Proč vyvolávaný porod před termínem?

jakub95
28. srp 2017

Dobrý den.
Mám dotaz na zkušené maminky. Má přítelkyně, která má termín 2. Září, byla dnes, tj. 28.8. na obvyklém ultrazvuku a po té v poradně u své doktorky v nemocnici. To, že v Mostecké nemocnici dělají lidi, co jsou nepříjemní a neochotni je známo.
Ale zná někdo odpověď na to, když dnes dělala doktorka přítelkyní Hameltonův hmat takhle před termínem? Navíc má přijít v pátek, den před termínem na lůžko a hned den termínu se má porod vyvolávat.
Nebyl jsem tam a přítelkyně byla v šoku a nezeptala se na to.
Naše holčička má přes 2700g, je zdravá a tak i přítelkyně. Osobně to prostě nechápu, proč by nemohla počkat přirozeně a až po delším přenášení porod vyvolat.
Děkuji za všechny odpovědi.

dora13
29. srp 2017

Pokud je vase pritelkyne v poradku, nema tehotenskou cukrovku, ozvy a prutoky jsou v poradku a placenta nevykazuje znamky starnuti, proste pokud neni nejaka indikace, absolutne neni duvod vyvolavat porod takhle brzo, to si proste jen lekari usnadnuji praci. Tehotenstvi trva 40 tydny plus minus dva tydny je zcela fyziologicke -- po terminu se uz casteji chodi na prutoky a kontroly, ale opravdu neni duvod vyvolavat takhle brzo. Ja rodila obe deti po terminu, druhe dokonce 10 dni po a vse bylo v poradku. Pritelkyne muze vyvolani takhle brzo odmitnout, ale musite se pripravit, ze na vas budou tlacit, strasit smrti ji, ditete, vas a prilehleho sousedstvi a tak podobne. Pokud mate moznost, zmenila bych porodnici a vybrala nejakou osvicenejsi.

astyna
29. srp 2017

Ono to ani nezabere, pokud plod není připravený vyjít ven. Se mnou v porodnici byla holčina, která porodila 3 týdny po termínu, HCH jí dělali asi 3x, u Apolináře jí ho už nedělali a porodila stejně až takto pozdě.

Příjde mi, že bud ti něco přítelkyně neřekla, nebo něco tají doktorka, proč tak honem honem spěchají.

laamanta
29. srp 2017

Já jsem měla vyvolavany porod v 38.tydnu (37+4), kvůli špatným průtokum v pupecniku, které zjistily na ultrazvuku, jinak bylo vše v pořádku... Nejspíš tam třeba bude něco podobného??? Zavolejte tam, zjistěte, to přeci není takový problém...? každopádně ani toho vyvolavani bych se nebala...za 4,5 hodiny u nás byl malý na světě 🙂

anetka1701
29. srp 2017

Vyvolávat na termín, pokud je vše OK je fakt zvěrstvo :( Já mám kvůli vyvolání i přes nepřipravenost k porodu císaře, takže bych do toho už znova fakt nikdy nešla...

bonulinka
29. srp 2017

Pokud je vše ok, máte právo samozřejmě vyvolání porodu odmítnout. Zvažte i výběr jiné porodnice.

verkaver
29. srp 2017

Nejjednodušší je se zeptat na důvod,proč vyvolávat tak brzy. Většinou se nechává 10. den po termínu. Ovšem pokud má těhotenskou cukrovku nebo miminko nějak neprospívá nebo cokoli,je to prostě třeba. Ale důležitá je komunikace! Zajít tam nebo zavolat a nechat si to vše vysvětlit. Třeba partnerka něco přeslechla nebo vám prostě neřekla. Mluvit a ptát se,třeba i několikrát,tak dlouho,až vám bude vše jasné.

bluekobylka
29. srp 2017

Ja si ho nechala udelat pred terminen dobrovolne bala jsem se prenaseni jako prvorodicka syn 3.5 kila ja drobna... a stejne nezabral porod se rozjel sam jak chtelo mimco vylezt

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru