Porodnice Neratovice. Máte čerstvé zkušenosti?
Nemáte někdo nějaké čerstvé zprávy nebo zkušenosti s tím, jak to vypadá teď v Neratovicich v Almedě nebo jak se přesně ta porodnice jmenuje? Hledám další alternativu, když mi to nevyjde na Bulovce.

•
9. říj 2011@bbn díky za info 😉 Takže jediná změna je ta nemožnost otce u porodu. Ale jinak to vypadá stále super 🙂 To mám radost. Uvidím, jak na tom budu a případně si zase dám Nerátky na druhé místo 🙂
0
@rebelie ono to neni tak jednoduché, ale i tak se to dá pochopit... 😉
@verbalinka v Nera ti miminko urcite nikdo nevezme, jak jsem psla, tak saly jsou vedle sebe, takze kdyz se miminko narodi, behem dalsich 10 vterin ho muze mit tatinek u sebe a cokoliv dalsiho muze byt v podstate v rytmu bezneho porodu, urcite ti vyjdou vstric, kdyz budes chtit. Domluvit se da temer na vsem 😉.
@verbalinka v Nera ti miminko urcite nikdo nevezme, jak jsem psla, tak saly jsou vedle sebe, takze kdyz se miminko narodi, behem dalsich 10 vterin ho muze mit tatinek u sebe a cokoliv dalsiho muze byt v podstate v rytmu bezneho porodu, urcite ti vyjdou vstric, kdyz budes chtit. Domluvit se da temer na vsem 😉.
No není pravda, že ti mimi po císaři hned dají - mě po císaři malou ukázali -ale ne hned, na chvilku jí někam odnesli a donesli mi jí zabalenou, ukázali mi jí, pak jí dali na vyhřátí do inkubátoru - to dávají každé miminko a hned jak mě zalátali a dali na pokoj, tak mi jí hned dovezli a teprve dali. Ale na tom operačním sále ne. Možná kdybych si to nějak domluvila, tak by to šlo, ale upřímně řečeno jsem byla tak oblbnutá a mimo, že bych z toho stejně prd měla.....
A ještě jeden poznatek - já jsem nakonec ráda, že manža u toho císaře nebyl - protože já ten spinál snášela dost divně - připadala jsem si úplně mimo - jako kdybych se vznášela sama nad sebou - no prostě strašně divný pocit - takže bych tam manžu ani nevnímala - tedy spíše bych se necítila dobře.... Ale tohle je individuální - každá reagujeme jinak. Já byla mimo realitu a vše sledovala jak ve filmu, jako když se mě to netýká.....
tak ja se taky pridavam do diskuze🙂 Rodila jsme v Nera prirozene a dost rychle, takze asi budu rychle rodit i po druhe (sna stihnu z Prahy do Nera dojet🙂, ale kdybych musela po druhe cisarem, tak by mi nevadilo, ze u toho manza nemuze byt, on by tam stejne nechtel byt, nesnasi pohled na krev a prece jen je to operace, tak by byl rad, ze muze na tech 10-15 min, co to trva, byt na chodbe🙂) A stejne mi prijde, ze nejdulezitejsi je, aby byl manzel se mnou tu prvni dobu porodni a pak po porodu, te vlastni porod jsem stejne byla "mimo" bolesti, ze jsem ho tam stejne moc nevnimala🙂
Ale to mame kazda trochu jinak a podle mne je to i tim, ze budu druhorodicka, po prve bylo taky dulezite, aby tam se mnou manza byl 😉
Ale to mame kazda trochu jinak a podle mne je to i tim, ze budu druhorodicka, po prve bylo taky dulezite, aby tam se mnou manza byl 😉
@antynka1 je to pravda, Lucka s nima byla tak domluvená a to co má normálně po porodu dělat maminka, dělal tatínkek. Dostal ho na své nahé tělo, tak jak byl, od krve jen s ošetřeným pupečníkem. Znám se s Luckou osobně, takže vím jak to probíhalo 😉 . Musí se to jen domluvit a pak to tak i proběhne. Všechny děti do inkubátoru nedávají, pokud není potřeba. Je to spíše tak, že ti tatínkové by si s tím maličkým nějak nevěděli rady nebo nechtějí připravit maminu o to první pochování, tak s tí otálejí a pak je miminko dočasně dáno na ohřátí. 😉
@petra.vavra jo tomu věřím, že domluvit se to dá - však jsem to také psala, že jsem si nic nedomlouvala a že si myslím, že kdybych si to domluvila, tak malou tatínkovi dají hned. Ale měla jsem to napsané v porodním plánu - ale to nikdo neřešil... V tu chvíli jsme to prostě neřešili, tak to bylo jak to bylo 😉 já to že to není pravda - to jsme si asi nerozuměli - já to myslela tak, že mimi nedají mamince - to podle mě není ani technicky možný...
Ahoj holky, rodil jste někdo v Nera KP PŘIROZENĚ? Nevíte, jak se tam staví k těmhle porodům? Je tam nějaký doktor, který to umí?
Prcek má sice ještě dost času na otočení, nicméně pokud by se neotočilo, tak bych to i tak ráda zkusila přirozeně. Jen nevím, zda to v Nera někdo rodí. Příští týden mám schůzku s PA, tak se jí schválně zeptám - právě totiž přemýšlm, jestli má cenu si jí platit, kdybych pak musela jet kvůli KP jinam.....
Prcek má sice ještě dost času na otočení, nicméně pokud by se neotočilo, tak bych to i tak ráda zkusila přirozeně. Jen nevím, zda to v Nera někdo rodí. Příští týden mám schůzku s PA, tak se jí schválně zeptám - právě totiž přemýšlm, jestli má cenu si jí platit, kdybych pak musela jet kvůli KP jinam.....
@konsa Viktorka byla KP do 31tt a bavili jsme se o tom s doktorem a ten mi rovnou řekl, že pokud zůstane KP, tak automaticky CS, že mě KP rodit nenechá...
@petra.vavra Peti, a s kterým doktorem? (s někým v NERA?) Řekl ti důvody proč by tě KP rodit nenechal?
@konsa s Bilinou...já jsem mu říkala, že jsem přemýšlela i o porodu KP a on mi řekl, že nepřichází v úvahu, že by to nerodil a že mi to nedoporučuje. Z mého hlediska je to asi o tom, že je jednodušší udělat CS, než něco pos.... při KP. Na druhou stranu mám kamaráda, který je gynekolog porodník a ten mi řekl, že KP je druhá nejpřirozenější poloha plodu k porodu a pokud nejsou jiné problémy a dítě nemá 4 kg a více, není důvod tak nerodit....je to asi spíš o celkové připravenosti i rodičky takhle rodit a pak na zkušenosti doktora 😉
@petra.vavra to mě teda Neratky v tomhle postoji docela zklamaly! Mno, uvidím, co mi na to řekne v pondělí PA. Trochu jsem doufala, že v Nera budou i v případě KP spíš doporučovat přirozený porod :-|
Ráda bych rodila tam, ale na císaře dobrovolně nejdu! Já si právě o KP toho dost zjištovala a rozhodně to není hned indikace k císaři (pokud není nějaký jiný problém - třeba váha dítete....). I když právě bohužel dneska většina porodníků KP rodit nechce, takže posílají ženský na císaře úplně zbytečně..... ]-(
@maximka33 tak to mě mrzí, že tě hned hnali na císaře. Ono ani u prvorodiček KP nemusí být problém.....Jak jsem psala výše - snad nebudu muset jít kvůli tomu jinam. Nebo hlavně, snad dostane mimís rozum a otočí se 🙂
Ráda bych rodila tam, ale na císaře dobrovolně nejdu! Já si právě o KP toho dost zjištovala a rozhodně to není hned indikace k císaři (pokud není nějaký jiný problém - třeba váha dítete....). I když právě bohužel dneska většina porodníků KP rodit nechce, takže posílají ženský na císaře úplně zbytečně..... ]-(
@maximka33 tak to mě mrzí, že tě hned hnali na císaře. Ono ani u prvorodiček KP nemusí být problém.....Jak jsem psala výše - snad nebudu muset jít kvůli tomu jinam. Nebo hlavně, snad dostane mimís rozum a otočí se 🙂
@konsa tak treba se tam s nekym domluvis, ale asi to bude muset byt na 100%, aby az to na tebe prijde, si nedopadla jako ja....
@rebelie se schválně zeptej, třeba se dozvíš víc než v pondělí já 😉 Dám v pondělí vědět, co mi řekla Pavla a taky jdeme rovnou na prohlídku porodnice, tak se můžu zeptat i PA, co nás bude provádět....
@petra.vavra jojo, uvidím, třeba se s někým domluvím....
@petra.vavra jojo, uvidím, třeba se s někým domluvím....
Chci se zeptat na domlouvani si doktora-porodnika. Jak to funguje (je podepsana nejaka smouva, domluvene podminky, kdy musi prijet atd..+ kolik to stoji (predpokladam, ze to neni zadarmo..)?
@petra.vavra cetla jsem Tvuj popis druheho porodu - teda na zacatku to musel byt stres, kdyz zadny Dr. nechtel dorazit..ale nakonec nadherny zazitek - gratuluju!!
@petra.vavra cetla jsem Tvuj popis druheho porodu - teda na zacatku to musel byt stres, kdyz zadny Dr. nechtel dorazit..ale nakonec nadherny zazitek - gratuluju!!
@rydal proč si chceš domlouvat doktora? Pokud nenastane nějaká komplikace, tak stejně celý porod vede porodní asistentka, dělá ti podporu, komunikuje s tebou a víceméně tě odrodí (třeba u terezky mi doktor přišel až na porod placenty). Takže spíš doporučuji objednat si PA - k jejich službám patří nejen schůzky před porodem, kde se probírají tvoje přání, vedení porodu, ale také konzultace po porodu, pomoc s kojením a s péčí o mimi. Stojí to většinou, co vím kolem 6 tis. a opravdu se to za ty peníze vyplatí.
Podle mě domluvit si doktora jsou vyhozené peníze (pokud už ted nevíš, že budou nějaké komplikace - třeba porod KP, jak tu ted řešíme 😉 )
Podle mě domluvit si doktora jsou vyhozené peníze (pokud už ted nevíš, že budou nějaké komplikace - třeba porod KP, jak tu ted řešíme 😉 )
@rydal Souhlas s konsa, já bych taky spíš šla do smluvení si PA (hlavně i kvůli té pomoci po porodu, myslím, že lékař by Tě "jen" odrodil, zatímco PA se s Tebou schází před porodem, po porodu vás přijde zkontrolovat a pomůže třeba i s kojením a pak jí ještě rok můžeš kdykoliv zavolat o radu).
Ahoj holky, nesu zprávy o KP - bohužel špatné :-| Opravdu tam prý nikdo KP rodit nebude (automaticky císař). Takže se pomalu začínám poohlížím po jiné variantě, kde by mě kdo v nejhorším odrodil. Neporadíte?
Jinak jsem nadšená ze schůzky s PA - je opravdu úžasná a tak doufám, že mímo se umoudří a otočí, abych mohla rodit v Nera.
Jo a vlastní PA doporučuji i z důvodu, že se od 36tt nechodí dolů do poradny, ale nahoru do porodnice přímo k PA, která natočí monitor a prokonzultuje vše hned s Dr., takže prý maximální doba strávená tam je hodina. Když si vzpomenu, že jsem tam v minulém těhu několikrát strávila celý den, tak jsem z téhle možnosti nadšená. A taky mě prý přijmou i když bude stopstav, takže další velké plus 🙂
Jinak jsem nadšená ze schůzky s PA - je opravdu úžasná a tak doufám, že mímo se umoudří a otočí, abych mohla rodit v Nera.
Jo a vlastní PA doporučuji i z důvodu, že se od 36tt nechodí dolů do poradny, ale nahoru do porodnice přímo k PA, která natočí monitor a prokonzultuje vše hned s Dr., takže prý maximální doba strávená tam je hodina. Když si vzpomenu, že jsem tam v minulém těhu několikrát strávila celý den, tak jsem z téhle možnosti nadšená. A taky mě prý přijmou i když bude stopstav, takže další velké plus 🙂
@konsa No, to jsi mě tedy nepotěšila. Celkově mám dnes nějak moc špatných zpráv o Nera... prý jsou teď nějaký divný a třeba dost pruděj s ambulantním porodem... a já si je vybrala jako k přirozeným porodům vstřícnou nemocnici, kde není problém se domluvit... Mám teď od dvou lidí dobré reference na Mělník, tak o tom celkem začínám uvažovat, ale jak to tam maj s KP nevím... Kamarádka říkala, že nejvíc zkušeností s vaginálním porodem KP maj snad na Vinohradech, nebo U Apolináře (teď si nejsem jistá, která z těhlech dvou porodnic to byla). Každopádně já doufám, že náš prďola se ještě otočí...
@konsa Ahoj, taky trochu uvažuju nad Neratovicema, ale ještě nejsem napevno rozhodnutá. Docela mě zaujalo, co píšeš o poradnách před porodem u vlastní PA - nejde se s ní domluvit, i když bych pak rodila jinde? Nechce se mi někde trčet celé dopoledne, když mám ještě staršího špunta... A nevíš, kolik by to stálo?
Začni psát odpověď...

Odešli