Ambulantní porod - Chrudim, Pardubice
Ahoj holky,
porod se mi blíží a tak začínám shánět pro mě nejvhodnější porodnici v okolí. Nejblíže to mám do Chrudimi. Ale... už od začátku jsem věděla, že pokud budeme obě v pořádku, nechci aby prťous zažil první týden někde v nemocničním prostředí, ale pěkně doma, s mámou a tátou. Tudíž jsem se rozhodla, že chci rodit ambulantně a nebo být v porodnici den, max. 2.
Mým přáním je také spíše pasivnější porod ze strany porodní asistentky a taky bych chtěla rodit v poloze, která mi bude pohodlná, ne nutně na zádech.
Tak jsem kontaktovala porodnici Chrudim, s tím, že bych u nich ráda rodila a to ambulantně a bylo mi řečeno, že do 24 hodin mi mimčo v žádném případě domů nepustí, standart doby ležení na odd šestinedělí je 4 dny, v Pardubicích to mají podobně.
Máte někdo zkušenosti v tomto ohledu s porodnicemi v Pardubickém kraji nebo se striktním odmítnutím propuštění domů? 🙂 😕
@mrs_v tak to asi trošku jo.protože to člověka sere že někde je někdo kdo toto bere jako NORMÁLNÍ. ale myslím že většina tady píše a komunikuje velmi slušně bez útočení. A s stím co píše @sromulenka ZÁSADNĚ nesouhlasím.A někdo to na mě zkusit tak bych se asi slušně nechovala.
@shine2015 Děkuji moc za reakci. Já si z toho nic nedělám, naopak se velice bavím, jaké jsou tu ženské. Vím, že jsem pracovně, člověk na správném místě, pracuji s dětmi, do práce se těším každý den a když vidím spokojené maminky, které, když po nějakém čase potkám, připomenou se a rádi si popovídají, a zavzpomínají jak byly se mnou a naší péči spokojené, těší mě to o to víc. A pak.. kolik z těch urejpaných ženských může po rodičovské tvrdit, že mají vysněnou práci?... Já ano 🙂 . Takže nad tím, vším mávnu jen rukou. Já mám v životě štěstí, takže všem urejpaným jej také přeji. Neseďte u PC, a běžte radši třeba i s dětmi na procházku a užívejte si sluníčka. Hned se vám zlepší nálada... 😀
@sromulenka uz to jdu psat ze valime na bazen 😃 mejte se hezky. Uzivejte deti...ja se tady zase par mesicu neukazu abych zjistila,ze vubec ale vubec o nic neprichazim 😃
@shine2015 já mám porodnici vybranou skvělou.I první porod jsem měla podle sebe.To už jsem tu někde psala.
Jen mě prostě zaráží že v dnešní době je žena co rodí brána jako kus majetku porodnice, snad i bez mozku a nemůže mít vlastní názor natož si sama zvolit jak svoje dítě porodí.
@anelamates No prave, meni to ty zle matky, co rvou ze sprch, ze jim nikdo odvazet deti nebude. 😉
@sromulenka nema to smysl tady resit.Obdivuji Te,ze mas takovej nadhled 🙂 Preju hodne spokojenych maminek 🙂
@shine2015
to jsme se nepochopili, píšeš, že někde není rodičák atd.
na to jsem odpovídala, kdyby to tady nebylo a potřebovali bychom pro domácnost více peněz, zařídím si to a dítě opravdu do jestlí v roce dávat nebudu 🙂
jsem spokojená se systémem v čr, ale kdyby nebyl, uděláme to jinak...
ale tohle do diskuze nepatří.
tady se řeší že 90% zdravotníků si hraje na boha a vše ví a žena je tupec a ptořebují z ní vydolovat dítě ...
@sromulenka tak člověka může bavit a naplňovat i práce za kasou a přesto ji nebude dělat dobře že?
Je prostě špatně pokud jakýkoliv zdrav. personál jakkoliv uráží,sankcionuje,nebo blbýma řečma častuje matku co má vlastní názor a vyžaduje trochu respektu k němu.
@anelamates A kde píšu, že jsou porodnice hrůza a děs? Já si vybrala porodnici tak, abych měla jistotu, že porodím ideálně dle svých přání, ale pokud nebude zbytí, tak budou jednat rychle. A současně takovou, kde mi nebudou diktovat, co s miminem, ale budou se řídit tím, co si přeju, pokud bude dítě v pořádku a nebude nutná akutní péče.
@terry1512 to ale neplati pro vsechny porodnice....sama pisete,ze jste to mela podle sebe....misto stezovani - ted plati pro ostatni,by si mely najit a vybrat tam kde jim to bude vyhovovat....sama jste spokojena,zaridila jste si to tak aby Vam to vyhovovalo....to same muzou udelat i ostatni zeny...
Mejte se tu hezky.
@shine2015 a proč by žena měla objíždět porodnice a platit si personál, když chce věci, které by měly být normální?
To neni nadhled, to je arogantni presvedceni, ze siri pravdu a nic nez pravdu.
Stiznosti potreba jsou, stejne tak debaty sire verejnosti, prave aby se to zmenilo. Vsechny zeny nemohou rodit v peti ceskych porodnich. 😁
@komive
měla jsem to napsat jinak. ze zkušenosti mých a kamarádek většina porodnic je ještě 100 let za opicema 🙂
já druhé dítě rodila 350km od domova, sice přirozeně, ale i tak se to neobešlo bez keců, strašení a urážek....
v čr vím zatím jen o 3 porodnicích, kde se chovají s respektem a respektují opravdu přání 🙂
a já u porodu agresivní nebyla, slušně jsem prosila i v slzách a vyhověno nebylo, pan doktor se nemůže přece ohýbat a musí tam dobře vidět :D
@eficenka ja si nemyslim ze 90%....moc nechapu s jakou jistotou to tvrdite....to je da taky videt i z druhe strany ze matky si mysli ze muzou vse....chce se na situaci podivat z obou stran. A kazda matka si muze najit nemocnici i lekare ktery ji bude vyhovovat....a pokud ma problem nemusi se hned hadat ale slusne se snazit domluvit. V dnesni dobe to jde. Cimz netvrdim ze nejsou kreteni ve zdravotnictvi. Jsou. Ale jsou i kravy matky,kdyz to tak musim napsat. Je to neresitelne.
At se Vam dari ,nemyslim ani nemyslela jsem to nijak na Vas. Proste jen mi prijde ze tady v cr si vsichni stezuji a hledaji co je spatne....nemyslim si ze by lekar nebo sestra chtel cilene ublizovat jak matce tak diteti.....to ke cele.
@eficenka Teď nemluvím o porodu, ale o následných debatách, kdy se zde zdravotnice posílá do kravína a hrozí se jí, že jí někdo může rozbít ústa 😉 Já situaci porodnic v ČR natolik zmapovanou nemám. Věřím, že jsou dobří porodníci i sestry i v ostatních porodnicích, jen hrozně moc záleží, na koho zrovna člověk natrefí.
@shine2015
viz výše, dle zkušeností mých a mých kamarádek se má 90% ještě co učit..
špatné je orpavdu uspěchávání porodu, zbytečné vyvolávání, píchání vody, nástřihy, nucení tlačení v leže atd.. však doufám, že časem mé děti budou rodit v klidu, třeba v porodním době.
takový nešvar mnohých lékařů je opravdu - ne že by chtěl ubližovat, ale já vím, mě to tak učili a tak to je. dále nezkoumají, nezajímjí se.... a o tom to je... vidět 100 přirozených porodů, pochopí, že nejsou většinou u porodu třeba a to by ranilo jejich ego 🙂
@somalicats Neříkám, že to píšeš ty, ale začátek diskuze prostě takto vyznívá, a dá se říci, že to takto zní stále. Ano, nikdo to tu přesně takto neformuloval, ovšem obsahově to je takhle.
@betelgeuzz protoze co uena to jiny nazor....a je jedno zda je to zubar nebo gyndar. Za zubarem taky pojedu tam kde vim ze me dobre osetri,ktery mi sedne i lidsky. Nepujdu k prvnimu ktery mi to taky udela protoze vysel skolu a umi to.
@shine2015 Ne vzdy si muzes vybrat. Viz ti nedonosenci. Tam proste neni prostor hledat varianty. Presto clovek ocekava partnersky pristup. Ne ponizovani, trapne prupovidky, atd.
Ja chapu, ze ta prace je narocna, ale pro matku jde o velmi zatezujici situaci a potrebuje podporu. Jen silna mama muze podporit sve dite, aby se brzy vzpamatovalo a mohlo domu.
@komive
pokud zdravotnice neví základní rozdíl mezi sids ( kde nepomůže ani monitor, je to nevratný stav)
a dechovou apnoe, je to fakt na pováženou!
a sebrat mi dítě, rozhodně se budu bránit, ústa bych nerozbila, ale pěkně si postěžovala.....
opravdu znám jen 3 dobré porodnice... zbytek záleží často na personálu, ale růžové to není :(
@shine2015 je úplně jedno, jaký má žena názor. Pokud by se personál na ten její názor ptal a podle něho jednal, budou všechny porodnice vyhovovat všem a nemusí rodičky jezdit desítky kilometrů do porodnice, která je ochotná splnit její přání.
@komive když tu napíše "no tak si to miminko prostě vezmeme." ?To se ti zdá být jako v pořádku? Tobě jako celkově přijde v pořádku když máš jako někam jít s tím že potřebuješ štěstí aby si nenarazila na vola?Co ty holky co nemají na dulu nb PA a chlap se jich nezastane?Ty mají být jako vydány personálu na milost a nemilost?A promiň ale v 21 století aby si nějakej idiot dovoloval cokoliv zakazovat rodici ženě.To jsme furt někde na úrovni 70.let.
@tahejhula Ovšem stejně tak může kdokoliv uvést, že i u Tebe je to pouze arogantní šíření toho, že máš pravdu. Pozor na to, je to diskuze a každý má právo na svém názoru trvat. Už se mi to párkrát také přihodilo - jestliže já zastávám stále jednu pravdu, pak jsem vyzvána, abych odešla a neplevelila téma, kde si ostatní zastávají tu svoji. Jenže to není diskuze. Ano, já prostě nesouhlasím se spoustou žen ohledně toho, co si myslí o nemocnicích, ale budu trvat na tom, že mají právo to říkat a myslet si to. Stejně jako si já myslím, že v prostředí nedostatku peněz a zastaralého vybavení, nedostatku sester a občas už i lékařů, dělají naše nemocnice výbornou práci a lékaře máme vynikající. Stejně jako jsou vzdělané i sestry. A někteří jsou zkrátka necitliví, a někteří jsou špatní. Ale většina z nich je dobrých, část vynikajících a málokterý jde do práce s tím že dneska zase někoho zmrzačím. A za tím si stojím a stát budu.
@shine2015
jsem v několika skupinkách jak MK tak FB atd, kde je hodně hodně zkušeností. jsou psané i porodnice s laskavým přístupem .. ale ty "klasické" převažují.
víš proč se bojí legalizovat porodní domy? dle jednoho primáře, protože jediní doktoři ví jak rodit... ( smutné, že tady v čr dle lékařů rodí oni, v zahraničí rodí žena a lékař dopomáhá)
@tahejhula vsak matka ma pusu a muze slusne reagovat. A nedonosenci ti by dle me v porodnici pozdeji nemocnici byt meli....
Holky ja se neprisla hadat. Venku je nadherne,valim ven...
Vy udelejte maximum ale nerozcilujte se a nestezujte si dopredu. Zkuste se poptat a najit nekohi kdo Vam sedne.
Drzte se maminky...a krasna zdrava miminka at mate a jste s nimi brzy doma.

@terry1512 tak nereste,ze oni se divi....ale vyberte si nemocnici i porodnika,ktera vam vyhovuje. Dnes se da domluvit vsechno.....
Aby to nevyznelo blbe - nekteri doktori jsou fakt kreteni,o tom zadna....ale dnes se da vsechno zjistit a domluvit....jsou gyndari a jsou schopni,maji smlouvu s porodnici a daji Vam na sebe kontalt da se domluvit i ze Vas odrodi on ze mu zavolate.....