icon

Porodnice Hořovice u Berouna

andik
8. led 2007

Holky jaké máte zkušenosti s touhle porodnicí?Chci jen upozornit,že před 3 týdny tady zaměnili miminka a kdyby jedné mamince neudělaly náhodné vyšetření pupeční šnůry,odvezla by si domů cizí mimnko. ☹

outeq
24. dub 2013

Zatim vsechny doktorky mi prisly hodne mlade 🙂 Potkala jsem tak 6 po dobu hospotalizace a kontrol od 35.tt, a vsechny do 30 max 35let. Muzu se zeptat jako uplne tele jako to teda funguje po porodu? Dite odnesou a muzu si pro nej kdykoliv jit, kdyz toho budu schopna? nebo musim zadat sestry a cekat az uznaji za vhodne? Jak dlouho si ho muzu nechavat na pokoji?

evlyn
24. dub 2013

@outeq Obě děti se mi narodily v podvečer, obě byli se mnou na porodním sále ty dvě hodiny, potom nás převezli na šestinedělí, děti si vzaly na noc k sobě sestry (u prvního mi to nabídli, u druhého jsem to myslím první nadhodila já - i když pak jsem v noci stejně nespala, takže jsem ji klidně mohla mít u sebe). Jediné co by, myslím, mohl být problém (pro ně) je, že "školení" o péči o miminko se dělává dopoledne a vícero maminek zároveň, takže večer tě nikdo neproškolí a mohli by mít "problém" ti dítě nechat. Ale nemyslím, že v případě trvání si na svém by to nebylo řešitelné. Obě děti mi nosili na kojení po těch 3-4hodinách, nebyl problém. Pokud došlo ke zpoždění, bylo to kvůli momentálnímu frmolu na oddělení - vizity + propouštění a stěhování maminek z gynekologie na šestinedělí apod. Ale vždycky se dalo dojít na šestinedělí za sestrami a domluvit se.
Větrat se dalo v pohodě na obou pokojích, kde jsem ležela - ano, pro lepší přístup k oknu jsem si musela odsunout noční stolek, ale ten byl stejně na kolečkách a nakonec jsem ho přestěhovala do nohou postele úplně - malou jsem měla v té postýlce vedle sebe na místě, kde byl původně stolek. Byla blíž k oknu - žloutenka. Jinak větrání nám bylo opakovaně doporučováno i sestrami, bylo tam opravdu teplo - rodila jsem v březnu a v červnu.
Jinak opravdu doporučuji, pokud se ti zdá něco v nepořádku, nebo si s něčím nevíš rady, tak se ozvat a ptát se. Ano narazila jsem tam na jednu dvě sestry, které buď neměly úplně dobrý den ( i když u té jedné mi to přišel spíš setrvalý stav), ale nebylo to nic hrůzostrašného a nebyl problém se buď ohradit, nebo počkat na jinou sestru. Zejména oceňuji přístup nočních služeb - i ve dvě v noci jsem dostala rychlé proškolení o kojení, včetně zkouknutí co a jak dělám, popř. co dělám špatně...

romantika
24. dub 2013

@evlyn
a mohu se zeptat, jak tam ty pokoje vypadaji? jsou zachody a sprchy primo na pokoji a po kolika maminach se tam byva? Jak je to s navstevama, manzel muze na pokoj a zbytek rodiny, pripadne jak dite?
Jeste tady nekdo vzpominal ze po porodu (myslim primo ty 2 hodiny na sale) mel dite u sebe, to je bezne, nebo jako jinde sup do inkubatoru, chvilku se na nej muzete divat a pak si ho vezme detska?
Diky moc za info, prvni jsem rodila v Motole, tak znam tohle.
Jo jeste takove blbosti, jak je to tam s jidlem, ja mela problem nosit ty tezke plechove tacy od vydeje do jidelny a jidlo se vydavalo na chodbe pred jidelnou, kde byli i navstevy, takze jsme si pak deti hlidali navzajem, nebo proste predpokladaly, ze je na pokoji nikdo neukradne. Diky moc

berynka
24. dub 2013

Já rodila v noci, malou mi na porodním pokoji nechali 2 hodiny. Ležela jsem na porodím lůžku, malá byla pod svícením vedle na podložce. Nebylo to moc příjemné, já byla přikrytá normální dekou a skoro nade mnou ten ohřívač 😒 . Malá byla vzhůru a docela plakala, já jí mohla maximálně hladit na tělíčku na na hlavě. Potom mě odvezli na šestinedělí (ve 3h ráno) a malou si vzali k sobě. Pak už jsem jí měla cca od 10hodin ráno po ranní vizitě pořád 😉 .
Starší dceru v Motole dali po porodu taky do inkubátoru a vůbec neplakala, mohla jsem si ho otevřít a pohladit jí. Takže to bylo skoro stejné, jen pro miminko asi menší stres.

Pokoje jsou po dvou a každý má svůj záchod a sprcháč. Návštěvy jsou 2x denně, hodinu dopoledne a pak myslím od 14 do 19hodin.
Jídlo nosí na pokoj a do pokoje si pro něj taky chodili 😉

evlyn
24. dub 2013

@romantika Pokoje byly po 2-4 (já ležela na dvou a třílůžkovém, nadstandart byl plný), u každé postele samostatný stolek, pojízdná postýlka, monitor na tv a internet. Na každém pokoji byla samostatná sprcha se záchodem a umyvadlem, a košem na špinavé prádlo, pleny apod. Kromě toho stůl, židle a jakoby "kuchyňská" linka - na té se přebalovalo, koupaly prťata v umyvadle, byly v ní uložené náhradní pleny, oblečení, kojící polštáře a tak.

Po porodu nás pokaždé nechaly samotné s prckem a mužem - tak ty dvě hodiny. Prcek je oblečený a vedle tebe pod svícením (ohřívačem) - nevím jak by se tvářili na to kdybych ho chtěla do náruče (u dalšího bych ho do náruče chtěla, i když nemyslím, že by se nám stala nějaká újma tak jak to bylo 🙂), ale myslím, že by to bylo na dohodě a na kontrétní situaci. Já se cítila po druhém porodu víc "při sobě", víc jsem si všechno uvědomovala - u prvního jsem byla jakoby v "rauši" 😀

Po porodu (až tě zašijí, prcka zváží přeměří, prohlídnou - všechno se dělá na pokoji vedle tebe) všichni odešli a byl ty dvě hoďky klid, pak přišly sestry, muž se rozloučil, já se šla (s pomocí) ospršit a vyčůrat a převezly nás obě na šestinedělí. Malou vezly v postýlce vedle mě, ale pak si ji vzaly k sobě (podle dohody, bylo to kolem sedmé osmé večer). Dostala jsem večeři (k obědu jsem měla jenom polívku, v porodnici jsem byla od rána), chvíli jsem koukala na tv a šla spát - moc jsem toho ale nenaspala - sice byl klid, ale hormony byly nastartované, takže mě budily snad i děti v bytovkách u nemocnice 😀

evlyn
24. dub 2013

Jo a jídlo nám nosili na pokoj, pak se vrátili pro tác (to byla snad jediná nepříjemná chvíle z celého dne - když se pro něj vrátila a já ještě neměla snězeno, protože jsem zrovna kojila).
Návštěvy mohlo dopo na chvilku a spíš na chodbě (nebo v tom návštěvním koutu), odpoledne i na pokoj - ale když to byla větší skupina, tak taky na chodbu. Manžel ale mohl v pohodě ke mě na pokoj, staršího jsme do porodnice nebrali, zvládnul to doma v pohodě.

waclava
1. kvě 2013

Zdravím,muism říct že moje zkušenost z hořovicnou nemocnicí lépe řečeno s personálem a přístupem byla opravdu hrozná...Přenášela jsem 10 dní a jela pak ráno na vyvolání do nemocice,v 7 hodin ráno jsme dostala tabletku na vyvolání,od půl 9 kontakce po 4 minutách a kolem 5 mě převezli na porodní pokoj,jelikož dřív to nešlo požádala jsem o epidurál v 8 hodin večer se mi porod zpomalil vyšetovat mě chodila nějaká mladá doktorka,dostala jsem iněkci na povolení svalstva po 2 hodinác přišla sestra stím jestlise teda něco děje,a že ještě počkáme..po dalších 2 hodinách přišla sestra natočit monitor a zjistila že miminko má sabý srdeční ozvi,najednou přišla doktorka a žeje problém odešla a přišel pan primář který po vyšetření vyštekl na doktorku že je snad uplně slepa,že nepoznala že porod se zastavil a že rodit normálně ni nemohu,a že ani kleštěmi to nepujde a mimiko nemá přívod vzduchu takže jsem ,,šla´´opravdu šla na operační sál a udělali mi císaře,po tom co mi ukázali miminko tak primář mě ujistil že všechno bude ok .manželovi ji ukázali hned a mě ji přinesli v 6 ráno ...vím že nemocnice je nemocnice ,ale myslím že při porodu je opravdu dulezitý jaký lidi a prostředí máte kolem sebe.

renny7
17. srp 2013

Ahojky maminy! 🙂
Tak mám za sebou druhý porod v Hořovické porodnici a opět super! Nemůžusi stěžovat. Byla to rychlovka, porod trval necelé dvě hoďky, slečna dr.Závorová a porodní asistentka byly suprový. Šestinedělí super, jen jsem tam byla v těch vedrech a to bylo šílený ☹

lennus
7. říj 2013

Je tu prosím někdo, kdo rodil v poslední době v Hořovicích? Díky.

jennyska
9. říj 2013

Ahoj maminky,

na MK máme takovou společnou knihovničku, kterou si tady s maminkama tvoříme a každá z vás se do ní může přidat. Jsou v ní jak obecné informace o věcech týkajících se těhotenství, mateřství, tak hlavně Vaše cenné zkušenosti. 🙂

Máme v ní i téma Porodnice Hořovice a protože vy s ní máte už nějakou tu zkušenosti, myslíte, že byste ji mohly vložit na https://www.modrykonik.cz/porodnice-horovice/ ? 😉

Pokud ji vložíte, velmi pomůžete ostatním maminkám, které právě vybírají z českých porodnic a rozhodují se mezi různými městy. Díky Vám najdou obecné info o porodnici a Vaše zkušenosti na jednom místě. 🙂

Děkuji Vám a přeji krásný den!
Jennyska

renny7
12. lis 2013

@lennus já 1.srpna 🙂

outeq
12. lis 2013

@lennus a já 15.května 🙂

hofka1
12. lis 2013

23.10. 🙂

lennus
12. lis 2013

@renny7 @outeq @hofka1 A můžete mi prosím napsat reference? Jak jste to měli daleko? Díky moc! 😉

jenny.kay
12. lis 2013

@lennus Já rodila teď 2.11, jela jsem z Prahy - Stodůlek. Byla jsem spokojená, rodila jsem spontánně po předchozím císaři. perfektní sály, příjemný a schopný personál, šestinedělí prima pokojíky (první porod v Podolí a tam bylo šestinedělí horor). Jen jeden den nás nutili do "kojícího maratonu", aby nám děti přibraly a my mohly domů, ale jinak jsem naprosto spokojená se svou volbou.

outeq
12. lis 2013

@lennus jela jsem jen ze Zdic, ale jela bych znovu odkudkoliv 🙂 Spokojenost na 100%, nemám absolutně co vytknout, od prostředí, personálu, jídla a to jsem náročná a nesnáším nemocnice. Možná jsem trochu ovlivněná hladkým průběhem porodu...Rodila mě MUDr Křenková, porodní asistentku si nepamatuji jménem, o malého se starala převážně primářka MUDr. Dokoupilová

hofka1
12. lis 2013

já měla císaře plánovanýho, ale máme to jinak půl-třičtvrtě hodiny .. byla jsem velmi spokojená, nenarazila jsem na jedinýho nepříjemnýho zdravotníka, všichni milí, ochotní, až mě to dojalo🙂 rodila mě Pelikánová-velmi pozitivní osoba, jezdila jsem k ní do Berouna na předporodní prohlídky, a Křenková.

renny7
12. lis 2013

@lennus Já jsme jela ze Zdic. Nemusíš se ani registrovat, ale poslední dobou mají plno-velký zájem. Rodila jsme tam teď podruhé a opět super, doktorky, asistentky, personál, šestinedělí úžasný. Jen doporučuju 🙂

hofka1
13. lis 2013

porodů mají hodně, doporučuju, pokud tam člověk dopadne na víkend, vzít si s sebou i svou košili a nějakou látkovou plínku, o víkendu nepere prádelna a tyhle věci docházely .. případně si to doma nachystat na dovoz🙂

bara.c
15. led 2014

Holky mám termín začátkem února 2014.... jak to vypadá s obsazením? Prý je tam hooodně plno a dávají maminky bez miminek i na gyndu? Co vložky - pořád dávají nebo vzít s sebou? A pro mimča je ještě nějaký "příděl" plenky ... apod. ? Díky moc. Bára 🙂

hofka1
15. led 2014

@bara.c vložek neomezeně, plínek 5ks na den .. to bylo 10/2013 .. plno bylo hodně

bara.c
15. led 2014

@hofka1 díky za info. Bára 🙂

luca76
18. led 2014

ttyna: Naprostý souhlas. Taky jsem první dítě rodila v Podolí a druhé v Hořovicích. Nedá se to srovnat, Podolí děs a hrůza, Hořovice luxus, pohodlí, super vybavení, super personál...

little_frog
18. led 2014

Ahoj, je teda vůbec možné mít dítě celou dobu u sebe? Hořovice jsou jedna možnost ze dvou, kde bych chtěla rodit, ale pokud mi nenechají dítě přes noc, pak si to odrodim ambulantně a půjdu domů.

berynka
18. led 2014

@little_frog já rodila po půlnoci, do tří jsem byla s malou na sále, pak šla spát a přivezli mi jí po 9h ráno a to už byla pořád se mnou. Je to asi jako jinde, že pár hodin je mimčo na pozorování u sestřiček.

little_frog
18. led 2014

@berynka no, ale i tak asi sestřička nesedí celou noc nad miminkem a nepozoruje ho, že jo, takže podle mě bych i já okamžitě zjistila, že se něco děje a možná i dřív... nevím, mně tohle prostě strašně vadí.

hofka1
19. led 2014

tak když budeš schopná se postarat, mrně ti asi dají, co se zeptat přímo v porodnici?🙂

berynka
19. led 2014

@little_frog miminka jsou v části neonatologické péče, takže je sestřičky sledují

dalfy
5. únor 2014

nevíte zda je na oddělení šestinedělí povoleny návštěvy na pokoji? Jednolůžka tam nejsou že?

bara.c
5. únor 2014

@dalfy na šestinedělí se chodí normálně na návštěvy a jednolůžka jedině nadstandard. 🙂

Strana