icon

Jakou porodnici v Praze nebo okolí doporučíte?

wejinka01
23. lis 2016

Ahoj. Dneska mi doktor řekl, že se mám ve 14 tt přihlásit do porodnice. Jakou porodnici v Praze nebo v okolí doporučíte i? Uvažuji o Neratovicích, ale slyšela jsem, že tam mají dost plno. Děkuji za názory a zkušenosti Veronika 🙂

Strana
z3
markketax
29. lis 2016

Neratovice mívají teď hodně často stop stav, jsou přeplněné. Je nutné s tím počítat!

monikagurthova
29. lis 2016

@wejinka01 ahoj hodne chválí Podoli ja rodila u nas v Benešově a nemuzu si absolutne stěžovat přístup super jak doktoři tak sestry. Na Podoli mi říkali když jsem tam byla na jedním vyšetření ze když mají plno doporučuji Benesov. Ja šla akutním císařem a opravdu nemuzu říct ani popel proti teto porodnici

wejinka01
autor
29. lis 2016

@markketax Jo to jsem bohužel četla a dělat si 2x registraci me moc nebavi 😉 chci si domluvit prohlídku a uvidime, která me vice zaujme 😊

wosk
29. lis 2016

@wejinka01 za sebe muzu rict, ze pri prohlidce a na strankach naslibuji hory doly a realita byva jina. Ja muzu doporucit hlavne asertivni pouceny doprovod k porodu (aby vedel, co chces a co ne) a myslim si, ze muzes hezky porodit kdekoliv. Melnik pred 5 letx mel trochu mouchy, ale sla bych tam znova, Neratky pred dvema se zaplacenou PA bezkonkurencni (proto jsme si je vybrali i tentokrat). V obou porodnicich se v pripade pretlaku, treba kdyby dite a matka nebyly spolu, da odejit ambulantne domu. Preji statsnou volbu!

nikita911
19. únor 2017

@werumka Ahoj, pokoje v Podolí jsou na šestinedělí i se sociálkou? Já jsem slyšela, že právě na socku musíš daleko chodbou a je jich tam dost málo na poměr pokojů. Nevíš, jak je to s ostatními poplatky? Třeba otec u porodu? Nebo nadstandard?

werumka
19. únor 2017

@nikita911 Já jsem v Podolí nerodila. Ale za otce u porodu se konkrétně zde platí tuším 700 Kč. Sociálky jsou společné na chodbě. Seznam nadstandardů máš tady: http://www.upmd.cz/pro-pacienty/nadstandardni-s...
Je lepší počítat s tím, že volné jsou spíš ty dražší.
V Motole jsou na šestinedělí sociálky na pokoji - vždy pro dva pokoje (tj. čtyři ženy). Teď už tam mají oddělené porodní pokoje. Nevýhodou je, že se může po porodu stát, že Tě ubytují na gyndě a miminko je na novorozeneckém.
Jsou to takové "bolesti" větších porodnic, se kterými je potřeba počítat.

nikita911
19. únor 2017

@werumka Díky za info.

kettkav
19. únor 2017

@nikita911 Ahoj, rodila jsem v Podolí před 3 týdny. Otec u porodu stál 800,-. Nadstandard nebyl volný ani jeden. Sociálky na chodbě mi nevadily, nebylo to daleko a nikdy jsem nestála frontu. Jen už jsou takové zastaralé a čistota nebyla teda úplně top. Když budeš chtít ještě něco vědět, klidně napiš. Celkově Podolí hodnotim tak, že bych tam šla znova.

nikita911
19. únor 2017

@kettkav Ahoj, díky moc za odpověď. Přiznám se, že Podolí je zatím můj favorit, ale trochu mě děsí některé recenze, že je tam neochotný personál, mladí, nezkušení doktoři, platby za téměř cokoliv. I ten otec u porodu...nemělo by to být zdarma? A pokud bych tedy zvolila standard pokoj, tak jsou po kolika - max. po dvou? Děcko ti nechají u sebe na pokoji? Co dostaneš za výbavičku a co je potřeba nezapomenout? Byla jsi na těch jejich předporodních kurzech? Má to smysl? Taky se říká, že Podolí má nej... vybavení, kdyby náhodou nastaly nějaké komplikace. Je to tak? Díky moc. 😉

nikita911
19. únor 2017

A nevíte, jak jsi na tom ve srovnání stojí Podolí, Bulovka, Krč a Apolinář? Z hlediska pokojů? Po kolika je standard? Je sociální zařízení na pokojích? Kolik stojí nadstandard? Kolik se platí za otce u porodu? Kolik stojí předporodní kurzy? Jaký je personál? Co vše se dostane po porodu a co je nutné si přinést? Nechají vám mimčo u sebe? Poradí s kojením, koupáním? Čtu recenze na netu, ale je to strašně těžké na posouzení. Každému vyhovuje něco jiného, tak bych jen ráda porovnala holá fakta. Díky moc za info.

werumka
19. únor 2017

@nikita911 Musíš si spíš dát dohromady, co je důležité pro Tebe. Podle toho si pak vybírat. Všude můžeš narazit na blbou směnu nebo naopak na úplný anděly. Podle toho se řídit moc nedá. Spíš si dej dohromady, co čekáš od vybavení/šestinedělí a vedení porodu. Když pak najdeš takovou porodnici, tak už Ti je pak celkem jedno, jestli chtějí nějaký příspěvek za doprovod. Taky záleží, jestli se dají předpokládat nějaké komplikace nebo se jedná o fyziologické těhotenství.

kaci11
19. únor 2017

@nikita911 loni jsem rodila uz podruhe na bulovce,poprve platil otec u porodu 500 a ted nic. Pokoje jsou nadstandart jednoluzkovy se socialkou,pak dvoupokajaky se socialkou,se kterou se deli dalsi pokoj. Takze 4 zenske a pak standard po 3 se socialkou se kterym se deli o dalsi pokoj. Takze 6 zenskych. Predporodni kurz cca 1000. Pokud si dobre pamatuju. Sestinedeli v pohode i sestry a doktori. Akorat jidlo se obcas nedalo jist. Ale jsi tam chvilku. I co se tyka kojeni sestry mile. Kdyz budes jeste neco chtit vedet tak napis.

kaci11
19. únor 2017

@nikita911 s kojenim ti pomuzou a mimco mas u sebe na pokoji pokid tomu nebrani jine duvody. Koupani je na pokoji a sestra ti to ukaze. Ceny pokoju si najdi na netu to uz si nepamatuju. Veci na prcka i na tebe ti daji. Dyztak se ptej.

nikita911
19. únor 2017

@kaci11 Díky moc za info. A z hlediska vybavení - myslím přístrojů a event. péče, pokud by se něco zkomplikovalo...jak je na tom Bulovka vs. Podolí, o kterém se říká, že je právě připraveno i na event. rizikové situace? Jinak se zdá Bulovka totiž velmi fajn.

kaci11
19. únor 2017

@nikita911 myslim si,ze tam je dobre vybaveni. Kamaradce tam delali cisare a chvalila je. Ty mas rizikove? Ze se zajimas o vybaveni porodnich salu.

nikita911
19. únor 2017

@kaci11 Zatím ještě rizikové nemám, ale jsem v rizikové skupině - prvorodička nad 30let, v rodině potraty atd. Tak mě to zajímá jen informativně...nechtěla bych, aby pak mimčo museli převážet v sanitce do jiné nemocnice při event. rizikové situaci.

stesil
19. únor 2017

O predcasniatka sa ti postarajú v Podolí alebo v Motole

kaci11
19. únor 2017

@nikita911 maj tam novorozeneckou jipku. Kvuli veku bud v klidu. Holku jsem rodila ve 36 a kluka v 39. Pred holkou zmlkle tehu.

kackakastanka
19. únor 2017

@kaci11 jo ten vek jako riziko me tedy zaujal a vykouzlil usmev na rtu 🙂, dneska uz jsi ve triceti skoro mlada maminka a ne rizikova...tam je to mozna trochu vice reseno, kdyz jsi nad 35, a to hlavne kvuli genetice miminka, ale ne kvuli porodu, ale rizikova nad 30 😉 to jsou kolem me potom vsechny prvorodicky...
@nikita911

werumka
19. únor 2017

@nikita911 Novorozeneckou jipku mívají i porodnice v okolí Prahy. Pokud by se ukázal problém už v průběhu těhotenství - u Tebe nebo mimča - vezmou Tě i bez klasické registrace. Tj. třeba Podolí, Motol (ti se soustřeďují na problémy se srdíčkem), Apolinář.

tetta
19. únor 2017

@nikita911 Pokud jde o vybavení Jipky, tak Podolí je nejlepší.

kettkav
19. únor 2017

@nikita911 My jsme byly na pokoji 3, ale nevím po kolika max to tam je. S personálem jsem byla spokojená, už v pořádně byli všichni příjemní a přístup se mi líbil. Porod jsem měla trochu komplikovanější a když šlo do tuhého,během 15 vteřin bylo u mě dalších 5 lidí včetně zástupce primáře. Byli to opravdu profíci s věřím, že rodit v nějaké menší porodnici, nemuselo to dopadnout dobře.
Navíc jsem platila jen otce u porodu a 250,- za rajský plyn, který jsem si dala na šití (nejlepší investice).
Po porodu jsem dostala balík vložek a pro miminka byla na pokoji kosmetika na zadeček, Hipp nebo Welleda. Oblečení, látkové pleny a zavinovačky byly k dispozici.
Jinak co se týká vybavení pokoje, tak pro každého postel, noční stolek s malou skříňkou, dětské postýlky, stůl a židle kde se můžeš najíst,umyvadlo, přebalovací pult a váha pro miminka.

kettkav
19. únor 2017

@kettkav oprava: v poradně 🙂
A na kurzech jsem tam nebyla, chodila jsem na ně do Studia pro ženy, tak to stačilo.

kettkav
19. únor 2017

@nikita911 Když jsem byla v Podolí,zrovna tam dovezli nějakou paní s miminkem, které přeložili z Neratovic. A moje sestřenice rodila v Podolí o měsíc dříve dvojčata, péče kvalitní.

nikita911
19. únor 2017

@kettkav A o jaké porodnici prosím mluvíš? 🙂

kettkav
20. únor 2017

@nikita911 Podolí

karlajasmine
20. únor 2017

@nikita911 Ja jsem rodila prvni dite u Apolinare, na pokojich jsme byly tri, sdilene socialni zarizeni s vedlejsim pokojem. Jidlo na chodbe u pokoje, navstevy na dalsi chodbe o kus dal. Hekarna po 4, na porodnim sale jsem byla sama (nikdo jiny v tu noc nerodil). Personal byl mily a prijemny, vse vysvetlili. Jedine, co mi tam vadilo, byla prave ta obrovska koncentrace lidi ve starsim (a tedy mensim) prostredi, pripadalo mi to po porodu velmi unavne. Ale myslim, ze to bude v Podoli (a asi celkove ve vsech prazskych porodnicich) podobne.

Strana
z3