icon

Je povinná evidence do porodnice před termínem porodu?

gujduska
10. únor 2022

Zdravím, maminky slyšela jsem něco o evidenci do porodnice, co je na tom pravdy, je to teď povinnost se registrovat na zhruba termín porodu? Díky

zuzineckah
10. únor 2022

@gujduska pokud plánuješ rodit v Praze, tak jo.

xnikax1
10. únor 2022

@gujduska nemusí to být ani v Praze, taky jsem musela a hodně brzy na konci prvního trimestru.

zuzineckah
10. únor 2022

@xnikax1 jj, myslela jsem to tak, ze v Praze určite 👍

ellyem
10. únor 2022

Já třeba rodila v Ostravě a nic nebylo potřeba.

rickym
10. únor 2022

@gujduska ve Zlíně určitě ne..😉

jjasmina
10. únor 2022

@gujduska v Brně ne

verunnaj
10. únor 2022

Liberec a Jablonec ano

merope
10. únor 2022

Ono to není povinné vlastně nikde - ale pak riskuješ, že tě kvůli kapacitě nevezmou a budeš shánět, kde rodit, proto v některých regionech je to v podstatě povinnost. Koneckonců když je třeba překotný porod nebo porod někde mimo bydliště nějak dřív, tak tě taky prostě vezme nějaká porodnice v okolí a neřeší se to. A i když máš registraci, může se stát, že tě stejně pošlou někam jinam, ale už se starají a je to spíše výjimka, když mají opravdu plno.

sanyy22
10. únor 2022

@gujduska v Krnově ne.

martulka88
10. únor 2022

@gujduska Záleží jak která - píšou informace na dané porodnici a nebo volat. V Hradci Králové se neregistruje. A nejde třeba ani zamluvit jednolůžko.

teryz
9. únor 2023

Ahoj, chci se poradit. Líbí se mi porodnice Hořovice a Příbram, v obou není nutná registrace. Jsem z Prahy. Mám tedy využít registrace a registrovat se do pražské porodnice? Vezmou mě pak v Hořovicích? Co myslíte? Kam na kontroly? Díky

teryz
9. únor 2023

Ahoj, chci se poradit. Líbí se mi porodnice Hořovice a Příbram, v obou není nutná registrace. Jsem z Prahy. Mám tedy využít registrace a registrovat se do pražské porodnice? Vezmou mě pak v Hořovicích? Co myslíte? Kam na kontroly? Díky

merope
9. únor 2023

@teryz Registraci máš zapsanou v průkazce. Řešila bych podle toho, kam právě pak chceš na ty kontroly po 30tt (a ideální je, aby to byla ta porodnice, kde pak budeš rodit - čistě z praktického hlediska - už tam budeš mít kartu, budou tě tam znát a tudíž nebudeš muset při kontrakcích vyplňovat miliardu papírů). Jinak kdyby byl jakýkoli průšvih a pokud žiješ v Praze, tak tě nechají rodit i v Praze, dokonce nám říkali na kurzech, že když si přivoláš záchranku k porodu, tak tě ne každá v každé situaci bude ochotná zavézt do jiného kraje (Praha vs. Středočeský kraj), ale že tedy v rámci Prahy jsou ochotní tě odvézt do porodnice, kde jsi registrovaná, i pokud bližší je jinde. Pokud nebudeš mít registraci nikde, tak by ti v danou chvíli sehnali, kdo tě vezme. Jen to v každé porodnici funguje maličko jinak a tak třeba nemusíš mít optimálně sbalenou tašku do porodnice.