icon

Řekly jste rodičům o porodu?

lenatko91
15. čer 2019

Dnes jsme se s manželem bavili na téma porod a on řekl, že i kdybychom jeli do porodnice o půlnoci, tak to rodičům zavolá. Prý aby se necítili vynechání nebo co. Moje představa je spíš taková, že se ozveme pár hodin po porodu. Tak mě jen ze zvědavosti zajímá, jak jste to u prvního porodu měli vy? Druhý je nejspíš jasný, když někdo musí hlídat sourozence 🙂

Strana
z9
soleilll
16. čer 2019

@lenatko91 V žádném případě neříkat nic dopředu, pokud nechceš, aby tam třeba matka nebyla s tebou. Manžel má sice právo na svůj názor, ale bude to tvůj boj a budeš mít práce dost i bez všetečných telefonátů a zpráv. Zbytečně se připravíš o klid a (pra)rodiče vlastně taky. Zbytečně budou celou dobu nervózní. Když se ozvete až s oznámením, budou mít čistě jen radost.

ttm
Autor odpověď smazal
krachken
16. čer 2019

U obou dětí jsem začala rodit po půlnoci. Poprvé to šlo nějak mimo mě a tuším, že přítel všem volal a psal až když se malá narodila. Moje máma za náma přišla ještě na porodní box při bondingu, máme to všichni do porodnice 10 minut. A u druhého porodu jsme volali tchyni aby přijela hlídat starší, tak jsem napsala našim sms, že jedu do porodnice. Nicméně jsem věděla, že moje máma má mobil v kuchyni, tak si to stejně přečte až ráno. Jen mi to přišlo správné dát vědět i druhé babičce, když tchyně to taky ví. Nakonec jsem mámě volala, že je malá na světě, když mě dovezli na pokoj, asi o půl šesté ráno a smsku si přečetla až pak :D

zuzineckah
16. čer 2019

@soleilll proč se hned usuzuje, ze všichni prudí a vyzvidají? A proč se hned předpokládá, ze každou rodičku zájem nejbližších otravuje?? To je zoufale nastavení teda...

malenka3
16. čer 2019

@zuzineckah přesně, ne každý je netaktní jedinec. Naši to prostě věděli, nechápu, proč by nemohli vědět, že už to přišlo. Jsou dospělí, takže nějaké "aby neměli nervy" 🙈, to měli stejně celý těhotenství, aby vše bylo ok. A nikoho nenapadlo nás nahánět, dokud se neozveme sami, jak to dopadlo, a už vůbec nelezli do porodnice, aniž by se zeptali, jestli můžou.

barusilonka
16. čer 2019

@lenatko91 my jsme nikomu nerekli ani slovo. V den porodu kdy uz jsem ležela na porodnim boxu mi i mamka a vsichni okolo psali jestli uz nerodim ,ale vsem jsem mlzila ☺️. Domluvili jsme se s manželem,ze ten den bude jen nas a az se mala narodi,tepr dame vedet,ze uz je na svete.

lenatko91
autor
16. čer 2019

@soleilll ptala jsem se tchyně, jak to vidí.. prej to chce vědět, aby se za mě mohla modlit a cítit se součástí. A prý je jí jedno jestli se nevyspí. Takže pokud si vzpomenem, tak OK, když ne, má smůlu. Každopádně mobily vypneme, protože manžel je furt jak telefonní ústředna 😃 a jak tu padlo s tou podporou, tak slova typu že to zvládnu bych radši slyšela od tchyně než od matky.. tam bych se spíš dočkala řečí typu “moc u toho neřvi”..

normalnimatka
16. čer 2019

určitě NEdávat vědět! rozhodně nechci, aby na mě byl kdokoliv jakkoliv napojenej a posílal tam nějaký strachy a nedočkavosti a bůhví co všecko. ne, fakt ne. řekla bych to možná, kdybych věděla, že to ten dotyčnej má nastavený tak, že absolutně neplaší, je pozitivní atd. ale nějak ani nevim, proč dávat dopředu vědět. co z toho maj, beztak?

lenatko91
autor
16. čer 2019

@normalnimatka taky nevím co z toho mají.. asi se cítí důležití? Stejně nijak nepomůžou, s výjimkou hlídání dětí nebo psů.. nevím, když jsem si to představila opačně, tak bych spíš chtěla ať má dcera klid a nestará se ještě o to, aby mi dala vědět.. a jako podpora tam má fungovat hlavně manžel a to nejen u porodu ale v celém tom společném životě

babanci
16. čer 2019

Vzhledem k tomu,že mám dcery,tak vím. Volají mi,že jedou. Zažila jsem už dvakrát a příští týden zažiju potřetí. To budu taky hlídat starší dítě. Jsou to nervy. Jenže ...komu jinému volat v těžké hodince, když ne mámê.

asojakova
16. čer 2019

Mě rozčilovaly na konci těhotenství denodenní dotazy, zda už??? (I od nejbližší rodiny). Navíc první porod trval fakt 26 hodin a já jsem nebyla na nikoho zvědavá. Zpětně mi mamka řikala, co jsem tam tak dlouho jako dělala, co tak trvalo atd atd, takže ještěže to nevěděla dopředu. Navíc ona je hroznej nervák. Nespí i kvůli banálnějším věcem, než je porod. Někdy je fakt pro zachování duševního zdraví lepší dopředu nic neříkat. Kdo nezažil, nepochopí 😀

joripage
16. čer 2019

Já teda v noci s kontrakcemi neměla pomyšlení na nic, natož volat rodičům... Poslala jsem foto malé hned po porodu a nikdo si nestěžoval, že by byl odsunut 😁

jaja01k
16. čer 2019

Před prvním porodem jsem si říkala, že dáme vědět, až bude mimčo na světě. Když mě manžel odvezl do porodnice, řekla jsem mu, ať to nikomu neříká. Ale po pár hodinách jsem mu zavolala, ať dá vědět mojí mamce. Ani nevím proč, asi mi to tak nějak pomoho, že jsem věděla, že na mě mamka myslí. Jestli to manžel řekl i tchýni, to netuším.

babanci
16. čer 2019

Koukám jak blázen,jak to někdo má. Neumím si představit,že by mi rodila dcera a já bych byla na dovolené.

klea81
16. čer 2019

@ttm no pro mě je rodina hlavně manžel a až pak někdo další

klea81
16. čer 2019

@babanci promovala jsem a moje rodina byla na dovolené... Prostě každý má priority jinde

ttm
Autor odpověď smazal
karolinasvetla111
16. čer 2019

Já napsala mamce sms že jedeme a až bude malý na světě že se ozveme. A opravdu nikdo nepsal ani nevolal 😁

eithelwing
16. čer 2019

Moje mamka chtěla být hrozně zapojená. Psala jsem, že jedeme, pak už to bylo na manželovi. Máma se divila, že jsem do pěti hodin neporodila, po dalších x-hodinách ji zajímalo, zda jsme na ni zapomněli, no, mě teprve vzali na porodní sál.
Rozhodně to takto nebylo podle mých představ, na druhou stranu si to musel vyžrat muž, takže jsem nic neřešila. 🙂

normalnimatka
16. čer 2019

@babanci no právě. píšeš, že to jsou nervy. a na co ti to je jako vědět, že tvoje dcera rodí? pomůžeš jí tím nějak, že o tom víš a klepeš se doma strachy a napětím?

a natož
@lenatko91 "abych se za tebe mohla modlit" - no tfuj! :D bůh to má asi naplánovaný dokonale, no ne?

nevim, mně to přijde fakt ujetý. podle mě to nic pozitivního nepřináší. chtě nechtě, když to trvá dlouho, ten, co o tom ví, ale není u toho, začne vymejšlet katastrofický scénáře, a celkově prostě vyzařuje nějakou nervozitu minimálně, když už ne pořádnej strach. ani jedno nikomu fakt nepomůže. je to spíš taková "kontrola", že jako jsem v obraze a že nechci nechat svoje dítě dospět.

isabelafuentes
16. čer 2019

Davali jsme vsem vedet az po porodu a bylo to jedno z nasich nejlepsich rozhodnuti. Delame to tak u vsech dulezitych veci-jdeme s tim ven,az kdyz je "upeceno". Rodila jsem 20 hodin a rozhodne bych nechtela,aby se cela rodina celou tu dobu stresovala,nebo nam psala/volala. Citila bych se hodne pod tlakem. Takhle jsem na to mela klid a cistou hlavu. Je to velice intimni chvilr,ktera se tyka jen vas dvou. Babci a dedulove pockaji😊. Nakonec nam i sami rekli,ze byli radi,ze to maji bez nervu👍

isabelafuentes
16. čer 2019

Ono,cim min toho clovek sdili s okolim,tim lepe se vyhne komentarum,hodnocenim a kecum,o ktere proste nestoji.

anny87
16. čer 2019

Já volala kolem 3 hod v noci rodicum a sestrenici. Byli jsme tak domluveni. Prostě se jich zeptej, jestli chceu ať volas.

lajla
16. čer 2019

Ne

v_erunka
16. čer 2019

@babanci mamka se sestrou měly koupenou dovolenou s odjezdem přesně den před mým termínem porodu. Kupovaly jí už v říjnu, rodím v srpnu, takže jsme tenkrát ještě neměli zaděláno 😉. Kvůli nemoci sestry nikam nejedou.

lenatko91
autor
17. čer 2019

@babanci podle mě na tu těžkou hodinku už je v té době manžel, ne matka..

lenatko91
autor
17. čer 2019

@normalnimatka mluvíš mi z duše... oni o nás potřebují mít přehled, tchyně by byla nejradši, kdybychom bydleli u nich a ona se o nás všechny mohla starat.. oproti tomu já potřebuju svobodu a vlastní prostor, kde jsme jen já, manžel a mimčo, pak jsou hranice a pak oni. Mám je ráda, ale chci i vlastní rodinu..

lenatko91
autor
17. čer 2019

@anny87 je by spíš mělo zajímat, co chci v tu chvíli já ne? Je to sobecké, ale rodit a nejvíc “trpět” budu já, tak by mohli brát ohled ne?

andelka
17. čer 2019

My jsme to dopředu říkali jen jednou,když bylo potřeba pohlídat starší dítě. Poprvé ne,protože byla asi 1h v noci a já jsem ani nevěřila že rodím. Možná to manžel volal až jsme byli v nemocnici,ale pochybuju. Nikoho by nebudil,měl dost nervy sám a porod byl rychlý, malý se narodil ve 4h. Tak jsme volali až ráno. Druhý syn se mi narodil po půlnoci. To věděla moje mamka a můj brácha se švagrovou,že jedeme,protože ona hlídala a oni mě vezli do nemocnice. Třetí porod začal dopoledne v sobotu,děti jsme neměli doma a byla to též rychlovka,nikomu jsme neříkali,že jedeme,též jsem nečekala že to bude už ono a zas rychle. Volali jsme až odpoledne po porodu. Myslím,že nikomu nevadilo,že nehlásím odjezd ,já stejně nikdy nevěřila že už je to porod. Nechtěla jsem plašit nikoho. A asi byli i rádi,že to bylo bez nervů pro ně.

pierina17
17. čer 2019

My nic neříkali! Nechtěla jsem, aby seděli vystresovani u mobilu a přemýšleli jestli už, proč nepiseme, jestli to netrvá už dlouho, atd. Vyšlo nám to u obou tak, že nikdo nic nevěděl a volali jsme až byli na světě...a obě babičky mi moc dekovali, že jsem to tak udělala! 😉

Strana
z9