Jakou máte zkušenost s gynekologií a porodnicí v Hradci Králové?
Ahoj holky 😊
Zajímá mě, zda tu je někdo z HK, kdo tu má gynekologa a rodil zde. Ke komu jste chodily, jak jste byly spokojené? Co porodnice v HK? Případně zda jste využily v těhu i nějaký předporodní kurz nebo cvičení?
Děkuju za sdílení zkušeností 🩷
Gynekolog Mohamed Farrag moc spokojena 🤩 a FNHK taky sem vždy byla spokojena 🙂
Gynekolog Mohamed Farrag moc spokojena 🤩 a FNHK taky sem vždy byla spokojena 🙂
@anonym_6c7c1c děkuji za odpověď 😊😇
Tohle je vždy ošemetné téma, může být 20 žen spokojených a vůbec nic to neříká, jestli ty budeš spokojená, nebo ne, ale je trochu red flag, když je 20 žen z poslední doby nespokojených.
Někdy stačí, když se změní PA u porodu, protože jí končí směna a druhá ti může sednout lépe než první a suprově tě podpoří, nebo může nastat i opačný scénář.
Ideální je si ujasnit, co chceš, navštívit porodnici a ptát se, dát na svůj dojem. Napsat si svoje porodní přání.
Jsou ženy, které chtějí rodit do vody. U toho se ptát, kolik porodů do vody měli v tomhle a loňském roce, jaké jsou podmínky atd. Jsou ženy, které tento způsob porodu nechtějí a nejradši by rodily císařem. Jsou ženy, které epidurál nechtějí a ty, kterého ho chtějí. Je dobré znát jaké jsou vedlejší účinky léků na bolest. Je dobré vědět, že jsou různé polohy, můžeš rodit na boku, dřepu v kleče, v polosedě.
Na diskuzích jsem se setkala s názorem PA mi nenabídla jinou pozici než v leže i s opačnou variantou PA mi pořád nutila nějakou pozici, mně bylo nejlépe vleže. Je dobré poslouchat své tělo.
Moje sestra byla na kurzu Jemného zrození i s partnerem, rodila přirozeně. Kamarádka byla na tom kurzu až před druhým porodem a byla spokojená, lépe připravená. Uměla lépe pracovat s kontrakcemi, byla více v klidu. Jiná kamarádka byla na kurzu od porodnice, porod skončil akutním císařem. Ale jako není to úplně pestrý vzorek... Jiná kamarádka bez kurzu rodila vaginálně, ale její máma je PA, takže měla info od ní. Jiná kamarádka plánovaným císařem.

Na porodnice se podívej tady: https://pruvodce-porodnicemi.aperio.cz/