První porod vyvolaný. Máte zkušenost, že se další porod rozjede sám?

7. led 2024

Ahoj.
Má někdo zkušenost ,vícerodičky ,že po předchozím vyvolaném porodu se rozjede další porod sám , nebo jste rodily zase vyvolaně ?
Ovlivňuje také nástup porodu když je další těhotenství a jiný partner ?
Děkuji

luhana
7. led 2024

Ahoj, mě první porod vyvolávali pro přenášení a druhý porod mě budou vyvolávat opět ze stejného důvodu v úterý. Nezabrali u mě ani babské rady jak porod popohnat přirozeně ani Hamiltonův hmat.
Jinak otec děti je stejný, tak neporadím 🤷‍♀️

aedoss
7. led 2024

Druhý porod vyvolávaný, třetí byl přenášený ještě o pár dní déle, večer udělali nějakou přípravu na ranní vyvolávání, která prý ještě porod nevyvolává. Do rána byl malý na světě. 🙂

jijel
7. led 2024

První vyvolávaný v 41+2, druhý spontánní 40+6. Porod se mi rozjel po gyrosu s chilli, jinak bych si to dobrovolně nedala, no byla jsem zoufalá 😅
Ale myslím si že je to stanoveným datumem - u druhého jsem nebyla na 1.screeningu (skrz kovid) a pak celou dobu byla malá větší, datum porodu mi nechali podle ne úplně přesného uzv mojí doktorky. Jinak bych měla termín pravděpodobně dřív a taky by mě hnali na vyvolání (kterému jsme utekly o 2 dny)

queequegg
7. led 2024

Prvni vyvolavany 42+0, druhy vyvolavany 41+6 kvuli velikosti, skoncil ale císařem kvuli nepostupovani. Ja asi rodit neumim 😀

kristyneckaa27
7. led 2024

První vyvolávaný kvůli přenášení, druhý se spustil sám ráno v den termínu když sem měla jet na kontrolu. Jinak tatínka mají stejného v tom neporadím.

eviicka
7. led 2024

První vyvolávaný 42tt, u druhého jsem souhlasila s vyvoláním "už" 41tt (velký váhový odhad x úzká pánev a riziko případné sekce).

dendy88
7. led 2024

První vyvolaný po termínu ( velký váhový odhad), druhý porod sám od sebe 10 dní před termínem .

autor
8. led 2024

Děkuji všem za zkušenosti ,tak uvidíme 🍀

teate
8. led 2024

Můj první byl vyvolávaný a druhý se rozběhl sám. 🙂

khpeta
8. led 2024

První porod jsem měla vyvolávaný, dalsí dva se rozběhly samy. 🙂

debra1234
9. led 2024

První vyvolávaný, druhý se rozjel sám. Nejprve pomalu a pak tak rychle, že se řidič sanitky sakra snažil,dojet včas do porodnice 😁 A ten lump si to tam rozmyslel, takže mi dávali kapačku, byl venku za 10 minut . Celkem od prvních náznaků za 4 hodiny syn na světě

lysecek
9. led 2024

Prvni vyvolany, druhy se rozjel sam, treti opet vyvolany a k memu prekvapeni uplne v pohode, narozdil od toho prvniho (ten prirozeny byl nejlepsi, ale zas takovy rozdíl to nebyl). Premyslim jaky vliv by mohl mit jiny partner, tak mozna na velikost plodu, ale na prubeh porodu podle me ne.

jolana24
15. led 2024

První vyvolávaný ve 41+3, druhý se rozběhl sám ve 41+0. Po tý první hrůze byl druhej porod za odměnu

fatal_error
15. led 2024

1. porod vyvolanej, 2. porod se rozjel sam tyden pred terminem a 3. porod se rozjel sam dokonce 2 tydny pred terminem. drzim palce. 🙂

k druhe otazce bych rekla, ze to nema vliv. zalezi, jak je mimco dopecene a take jak jsou na tom porodni cesty, precijen kdyz nejsou porody moc daleko od sebe, tak je to dole rychleji pripravene a je to cele sup sup. ja to tak mela.

me_druhe_ja
15. led 2024

První vyvolávaný ve 42tt. Po druhé Hamilton dopoledne a porodila jsem rychle a bezproblémově večer. 🙂 40+0 🙂

evina92
15. led 2024

Ahojky, první porod vyvolávaný, druhý překotný. Neztrácej naději ☺️

zuzina8887
15. led 2024

Ahoj, první vyvolávaný po termínu, druhý se rozjel 2 týdny před termínem sám. Připisuji to zátěži s rok a půl starým bráchou 🙈. Přeji hodně štěstí.

nellinka123
15. led 2024

První porod vyvolávaný ve 41+1. U druhého jsem měla jít na vyvolávání ve 41+3, ovšem voda mi začala utíkat už v noci, já měla za to, že je to hlenová zátka, byla jsem bez bolestí a žádné lupnutí ani velký odtok vody to nebyl. A ještě že jsem už byla objednaná do porodnice, protože při příjmu a vyšetření se zjistilo, že je to opravdu voda a už jsem měla branku na 5 a půl porodu za sebou 😀 kontrakce začaly až později. Být doma, tak to poznám až kdo ví kdy.

ee.liska
21. led 2024

První vyvolávaný, druhý sám, třetí překotný a čtvrtý programovaný 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru