icon

Porodnice - okres Kutná Hora - kam jít?

bielamacka
6. zář 2014

Ahoj ženy, jsem z Kutné Hory a rozhoduji se, kam mám jít začátkem prosince rodit. Četla jsem x recenzí jak na MK, tak jinde a do užšího výběru se mi dostala Čáslav, Kolín a Nymburk. O Čáslavi jsem bohužel slyšela, že tam bývá hodně natřískáno a mají návštěvy na chodbách, staré vybavení apod. Bohužel o Kolíně jsem slyšela vesměs jen to nejhorší, jak jsou nepříjemní, jak dítě přinesou až za bůhví kdy apod. Jedné slečně dokonce zapomněli něco v břiše po císaři, ale zase je tam ta dětská JIPka, kdyby něco. Nymburk z toho pořád vychází nejlépe, nicméně teď mě pár známých vyšokovalo, že je v Nymburce nechali bůhví jak dlouho přenášet, že se jim zkazila plodovka apod. Dost často jsem se dočetla, že ty ženské posílají domů s tím, že dnes to nebude, ještě počkáme apod. Ale zase tam nebyly žádné stížnosti na personál, průběh porodu, poporodní péči.

Docela mě to štve - nevím, co si vybrat, protože to vypadá, jako že riziko, že se něco podělá, hrozí prostě všude :-/ Jaké jsou vaše tipy, podle čeho jste vybíraly a vybíráte?

Strana
z2
bielamacka
autor
14. zář 2014

@anetka1701 no já mám právě trauma z těch příprav 😀 chystat si nějaký "evakuační zavazadlo" 😀 a tak.... když vidím, jak to holky v mém okolí hrotí a já to mám zatím v paži 😀 nejspíš bych byla v dobrý náladě, kdyby to někdo sbalil a připravil za mě, nejsem takový ten typ organizující ženy, jsem spíš chaotik....porodu samotného se nebojím, to je mi dost šumák, mě třeba bolest při tetování až skoro vzrušovala, u zubaře se nenechávám umrtvovat a zažila jsem prasklý slepák, z doktorů a bolesti strach nemám. Spíš z těch obstrukcí okolo....

anetka1701
14. zář 2014

@bielamacka to jsme na tom dost podobně... Když jsem rodila první dceru (10 dní jsem přenášela a jela jsem na vyvolávačku), tak jsem si balila tašku večer před odjezdem :oD a to jsem stejně na x věcí zapomněla a šla jsem si je pak kupovat do lékárny v porodce... Jsem si celou dobu říkala, že nějakou košilku tam dostanu, župan nepoužívám a pleny se kdyžtak koupěj... Druhou dceru jsem totálně vypustila, furt si říkala že mám času dost, času dost - první "příprava" byla dva dny než se narodila - vyprala jsem asi dvě pračky prádla a snesla věci z půdy (jako bych to čekala). Pak jsem jela na kontrolu s kabelkou a nechali si mně v porodnici, že druhej den císař... Takže tašku přivezl tatínek ráno když jel k porodu :oD No a přichystal věci pro novorozeně vlastně taky (po cestě z porodky jsme to vzali přes tesco - neměla jsem dudlíky, vložky, pleny jen jeden balík a tak...)... No a šlo to :oD Stejně jsem prvních 14 dní doma byla s holkama zalezlá v pelechu, kojila jsem, spaly jsme, mazlily se a nikoho a nic jsme nějak intuitivně nepotřebovaly...

aneta15
14. zář 2014

Já rodila obě děti v Kolíně a naprostá spokojenost, podle mě je úplně jedno kam pojedeš ale na koho narazíš. Teď v kolíně nastoupila nová doktorka a všichni si jí moc chválí. Rodí bez nástřihu. Pro mě byla rozhodující Jipka v nemocnici, kdyby se nedej bož něco stalo.

bielamacka
autor
14. zář 2014

@aneta15 mno, upřímně řečeno pro mě by ten Kolín byl pořád nejlepší řešení, protože ho mám nejblíž.... ta JIPka mě nahlodává, o sebe mi až tak nejde, hlavně jde o mládě, kdyby se něco stalo.... pořád prostě nevím....

@anetka1701 to jsi mě dost uklidnila 😀 upřímně to vidím tak nějak podobně.... já jsem pověrčivá, nechce se mi to všechno nakoupit příliš brzo, abych tím ten porod "nepřivolala"....

anetka1701
14. zář 2014

@bielamacka mně v Kolíně nasralo, když jsem tam byla cca. v 34tt s bolestma břicha (nemám žlučník, bála jsem se) a doktorka mně řekla, že tam musim zůstat, že mi sice asi nic není, ale ona se musí chránit... Že mně ambulatně neošetří, krev nevezme, testy neudělá, ale že když tam zůstanu, tak se na mně možná někdo podívá, ale že ona se bojí že mi vezme krev a zkolabuju když budu čekat na výsledky na chodbě, tak mně radši pošle domů bez testů... Já se hospitalizovat nemohla nechat (měla jsem s sebou malou dcerku a neměla jsem hlídání), tak jsem jela jinam a tam to nebyl problém... Tím jsem v něj ztratila důvěru

nonnni
14. zář 2014

@anetka1701 to je o tom, ze musis znat sva prava i v nemocnicnim zarizeni...ja takhle odmitla jit na revizi. Take v Koline, koncem lonskeho roku. Nejaka doktorka tam do me hucela, ze ji vykrvacim a bla bla bla...nakonec jsem se uvolila, ze prijedu druhy den rano na zakrok a vybodla se na ne...sla jsem ke sve doktorce, ktera uz o me vedela, volali ji rano s tim, ze jsem urcite nekde bidne posla, kdyz jsem si nenechala udelat revzi...

Ja ted prechazim do Kolina do rizikovky, mela jsem ve ctvrtek blbej UTZ, takze take halo a dalsi UTZ a honka kolem, ale hospitalizovat se nenecham, i kdybych mela odjet na reverz...

anetka1701
14. zář 2014

@nonnni tak jasně že svoje práva znám... taky už mám doma solidní sbírku reverzů (no dobře, 4) a většinou se mi daří donutit doktory léčit ambulatně to, co ambulantně léčit odmítají... Já chápu že si jenom krejou zadek, ale co je moc, to je fakt moc... Nemám s tim barákem vůbec dobrou zkušenost, vlastně pokaždý, když jsem tam šla, tak problém - krom týhle srandy jsem tam byla s dcerkou, který chtěli píchat ucho a já to nedovolila (kategoricky s tím nesouhlasím, aby se píchali uši takto malejm dětem), tak mně poslali dom bez doporučení, léků a nasraně (nezajímala je alternativa, nechtěli mi nic doporučit ani semnou vlastně řešit cokoliv krom jejich vlastní rutiny), špatná diagnoza a zbytečný ATB dceři a scéna na pohotovosti kdy na mně doktor štěkal, proč ho otravuju a že tam jdu zbytečně a mám laskavě jít obtěžovat svého pediatra (byl pátek večer, dcera měla 40ky horečky který nešli srazit a stěžovala si na bolavé bříško - měla jsem podezření na slepák, který se naštěstí nepotvrdilo)... Nedostanou mně tam už ani heverem - to radši Praha nebo Havl.Brod - ale neříkám že mně to neštve, bydlíme 5 minut od týhle nemocnice :o(

nonnni
14. zář 2014

@anetka1701 ja to myslela vseobecne, ne primo na tebe.

tak ORL v Koline je docela prisernost, pry jeste tak nejlepsi je v MB.

Ja s nimi nemam uplne spatnou zkusenost...jako ve vsem...respektive nemam v CR o moc lepsi zkusenost z jinych nemocnicich zarizeni. Ja takhle podepisovala reverz i v proklamovane Neratovicke nemocnici/porodnici...2x dokonce. Je to ciste o tom, na koho narazis a zejmena o tom, ze nemocnice jedou podle urciteho kodusu a hodne veci se deje vsude, tak zase uplne na vyhru to neni nikde.

Ja zase odmitla rodit u Apolinare, Podoli ve me take svym pristupem budi hruzu, Bulovka nepripada v uvahu vubec po minulych zkusenostech...proste si nevyberes...jedine, co ti neco zaruci je partner, ktery ti vyhada to, co ty si v dame situaci vyhadat za sebe nemuzes...proto tam potrebuji lidi dva😉

anetka1701
14. zář 2014

@nonnni chápu, no... Mně v tomhle hodně sedl ten Havl.Brod :o) Tam byl super personál, milý, hodný, do ničeho nenutili - opravdu super... Jenomže... Když se povede a budeme mít třetí miminko, bude to na 100% zase císař :o( A já prostě hrozně chci zažít při císaři bonding... Chybí mi to, je to takovej dílek skládačky, kterej prostě není a já ho chci najít... Proto hodlám jít přes mrtvoly... Doufám, že by to mohla některá z porodnic v okolí umožňovat - vím že Brod to nedělá :o(

bielamacka
autor
14. zář 2014

@nonnni no já zkušenosti s doktory mám vesměs zatím dobré, krom ortopedické pohotovosti ve Vinohradské nemocnici, kde mě napřed seřvali, co tam dělám s takovou banalitou, že oni tam běžně přišívají utrhané končetiny a já si dovolím tam přijít se zvrtnutým kotníkem a hned ve druhé větě mě seřvali, proč jsem nepřišla dřív (protože jsem si ho zvrtla cca v pět odpoledne na pláži a na pohotovost šla až tak v jednu v noci, když mi to oteklo jak blázen) 😀 takže si z toho něco vyber, žejo 🙂 Když tam přijdeš, je to blbě, a kdybys nepřišla, tak taky 😀 Jinak tedy jsem zatím všude měla spíš dobré zkušenosti.

Bohužel u porodu se obávám, že pokud mi bude blbě a nebudu se chtít moc hádat, tak se za mě bude hádat můj manžel a ten se umí hádat tak, že na něj už xkrát někde málem volali policii 😀 takže tomu bude stačit, aby někdo náznakem poznamenal nějakou jízlivost a rozmlátí porodní sál na cucky 😀 😀 😀

nonnni
14. zář 2014

@bielamacka ale nerozmlati, oni totiz i ti nejostrejsi chlapi jsou v porodnicich, jak ovce. Jednak vidi tebe ve srackach a nevedi, jak ti pomoci a za druhe tomu procesu nerozumi (celkem logicky) a veri vsemu, co doktori reknou...chce to predem jeste proskolit a sepsat spolu porodni plan, at ma alepon nejake odrazove body....on se totiz muze vztekat jakoliv, ale pokud mu reknou, ze diteti padaji ozvy, protoze ty hystercis a blbe dychas (pricemz ty uz jen lapes po dechu, abys doslova nezdechla), tak te jim na sal jeste pomuze dostrkat a nasadi ti roubik, i kdyz by stacilo si lehnout na druhy bok a podrzet te za ruku..proste vyplasenci...

Nebo se muze stat, ze porodem proplujes bez vetsich problemu, to jiste take neni vylouceno. Bolesti zvladatelne, personal prijemny...jen si mrnavka nesmi prokopnout akvarko u blbe sichty...

bielamacka
autor
14. zář 2014

@nonnni no to nevím, já ho docela znám a myslím, že by slepě chránil mě spíš než věřil doktorům.... jako já myslím, že žádné extrémy se konat nebudou, koneckonců, když mohla moje babička porodit čtyři děti doma v posteli, tak to nějak dám i já, ne? 😀 Nejsem přecitlivělý člověk, co by se rozbrečel, když se celý tým na sále nebude usmívat jak měsíček na hnůj, jde mi hlavně o tu profesionalitu - aby správně zasáhli, kdyby se něco dělo. To, jestli má někdo na místě blbé kecy, není až tak zásadní.

nonnni
15. zář 2014

@bielamacka no hele, ale tohle je prave o te profesionalite...take si neprijdu extra precitlivela, ale jaksi mi hodne vadi, kdyz mi v okamziku (ktery navic trval vice jak hodinu, samotne tlaceni) PA zvysenym hlasem vypravi, jak se mala narodi mrtva, kdyz jako vlastne tlacim blbe...jaksi ji nedoslo, babe, ze mala proste nesestupuje...pak mi rekla, at si tedy slezu z lehatka, ze se treba hne a nasledne ona i doktor odesli a ja najednou, naprosto bezbolestne podotykam, zacala tlacit a malem porodila na zemi.

Ze by te slepe chranil verim na 100%, akorat uz si nejsem jista, zda by vedel, zda chranit tebe, nebo dite, kdyby mu tam vyrvavali hlasky o tom, jak o to dite TVOU vinou prijdete....zpetnou vazbou jsem zjistila, ze jsem mela tak vysoky tlak, ze se oba s doktorem bali, ze jim tam dostanu mrtvici a malou ze me uz vubec nevypaci, ale stejne mi to zjisteni onen zazitek z porodu jaksi nezprijemnilo.

Za blbe kecy beru treba narazku na to, ze nemam oholene nohy, nebo prilis rvu...to pro me take neni zasadni...vyhrozovat mi smrti ditete uz beru za jiny level.

Dobra zprava je, ze z infa na netu tam ten doktor uz nepracuje a ta sestra sice nevim, ale je realna sance, ze bude v duchodu 😝

Mmch, proto si lide s sebou berou duly, protoze ty jsou vzdelane v oboru a nejsou tam vydane napospas kazde informaci, co na cloveka vyhrknou. Kdybys mela dulu, ci vlastni PA, tak (minimalne v Nymburce to mam overeno) muzes mit u porodu ji i manzela. Zitra jedu do Kolina, ze ptam se i tam a dam vedet.

nonnni
15. zář 2014

@bielamacka hmmm...takze jsem konecne mluvila se znamou a ta je z Kolina take tezce rozcarovana. Nejvetsi prisernost sestinedeli, porod nakonec akutnim cisarem v celkove anestezii...po 2 hodinach kontrakci...

Sakra, to nejsou zpravy, co bych si prala slyset...

bielamacka
autor
16. zář 2014

@nonnni šestinedělí příšernost kvůli personálu nebo proč?

bielamacka
autor
16. zář 2014

Jinak já si myslím, že by spíš začal řvát, že se něco stane JEJICH vinou a pokud by někdo měl pindy na moje neoholený nohy, tak by rovnou rozdával facky, jako ho znám 😀

nonnni
16. zář 2014

@bielamacka jo, kvuli personalu...zhruba stejna zkusenost, jako jsem mela ja. Asi tak ve stylu, ze kdyz nic nepotrebujes a nevyzadujes, tak dobry...pokud nejde vse uplne samo, tak tragedie. Takove srandy, jako te nutit nosit dite na vazeni pred kojenim i po kojeni a dostat vyjebano za to, ze dite malo pilo...proste uplne zcestne pozadavky a jednani. To jako hned odmitam, ohradim se, ale ona (ac s pristupem velice podobnym tvemu - pred porodem) z toho byla tak rozhozena (ze samotneho faktu, ze se nekdo muze tak sproste chovat), ze minuly tyden skoncila na psychiatrii☹ Momentalne se snazi zpracovat prave ten zazitek z porodu a hlavne ze sestinedeli...

Jinak ja tam byla dnes a jednani super...ale to jsem zrovna cekala od techto dvou lekaru, takze spokojenost...jeste tak si byt jista, ze bych je mohla mit u porodu.

hele, moc ti preji, at ti to vyjde podle ocekavani...moje zkusenost je takova, ze je to vse o pristupu k rodicce, pokud ten je blby, tak z toho dobry porod nevykreses, i kdyby se nakrasne tvuj manzel uvztekal☹

bielamacka
autor
16. zář 2014

@nonnni no, tak to asi fakt půjdu do toho Nymburka, protože já mám vpáčené bradavky a určo kolem toho bude hodně sraní a to o té jejich kojící hysterii jsem už četla v X recenzích a já jsem byla schopná seřvat nepříjemnou sestru i s napíchnutou kapačkou a prasklým slepákem, takže bych tam asi měla jen samý konflikty :-/

nonnni
16. zář 2014

@bielamacka hele, ja vim, ze ta JIPka je lakadlo....ale kvuli ni jsem prave volila posledne Kolin a velmi litovala. Ted nemam na vybranou, takze tak...i kdyz mam nutkani se tam jeste zeptat, zda-li by me odrodili, i kdyz jsem v rizikovce v Koline.

Z nymburka do Kolina je to kousek, tebe by propustili drive bez mrnouse a mohla bys jezdit tam..ne, ze bych ti prala, ale zakladni resustitaci dokaze udelat i Nymburk, jde jen o rozdil v tom, zda mohou poskytnout naslednou peci, coz nemohou, pokud je potreba JIPu.

Ale mozna uplne nejlepsi by bylo si dojit obe porodnice prohlednout a treba by ti ti to pomohlo ucinit rozhodnuti.

bielamacka
autor
16. zář 2014

@nonnni no já vím, že už to není od sebe tak daleko.... hele já v kolínské nemocnici byla teď nedávno na návštěvě za tetou - sice ne v porodnici, ale shrnula bych to tak, že prostředí hezké a moderní, ale personál i na té interně se tvářil jak kdyby měli všichni do jednoho v prdeli pravítko :-/ takže asi podmínkou pro to, aby člověka zaměstnali v Kolínské nemocnici, je nepříjemnej ksicht 😀

Mno ptala jsem se dnes kamarádky, která dělá PA u Apolináře a na škole byla na praxi v Kolíně a říkala mi, že sama by tam rodit nešla 😀 takže i když jsem byla nahlodaná, ten Kolín asi odepíšu.....

nonnni
16. zář 2014

@bielamacka ja si ted vzpomela, jak jsem chodila po chodne (na sestinedeli) s malou v naruci, jak zblbly lev v kleci a sestra na me dost neprijemne vyjela, ze nesmim ze dveri, ze by to byl unos...vlastniho ditete...pricemz ze zakona tam nesmi drzet ani jednoho z nas...fuj, zase se mi vraci vzpominky 😒

bielamacka
autor
16. zář 2014

@nonnni no tak to zkus někde zjistit, jestli nemůžeš chodit do poradny někde a jet rodit jinam.... tohle se mi totiž začíná jevit fakt jako dost nehorázný chování.... oni tohoto rádi zneužívají, koukám - že člověku vyhrožují, že ho nepustí domů.... protože tetu tam právě taky chtěli držet, je to 14 dní zpět, co jsme tohle v Kolíně řešili, byť ne v porodnici :-/ Měla operaci ledviny a už normálně chodila a byla soběstačná a chtěla domů a pořád jí někdo tvrdil, že nesmí dokud to a dokud ono a že ji šoupnou na LDNku a podobně. A musela tam jet moje máma a seřvat asi 10 osob - a to byla hned přistavená sanitka a zařízenej odvoz. Prostě asi v Kolíně ti lidi rádi zneužívají moci.

fifina86
16. zář 2014

@bielamacka rodila jsem v Nymburce na konci kvetna.Porod nebyl jednoduchy, kojeni taky ne,ale se vsim si poradili a pomohli mi, byla jsem spokojena a moc. Kdybys mela nejaky dotaz,klidne napis 😉

verunkass
5. říj 2014

Ahoj zakladatelko ja osobne rodila v koline a muzu rict super lekari,sestricky a porodni asistenky muzu ti jen doporucit,

bielamacka
autor
14. říj 2014

@verunkass no když já teď slyšela další dvě negativní reakce na Kolín - od lidí, co osobně znám.... jedna tam byla v srpnu a druhá v září.... já to asi vidím na ten Nymburk prostě....

nonnni
14. říj 2014

@bielamacka ja se odtamtud vcera vratila....byla jsem tedy drzena na rizikovem a tam celkem dobry...ale i od sestricek potvrzeno, ze nejvic zalezi na stesti, na koho ten den/vecer/noc padnes...

bielamacka
autor
14. říj 2014

@nonnni no když já to nechci brát jako sázku do loterie.... při mým štěstí bych tam padla na ty největší exoty a měla bych ty vzpomínky nadobro zkažený.... bavila jsem se o tom i s gynekoložkou a ona sama rodila děti v menší porodnici bez dětské JIPky, obě poměrně složitě a císařem.... její názor byl ten, že když jsi OK psychicky, lépe reaguje i tvoje tělo a tím pádem to probíhá OK a že základní resuscitaci zvládne případně každý porodník.... a že velká nemocnice není zárukou bezpečí (což je teda asi fakt).... já jsem po návštěvě tam a x recenzích rozhodnutá pro ten Nymburk.....

nonnni
14. říj 2014

@bielamacka tvoje gynekolozka ma naprostou provadu. Preji, at ti porod vyjde dle planu🙂

bielamacka
autor
14. říj 2014

@nonnni sice OT, ale díky za tip na tu Merino deku 😀 už mám objednanou velkou i pro sebe, jak se mi ta dětská líbí 😀

Strana
z2